BODITE PREFINJENI

Del življenja

Za udobnejše domače razvedrilo

Prevzeti boste nad vsebino, ki jo predvaja vaš televizor Sony, prostor pa bo ostal sproščujoč. Skrivnost je v novi zasnovi, na katero je vplivalo oblikovanje notranje opreme.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Oblikovalska paleta
Zasnova, ki se doma počuti v vsakem domu 

Predstavljajte si oblikovalsko paleto, ki vključuje oblike, vzorce in druge elemente, ki jih najdemo v vsakem dnevnem prostoru. Večina teh elementov je ravne in ploščate oblike – na primer slike na stenah, knjige na policah, posoda na mizi. Zato smo jih uporabili za osnovne elemente pri zasnovi televizorjev.

Ker smo obliko novih televizorjev razvili s pomočjo te palete ploščatih oblik, njihova tanka zasnova ohranja harmonijo dnevnega prostora in hkrati deluje zelo elegantno.

Še večje udobje dnevne sobe

S tanjšimi ohišji in ploščami so televizorji manj opazni kot vidni predmeti v prostoru, zato ima prostor kot celota večji učinek na doživetje ob gledanju. Čeprav je bilo naš cilj izjemno pristno doživetje, ki ga uporabniki pričakujejo od televizorjev BRAVIA™, smo razmišljali zunaj okvirov in nadgradili udobje dnevne sobe. Ta širša perspektiva – ne le samo gledanje vsebin, ampak celotna slika gledanja v dnevni sobi – je bila navdih za zasnovo "Del življenja".

Tako, glavni direktor oblikovanja

Nov, nevpadljivo zasnovan standard

Televizorji BRAVIA 2016 imajo enostavno zasnovo in dopolnjujejo vsako dnevno sobo, saj so sestavljeni iz ploščatih oblik: stojala, ki so videti odrezana od sten in tal, ter zasloni, ki spominjajo na slike ali okna. Oblike so tanke in brez motečih elementov. Pri tej novi seriji televizorjev lahko kable speljete skozi stojalo in jih tako skrijete z vseh strani. Postavili smo nov standard elegantne zasnove televizorjev, ki pripomorejo k udobnosti vsake dnevne sobe.

SERIJA ZD9

Trpežen, obogaten in zmogljiv: zasnova stojala, ki povzema doživetje

Serija ZD9 je harmonija prostora našega koncepta »Del življenja« v ravnovesju s prefinjenim videzom – popolna kombinacija vrhunskih modelov, ki zagotavljajo vrhunsko doživetje ob gledanju. Spredaj zasnova izžareva sofisticiranost v obliki preprostega črnega stojala, tako da gledalce prevzame moč tehnologije 4K HDR (visok dinamični razpon).

Stranski pogled, kjer se združita sprednje in zadnje stojalo, poudarjajo črte vrhunske zlate barve, ki izpopolnjujejo videz z močnim, kovinskim tonom in doživetje dopolnijo z dodatno vizualno dimenzijo.

Zadnja plošča črpa navdih iz geometrije oblikovanja in arhitekture notranje opreme, njena posebnost pa je tudi gladek mrežasti vzorec, ki ublaži linije različnih delov in omogoča vizualno ujemanje z okoljem. Poleg tega je naprava zasnovana tako, da so vsi kabli popolnoma skriti, zato je z vseh strani videti elegantna.

Serija XD94/93

Uravnotežene, čudovite plošče

Izjemno kakovost slike 4K HDR televizorjev serije XD94/93 omogočata ploščati plasti, ki zagotavljata najboljšo sliko pri vseh vsebinah: čudovit zaslon in nova tehnologija Slim Backlight Drive™, ki ju loči sloj vrhunske zlate barve ob stranskem delu televizorja. Elegantna in tanka plošča ustvarja vidno povezavo med obema stranema tako, da obdaja in poudarja izjemno tanko zasnovo televizorja.

Naša predanost čudoviti zasnovi se odraža na vsakem delu tega televizorja, vključno s stojali. Serijo XD94/93 odlikuje elegantna koničasta sprednja plošča, ki dviga robove televizorja ter tako ustvarja občutek lahkosti in hkrati zagotavlja stabilnost. Topel srebrn odtenek aluminijastega stojala popolnoma dopolnjuje televizor in dnevni prostor.

Lahko ga tudi namestite na steno, saj je zaradi posebej zasnovanega zadnjega zračnika in nosilca videti kot dobro postavljeno okno dnevnega prostora.

SERIJA XD85

Enako enostavno kombinacijo plošč kot pri seriji XD94/93 najdemo tudi pri seriji XD85 z aluminijastim okvirjem, razlika je le v tem, da je sloj ob stranskem delu televizorja srebrn, elegantna sprednja plošča stojala pa se oži navznoter.

Usklajenost zasnove in tehnologije

Ali bi bila uporabnikom naša zasnova "Del življenja" všeč? Vprašali smo ljudi v različnih državah. Z njihovimi mnenji o prototipih, predvsem o stojalih, ki smo jih zasnovali v različnih oblikah, barvah, materialih in pod različnimi koti, smo si ustvarili jasnejšo sliko o željah uporabnikov. Ko smo se prepričali, da smo glede zasnove na pravi poti, smo se o podrobnostih posvetovali z našimi inženirji. Tudi pri strukturno zapletenejših modelih smo s sodelovanjem brez težav dosegli zastavljene cilje.

Yokota, direktor oblikovanja

Naši novi televizorji BRAVIA so več kot čudovito zasnovane naprave z vrhunskimi tehnologijami. So del naših prizadevanj, s katerimi želimo povsem spremeniti vaš pogled na domače razvedrilo. Ker razumemo, kako izdelki dopolnjujejo in sobivajo z okolico, zagotavljamo bogata čustvena doživetja, ki povsem spremenijo vaš pogled na filme, glasbo in igre. Odkrijte, kako lahko s Sonyjevimi izdelki osvežite svoj dom.