Spoznajte telefon Xperia 

Odkrijte namige in nasvete o najnovejših funkcijah in posodobitvah telefona Xperia.

Varen in preprost način prenosa podatkov iz telefona iPhone ali naprave s sistemom Android 

Z aplikacijo Xperia Transfer 2 lahko prenesete pomembno vsebino iz starega pametnega telefona v novi telefon Xperia. Od fotografij, videoposnetkov in glasbe do stikov, koledarja, zgodovine klicev, sporočil (SMS/MMS) in dokumentov – vse lahko prenesete hitro, varno in preprosto.

Več informacij o funkciji Xperia Transfer 2

Oglejte si videoposnetek o tem, kako preprosto lahko s funkcijo Xperia Transfer 2 preklopite na pametni telefon Xperia.

Žičen ali brezžičen prenos podatkov še nikoli ni bil tako preprost

Z aplikacijo Xperia Transfer 2 lahko prenesete podatke tako, da naprave povežete s kablom ali pa jih brezžično seznanite – izbira je vaša.

Žičen prenos podatkov 

Izvedite te preproste korake za prenos podatkov med napravama z uporabo žične povezave.

1. korak – izbira naprave

Izberite prejšnjo vrsto telefona – Xperia/Android ali iPhone – nato pa izberite ‘Cable’ (Kabel) za način prenosa. Če želite prenesti vsebino iz naprave s sistemom Android, morate namestiti aplikacijo Xperia Transfer 2 iz trgovine Google Play v obe napravi. Če želite prenesti vsebino iz telefona iPhone, vam ni treba prenesti aplikacije Xperia Transfer 2 v telefon iPhone – namestite jo le v novi telefon Xperia.

2. korak – povezava s kablom USB

Povežite svoj prejšnji telefon z novim telefonom Xperia z ustreznim kablom USB. V aplikaciji najdete informacije o tem, katero vrsto kabla USB potrebujete oziroma ali potrebujete napajalnik.

3. korak – začetek prenosa

Izberite vrste podatkov, ki jih želite prenesti iz prejšnjega telefona – glasbo, stike, fotografije itd. – in začnite prenos.

Brezžičen prenos podatkov

Ali želite brezžično prenesti podatke iz stare naprave v novi telefon Xperia? Preberite, kako lahko to storite.

1. korak – izbira naprave

Izberite prejšnjo vrsto telefona in način prenosa – ‘Brezžično’ za pametne telefone Xperia/Android ali ‘iCloud’ za telefone iPhone. Če želite prenesti vsebino iz naprave s sistemom Android, morate namestiti aplikacijo Xperia Transfer 2 iz trgovine Google Play v obe napravi. Če želite prenesti vsebino iz telefona iPhone, vam ni treba prenesti aplikacije Xperia Transfer 2 v telefon iPhone – namestite jo le v novi telefon Xperia.

2. korak – priprava na prenos

Pri pametnih telefonih Xperia/Android počakajte, da se napravi brezžično seznanita – to traja le nekaj trenutkov – nato pa izberite ‘Naprej’. Pri telefonu iPhone so podatki preneseni iz storitve transfer iCloud, zato ni potrebno seznanjanje, temveč se morate preprosto vpisati v iCloud.

3. korak – začetek prenosa

Izberite vrste podatkov, ki jih želite prenesti iz prejšnjega telefona – glasbo, stike, fotografije itd. – in začnite prenos.

Več o funkcijah telefona Xperia
NFC z enim dotikom 

Tehnologija NFC (Near Field Communication) je tehnologija brezžične povezave, ki omogoča hitro komunikacijo na kratki razdalji med pametnim telefonom Xperia in drugimi elektronskimi napravami – vključno s Sonyjevimi fotoaparati Alpha. Funkcija NFC omogoča, da z enim dotikom preprosto posnamete in delite fotografije – potrebujete le mobilno aplikacijo Imaging Edge.

Izmenjava na en dotik

Z izmenjavo na en dotik lahko sliko iz fotoaparata Alpha na zelo preprost način pošljete v pametni telefon Xperia. 

