α6700

Znova več ustvarjalnosti na poti

α6700 združuje najnovejše tehnologije UI s Sonyjevo izjemno kakovostjo slik serije α v kompaktnem ohišju APS-C. Lahek fotoaparat α6700 ponuja izboljšano prepoznavanje subjektov, najnovejšo tehnologijo za zajem fotografij in filmov in združljivost z objektivi serije E za ustvarjalne pustolovščine, kjerkoli in kadarkoli.

VSI FOTOAPARATI Z IZMENLJIVIMI OBJEKTIVI

Vrhunski fotoaparat α6700 serije E s senzorjem APS-C

ILCE-6700
Slika Vrhunski fotoaparat α6700 serije E s senzorjem APS-C

Cene se začnejo pri:

PMPC

€ 1.729,00

(z DDV)

Samo ohišje

ILCE-6700

PMPC

€ 1.729,00

(z DDV)

Ohišje + zmogljiv objektiv z zoomom 16–50 mm

ILCE-6700L

PMPC

€ 1.829,00

(z DDV)

Ohišje + objektiv z zoomom 18–135 mm

ILCE-6700M

PMPC

€ 2.139,00

(z DDV)

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Slika cilja povezave
α6700 Galerija fotografij
Fotografija manjšega ptiča
Okno za vaš svet
Fotografija ženske silhuete ob oceanu
Razvoj z UI
Fotografija moškega med snemanjem videoposnetkov s fotoaparatom na kardanskem mehanizmu
Snemanje filmov kot pri kamerah Cinema Line
Fotografija ženske, ki drži fotoaparat z eno roko
Neverjeten nadzor in zanesljivost
Okno za vaš svet
Slika slikovnega senzorja Exmor R
Od zadaj osvetljen senzor CMOS Exmor R™ APS-C

Napredni slikovni senzor Exmor R CMOS z 26,0 milijonov učinkovitih pik je poln Sonyjevih tehnologij za slikovne senzorje. Ponuja izjemno občutljivost, ločljivost in dinamični razpon zahvaljujoč osvetlitvi ozadja, objektivih na čipu brez reže in premazu AR (protiodsevno steklo).

Slika BIONZ XR
Moč procesorja BIONZ XR™ za izjemno kakovost slike

Mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ XR z do osemkrat več moči procesorja kot v prejšnjih različicah zagotovi naravne prehode in realistične barve z manj šuma za fotografije in filme.

Portretna fotografija ženske v večerni svetlobi
Širok dinamični razpon za različne scenarije

Standardni razponi občutljivosti α6700 se začnejo ISO 100 in gredo vse do ISO 32000. Ponuja širok dinamični razpon za zajem naravnih prehodov v visoko kontrastnih prizorih brez preosvetljenih ali pretemnih delov.

Slika dveh ptičev
Konstantno točna izpostavitev in barve

α6700 ponuja navdušujoč nadzor nad osvetlitvijo. Ponuja novi algoritem AE, ki je bil prvotno razvit za polni format, kar natančno zaznavanje območja kože na obrazih ter ustrezno prilagoditev izpostavitve pri fotografijah in filmih. Poleg tega lahko ohrani realistične barve pod velikim razponom virov svetlobe, od sončne svetlobe do gledaliških in stadionskih luči, ter zagotovi bolj naravne odtenke kože, neba in rastlinja.

4 vzročne fotografije ustvarjalnega videza: Panoramsko kolo, čolnarna, portret ženske, makro posnetek cvetlic v naravi
Izberite svoj ustvarjalni videz

Nastavitev »Ustvarjalni videz« zagotovi več prilagodljivosti in enostavnosti pri ustvarjanju. Uporabite lahko 10 nespremenjenih prednastavitev ali pa jih prilagodite po meri z 8 nastavljivimi parametri za prilagoditev subjektu ali prizoru med snemanjem fotografij, filmov ali pretakanjem v živo. Razpoloženje pripravite pred snemanjem, da lahko takoj delite slike.

