Čista geometrija

Simfonija zvoka, slike in notranjih elementov

Domače razvedrilo postaja vedno zabavnejše. Lahko televizorji in izdelki za domači kino še vedno dopolnjujejo opremo dnevnega prostora? Lahko, če se elementi različnih izdelkov medsebojno dopolnjujejo.

Harmonija, ki je značilna za vse kategorije izdelkov

Pri televizorjih BRAVIA® se je naše iskanje zasnove, ki zagotavlja izjemno doživetje s kristalno čisto sliko, začelo leta 2010 z zasnovo Monolithic Design in nadaljevalo leta 2013 z zasnovo Sense of Quartz. Naslednji korak leta 2014 je bila Čista geometrija. Bistvene značilnosti televizorjev so dobile čiste in minimalistične geometrične oblike. Zasnova, razvita s to miselnostjo, zagotavlja boljše doživetje razvedrila in hkrati zagotavlja, da televizorji dopolnjujejo pohištvo in druge geometrične oblike v prostoru.

Sonyjevi izdelki za domače razvedrilo zagotavljajo še boljše užitke v letu 2015, saj je estetika televizorjev uporabljena tudi pri zvočniških modulih, predvajalnikih Blu-ray Disc™ in drugih izdelkih, ki skupaj sestavljajo "kompozicijo" prostora. Nova stopnja harmonije in oblikovno usklajena oprema sta šele začetek. Sistemi se zelo skladni in prostoru dajejo usklajen videz. Naravne značilnosti vsake polirane naprave so jasne, njihove vloge in funkcije pa predstavljajo čiste geometrične oblike. Oblike izdelkov iz različnih kategorij se izjemno dopolnjujejo. Naprave pri vsaki razporeditvi delujejo povsem naravno in dobro povezujejo opremo prostora.

Funkcije postanejo vidne
Funkcije postanejo vidne,
na privlačen način

Praktične namene zaslonov, zvočnikov, stojal in drugih elementov lahko poudarimo s kontrastnimi teksturami, kot so površine iz brušene kovine in usnjenega videza. Izraziti materiali predstavljajo del skupne oblikovne zasnove izdelkov, ki je razširjena tudi na podrobnosti, kot je skladna zaobljenost robov. Zato se izdelki idealno dopolnjujejo in kjerkoli v prostoru dajejo videz enotne zasnove.

Zasnova odraža namen

Tako, glavni direktor oblikovanja

Zasnova izgubi ves pomen, če ne odraža namena elementov izdelka. Pretirani dodatki niso potrebni. Če odstranite nepotrebne dele in elementu omogočite, da izpolni svojo nalogo, neizogibno pridete do geometričnih oblik. Čista geometrija omogoča, da tudi različne oblike ena ob drugi delujejo povsem naravno. Oblike so skupaj videti tako naravne, da pri vseh izdelkih odražajo vidno harmonijo.

Čista zasnova s svetlobnim pridihom

Čista geometrija je še izrazitejša pri seriji BRAVIA, ki jo odlikujejo vse bistvene kakovosti televizorjev. Predstavljamo vam novo zasnovo BRAVIA. Brez nereda dnevni prostor spremeni v prijetno okolje.

Oblika in funkcionalnost

Televizorji 4K BRAVIA za leto 2015 še lepše dopolnijo dnevni prostor. Videz vsakega elementa je natančno prilagojen namenu, zato je videz televizorjev optimiran. To jasno odraža že zaslon, ki je tanjši in še bolj nevpadljiv. Tudi stojalo je tanjše in enako trpežno. Aluminijasto oporno stojalo je dovolj stabilno za velike zaslone in ima malo stičnih točk s površino. Optimiranje je vidno tudi pri drugih podrobnostih, kot je tanjša in kompaktnejša lebdeča osvetlitev Intelligent Core pod zaslonom. Televizor zaradi temeljitih izboljšav izgleda še lažji.

