TriporousTM, prispevek k čistemu svetu

Sonyjev revolucionaren nov porozen ogljikov material, recikliran iz odvečne biomase.

Nov revolucionarni porozni material iz ogljika za čiščenje vode in zraka

Sonyjev Triporous™ je porozni ogljikov material za čiščenje vode in zraka, ki izboljšuje varnost, higieno in kakovost bivanja v najrazličnejših okoljih po vsem svetu. Sonyjev material TriporousTM je znanilec prihodnosti, v kateri bosta čista voda in čist zrak dostopna vsem.
Dobitnik nagrade "Encouragement Award for 21st Century Inventions" in "21st Century Contribution" Japonskega inštituta za izume in inovacije.

Slika logotipa za Triporous
Nov namen zavrženih odpadkov
Slika za "Triporous<sup>TM</sup> je v celoti izdelan iz zavrženih riževih luščin"
TriporousTM je v izdelan iz zavrženih riževih luščin

TriporousTM je v izdelan iz odvečne biomase. Sony pridobi material TriporousTM s tehnologijo recikliranja odvečne biomase, kar lahko zmanjša vpliv na okolje.

Količina pridelanih riževih luščin na leto po regijah

Na leto v svetovnem merilu pridelamo približno 150 milijonov ton riževih luščin

[1] Azija (Bangladeš, Kambodža, Kitajska, Indija, Indonezija, Japonska, Mjanmar, Pakistan, Filipini, Tajska, Vietnam): 136 milijonov ton
[2] Afrika (Egipt, Nigerija): 6,16 milijona ton
[3] Južna Amerika (Brazilija): 4,74 milijona ton
[4] Severna Amerika (ZDA): 2,04 milijona ton
[5] Evropa (EU): 0,84 milijona ton
[6] Oceanija (Avstralija): 0,06 milijona ton

Kaj je TriporousTM ?
Hitrejša adsorpcija in adsorpcija večjih substanc

TriporousTM ima pore treh različnih velikosti. Te omogočajo adsorpcijo večjih organskih snovi ter veliko hitrejšo in učinkovitejšo adsorpcijo nekaterih organskih snovi kot običajno aktivno oglje. Med organske snovi, ki jih absorbirajo večje pore, sodijo bakterije in virusi, velike beljakovine in številne velike organske molekule.

[1] TriporousTM   [2] Običajno aktivno oglje

Slika za "Hitrejša adsorbcija in večji delci"
TriporousTM je bolj zmogljiv od običajnega aktivnega oglja

Zaradi svoje mikrostrukture TriporousTM učinkovito adsorbira pline in vonjave. V primerjavi z adsorbentom v obliki aktivnega oglja, ki temelji na luščinah kokosove lupine in se običajno uporablja za čiščenje vode, tudi izjemno učinkovito odstranjuje velike organske snovi iz tekočin, kot je bakteriograf MS2.

[1] Onesnaževanje [2] Čas (min.) [3] Rezultat za TriporousTM [4] Aktivno oglje na osnovi kokosovih luščin

Slika za "Triporous je premagal aktivno oglje"
Možnosti, ki jih ponuja TriporousTM

Predstavljajte si športna oblačila brez vonja, hitrejše in učinkovitejše čistilce zraka ter vode in izboljšave za vsakovrstne izdelke, kot so hrana, kozmetika ter elektronika – neverjetno, ampak vse to so možnosti, kjer je mogoče uporabiti tehnologijo TriporousTM.

Izboljšanje kakovosti vode

Filtriranje z izdelkom TriporousTM bi lahko izkoristili za dobavo čiste pitne vode celo v nečistih okoljih. To bi bilo še posebej koristno za države v razvoju.

Izboljšanje kakovosti zraka

TriporousTM očisti zrak tako, da adsorbira onesnaževalce, kot so industrijski hlapi in plini. S tem lahko tudi zmanjša izpostavljenost nekaterim vrstam mikroskopskih delcev (PM2.5) in fotokemičnemu smogu.

Slika gospoda dr. Seiichira Tabate
Ohranjanje okolja z riževimi luščinami

Dr. Seiichiro Tabata

Izumitelj materiala Triporous
Sony Group Corporation

Med osnovnimi raziskavami materialov za baterije sem sodeloval pri razvoju novega poroznega materiala TriporousTM. Narejen je iz riževih luščin in ima tri vrste različno velikih por (beseda "tri" v imenu izhaja iz števila tri). Ta edinstvena mikrostruktura daje materialu številne možnosti uporabe. S tehnologijo TriporousTM je na primer mogoče odstraniti delce virusov. To pomeni, da bi lahko tehnologija pomagala zagotoviti čisto vodo v delih sveta, kjer niso priključeni na električno omrežje. Raziskava in razvoj sta še vedno v teku. S tem novim materialom, ki čisti vodo in zrak, želim prispevati k bolj udobnemu in trajnostnemu življenju ljudi na svetu.

Slika izdelka Triporous
Kaj je TriporousTM ?

Inovativni novi material za čiščenje vode in zraka (samo v angleščini)

Slika za "Manjši vpliv naših obratov na okolje"
Manjši vpliv naših obratov na okolje
Slika za "Projektorji za naslednjo generacijo"
Projektorji za naslednjo generacijo
Slika za "Inovativni načini za dostopnost do elektrike za vse"
Inovativni načini za dostopnost do elektrike za sve
Informacije o licenciranju

Sony je začel podeljevati licence za TriporousTM. Podjetja, ki želijo uporabiti TriporousTM v lastnih izdelkih in tovarnah ali bi želela poslovno sodelovati pri proizvodnji izdelka TriporousTM, lahko dobijo več informacij tukaj.