Prvi televizor na svetu s kognitivno inteligenco – nova dimenzija slike in zvoka

 Slika in zvok, ki ju začutite – Cognitive Processor XR 

Televizorji BRAVIA s procesorjem Cognitive Processor XR™ analizirajo vsebino in jo poustvarijo tako, kot jo v resničnem svetu vidimo in slišimo ljudje. Razumejo, kam se ljudje osredotočimo na sliki, na primer na glavni lik v filmu. Vedo tudi, da zvok letalskega motorja prihaja od zgoraj in to poustvarijo v dnevni sobi. Vaša priljubljena vsebina, ki je poustvarjena tako resnično, da jo lahko začutite.

Kako deluje Cognitive Processor XR

Običajna umetna inteligenca zazna in analizira le posamezne elemente slike, kot so barva, kontrast in ločljivost. To pomeni, da so elementi slike izboljšani le do določene stopnje. Vendar naše dojemanje sveta temelji na različnih vrstah informacij, ki iz oči in ušes prihajajo v možgane. Cognitive Processor XR™ na enak način navzkrižno analizira več sto tisoč elementov hkrati. Eden od teh elementov je osrednja točka – to je točka, na katero se ljudje najpogosteje osredotočimo. Z navzkrižno analizo vsakega elementa slike, vključno z osrednjo točko, ustvari informacije o globini ter prilagodi vsak del tako, da sliki doda pristen videz in globino.

(1) Original (2) Barva (3) Razločnost (4) Osrednja točka (5) Kontrast (6) Globina (7) Premikanje (8) Navzkrižna analiza

Kaj je osrednja točka?

Osrednja točka je točka v prizoru, ki jo oči samodejno najdejo in se osredotočijo nanjo. TV-ji s procesorjem Cognitive Processor XR prepoznajo to točko in poudarijo ta del slike enako kot vaše oči v resničnem svetu. Igralec z žogo ali glavna oseba v filmu postane bolj poudarjen, rezultati pa bolj berljivi.

Dva posnetka zaslona pod kotom. Zaslon na levi prikazuje sončnice na polju pod oblačnim nebom, zaslon na desni prikazuje, kako kognitivna inteligenca analizira in ustvari preslikavo globine tega prizora za boljšo globino in teksture
Kaj je preslikavanje globine?

Televizorji BRAVIA XR s kognitivno tehnologijo izboljšajo globino in teksturo zvoka za neverjetno pristno izkušnjo doma. Preslikava globine se izvaja z navzkrižno analizo. Analizira in ustvari jo kognitivna inteligenca. Z izboljšano globino v ospredju in prilagoditvijo ozadja je celotne slika bolj realistična in naravna.

Kako deluje zaznavanje osrednje točke v procesorju Cognitive Processor XR 

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Ustvarjanje resničnejše, potopitvene zvočne kulise, kot v resničnem življenju
Televizor prikazuje žensko, ki poje, kjer zvočni valovi prihajajo iz mikrofona na zaslonu
Zvok, ki nudi pristno doživetje dogajanja

Televizorji BRAVIA XR vas z napredno obdelavo zvoka, ki posnema človeško uho z zaznavanjem, od kod prihaja zvok, in umestitvijo zvoka na pravo mesto na zaslonu, postavijo v središče vsakega prizora.

Ženska, ki gleda televizijo na kavču v dnevni sobi, zvočni valovi pa izhajajo iz navideznih zvočnikov nad, za in pred njo.
Virtualno doživetje zvoka z dodatnimi dimenzijami 

Televizorji BRAVIA XR s predvajanjem zvoka v vodoravnih navpičnih smereh zagotavljajo pristno večdimenzionalno doživetje. Zvok analizirajo in ga pretvorijo v 5.1.2-kanalni prostorski zvokter s tem ustvarijo pravo 3D-zvočno kuliso.