Vsebina lebdi v zraku
na tankih zaslonih

Serija X900C

Okvir zaslona deluje neverjetno nevpadljivo. Tako lahek zaslon mora imeti minimalistične in elegantne geometrične oblike, ki so značilne za serijo X900C. Plošča je zaradi tankega okvirja na najtanjšem delu debela samo 4,9 mm, kar omogočata nova struktura in Sonyjeva edinstvena tehnologija premaza. Zato se zdi, da slika lebdi v zraku. Stojalo iz ekstrudiranega aluminija je podobno tanko in zelo trdno. Zračna struktura dopolnjuje lahki zaslon. Ko zaslon namestite na steno, leži tik ob njej in se zdi, kot bi bil vgrajen vanjo. Razdalja zaslona od stene je približno 40 mm. Strukture na hrbtnem delu so ergonomske in praktične ter vključujejo sistem za učinkovito upravljanje kabla, prezračevanje in pametno nameščen priključek za stojalo. Elegantna hrbtna površina v videzu usnja zagotavlja privlačen videz televizorja z vsakega kota.

Kakovostna slika
in odličen zvok

Serija X930C

Oblike, ki jih opazimo tukaj, vključujejo pravokoten okvir zaslona 4K in trikotno stojalo, ki je dovolj veliko za zmogljive zvočnike. Pri modelu X930C se zdi, kot da bi čudoviti zaslon slonel na ohišju, ki zagotavlja kakovosten zvok. Bočna zasnova poudarja zaslon, pri čemer je zrcalna površina spoja temnejšega in subtilnega barvnega odtenka. Površina hrbtnega dela v videzu usnja spominja na razkošne sofe, zato se televizor še bolj ujema z opremo dnevnega prostora. Aluminijasto stojalo zagotavlja stabilno postavitev in ohranja tanko zasnovo. Podpira zaslon in zvočnike in ne predstavlja dodatne teže. Natančno dodelano ravnovesje združuje nasprotne oblike zaslona in zvočnikov.

Idealen primer čiste preprostosti

Serija X850C

Televizor X850C odlikuje najenostavnejša oblika v seriji BRAVIA in postavlja nove standarde za zasnovo televizorjev 4K. Vključuje samo najpomembnejša elementa, torej zaslon in stojalo, ki idealno dopolnjujeta opremo vsakega dnevnega prostora. Brušena površina in skladni čisti robovi privlačno razkrivajo tanek zaslon in aluminijasto površino. Televizor ima stojalo iz trdnega aluminija, ki ne daje nič kaj težkega videza. Zrcalna površina stojala odseva okolico, zato deluje še bolj neopazno.

Oblikovna umetnost, ki popolnoma dopolni prostor

Yokota, oblikovalec

Novi televizorji BRAVIA s tanjšimi zasloni še lepše dopolnijo dnevni prostor. Da smo dosegli neverjetno lahek in zračen videz televizorjev, je bilo potrebnega veliko napora pri manjšanju vsakega elementa. Pri televizorjih X900C smo razvili napredno novo tehnologijo premaza in izdelali dovolj trdno in izjemno tanko stojalo iz ekstrudiranega aluminija, ki deluje kot prava umetnina. Serija X930C ima dodelano aluminijasto stojalo. Zasnova je rezultat obsežnih oblikovalskih izkušenj.

Zasnova, ki povezuje izdelke in ustvarja notranjo harmonijo

Enotna zasnova kategorije vam omogoča osupljivo razvedrilo v dnevnem prostoru z usklajenimi Sonyjevimi televizorji, zvočniškimi moduli in predvajalniki Blu-ray Disc™. Nova perspektiva omogoča povsem nove izdelke za domači kino.

Videz enotne geometrije

V iskanju sveže estetike za izdelke za domači kino, ki dopolnjujejo opremo dnevnih prostorov in seveda televizorje BRAVIA®, smo razvili Čisto geometrijo za zvočniške module in predvajalnike Blu-ray Disc. Osnovne značilnosti so manjše, funkcije pa obdajajo minimalistične geometrične oblike. Zato se izdelki idealno medsebojno dopolnjujejo in polepšajo vsak prostor, čeprav sodijo v različne kategorije.