Daljinski upravljalnik na en dotik

Z daljinskim upravljalnikom na en dotik lahko s pametnim telefonom Xperia oddaljeno upravljate fotoaparat Alpha in ustvarite posnetke, ki jih drugače nikakor ne bi mogli posneti.

Baterija, na katero se lahko zanesete 

Pametni telefoni Xperia so za enostavno in brezskrbno uporabo opremljeni z zmogljivimi ter zanesljivimi baterijami, ki vam omogočajo, da dalj časa delate to, pri čemer uživate.

Slika grafa, ki prikazuje primerjavo med običajnim in hitrim polnjenjem telefona Xperia
Hitro polnjenje in nega baterije

Xperia se ponaša z zmogljivo baterijo s hitrim polnjenjem. Če se vam mudi in je baterija skoraj prazna, jo lahko v samo 30 minutah napolnite do 50 % in poskrbite za daljše delovanje baterije z edinstvenim Sonyjevim algoritmom.

Nastavitve za daljše delovanje baterije

Tehnologije polnjenja zagotavljajo daljše delovanje baterije. Z nastavitvijo omejitve polnjenja v telefonu Xperia na največ 80 % ali 90 % z nego baterije preprečite preobremenjenost baterije.

Posnetki zaslona strani nege baterije v telefonu Xperia
Posnetek dveh pametnih telefonov Xperia od blizu – eden od zadaj ter eden od spredaj in pod kotom.
“Vrhunska zmogljivost baterije pri 120 Hz ali drugih frekvencah in odlične funkcije za nego baterije.”
Izboljšajte kakovost vsake glasbe z umetno inteligenco – DSEE Ultimate

DSEE Ultimate z zmogljivostjo umetne inteligence sproti izboljša kakovost vsake glasbe, ki jo poslušate – tako frekvenco zvok kot tudi dinamični razpon. Slišali boste razločnejši zvok, ki je bolj podoben kakovosti zvoka visoke ločljivosti, ne glede na to, ali uporabljate žične ali brezžične slušalke oziroma poslušate lokalno datoteko ali pretakate glasbo.

Aktiviranje tehnologije DSEE Ultimate

Za izboljšanje kakovosti vse glasbe enostavno vklopite “DSEE Ultimate” na zaslonu telefona Xperia z nastavitvami zvoka. Če za poslušanje uporabljate Dolby Atmos, bo pravilna nastavitev uporabljena samodejno. Za poslušanje zvoka visoke ločljivosti potrebujete slušalke, ki podpirajo zvok visoke ločljivosti.

Več o tehnologiji DSEE Ultimate

Oglejte si ta videoposnetek in preverite, zakaj boste še bolj uživali ob poslušanju glasbe v telefonu Xperia s tehnologijo DSEE Ultimate.

Pametni telefoni Xperia so za enostavno in brezskrbno uporabo opremljeni z zmogljivimi ter zanesljivimi baterijami, ki vam omogočajo, da dalj časa delate to, pri čemer uživate.

Oglejte si najnovejše posodobitve funkcij telefon Xperia
Zdaj je na voljo način fotografiranja RAW

S telefoni Xperia 5 II in Xperia 1 II lahko zdaj z aplikacijo Photography Pro posnamete slike v načinu fotografiranja RAW . Po vsakem posnetku lahko prilagodite osvetlitev, ravnovesje beline, kontrast in ostrino.  

[Leva] Izvirnik  [Desna] Urejena

Zdaj je na voljo snemanje počasnih posnetkov pri ločljivosti 4K HDR s 120 sličicami/s

S telefoni Xperia 5 II in Xperia 1 II lahko zdaj posnamete osupljive prizore s počasnimi posnetki pri ločljivosti 4K HDR s 120 sličicami/s.

Vse slike so prikazane samo za ponazoritev.

Android je registrirana blagovna znamka družbe Google LLC. iPhone je registrirana blagovna znamka družbe Apple Inc. iOS je blagovna znamka ali registrirana blagovna znamka družbe Cisco v ZDA in drugih državah ter se uporablja licenčno.