Izvirnejši z manj viri

Sonyjevi inženirji od nekdaj sodelujejo s kinematografi. VENICE to dokazuje s svojo veliko kompaktnejšo zasnovo, ki ohranja kakovost in vzdržljivost za zahtevne okoliščine snemanja, pri čemer pa je močno zmanjšana uporaba produkcijskih virov. 

Visoka stopnja učinkovitosti za okolje

V skladu s svojim načrtom "pot do ničnega vpliva« si Sony nenehno prizadeva dosegati nični vpliv na okolje v celotni življenjski dobi svojih izdelkov in poslovnih dejavnosti. Izpolnjevanje tega načrta vključuje manjšo porabo surovin za izdelavo lažjih in kompaktnejših izdelkov, v želji po manjšem vplivu na Zemljo.

Redukcija z razmislekom

Z vnovično osmislitvijo starih zasnov in z edinstvenim pristopom k inženiringu nam je uspelo ustvariti lažjo in kompaktnejšo kamero. S preudarno uporabo materialov smo izdelali VENICE, ki je za 20 % lažja in za 40 % manjša od kamere F65.

Slika kamere [1] F65 [2] VENICE
Primerjava velikosti

[1] F65 [2] VENICE

Slika kamere [1] F65 [2] VENICE
Primerjava teže

[1] F65 [2] VENICE

Slika Nov način razmišljanja o vročini
Nov način razmišljanja o vročini

Z radikalnim preoblikovanjem prezračevalnega sistema in vezja smo močno zmanjšali skupno velikost kamere, ne da bi vplivali na zmogljivost. Ko smo pretehtali sestavo, smo uvedli izboljšave v zvezi s toplotnim sevanjem.

Učinkovitejši notranja zasnova in postavitev

VENICE je opremljena z edinstvenima notranjima vrtljivima glavama za filtre ND, ki omogočata osemstopenjsko servonastavitev osvetlitve ND. Vrtljivi glavi zagotavljata edinstveno prilagodljivost snemanja in zmanjšata zunanje motnje, zato je kamera kompaktnejša, izraba virov učinkovitejša, potreba po zunanjih filtrih pa manjša.

Slika Učinkovitejša notranja zasnova in postavitev
Doseganje učinkovitosti ob manjšem vplivu na okolje

Z inovativnim pristopom, ki v proizvodnem postopku vključuje manjšo porabo virov, poskrbimo za manjši vpliv kamere VENICE na okolje, pri čemer ni zmanjšana visoka stopnja vzdržljivosti, enostavne uporabe in uporabnosti v najrazličnejših pogojih dela.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Oglejte si več Sonyjevih izdelkov z okolju prijaznimi funkcijami
Slika Jasna vizija za okolje
Jasna vizija za okolje

Sonyjevi objektivi slovijo po svoji zmogljivosti, ki zagotavlja brezskrbno zajemanje vseh trenutkov. Resnično edinstveni pa so zaradi inovativnosti, ki upošteva skrb za naše okolje.

Slika izdelkov
Trajnostni pristop je pravi pristop

S sloganom Pot do ničelnega vpliva in pobudo Green Management 2025 želi Sony doseči 10-odstotno znižanje količine primarne plastike, uporabljene na izdelek (brez embalaže), v primerjavi s finančnim letom 2018. Že več kot 10 let si prizadevamo izboljšati učinkovitost delovanja recikliranih materialov in njihove uporabe v naših zasnovah zvočnih izdelkov.

Slika izdelka aibo
aibo

Na voljo je povsem nova oblika pakiranja. aibo je tesno zavit in zaščiten pred poškodbami z embalažo iz filca s sestavo, ki vključuje 50 % recikliranih plastenk iz polietenskega tereftalata (PET).