Slika enote za stabilizacijo slike
5-osni optični stabilizator slike

Zanesljivo snemanje iz roke ali v šibki svetlobi – 5-osno optično stabilizacijo slike znotraj ohišja podpirajo natančni žiroskopski senzorji z največ 5 koraki odpravljanja tresenja. Zazna in odpravi različne vrste tresenja fotoaparata, vključno s kotnim tresenjem (razmik), ki je bolj očitno pri daljših goriščnih razdaljah ali med snemanjem s počasnejšimi hitrostmi zaklopa.

[1] Zavijanje  [2] Zasuk  [3] Nagib

Portretna fotografija ženske in povečana fotografija njenega obraza
Natančna izravnava na nivoju posameznih pik

Zaradi izboljšane zasnove in nadzora nad ključnimi parametri α6700 zagotavlja natančno zaznavanje in nadzor povsem do nivoja enojnih slikovnih pik, ki povsem izkoristi 26,0 milijonov slikovnih pik v senzorju za zajem slik do najmanjših podrobnosti.

LCD-zaslon fotoaparata: Zaslon izbire slike RAW
Izbirne vrste in kakovost datotek RAW

Poleg zajema stisnjenih slik RAW fotoaparat α6700 podpira stiskanje RAW brez izgub, da lahko posnamete večje število visoko kakovostnih slik v neprekinjenih posnetkih. Za slike v formatu JPEG in HEIF je na voljo nova izbira kakovosti slike »Lahko«, ki zmanjša količino podatkov.

Krajinska fotografija mesta in jezera
HEIF: Zmogljivo stiskanje z vrhunsko kakovostjo

α6700 prvič doslej med fotoaparati APS-C vključuje format HEIF (High Efficiency Image File) z gladkim 10-bitnim stopnjevanjem za bolj realistično reprodukcijo neba in kožnih odtenkov pri portretih. Format HEIF s pomočjo napredne tehnologije stiskanja ohranja kakovost slike pri znatno manjši velikosti datoteke in prostoru za hrambo.

Razvoj z UI
Inovativna obdelava z UI

α6700 je opremljen z inovativno enoto za obdelavo z UI, ki močno izboljša njegove zmogljivosti, vključno z natančnejšim prepoznavanjem širšim naborom subjektov.

Slika Enota za obdelavo z UI
Slika kaže okvir samodejnega ostrenja, ki sledi ženski v manjšem delu kadra
Ocena človeške drže

α6700 s pomočjo podatkov o obliki subjekta prepozna njihovo premikanje za veliko boljše prepoznavanje človeškega očesa. S pomočjo naučenih oblik in drž človeškega telesa natančno prepoznava položaje telesa in glave za zaklepanje in sledenje subjektom, ki so obrnjeni stran od fotoaparata oz. imajo čelado ali sončna očala.

Širše prepoznavanje subjektov

Poleg ljudi, živali in ptičev α6700 zdaj prepoznava tudi žuželke, avtomobile, vlake in letala, s čimer zagotovi še večjo prilagodljivost in zanesljivost med snemanjem fotografij in filmov. Poleg oči (samodejno ostrenje oči v realnem času) zdaj prepoznava tudi glave in telesa v nastavitvi za snemanje ljudi in živali, zdaj pa tudi v nastavitvi za ptiče. Zmogljivost prepoznavanja živali je več kot 40 % izboljšana v primerjavi z α6600.

Vzorčne fotografije prepoznavnih subjektov: leopard, ptič, letalo, vozilo, vlak, metulj.
Fotografija ženske, ki hodi po ulici
Pametnejše sledenje v realnem času

Nadgrajeno in bolj zanesljivo sledenje v realnem času poenostavi snemanje v širšem naboru situacij, s čimer se boste lažje koncentrirali na kadriranje in kompozicijo. α6700 lahko celo sledi ljudem v čeladah ali živalim, ki gledajo stran od fotoaparata.

