Držanje fotoaparata Alpha 7 v roki

Praznujemo 10-letnico brezzrcalnih fotoaparatov polnega formata Alpha

Oktobra 2013 smo predstavili prvotne kamere Alpha 7 in 7R

Pred desetimi leti je bilo področje fotografije razdeljeno na modele DSLR s senzorji polnega formata in majhne brezzrcalne fotoaparate z manjšimi senzorji APS-C, 16. oktobra 2013 pa je prišlo do korenite spremembe. Fotoaparati Alpha 7 in Alpha 7R niso imeli samo senzorjev polnega formata, ampak tudi visoko zmogljive tehnične specifikacije, vključno z izjemno zmogljivostjo ISO do vrednosti 25.600, neprekinjenim fotografiranjem s hitrostjo 5 sličic na sekundo in izredno hitrim hibridnim sistemom za samodejno ostrenje z zaznavanjem faze in kontrasta. Tako so lahko fotografi (in videografi) prvič izkusili enako raven kakovosti, ki so je bili vajeni pri fotoaparatih DSLR, vendar zdaj v manjšem in lažjem ohišju.

 

 

 

Serija Alpha se nenehno povzpenja na višje ravni

Ta prva dva modela sta zaznamovala začetek neprekinjene evolucije serije Alpha. Manj kot eno leto pozneje smo predstavili različico »S«, ki je videografom ponujala do takrat še nevideno zmogljivost pri šibki svetlobi pri uporabi visokih vrednosti ISO ter tudi snemanje videoposnetkov v ločljivosti 4K. Naslednje leto je model Alpha 7R II prikazal prvi senzor polnega formata z osvetlitvijo iz ozadja z impresivnimi 42,4 milijoni slikovnih pik.

Medtem ko je priljubljenost serije Alpha rasla zahvaljujoč svojim prelomnim tehnologijam, je naš oddelek za fotoaparate v Tokiu nadaljeval s potiskanjem meja v višave, ki so se pred tem zdele nedosegljive. Alpha 9 (2017) je bil prvi fotoaparat, ki je ponujal neprekinjeno tiho fotografiranje pri neverjetni hitrosti 20 sličic na sekundo, s tem je športnim fotografom zagotovil konkurenčno prednost pred njihovimi vrstniki s fotoaparati DSLR.

 

Infografika s fotoaparati Alpha polnega formata

 

 

Kako naprej?

Pri vsaki novi predstavitvi sta se razvoj in rast serije Alpha nadaljevala v nekaj, kar ima veliko fotografov za zlati standard odličnosti pri fotografiranju in snemanju videoposnetkov. Verjamemo v inovacije in v naslednjem desetletju ne bomo počivali na lovorikah, niti se ne bomo ustavili desetletje zatem. Spoznali smo nekaj izjemnih ustvarjalcev vsebin in ponosni smo, da nekateri od najboljših na svetu pri uresničevanju svojih sanj uporabljajo fotoaparate Alpha.

 

 

Slike fotoaparata Alpha iz preteklega desetletja

S pomočjo naših neverjetnih fotografskih ambasadorjev in ustvarjalcev smo izbrali nekaj naših najljubših fotografij, ki so bile v preteklih 10 letih zajete z brezzrcalnimi fotoaparati Sony Alpha polnega formata. Upamo, da boste uživali v listanju po tej knjigi fotografij, enako kot smo mi uživali pri njenem sestavljanju.

Odprta knjiga fotografij ob obletnici fotoaparata Sony Alpha
Oglejte si knjigo fotografij

 

 

Najnovejša ponudba fotoaparatov Alpha polnega formata

Prijavite se, če želite prejeti svoje glasilo α Universe

Čestitamo! Uspešno ste se naročili na glasilo α Universe

Vnesite veljavni e-poštni naslov

Žal je je prišlo do napake

Čestitamo! Uspešno ste se naročili