Prvi televizor na svetu s kognitivno inteligenco

V celoti se prepustite izkušnji, ki vas navduši ter gane in je popolnoma pristna. To je cilj, na katerem temelji razvoj televizorjev BRAVIA XR™ – zasnovani so na povsem novem procesorju Cognitive Processor XR™ za reprodukcijo našega razmišljanja in odzivanja.

Kaj je kognitivna inteligenca?

Način dojemanja sveta temelji na informacijah, ki jih oči in ušesa hkrati pošiljajo možganom. Običajna umetna inteligenca zazna in analizira le posamezne elemente, kot so barva, kontrast in podrobnost. Cognitive Processor XR navzkrižno analizira vse elemente hkrati, tako kot možgani.

Analiziranje več sto različnih informacij na način, kot to delajo naši možgani

Cognitive Processor XR to pristno izkušnjo doseže tako, da razdeli zaslon na več sto območij in prepozna različne predmete v teh območjih bolje kot kdaj koli prej. Hkrati lahko že v nekaj sekundah navzkrižno analizira več sto tisoč različnih elementov, ki tvorijo sliko, na enak način kot naši možgani.

Točno take slike, kot s svojimi očmi vidimo ta svet 
Slika pava na razdeljenem zaslonu s prikazom prilagoditve barve, kontrasta, jasnosti in gibanja za usklajeno sliko
Vsak element v usklajeni harmoniji za izjemne pristne slike

TV-ji BRAVIA XR v primerjavi z običajnim TV-jem, ki vse elemente slike prilagodi na isto raven, z navzkrižno analizo prilagodijo vsak element najboljšemu končnemu rezultatu v soodvisnosti z drugimi elementi, zato je slika harmonična in povsem naravna.

Slika ženske na vlaku s poudarkom izboljšav televizorja BRAVIA XR
Izostritev na enak način, kot to počnemo z očmi

Televizorji BRAVIA XR delujejo na enak način kot naše oči. Zaznajo glavno osrednjo točko v prizoru in izostrijo posamezne podrobnosti predmeta, da izstopa z naravnim občutkom globine kot v resničnem svetu. 

Ustvarjanje resničnejše, potopitvene zvočne kulise, kot v resničnem življenju
Televizor prikazuje žensko, ki poje, kjer zvočni valovi prihajajo iz mikrofona na zaslonu
Zvok, ki nudi pristno doživetje dogajanja

Televizorji BRAVIA XR vas z napredno obdelavo zvoka, ki posnema človeško uho z zaznavanjem, od kod prihaja zvok, in umestitvijo zvoka na pravo mesto na zaslonu, postavijo v središče vsakega prizora.

Ženska, ki gleda televizijo na kavču v dnevni sobi, zvočni valovi pa izhajajo iz navideznih zvočnikov nad, za in pred njo.
Virtualno doživetje zvoka z dodatnimi dimenzijami 

Televizorji BRAVIA XR s predvajanjem zvoka v vodoravnih navpičnih smereh zagotavljajo pristno večdimenzionalno doživetje. Zvok analizirajo in ga pretvorijo v 5.1.2-kanalni prostorski zvokter s tem ustvarijo pravo 3D-zvočno kuliso. 

Zaslon, ki prinaša vznemirljivosti in vzbuja globlja čustva

Kako se čuti resničnost? Televizorji BRAVIA XR poskušajo na to vprašanje odgovoriti s »kognitivno inteligenco«. Ker vedo, kako ljudje gledamo in slišimo, nam na zaslonu ponujajo bolj človeški vidik – za doživetje, ki je blizu resničnemu svetu in zaradi katerega se poglobite v vsak prizor.

Spoznajte filozofijo, ki se skriva za televizorji BRAVIA XR 

Prisluhnite inženirski ekipi, ki je zasnovala televizorje BRAVIA XR, da boste izvedeli, kaj jo je gnalo pri ustvarjanju povsem nove vrste televizijskega procesorja.

Odkrijte navdih za zasnovo televizorja BRAVIA XR

Preberite, kaj nam je povedala kreativna ekipa, ki je zasnovala televizor BRAVIA XR, o njegovem minimalističnem konceptu, izjemno tankih okvirjih in mojstrski izdelavi za zagotavljanje vrhunske imerzivne izkušnje doma.

Oglejte si predstavitev novega televizorja BRAVIA XR

Preberite več o filozofiji v ozadju televizorja BRAVIA XR s procesorjem Cognitive Processor XR, ki zagotavlja boljši prikaz in zvok za še pristnejšo izkušnjo. Oglejte si intervjuje s partnerji o storitvah BRAVIA CORE in Google TV ter o njihovem doprinosu k tem funkcijam.

Oglejte si predstavitev televizorja BRAVIA XR

Odkrijte tehnologijo v ozadju televizorjev BRAVIA XR in si oglejte vse izboljšave slike, zvoka in pametnih funkcij, ki ločijo te televizorje od drugih.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.