Vse pomembne funkcije – predvajanje pristnega zvoka ali prikazovanje izjemnih slik – dopolnjujeta popolna geometrična oblika in izrazita zasnova. Enostavne geometrične oblike zvočniških modulov predstavljajo elemente, ki predvajajo vrhunski zvok, kot so zvočniki in ojačevalniki. Pri predvajalnikih Blu-ray Disc predstavljajo elemente, ki so povezani z branjem in upravljanjem plošč, kot so krmilniki in pladenj za ploščo. Ključne značilnosti imajo tudi različne površine, ki so lahko mat, sijoče ali kako drugače izrazite. Skladne podrobnosti pri vseh izdelkih, kot so enako zaobljeni robovi za boljši zvok ali usnjeni videz nekaterih površin, zagotavljajo boljšo medsebojno skladnost sistemov.

Jasno in kakovostno –
kot zvok, ki ga proizvaja

HT-ST9

HT-ST9

Vrhunski zvočniški modul HT-ST9 z zvokom visoke ločljivosti odraža visoke zvočne standarde. Podaljšano šesterokotno ohišje odraža izjemne zvočne zmogljivosti in zasnovo enote. Površini na obeh straneh poudarjata trdnost in ustvarjata eleganten videz. Šesterokotno ohišje z manj vzporednimi površinami zagotavlja tudi boljši zvok kot pri okornih glasbenih sistemih. Struktura iz ekstrudiranega aluminija poudarja trdnost in razkošno zasnovo, ki je značilna za vrhunske komponente. Površina v videzu usnja polepša bočna dela. Zasnova dobro dopolnjuje televizorje BRAVIA in hkrati odraža kakovost zvočnika. Praktične in tehnološke prednosti zasnove izboljša tudi prenos prek povezave Wi-Fi®.

Praktična dvosmerna namestitev

HT-CT780/HT-CT380

Zvočniške module lahko sestavite v paralelogram in jih lahko postavite na mizo ali namestite na steno. HT-CT780 in HT-CT380 v vsakem primeru nudita nepozabne zvočne užitke. Zvočnike pogosto postavimo pred televizor, zato večji zvočniki z romboidno zasnovo ne ovirajo pogleda na zaslon; nagnjeni so pod kotom in imajo nizek profil, kar zagotavlja neovirane užitke. Če zvočniški modul pravilno namestite, s svojo obliko zasede malo prostora in je obrnjen naravnost navzven. Zasnova ne zagotavlja samo optimalnega zvoka pri gledanju televizije, temveč zagotavlja tudi, da zvočniški moduli elegantno polepšajo vsak prostor.

Čudovito umeščene kocke

BDP-S6500/BDP-S5500

BDP-S6500/BDP-S5500

Predvajalniki Blu-ray Disc so običajno nameščeni ob televizorju in zvočnikih. Z izjemno enostavno pravokotno zasnovo idealno dopolnijo druge komponente. BDP-S6500 in BDP-S5500 minimalistične zasnove sta funkcionalni enoti predvajalnika, ki zasedata pravokoten del na ohišju. Enostavne kocke se razlikujejo po različnih površinah, kot so brušena kovina okoli pladnja za ploščo, sijoča površina okoli krmilnikov in mat površina na podstavku. Skupaj tvorijo čudovito celoto. Zasnova z enostavnimi geometričnimi oblikami, v tem primeru z umeščenimi kockami, je zaščitni znak Čiste geometrije.

Zasnova, ki dopolnjuje funkcije izdelka

Oikawa, vodja oblikovanja

Zasnova Čista geometrija predstavlja precej več kot zgolj zunanji slog. Koncept izvira iz samih funkcij izdelka. Pristen pristop pri oblikovanju idealne zvočne zasnove zvočniških modulov nas je približal geometričnim oblikam. Za najboljše razvedrilo smo iskali zasnovo, ki omogoča ves potencial funkcij izdelka. Sonyjevi televizorji in izdelki za domači kino imajo enako estetsko zasnovo, zato se popolnoma dopolnjujejo in polepšajo vsak dnevni prostor.

Vsi izdelki serije imajo enako zasnovo, s katero idealno dopolnijo opremo vsakega dnevnega prostora. Značilna je za televizorje BRAVIA in Sonyjeve izdelke za domači kino. Slika in zvok napolnita ves prostor, zato vas pristno razvedrilo povsem navduši.

Zasnova Sony/Negativen prostor

Odkrijte, kaj se skriva za vrhunskim zvokom. Spoznajte zgodbe iz zakulisja navdušujoče zasnove.