Prvi televizor na svetu s kognitivno inteligenco

V celoti se prepustite izkušnji, ki vas navduši ter gane in je popolnoma pristna. To je cilj, na katerem temelji razvoj televizorjev BRAVIA XR™ – zasnovani so na povsem novem procesorju Cognitive Processor XR™ za reprodukcijo našega razmišljanja in odzivanja.

Zaslon, ki prinaša vznemirljivosti in vzbuja globlja čustva

Kako se čuti resničnost? Televizorji BRAVIA XR poskušajo na to vprašanje odgovoriti s »kognitivno inteligenco«. Ker vedo, kako ljudje gledamo in slišimo, nam na zaslonu ponujajo bolj človeški vidik – za doživetje, ki je blizu resničnemu svetu in zaradi katerega se poglobite v vsak prizor.

Kaj je kognitivna inteligenca?

Način dojemanja sveta temelji na informacijah, ki jih oči in ušesa hkrati pošiljajo možganom. Običajna umetna inteligenca zazna in analizira le posamezne elemente, kot so barva, kontrast in podrobnost. Cognitive Processor XR navzkrižno analizira vse elemente hkrati, tako kot možgani.

Analiziranje več sto različnih informacij na način, kot to delajo naši možgani

Cognitive Processor XR to pristno izkušnjo doseže tako, da razdeli zaslon na več sto območij in prepozna različne predmete v teh območjih bolje kot kdaj koli prej. Hkrati lahko že v nekaj sekundah navzkrižno analizira več sto tisoč različnih elementov, ki tvorijo sliko, na enak način kot naši možgani.

Točno take slike, kot s svojimi očmi vidimo ta svet
Slika pava na razdeljenem zaslonu s prikazom prilagoditve barve, kontrasta, jasnosti in gibanja za usklajeno sliko
Vsak element v usklajeni harmoniji za izjemne pristne slike

Če so posamezni elementi slike na televizorju obravnavani ločeno in nato prilagojeni na enako raven, je lahko končni rezultat videti izumetničen, gledalec pa je prikrajšan za odlično izkušnjo. Navzkrižna analiza prilagodi posamezne elemente najboljšemu končnemu rezultatu v soodvisnosti z drugimi elementi, zato je slika harmonična in povsem naravna.

Izostritev na enak način, kot to počnemo z očmi

Ko vidimo nekaj v resničnem življenju, naše oči ne izostrijo vsega hkrati, temveč le predmet, ki ga v tistem trenutku želimo videti. Televizorji BRAVIA XR delujejo na enak način. Zaznajo glavno osrednjo točko v prizoru ter izostrijo posamezne podrobnosti predmeta tako, da izstopa z naravnim občutkom globine, kot v resničnem svetu.

Slika ženske na vlaku s poudarkom izboljšav televizorja BRAVIA XR
Ustvarjanje resničnejše, potopitvene zvočne kulise, kot v resničnem življenju
Televizor s prikazom moškega, ki poje, kjer zvočni valovi prihajajo iz mikrofona na zaslonu
Zvok, ki nudi pristno doživetje dogajanja

Z ušesi lahko izjemno dobro zaznamo, od koder prihaja zvok v večdimenzionalnem prostoru, ki nas obdaja. Zato se pri televizorjih, ki imajo zvočnike ob strani ali okoli okvirja, včasih zdi, kot da se zvok ne ujema s sliko Televizorji BRAVIA XR z napredno obdelavo zvoka zaznajo položaj zvoka na zaslonu in ga umestijo na pravo mesto. Rezultat je doživetje zvoka, kot bi bili sami sredi prizora.

Virtualno doživetje zvoka z dodatnimi dimenzijami 

Običajni TV vstopa v prostor vodoravno, televizorji BRAVIA XR pa oddajajo zvok v vseh smereh, kot v resničnem življenju. Vsebino, ki jo gledate, analizirajo in pretvorijo zvok v 5.1.2-kanalni prostorski zvok za večdimenzionalno doživetje. Zvok ni posredovan le vodoravno, temveč tudi navpično, da se ustvari dejanska zvočna kulisa 3D.

Ženska, ki gleda televizijo na kavču v dnevni sobi, zvočni valovi pa izhajajo iz navideznih zvočnikov nad, za in pred njo.
Spoznajte filozofijo, ki se skriva za televizorji BRAVIA XR 

Prisluhnite inženirski ekipi, ki je zasnovala televizorje BRAVIA XR, da boste izvedeli, kaj jo je gnalo pri ustvarjanju povsem nove vrste televizijskega procesorja.

Odkrijte navdih za zasnovo televizorja BRAVIA XR

Preberite, kaj nam je povedala kreativna ekipa, ki je zasnovala televizor BRAVIA XR, o njegovem minimalističnem konceptu, izjemno tankih okvirjih in mojstrski izdelavi za zagotavljanje vrhunske imerzivne izkušnje doma.

Oglejte si predstavitev novega televizorja BRAVIA XR

Preberite več o filozofiji v ozadju televizorja BRAVIA XR s procesorjem Cognitive Processor XR, ki zagotavlja boljši prikaz in zvok za še pristnejšo izkušnjo. Oglejte si intervjuje s partnerji o storitvah BRAVIA CORE in Google TV ter o njihovem doprinosu k tem funkcijam.

Oglejte si predstavitev televizorja BRAVIA XR

Odkrijte tehnologijo v ozadju televizorjev BRAVIA XR in si oglejte vse izboljšave slike, zvoka in pametnih funkcij, ki ločijo te televizorje od drugih.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.