Izostren posnetek

Carmen Huter | Sprehajalka po luni

Nisem imela priložnosti, da bi prej raziskala lokacijo, vendar sem takoj na začetku pohoda na Wilder Kaiser natanko vedela, kakšno fotografijo želim ustvariti. Ne glede na to, kaj drugi menijo, se luna hitro dvigne, kar pomeni, da sem morala hitro ustvariti svojo kompozicijo in ustvariti različne fotografije, preden bi luna bila previsoko na nebu za fotografijo, ki sem si jo želela.

Fotografiranje je potekalo prejšnjega decembra za avstrijsko turistično organizacijo. Fotografirala naj bi hojo po snegu s krpljami, osvetljeno s čudovito polno luno. Svojo stranko in model sem poslala na hrib in se pozicionirala na spodnjem polju. Ulegla sem se v sneg, vremensko odporni fotoaparat Sony Alpha 7R IV in objektiv FE 24–70 mm f/2.8 G Master pa sta se v teh hladnih in vlažnih pogojih izkazala za zelo uporabna.

Osamljena oseba, ki stoji na snežni gori z luno v ozadju

© Carmen Huter | Sony α7R IV + FE 24-70mm f/2.8 GM | 1/320s @ f/2.8, ISO 250

S pomočjo aplikacije na telefonu sem lahko predvidela lokacijo dviga lune, zato sem vse prisotne prosila, naj bodo potrpežljivi. Ko se je luna začela dvigovati, smo lahko začeli. Stranko sem usmerjala na daljavo po telefonu. Oba sva imela vklopljene zvočnike, zato sem lahko roki uporabila za fotografiranje. V razponu mogoče zgolj dveh minut smo ustvarili serijo fotografij, ki se danes uporabljajo za oglaševanje območja in aktivnosti.

Kar zadeva osvetlitev, sem se osredotočala na to, da ne bi izgubila čudovitih modrih odtenkov. Ker je objekt bil majhen, se nisem osredotočala na njegovo popolno osvetlitev. Namesto tega sem pazila, da ne bi izgubila barv ali podrobnosti v preostalem delu kadra. Na srečo lahko na svojem Alpha 7R IV povečam občutljivost ISO, ne da bi pri tem poslabšala kakovost slike, in ravno to sem tudi storila.

Seveda se je bilo nemogoče osredotočiti tako na luno kot na objekt, še vedno pa sem želela, da bi luna izstopala in bi bila dobro prepoznavna. Fotografirala sem z rokami, zato sem se zanašala na funkcijo SteadyShot za stabilizacijo slike, kot tudi na hitro samodejno ostrenje pri Alpha 7R IV. S kombinacijo teh dveh funkcij je objekt bil vedno izostren, tudi ko sem spremenila kompozicijo ter tako zagotovila, da sta bila objekt in luna v popolnem položaju v kadru.

Ko mi je uspelo narediti to fotografijo, smo se s krpljami sprehodili skozi gozd. Drobljenje snega pod nogami, dolge sence zaradi polne lune in srhljiva tišina okrog nas je pomenilo popoln konec našega odličnega nočnega fotografiranja, a ta fotografija je vedno izstopala.

Obožujem minimalističen občutek fotografije. Morda sem jo res naredila za stranko, a še vedno čutim, da ima fotografija moj podpis. Prisotnih ni nobenih motenj in ravno zato je tako močna in preprosta slika, kar je ravno tisto, kar sem želela.

Predstavljeni izdelki

Carmen Huter

Carmen Huter | Austria

"Ustvarite več kot potrošite"

Povezane zgodbe

Prijavite se, če želite prejeti svoje glasilo α Universe

Čestitamo! Uspešno ste se naročili na glasilo α Universe

Vnesite veljavni e-poštni naslov

Žal je je prišlo do napake

Čestitamo! Uspešno ste se naročili