PMPC

€ 550,00

(z DDV)

Zvok

Število zvočnikov
3 navzgor usmerjeni zvočniki, 3 srednjetonci in 1 globokotonec
Velikost zvočnika
Navzgor usmerjen zvočnik 46 mm, srednjetonec 46 mm in globokotonec 70 mm
360 Reality Audio
Da
Vnaprej nastavljeni izenačevalnik
Da (OFF/BASS/EXCITED/BRIGHT/VOCAL)
Izenačevalnik po meri
Da
Samodejna prilagoditev glasnosti
Da (VKLOP/IZKLOP)
Samodejno umerjanje zvoka
Da
Izboljšava pristnega zvoka
Da

Velikost in teža

Dimenzije (ŠxVxG)
235 x 329 x 225 mm
Teža
4,9 kg

Brezžične povezave

Deluje s Pomočnikom Google
Da
Deluje s storitvijo Alexa
Da
Chromecast built-in
Da
Spotify Connect
Da

Bluetooth

Združljivi profili
A2DP, AVRCP (absolutna glasnost), SPP
Podprti kodeki
SBC, AAC

Wi-Fi®

Specifikacije omrežja Wi-Fi
11a, 11b, 11g, 11n
360RAcast
Da
Chomecast built-in
Da

Vmesnik

Vhodni in izhodni priključki
Zvočni vhod (3,5 mm)

Splošne značilnosti

Poraba energije
55 W

Okolju prijazne nastavitve in varčevanje z energijo

Poraba energije (izklopljeno)
0,5 W
Poraba energije (stanje pripravljenosti)
Ni na voljo
Poraba energije (omrežno stanje pripravljenosti) – priključki
2,0 W (Wi-Fi)/2,0 W (Bluetooth)/2,0 W (priključeni so vsi priključki in povezana vsa omrežja)
Stanje pripravljenosti vklopljeno
Po 15 minutah (Wi-Fi)/15 minutah (Bluetooth)
Stikalo za vklop/izklop brezžičnih omrežij
Vklop brezžičnega omrežja: Hkrati se dotaknite gumbov [Play/Pause] (Predvajaj/Začasno zaustavi) in [Volume +] (Glasnost +) ter ju držite več kot štiri sekunde. Vklop omrežnega stanja pripravljenosti: Hkrati se dotaknite gumbov [Power/PAIRING] (Vlop/Seznanjanje) in [Sound Mode] (Zvočni način) ter ju držite več kot štiri sekunde.

Značilnosti

Slika prikazuje ambientalni zvok, ki zapolni prostor

Kaj je ambientalni zvok, ki zapolni prostor?

Ambientalni zvok, ki zapolni prostor, je popoln spremljevalec, ne glede na to, ali berete, kuhate, delate oziroma se pogovarjate s prijatelji. Podobno kot glasba v ozadju v vaši priljubljeni kavarni je tudi ta zvok umirjen in nemoteč ter razpršen vodoravno in navpično za ustvarjanje prijetnega vzdušja v vseh prostorih doma.

360 Reality Audio

360 Reality Audio ali Immersive Audio Enhancement

Posnetki 360 Reality Audio vključujejo podatke o lokaciji tridimenzionalnega zvoka, s čimer zagotavljajo vrhunski ambientalni zvok, ki zapolni celoten prostor. Nič hudega, če ti podatki niso na voljo. Z učinkovitim, edinstvenim Sonyjevim algoritmom Immersive Audio Enhancement se vaši priljubljeni stereo posnetki predvajajo v ambientalnem zvoku, ki zapolni vsak kotiček prostora.

Prikaz notranjosti zvočnika SRS-RA5000 s sedmimi pogonskimi enotami

S sedmimi pogonskimi enotami boste zagotovo zaslišali razliko

Trije navzgor usmerjeni zvočniki razpršijo glasbo navpično, trije stranski zvočniki pa vodoravno. Dopolnjuje jih nizkotonec, ki zapolni prostor z bogatimi in globokimi nizkimi toni.

