Majhna pošiljka, velik zvok

HT-SF200 je enodelen zvočniški modul z vgrajenim globokotoncem. Sony je vložil veliko dela v poln zvok z manjšim vplivom na okolje. Ker je modul manjši od običajnih zvočniških modulov, je tudi veliko bolj energetsko učinkovit za pošiljanje.

Elegantno ohišje z bogatim zvokom v manjšem pakiranju

Sony skrbi za uporabnike in okolje. Genialna zasnova ponuja odličen zvok in je za več kot 50 % manjša – tako sama enota kot pakiranje, s čimer smo učinkovito zmanjšali porabo virov ter se približali svojemu cilju, da ustvarimo izdelek brez vpliva na okolje. 

Majhen HT-SF200 pomeni veliko za trajnostno naravnanost

Dobra zasnova za ljudi in za okolje

Pri oblikovanju izdelka HT-SF200 smo si za glavni cilj postavili ekološko učinkovitost. Ustvariti smo želeli zvočniški modul, ki združuje vse v enem, s polnim zvokom in manjšo prostornino, da bi bistveno izboljšali učinkovitost logistike in pošiljanje.

Zasnova z majhnimi in privlačnimi merami
Zasnova z majhnimi in privlačnimi merami

Za izdelek preproste enodelne oblike enostavneje najdete primerno mesto, poleg tega je, če ga primerjate z zvočniškimi moduli z ločenimi globokotonci, prostornina izdelka manjša za skoraj 80 %.

Nič več nepotrebnega zavzemanja prostora
Nič več nepotrebnega zavzemanja prostora

HT-SF200 tehta samo 2,3 kg, kar je celih 65 % manj od običajnih zvočniških modulov z ločenim globokotoncem, majhna oblika pa se nevsiljivo integrira z dekorjem vašega prostora.

Z manjšanjem velikosti se povečuje učinkovitost pošiljanja
Z manjšanjem velikosti se povečuje učinkovitost pošiljanja

Prostornina enega paketa (pogoj pakiranja) je manjša za približno 59 %, zato se je povečalo število izdelkov na paleto. S tem smo za približno 63 % na izdelek zmanjšali izpust ogljikovega dioksida in povečali učinkovitost obdelave med transportom.

Inovativna akustična zasnova za mogočne nizke tone

Sony je zasnoval nove rešitve za bogate in mogočne nizke tone v kompaktnem enodelnem zvočniškem modulu. Posebni zvočni kanali, od integriranega nizkotonca do vrat za nizke tone na obeh koncih modula, ponujajo visokokakovosten zvok, ki prihaja iz diskretne in elegantne komponente.

Ključ je bil notranji globokotonec

Teppei Itagaki

Sony Home Entertainment & Sound Products Inc.

Teppei Itagaki

Odzvali smo se na zahteve trga zvočniških modulov, ki še vedno raste, po ponudbi izdelka, ki se ujame z notranjo opremo, ne zavzame veliko prostora in ga je mogoče postaviti kamorkoli v prostoru. Tako smo si za cilj zadali umestiti globokotonec v notranjost modula, vendar smo obenem želeli uporabiti le pol obstoječega prostora. Z umeščanjem globokotonca v notranjost modula pa je povezanih nekaj težav, med drugim tudi odpravljanje večjih mehanskih tresljajev, da bi zagotovili tekočo razpršitev nizkih tonov, ne da bi to vplivalo na druge zvočnike. V nizkozmogljivem napajalniku mora biti priročno na voljo tudi velik izhod za ojačevalnik, ki je potreben zaradi globokotonca. Težav smo se lotili drugo za drugo.

Z miniaturnim globokotoncem, umeščenim v notranjost modula, smo lahko dosegli tudi cilje, povezane z varovanjem okoljem, kot so ekonomična uporaba materialov in učinkovitejši transport. Oblikovanje z mislijo na varovanje okolja bo naš cilj tudi vnaprej.

Oglejte si več Sonyjevih izdelkov z okolju prijaznimi funkcijami

Nova reciklirana embalaža za aibo
Nova reciklirana embalaža za aibo

Na voljo je povsem nova oblika pakiranja. aibo je tesno zavit in zaščiten pred poškodbami z embalažo iz filca s sestavo, ki vključuje 50 % recikliranih plastenk iz polietenskega tereftalata (PET).

PlayStation
PlayStation®

S konzolo PlayStation® vstopite v osupljive virtualne svetove. Oglejte si, kako Sony v resničnem svetu poskrbi za manjši vpliv na okolje in varčevanje z energijo.

Naglavne Slušalke
Naglavne Slušalke

Družba Sony se v okviru prizadevanj za ohranitev virov trudi znatno zmanjšati količino plastike v embalaži svojih slušalk.