Projektorji za naslednjo generacijo

Odlična projekcija, ki naredi večji vtis na občinstvo in ima manjši vpliv na okolje. Laserski projektorji družbe Sony zahtevajo minimalno vzdrževanje, ponujajo pa najboljšo učinkovitost, odzivnost in priročnost.

Projiciranje v prihodnost

Sonyjev cilj doseganja učinkovite zmogljivosti temelji na natančnem razvoju izdelka. Laserski svetlobni vir, ki dejansko ne zahteva nobenega vzdrževanja, minimira porabo vira, tako da s takojšnim zagonom sistema 3LCD prihranite čas in energijo.

[1] Model z običajno sijalko [2] Sonyjevi laserski modeli   [3] Čas

Odpravite potrebo po menjavi sijalk
Odpravite potrebo po menjavi sijalk 

Ker projektorji uporabljajo laserske svetlobne vire s časom delovanja do 20.000 ur in menjava sijalk ni potrebna, so projektorji praktični in cenovno ugodni. Učinkovitost laserskih svetlobnih virov pomeni, da se zmanjša poraba vira, in ker ni treba menjavati sijalk, so primernejši za namestitev na strop ali podobno.

Hiter zagon prihrani čas in energijo

Zaradi Sonyjevega laserskega svetlobnega vira Z-Phosphor™ se projektor zažene takoj, zato prihranite čas in energijo. Z načinom "Auto Light Dimming" dodatno prihranite energijo (do 95 % v primerjavi s polno izhodno močjo) tako, da se zmanjša svetilnost, ko ga ne uporabljate, med tem ko z načinom "Auto Picture Mode" prilagodite stopnjo svetlobe potrebam projekcije.

Hiter zagon prihrani čas in energijo

[1] Svetlost [2] Pretečeni čas
[3] Sonyjevi laserski modeli [4] Model z običajno sijalko

Laserska svetl. brez živega srebra

V nasprotju z drugimi zmogljivimi projektorji z običajnimi sijalkami, ki jih je treba menjati in zavreči, Sonyjev laserski svetlobni vir Z-Phosphor™ ne vsebuje živega srebra. Projektor zagotavlja visoko kakovost slike, enostavno uporabo in manjši vpliv na okolje.

Zadnja generacija laserske projekcije

Sonyjevi najnovejši laserski projektorji 3LCD zagotavljajo svetlost in kakovost slike, ki sta primerljivi s ponudbo projektorjev z običajnimi sijalkami UHP, vendar pa so njihove prednosti daljša življenjska doba sijalke, enostavnejše vzdrževanje in hitrejši zagon ter zaustavitev.

Tehnologija laserske projekcije
Tehnologija laserske projekcije

Povedano enostavno, laserski svetlobni vir uporablja svetlo moder laser za vzbujanje vsebnosti fosforja, ki nato ustvari svetlobo polnega spektra. Rezultat tega so dosledne in živahne rdeča, zelena in modra barva (RGB).

Svetlo novo obdobje za lasersko projekcijo
Svetlo novo obdobje za lasersko projekcijo

LCD-plošča BrightEra™ nove generacije, ki so jo razvili v družbi Sony, zagotavlja vzdržljivost do 20.000 ur delovanja.

Tsuneharu Nomura
Oblikovanje za prihodnost

Tsuneharu Nomura

Glavni inženir za svetlobne vire, oblikovanje projektorjev

Dolga leta so v tipičnih visoko zmogljivih projektorjih za podjetja uporabljali sijalke, ki so vsebovale živo srebro. V primerjavi z njimi se polprevodniški laserski svetlobni viri zaženejo takoj, poleg tega jih lahko uporabljate dolga leta brez zamenjave.
Sam vedno sledim našemu načelu razvoja “Kaj želijo uporabniki?”. Zavedati se moramo upoštevati oboje – izražene želje strank po izdelku s hitrim zagonom brez menjave sijalk in skrb za okolje, s čimer lahko uresničimo neizražena pričakovanja strank.
Na poti do novih tehnoloških dosežkov in v razvoju izdelka so vedno ovire, ki jih moramo premagati, vendar pa se laserski projektorji vedno bolj približujejo pričakovanjem strank, zato želim pri snovanju novih izdelkov upoštevati tudi okoljske zahteve.

Projektorji 3LCD z laserskim svetlobnim virom
Slika projektorjev

Več o Sonyjevi tehnologiji