Odgovorno snemanje med uporabo registracije obrazov

Funkcija registracije obraza vključuje uporabo biometričnih podatkov. Sami ste odgovorni za zbiranje in uporabo tovrstnih podatkov in skladnost z veljavno lokalno zakonodajo. Za več podrobnosti obiščite spodnje spletno mesto.

Ilustracija točk ostrenja.
Hitrejši in bolj natančen AF s širokim območjem

Velika moč obdelave novega mehanizma BIONZ XR zagotavljata opazno izboljšano samodejno ostrenje z največ 759 točkami faznega zaznavanja, ki pokrivajo približno 93 % slike med fotografiranjem.

Portretna fotografija ženske v temnem, z mesečino osvetljenem prizoru
Natančen AF pri šibki svetlobi EV -3.0

Najnovejši algoritmi AF omogočajo visoko natančnost AF pri šibki svetlobi do EV -3.0 v načinu AF-S (enakovredno ISO 100, F2.0) Način prioritete izostritve za bolj zanesljivo samodejno ostrenje pri šibki svetlobi ali manjših zaslonkah.

Primer neprekinjenega snemanja: sova leti po nebu
Več kot 1000 slik pri 11 sličicah/s

Mogočni procesor BIONZ XR v α6700 združuje velik medpomnilnik za večjo hitrost zapisovanja na kartice, da lahko fotoaparat posname več kot 1000 slik JPEG, do 59 stisnjenih slik RAW ali do 23 slik RAW s stiskanjem brez izgub med neprekinjenimi visokohitrostnimi zaporednimi posnetki.

Fotografija majhne sove, ki sedi na veji
Neprekinjen DMF

Med fotografiranjem s samodejnim ostrenjem AF-C ali AF-S lahko vrtite obroček za izostritev objektiva, da kadarkoli takoj preklopite na način ročnega ostrenja. Tako boste enostavno sproti preklopili izostritev na drug subjekt.

Več fotografij rastlin z preklopom AF
Preklop subjekta ostrenja za najboljše posnetke

α6700 lahko samodejno posname do 299 slik z zaporedno zamaknjenimi točkami ostrenja v intervalih in zaporedju, ki ga sami določite. Izberite popoln posnetek ali naknadno obdelajte več njih za ustvarjalne kompozitne posnetke z neverjetno globinsko ostrino.

Slika zaslona menija fotoaparata
Preprečevanje migetanja

Zmanjša migetanje zaradi umetne svetlobe med snemanjem fotografij ali filmov. Preprosto izberite "Fotografiranje s funkcijo proti migetanju" ali uporabite "Var. zaklop", da natančno prilagodite hitrosti zaklopa utripanju med snemanjem.

Snemanje filmov kot pri kamerah Cinema Line
Snemanje filmov v 4K za izjemno kakovost

α6700 zajame 4K (QFHD: 3840x2160) pri največ 60p (50p) s pomočjo lastniške Sonyjeve tehnologije nadvzorčenja v 6K. S stiskanjem teh razširjenih podrobnosti v rezultate doseže kakovost videoposnetkov 4K z izjemno ločljivostjo, celo pri višjih hitrostih sličic. Fotoaparat podpira tudi visokokakovostni obliki zapisa XAVC S-I (All-Intra) in XAVC HS z 10-bitnim barvnim vzorčenjem 4:2:2.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Snemanje pri visoki hitrosti sličic v 4K 120p (100p)

Snemanje pri visoki hitrosti sličic pri največ 120p za 4K QFHD (3840 x 2160) omogoča zajem visokoločljivostnih filmov znotraj fotoaparata. S tem razširi ustvarjalne možnosti med naknadno obdelavo, saj poudari premikanje subjektov ali spreminjanje v gladke upočasnjene posnetke. Način S&Q omogoča tudi snemanje počasnih ali hitrih zaporedij hitrega gibanja znotraj kamere že od začetka. 

Portret ženskega obraza
Izrazna funkcija S-Cinetone™

Uporablja enako barvno znanost kot cenjeni tehnologiji CineAlta in Cinema Line. α6700 vključuje profil slike Sony S-Cinetone kot prednastavitev ter zagotovi slike z bolj verno reprodukcijo barv in naravnimi kožnimi odtenki.

