5 DJ-jev, ki jih

na glasbenem festivalu TomorrowWorld 2015 nočete zamuditi

TomorrowWorld je ameriška različica belgijskega glasbenega festivala Tomorrowland, ki se bo med 25. in 27. septembrom letos odvijal v mestu Atlanta zvezne države Georgia. TomorrowWorld je bil na podelitvi International Dance Music Awards z razlogom nominiran za najboljši glasbeni dogodek. Gosti namreč na stotine DJ-jev (prav ste prebrali, na stotine), omogoča razkošno kampiranje in velja za največji ameriški glasbeni festival s starostno omejitvijo 21 let in več. TomorrowWorld slovi po spektakularnih, ogromnih prizoriščih, pri čemer ima vsako svojo edinstveno podobo, zasnovano do take potankosti, da nam daje občutek, kot bi bili v Disneylandu. Koga iz letošnjega seznama nastopajočih si želite najbolj slišati?

Preverite teh pet vrhunskih DJ-ev, ki bodo na letošnjem glasbenem festivalu TomorrowWorld zagotovo navdušili.

1. Adventure Club

Ta duet elektronske plesne glasbe prihaja iz Montreala.

Leighton James in Christian Srigley močno odmevata v svetu EDM glasbe. Znana sta po kombinaciji lepega, melodičnega dubstepa in čutnih ženskih vokalov. Zgrabite svoje najljubše slušalke in se razvajajte s skladbo "Gold", ob kateri boste dobili kurjo polt. Skladba, ki je nastala v sodelovanju z malezijsko kantavtorko Yuno, je prava poslastica za uho.

2. Ferry Corsten

Nizozemski DJ Ferry Corsten velja za začetnika trance glasbe.

Izdal je več trance skladb, ki segajo vse v 90. leta prejšnjega stoletja, denimo System F, Moonman in Gouryella. Nato je prešel v splošnejšo elektronsko glasbo, ki zajema tako electro trance kot tudi melodični trance. Oglejte si odlomek njegove najnovejše izdaje "Reborn" in počakajte, da zadonijo pravi nizki toni.

3. Flux Pavilion

Britanski DJ ustvarja glasbo od leta 2008.

Ni pa samo mojster mešalne mize. Igra tudi bobne, kitaro, saksofon in klavir. Preobrat v življenju je doživel, ko je obiskal klub v Londonu z imenom Fabric.

"Nikoli nisem nastopal v klubih, ker se v tistem okolju nisem počutil sprejetega. Zdelo se je preveč bahaško, preveč uglajeno. Nato sem v klubu Fabric videl Ruskov nastop in moje dojemanje vsega se je popolnoma spremenilo. Skakal je naokoli z velikim kartonastim klobukom v obliki ptiča na glavi in predvajal najbolj nenavadno glasbo, kar sem jih kdaj slišal. Čudovito je bilo."

5. Martin Garrix

Če ste kdaj poslušali vsem dobro znano skladbo "Animals" (kdo pa je ni), potem zagotovo poznate tega 19-letnega nizozemskega DJ-ja in producenta. Skladba "Animals" je bila uvrščena med najboljših 10 uspešnic v več kot 10 državah ter se povzpela na prvo mesto v Belgiji in Združenem kraljestvu. Garrix meni, da je imel na njegovo kariero največji vpliv DJ Tiësto. Ko ga je videl nastopiti na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004, je želel tudi sam postati DJ.

4. Tiësto

Je veteran trance glasbe in znano ime

v svetu elektronske plesne glasbe. Tiësto je bil v letnem glasovanju bralcev za 100 najboljših DJ-ev tri leta zapored (od leta 2002 do 2004) izbran za najboljšega DJ-ja na svetu. Na 57. letni podelitvi Grammyjev je za priredbo pesmi "All Of Me" Johna Legenda prejel Grammyja in lahko smo prepričani, da ta ne bo njegov zadnji.

To je naših 5 najboljših DJ-jev, na seznamu letošnjega festivala pa najdete še mnoge vrhunske izvajalce. Koga si želite letos najbolj letos?