Izkoristite vse zmogljivosti telefona Xperia 

Odkrijte namige in nasvete o najnovejših funkcijah in posodobitvah telefona Xperia.

Varen in preprost način prenosa podatkov iz telefona iPhone ali naprave s sistemom Android 

Z aplikacijo Xperia Transfer 2 lahko prenesete pomembno vsebino iz starega pametnega telefona v novi telefon Xperia. Od fotografij, videoposnetkov in glasbe do stikov, koledarja, zgodovine klicev, sporočil (SMS/MMS) in dokumentov – vse lahko prenesete hitro, varno in preprosto.


Z aplikacijo Xperia Transfer 2 lahko prenesete podatke v te modele telefona Xperia: Xperia 5 II, Xperia 1 II in Xperia 10 II.
Podatke lahko prenesete iz pametnih telefonov Android s sistemom Android 6.0 ali novejšim in telefonov iPhone s sistemom iOS 9.0 ali novejšim.

Žičen ali brezžičen prenos podatkov še nikoli ni bil tako preprost

Z aplikacijo Xperia Transfer 2 lahko prenesete podatke tako, da naprave povežete s kablom ali pa jih brezžično seznanite – izbira je vaša.

Žičen prenos podatkov 

Izvedite te preproste korake za prenos podatkov med napravama z uporabo žične povezave.

1. korak – izbira naprave

Izberite prejšnjo vrsto telefona – Xperia/Android ali iPhone – nato pa izberite ‘Cable’ (Kabel) za način prenosa. Če želite prenesti vsebino iz naprave s sistemom Android, morate namestiti aplikacijo Xperia Transfer 2 iz trgovine Google Play v obe napravi. Če želite prenesti vsebino iz telefona iPhone, vam ni treba prenesti aplikacije Xperia Transfer 2 v telefon iPhone – namestite jo le v novi telefon Xperia.

2. korak – povezava s kablom USB

Povežite svoj prejšnji telefon z novim telefonom Xperia z ustreznim kablom USB. V aplikaciji najdete informacije o tem, katero vrsto kabla USB potrebujete oziroma ali potrebujete napajalnik.

3. korak – začetek prenosa

Izberite vrste podatkov, ki jih želite prenesti iz prejšnjega telefona – glasbo, stike, fotografije itd. – in začnite prenos.

Brezžičen prenos podatkov

Ali želite brezžično prenesti podatke iz stare naprave v novi telefon Xperia? Preberite, kako lahko to storite.

1. korak – izbira naprave

Izberite prejšnjo vrsto telefona in način prenosa – ‘Brezžično’ za pametne telefone Xperia/Android ali ‘iCloud’ za telefone iPhone. Če želite prenesti vsebino iz naprave s sistemom Android, morate namestiti aplikacijo Xperia Transfer 2 iz trgovine Google Play v obe napravi. Če želite prenesti vsebino iz telefona iPhone, vam ni treba prenesti aplikacije Xperia Transfer 2 v telefon iPhone – namestite jo le v novi telefon Xperia.

2. korak – priprava na prenos

Pri pametnih telefonih Xperia/Android počakajte, da se napravi brezžično seznanita – to traja le nekaj trenutkov – nato pa izberite ‘Naprej’. Pri telefonu iPhone so podatki preneseni iz storitve transfer iCloud, zato ni potrebno seznanjanje, temveč se morate preprosto vpisati v iCloud.

3. korak – začetek prenosa

Izberite vrste podatkov, ki jih želite prenesti iz prejšnjega telefona – glasbo, stike, fotografije itd. – in začnite prenos.

Vse slike so prikazane samo za ponazoritev.

Android je registrirana blagovna znamka družbe Google LLC. iPhone je registrirana blagovna znamka družbe Apple Inc. iOS je blagovna znamka ali registrirana blagovna znamka družbe Cisco v ZDA in drugih državah ter se uporablja licenčno.