Portret ženske silhuete ob mestni pokrajini
Krivulja gama S-Log3 z naborom 14+ ustavitev

Krivulja gama S-Log3 poudarja značilnosti stopnjevanja od senc do srednje sivih tonov (18 % sivi), s čimer doseže do 14+ ustavitev za prilagodljivo in ustvarjalno urejanje barv.

Vzorčna fotografija sledenja samodejnega ostrenja subjekta celo v križiščih, mimo katerih hodijo drugi ljudje
Sledenje v realnem času za filme

Sledenje v realnem času na osnovi UI zagotavlja dramatično izboljšanje učinkovitosti sledenja v realnem času, samodejno prepoznavanje, sledenje in ostrenje oči določenega subjekta. Poleg funkcije ostrenja na dotik za začetek sledenja lahko uporabite tudi gumb po meri, da lahko začasno sledite izbranemu subjekta ne glede na položaj subjekta v kadru in nastavitev območja ostrenja.

Fotografija moškega, ki snema videoposnetke iz roke z nameščenim telefoto objektivom
Aktivni način izboljša stabilizacijo med snemanjem

Aktivni način zagotavlja zmogljivo stabilizacijo slike za ročno snemanje. α6700 lahko natančno izmeri tresenje fotoaparata in zagotovi natančno optično izravnavo, kar zagotovi izjemno učinkovito stabilizacijo brez žrtvovanja mobilnosti, celo med snemanjem v 4K

Portret ženske s ptičjo kletko v ospredju
Izravnavanje dihanja za stalen kot pogleda

Samodejna izravnava dihanja med snemanjem z združljivimi objektivi uporablja zoom za jasno sliko, da ohrani stalen kot pogleda in prepreči spremembe, ki se lahko pojavijo zaradi spremembe položaja ostrenja. Metapodatke dihanja lahko uporabite tudi med naknadno obdelavo.

Slika zaslona izbire "LUT zaslona"
Uvozi uporabniške datoteke LUT

Že med snemanjem si lahko ogledate, kakšni bodo videti vaši posnetki med naknadno obdelavo. α6700 vam omogoča uvoz LUT (iskalna tabela) po meri, ki jo je mogoče uporabiti za sliko monitorja kamere med snemanjem, kar omogoča predogled.

Vzorčne fotografije samodejnega kadriranja: Slika na zaslonu iskala in dejansko zajeta slika
Enostavno snemanje filmov

α6700 je poln funkcij za podporo pri snemanju in produkciji filmov. Njegova funkcija samodejnega kadriranja samodejno obreže in kadrira sliko med sledenjem subjektu z UI. Za kinematografski dotik vam funkcija časovnega preskoka omogoča izdelavo videoposnetkov v časovnih presledkih znotraj samega fotoaparata.

Neverjeten nadzor in zanesljivost
Izdelano za vaše roke

α6700 s svojo kompaktno obliko in lahkim 493 g ohišjem ponuja neverjetno prenosnost in okretnost brez kompromisov pri kakovosti slike. Novo držalo zagotavlja zanesljivo in še bolj udobno držanje fotoaparata ter hkrati omogoča več nadzora med snemanjem fotografij in filmov.

Fotografije ljudi, ki držijo fotoaparate, ali brezpilotnih letalnikov z nameščenimi fotoaparati
Slika notranjosti iskala
Visokozmogljivo elektronsko iskalo

Elektronsko iskalo XGA OLED z 2,36 milijoni pik (pribl.) s približno 1,07-kratno povečavo zagotavlja izjemen pogled na vaš svet. Z dvakratno svetlostjo fotoaparata α6600 in širšim 33-stopinjskim kotom gledanja ponuja jasen in enostaven pogled med snemanjem. Hitrost sličic v iskalu lahko nastavite na 120 sličic/s – dvakrat višjo od običajne – za gladko sliko v iskalu ter minimalno zameglitvijo gibanja med sledenjem in snemanjem subjektov.