Logotip Bluetooth

Brezžični zvok s tehnologijo Bluetooth®

S tehnologijo Bluetooth®[ seznanite zvočnik in pametni telefon ali tablični računalnik ter začnite brezhibno pretakati svojo glasbeno zbirko.

Ikona omrežja Wi-Fi

Povezljivost Wi-Fi

S povezavo Wi-Fi prek zvočnika dostopate do priljubljenih internetnih storitev za pretakanje, v telefonu pa nadzirate seznam predvajanja.

Logotip za Spotify Connect™

Združljivo z aplikacijo Spotify Connect™

Z aplikacijo Spotify Connect™ v napravi, ki jo uporabljate za popolno daljinsko upravljanje, lahko Spotify predvajate neposredno prek zvočnika.

Logotip Chromecast built-in

Chromecast built-in

Glasbo, spletni radio in poddaje iz pametnega telefona, tabličnega ali prenosnega računalnika pretakajte v zvočno napravo. Dotaknite se gumba za prenašanje.

Slika prikazuje glasbo več prostorih

Glasba v več prostorih

RA5000 lahko preprosto dodate v skupino zvočnikov v aplikaciji Google Home ali Amazon Alexa. Z aplikacijo ali prek zvočnika Pomočnika lahko predvajate različne skladbe v posameznih prostorih hiše ali pa isto glasbo v vseh prostorih.

Slika glasovnega upravljanja

Glasovni nadzor

Ali imate napravo z vgrajeno aplikacijo Google Assistant built-in ali Alexa? Uporabite jo za glasovno upravljanje zvočnika RA5000. RA5000 dodajte v skupino zvočnikov z aplikacijo Google Home ali Amazon Alexa, nato pa enostavno povejte, kaj želite narediti – predvajati glasbo, spremeniti glasnost ali uporabiti številne druge funkcije.

Logotip aplikacije Sony | Music Center

Prilagodite nastavitve v aplikaciji Sony |Music Center

Prenesite aplikacijo Sony | Music Center v pametni telefon in brezžično upravljajte glasbo. Poleg izbire seznamov predvajanja ali uvrščanja naslednje skladbe v čakalno vrsto lahko prilagodite tudi nastavitve, kot je izenačevalnik.

Slika prikazuje nastavitev glasnosti

Samodejna prilagoditev glasnosti 

Nekatere skladbe so lahko preglasne, druge pa pretihe, zato morate morda nenehno nastavljati glasnost. RA5000 reši težavo tako, da analizira posamezne skladbe in jih predvaja z enakomerno glasnostjo, zato vam ni treba niti migniti s prstom.

SRS-RA5000, ki je brezžično povezan s televizorjem Sony Bravia

Brezžična povezava s televizorjem

Ali želite izboljšati zvok v televizorju? Združljivi televizor BRAVIA® prek povezave Bluetooth® brezžično pošlje zvok v zvočnik RA5000 za še vznemirljivejše doživetje ob gledanju. Krajša zakasnitev pomeni, da je zvok, ki ga slišite, natančno sinhroniziran z vsebino, prikazano na zaslonu. 

Samodejno umerjanje zvoka

Umerjanje zvoka

RA5000 lahko ne glede na to, kam ga postavite, z notranjim mikrofonom in edinstvenim Sonyjevim algoritmom umerite za optimalno doživetje zvoka. Enostavno pridržite tipko Immersive Audio Enhancement na ohišju, da zaženete umerjanje zvočnika RA5000.

Zvok visoke ločljivosti

Podpira zvok visoke ločljivosti

Uživajte v izjemno podrobnem zvoku studijske kakovosti in visoke ločljivosti, ki presega kakovost CD-jev. Strast do glasbe združuje vse komponente, od signala do zvočnika, zato se počutite, kot da bi izvajalec nastopal pred vami.