Slika reciklirane plastike SORPLAS fotoaparata ZV-1F Slika reciklirane plastike SORPLAS fotoaparata ZV-1F

ZV-1F – zajame našo vizijo olja

Prizadevamo si popolnoma odpraviti vpliv na okolje

Sony, ki ga navdihuje lepota sveta, upošteva potrebo za ohranjanje Zemlje, hkrati pa svojim ustvarjalcem naprej omogoča, da pustijo domišljiji prosto pot.
S ciljem doseganja neto nič emisij v celotni skupini Sony do leta 2040 in ničelnega vpliva na okolje do leta 2050 bomo pospešili številne iniciative.
Slika s prikazom Sonyjeve iniciative Road to Zero

Izdelki za ljudi in okolje

Nova zaščita pred vetrom iz recikliranih PET plastenk0

Pri Sonyju smo reciklirane materiale uporabili ne samo za ohišje fotoaparata, ampak tudi za zaščito pred vetrom. Razvili smo jo z natančnim preizkušanjem kakovosti zvoka in učinkovitosti zaščite pred vetrom. Izdelana je izključno iz recikliranih PET plastenk0, kar zmanjša naš vpliv na okolje in hkrati ohrani učinkovitost delovanja.
Slika zaščite pred vetrom in plastenke
Slika prikazuje sistem recikliranja, v katerem je odpadna plastika pretvorjena v material SORPLAS in uporabljena v izdelkih Sony
[1] Stisni [2] Oblikuj [3] Izdelki [4] Zbiranje iz tovarn/trgovin

Oblikovanje boljše prihodnosti z materialom SORPLAS™

Material SORPLAS je izdelan iz uporabljenih plastenk za vodo in odpadnih optičnih diskov, ki jih zberemo v tovarnah in trgovinah, skupaj z lastniškim zaviralcem gorenja. Uporablja se v različnih Sonjevih izdelkih in izdelkih drugih proizvajalcev. Material SORPLAS ne bo preveč degradiran tudi po večkratnem recikliranju, zato v prihodnosti pričakujemo, da bo  SORPLAS zbran in znova uporabljen v novih izdelkih.

Visoka vsebnost recikliranih materialov, do 99 %

Reciklirana plastika v elektroniki običajno vsebuje samo približno 30 %0 recikliranih materialov. Naš revolucionarni zaviralec gorenja na osnovi žvepla dosledno zagotavlja visoko zmogljivo plastiko, celo ob uporabi do 99 %2 recikliranih materialov.

 

[1] SORPLAS
[2] 99-%2 reciklirana vsebina [3] Zaviralci gorenja, dodatki 1 %


[4] Tipična reciklirana polikarbonatna plastika3
[5] Nereciklirana plastika iz nafte 55 %4  [6] Reciklirana vsebina 30 %  [7] Zaviralci gorenja, dodatki 15 %

Tortni grafikoni kažejo visoko stopnjo uporabe reciklirane plastike v materialu SORPLAS v primerjavi z običajno ognjevarno reciklirano polikarbonatno plastiko

Izboljšanje ZV-1F z materialom SORPLAS

SORPLAS0 uporabljamo tako za zunanje kot notranje dele ZV-1F. Ta visoko zmogljiva reciklirana plastika ponuja dvojno prednost, saj izboljša izdelek in hkrati zmanjša njegov vpliv na okolje.
Slika fotoaparata ZV-1F z nameščeno zaščito pred vetrom in odprtim zaslonom

SORPLAS v številnih različnih modelih naših fotoaparatov

V zadnjih desetih letih smo v naših digitalnih fotoaparatih in videokamerah uporabili približno 379 ton0 reciklirane plastike SORPLAS.
Slika fotoaparatov Sony z materialom SORPLAS

Pakiranje za boljšo prihodnost

Zmanjšanje plastične embalaže

Ker želimo odpraviti uporabo plastike v embalaži, za zavijanje naših izdelkov uporabljamo netkano blago0 ali papirnate vrečke, ko so materiali za voljo1, saj ponujajo enako mero zaščite in blaženja.
Slika škatle in pakirnega materiala ZV-1F

Zmanjšanje našega ogljičnega odtisa v proizvodnih obratih

Posnetek Sonyjevega proizvodnega obrata iz zraka kaže solarne panele

100-% uporaba obnovljive energije med proizvodnjo ZV-1F

V družbi Sony ne zmanjšujemo rabe energije zgolj prek zasnove naših izdelkov, ampak tudi s pomočjo izboljšav v našem proizvodnem procesu. Proizvodni obrati na Tajskem in Kitajskem, ki proizvajajo ZV-1F zdaj 100-% delujejo na obnovljivo energijo. Ne bomo se ustavili pri tem: pospešujemo naš načrt uvedbe obnovljive energije v naših obratih po vsem svetu.
Slika fotoaparata ZV-1F z nameščeno zaščito pred vetrom

Fotoaparat za vloganje ZV-1F