Slika fotoaparata s ponazoritvijo premikanja LCD-zaslona
Nastavljiv kot monitorja za prilagodljivost snemanja

α6700 ima velik LCD-zaslon na dotik tipa 3,0 z 1,03 milijoni slikovnih pik (pribl), razmerjem višina/širina 3:2 in vsestranskim odpiranjem od strani. To omogoča več svobode pri postavitvi in kadriranju za ustvarjalno snemanje fotografij in filmov z roke in kardanskega mehanizma.

Slika kaže uporabo zaslona na dotik
Intuitivno upravljanje z dotikom

Dotaknite se zaslona in aktivirajte ključne funkcije, na primer izbiro točke ostrenja, subjekt za sledenje ali sproženje zaklopa. Če podrsate z levega ali desnega roba zaslona snemanja razkrijete ikone na dotik za hitro spreminjanje načina snemanja in drugih nastavitev. S podrsljajem navzgor po monitorju lahko prikažete funkcijski (Fn) meni. Med predvajanjem lahko enostavno izbirate in povečate slike s tapi ali intuitivnim bližanjem/oddaljevanjem prstov.

Slika zaslona menija fotoaparata
Izboljšana struktura menija

Kot odziv na povratne informacije profesionalnih fotografov in videografov α6700 vključuje novo strukturo glavnega menija, podobno najnovejšim modelom serije α polnega formata. Logična postavitev za učinkovitejši dostop do pomembnih parametrov snemanja, na primer hitrost sličic, hitrost zaklopa in več. Dodelite lahko tipko po meri za hiter dostop po potrebi. Nadzor z dotikom omogoča doslej najhitrejše spreminjanje ključnih nastavitev.

Lastna podoba sveta z objektivi serije E
Več kot 70 objektivov serije E na izbiro

Sami izberite iz celovitega nabora Sonyjevih objektivov serije E. Naš priznani nabor vključuje serijo G Master™ polnega razpona, ki osupljivo ločljivost združi z navdušujočo zameglitvijo ozadja, in cenovno ugodno serijo Lens™ z izjemno kakovostjo slike. Sonyjevi izredno širokokotni objektivi v kombinaciji z ohišjem APS-C v en kader zajamejo pokrajino ali velike subjekte, telefoto objektivi pa po drugi strani s pomočjo faktorja obrezovanja 1,5 v ohišjih APS-C in po potrebi objektivov s telepretvorniki bolj jasno in z več podrobnostmi zajamejo oddaljene subjekte.

Slika vseh objektivov serije E
Slika bliskavic Sony
Slika na fotoaparate pritrjenih mikrofonov
Pripomočki širijo ustvarjalna obzorja

Različne visoko kakovostne združljive mikrofone lahko priključite v večvmesniški nastavek fotoaparata za neposreden prenos zvoka v fotoaparat brez šumov. Ali izberite med množico različnih zmogljivih enot bliskavic, kot je HVL-F60RM2, ki podpira neprekinjeno fotografiranje pri visoki hitrosti za dodatne načine zajema ustvarjalnih slik.

Povezana vizija
Fotografija ženske med gledanjem fotografij, ki so prenesene iz fotoaparata
Enostavna in stabilna povezljivost s telefoni

Močno izboljšana stabilnost povezave v α6700 prek Sonyjeve brezplačne aplikacije Creators’ App, omogoča enostaven prenos fotografij in filmov v pametne naprave. Prenosi se nadaljujejo v ozadju, čeprav zaslon pametnega telefona miruje ali pa ste zagnali drugo aplikacijo. Svoj pametni telefon lahko uporabite tudi za oddaljeni nadzor fotoaparata. 

Fotografija ženske, ki pretaka v živo prek fotoaparata
Pretakajte kakovostno vsebino v živo

Ko je α6700 povezan z osebnim računalnikom ali pametnim telefonom prek USB, lahko deluje kot spletna kamera 4K (2160p) z naprednim AF, ki omogoča še bolj gladke spletne sestanke in pretakanja v živo.

