Izjemen kontrast tehnologije Mini LED in Full Array LED

BRAVIA XR z osvetlitvijo ozadja Mini LED

Televizorji Mini LED tako kot televizorji Full Array upravljajo območja osvetlitve ozadja zaslona, da so temni in svetli predmeti prikazani jasno. Vendar pa so diode LED pri osvetlitvi ozadja Mini LED veliko manjše in bolj gosto porazdeljene, zato je potrebno bolj natančno upravljanje. Naši televizorji Mini LED se ponašajo z izjemno natančnim upravljanjem osvetlitve ozadja, ki ga ponuja samo Sony – XR Backlight Master Drive. Zato boste videli najboljši in najnatančnejši možni kontrast brez bleščanja.

Oglejte si natančen nadzor zaslonov Mini LED za izjemen dinamični razpon

Naša edinstvena XR Backlight Master Drive z algoritmom lokalne zatemnitve natančno in neodvisno upravlja drobne in izjemno goste LED-diode. Tak način osvetljevanja ozadja omogoča edinstven in dinamičen obseg z neverjetno globokimi temnimi odtenki in sijočimi svetlimi barvami.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Full Array LED

Kinematografski kontrast z natančnimi odtenki črne in s svetlimi poudarki.

S Sonyjevimi televizorji BRAVIA® s tehnologijo osvetlitve Full Array LED – kot je novi televizor z LED-osvetlitvijo polnega razpona 4K HDR, XG95 – je doživetje ob gledanju še boljše. Uživate lahko v lepem kontrastu z bogatimi črnimi odtenki in živahnimi svetlimi barvami, s čimer se kar najbolj povečajo svetli in temni poudarki.

Običajna osvetlitev ozadja Edge LED

Boj z odtenki črne in s svetlimi poudarki.

Z eno vrsto LED-osvetlitve želimo enakomerno razporediti svetlobo po celotni sliki, tako da temni deli niso pretemni in svetli ne presvetli; ustvariti želimo učinek razlivanja svetlobe po sliki.

Običajna osvetlitev ozadja Edge LED

*Simulirane slike.

osvetlitev ozadja Full Array LED

*Simulirane slike.

osvetlitev ozadja Full Array LED

Svetlejši poudarki, globlji črni odtenki.

Intenziteto LED-osvetlitve lahko prilagodite glede na prizor tako, da posamezna območja po potrebi osvetlite ali zatemnite.

*Simulirana slika.

Zakaj osvetlitev Full Array LED?

Resnične prednosti osvetlitve Full Array LED z lokalno zatemnitvijo so bolj realistični svetli odtenki, natančnejše senčne podrobnosti in globlji črni odtenki barve črnila. Dober primer je luna na nočnem nebu. Na televizijskem zaslonu z robno ali neposredno osvetlitvijo je treba žrtvovati svetlost lune za bolj črno nočno nebo (ali obratno), pri čemer se črni odtenki verjetno še vedno prelivajo v modro ali sivo. Na televizorju Full Array LED z lokalno zatemnitvijo (kot je XG95) je slika lepa in naravna s čisto ter svetlo luno in s temnim ter pristnim nočnim nebom. 

Full Array LED z zatemnitvijo in
robna ter neposredna

Številni LED-televizorji so ‘robno osvetljeni’. To pomeni, da vir svetlobe prihaja iz pasu LED-lučk na dnu ali obeh straneh plošče. To je uporabno za tanke, sprejemljive televizorje, ne pa za hkratni prikaz neverjetno svetlih in globoko temnih območji. Svetla območja niso tako svetla, kot bi lahko bila, temna območja pa so lahko videti bolj siva ali modrikasta.

Tudi televizorji z neposredno osvetlitvijo imajo lahko enako težavo. Namesto, da bi pas LED-lučk namestili na rob, je postavljen neposredno za ploščo, tako da svetloba prehaja neposredno skozi zaslon. S tem je sicer svetlost močnejša, vendar pa lahko povzroči moteči ‘sij’ okoli svetlih objektov na temnem ozadju, barva na teh temnih območjih je manj natančna in televizor bo zaradi tega debelejši.

robna osvetlitev
OBIČAJNI LED-TELEVIZOR Z ROBNO OSVETLITVIJO
full array led
FULL ARRAY LED

*Simulirane slike.

Zajame vse temne in svetle odtenke