Slika zaslona za nastavitev Wi-Fi
Hiter Wi-Fi za prenos v računalnike

Vgrajena povezava Wi-Fi (IEEE 802.11a/b/g/n/ac) omogoča komunikacijo v pasovih 2,4 GHz in 5 GHz za hiter in stabilen prenos podatkov.

Ilustracija koncepta Creators Cloud
Platforma Creators' Cloud

Creators' Cloud podpira ustvarjalno delo od fotografiranja do proizvodnje z združevanjem napredne Sonyjeve fotografske tehnologije z UI v oblaku. Poleg tega omogoča odkrivanje in sodelovanje z drugimi ustvarjalci po vsem svetu. Raziščite spletne, mobilne in računalniške aplikacije za učinkovito integracijo fotoaparatov z aplikacijami in storitvami za snemanje in produkcijo.

Proti boljši prihodnosti
Slika nastavitev bralnika zaslona
Dostopna tehnologija v fotoaparatih α

Sonyjevi fotoaparati serije α so opremljeni s številnimi funkcijami dostopnosti, da lahko čim več ljudi uporablja našo tehnologijo in uživa v njej. Funkcija bralnika zaslona na primer na glas bere besedilo menija z nastavljivo glasnostjo in hitrostjo branja.

Slika logotipa Road to Zero
Sonyjev cilj: brez vpliva na okolje

Pri Sonyju smo načrt Road to Zero vpeljali z namenom odpravljanja našega vpliva na okolje, pri čemer smo vmesne cilje določili v načrtu Green Management 2025. Sprejeli smo ukrepe, s katerimi želimo zmanjšati vliv α6700 na okolje v vseh stopnjah njegovega življenjskega cikla, od razvoja izdelka pa vse do dobavne verige, proizvodnje in embalaže.

Slika materialov za embalažo fotoaparata
Embalaža za boljšo prihodnost

Kjer je to mogoče, si družba Sony prizadeva za uporabo neplastičnih materialov za embalažo z dobro zaščito pred udarci. Za vrečke izdelkov pa uporablja netkano blago na rastlinski osnovi. Vse to pomaga zmanjšati obremenitev okolja.

Specifikacije in funkcije

α6700 predstavlja novo generacijo ohišij fotoaparatov APS-C s futuristično fuzijo tehnologije prepoznavanja na podlagi UI, izjemno kakovostjo slik serije α, funkcije snemanja filmov in zmogljivosti priznanih Sonyjevih kamer Cinema Line.
  • Od zadaj osvetljen senzor Exmor R CMOS APS-C s približno 26,0 milijonov učinkovitih pik

  • Napredni mehanizem BIONZ XR omogoča do 8-krat višjo hitrost obdelave

  • Inovativna obdelava z UI za izboljšano prepoznavanje subjektov, samodejno ostrenje in sledenje

  • 5-osna stabilizacija slike v ohišju z aktivnim načinom za snemanje filmov

  • Velika zmogljivost snemanja filmov, podedovana od kamer Cinema Line

VRSTA SENZORJA
CMOS-senzor Exmor R vrste APS-C (23,3 x 15,5 mm)
OBČUTLJIVOST ISO
Fotografije: ISO 100–32000 (razširljivo na ISO 50–102400), samodejno (ISO 100–6400, izbirna zgornja in spodnja meja), videoposnetki: enakovredno ISO 100–32000, samodejno (ISO 100–6400, izbirna spodnja meja in zgornja meja)
Čas delovanja baterije (fotografije)
Pribl. 550 posnetkov (iskalo)/pribl. 570 posnetkov (LCD-monitor) (standard CIPA)
ŠTEVILO SLIKOVNIH PIK (UČINKOVITO)
Fotografije: največ pribl. 26,0 mega slikovnih pik, filmi: največ pribl. 19,9 mega slikovnih pik.
Vrsta monitorja
7,5 cm (vrsta 3,0) TFT
Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju