α7CR

Kompaktnost z izjemno ločljivostjo
VSI FOTOAPARATI Z IZMENLJIVIMI OBJEKTIVI

Kompakten fotoaparat polnega formata α7CR z 61,0 milijoni slikovnih pik

ILCE-7CR
Slika Kompakten fotoaparat polnega formata α7CR z 61,0 milijoni slikovnih pik

silverblack

PMPC

€ 3.769,00

(z DDV)

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Slika cilja povezave
Galerija fotografij α7CR
Primer mestne pokrajine
Osupljiva ločljivost
Primer slike kaže portret ženske z drugo žensko, ki hodi mimo v ospredju
Razvoj s samodejnim ostrenjem
Slika uporabe kaže moškega, ki snema videoposnetke iz roke z nameščenim telefoto objektivom
Snemanje videoposnetkov v visoki ločljivosti
Slika uporabe kaže pritrditev podaljška držala
Izjemna uporabnost in zanesljivost
Slika uporaba kaže uporabnika med jemanjem fotoaparata iz torbice
Izjemna povezljivost
Osupljiva ločljivost
Neprimerljiva ločljivost v kompaktnem in lahkem ohišju

Vaša pričakovanja bodo presežena. Vodilni senzor polnega formata Exmor R™ z 61,0 MP, tak kot v našem priznanem fotoaparatu α7R V, je zdaj na voljo v kompaktnem ohišju serije α7C. Z α7CR ne boste zamudili nobene podrobnosti.

Slika slikovnega senzorja Exmor R
Slikovni senzor Exmor RTM polnega formata z 61,0 MP

Od zadaj osvetljen senzor ponuja zmanjševanje šumov, objektivih na čipih brez reže, protiodsevno optično plast, odpravljanje optičnega nizkoprepustnega filtra, ki je običajno postavljen pred senzorjem. Druge originalne tehnologijo zagotavljajo visoko ločljivost in občutljivost, nizko stopnjo hrupa in širok dinamični razpon.

Slika slikovnega procesorja BIONZ XR
Mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ XRTM

Najnovejši mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ XR zmanjša zakasnitev med obdelavo, izboljša moč obdelave filmov in fotografij, doseže naravno stopnjevanje, realistične barve, nizko stopnjo šuma, vrhunsko kakovost slike in hitro odzivnost menijev.

Primer slike kaže sobo s sončno svetlobo z desne strani
Visoka občutljivost in visok dinamični razpon z nizko stopnjo šuma

Napredna slikovna tehnologija omogoča občutljivost od ISO 100 do ISO 32000 za fotografije in filme. Dinamični razpon pri nižjih občutljivostih je 15 ustavitev za gladke in realistične prehode iz globokih senc do osvetljenih delov.

Slika s primerom kaže bližnji portret ženskega obraza, ki gleda neposredno v fotoaparat
Konstantno natančna izpostavitev in prikaz barv

Napredna enota za obdelavo z UI natančno nastavi beline celo za subjekte v senci. Kožni odtenki, rastlinje in drugi materiali so reproducirani z naravnimi barvami pod skoraj kakršno koli svetlobo z življenjskimi prehodi, kot je blaženje poudarkov pri portretih.

Slika enote za stabilizacijo slike
Napredna optična 5-osna stabilizacija slike

Natančna enota stabilizacije slike, žiroskopski senzorji in optimizirani algoritmi za stabilizacijo slike zaznavajo in popravljajo tresenje fotoaparata, kar omogoči 7,0-koračno prednost pri ročnem snemanju.
[1] Zavijanje [2] Zasuk [3] Nagib

Primer slike kaže mestno pokrajino zgodaj zjutraj
Odziven zajem več fotografij s premikom slikovnih pik

Zajem več fotografij s premikom slikovnih pik uporablja sistem stabilizacije slike v ohišju za zajem slik, ki so zamaknjene za več slikovnih pik in so pozneje sestavljene na osebnem računalniku, kar zagotovi ogromno ločljivost na eni sami sliki. Kompozite 16 slik s približno 240,8 MP (19008 x 12672 pik) lahko pridobi iz podatkov, ki ustrezajo približno 963,2 MP.

Slika izdelka kaže meni za preprečevanje migotanja na LCD-zaslonu
Fotografiranje, ki preprečuje migotanje

Migotanje umetne svetlobe je samodejno zaznano – čas in hitrost mehanskega ali elektronskega zaklopa sta natančno nadzorovana za zmanjšanje vpliva tovrstnega migotanja.

Slika izdelka kaže meni za izbiro slike RAW na LCD-zaslonu
Izbirna velikost in kakovost slike RAW in HEIF

Tri velikosti (L/M/S) stiskanja slike brez izgub RAW vključujejo izhode M in S za enako ločljivost (26MP/15MP) za polni format in APS-C, kar zagotovi neprekinjene poteke dela. Način »Light« za JPEG in HEIF zagotovi slike, ki jih je enostavno deliti.

Primer slike kaže vzorec ustvarjalnega videza
Ustvarjalni videz podpira raznovrstno izraznost

Ustvarjalni videz zagotavlja 10 prednastavitev, ki jih je mogoče uporabiti nespremenjene ali jih urediti za ustvarjanje raznovrstnih "videzov", da lahko ustvarjalci natančno nastavijo razpoloženje fotografij ali videoposnetkov v samem fotoaparatu.

Objektivi, ki zagotovijo najboljšo ločljivost α7CR

Sonyjev nabor optično naprednih objektivov serije E vključuje več kot 70 modelov, vključno s serijo G Master™, ki osupljivo ločljivost združi z zameglitvijo ozadja, in serijo G Lens™, ki zagotovi izjemno kakovost slike in gladko zameglitev ozadja. Ti izjemni objektivi izkoristijo vse prednosti ločljivosti in upodobitve Sonyjevih priznanih ohišjih serije E, hkrati pa so kompaktni in lahki ter se idealno ujemajo z ohišji serije E za izjemno kompaktne in mobilne sisteme za širok nabor uporabe med fotografiranjem in videografijo.

Slika izdelka kaže celoten nabor objektivov serije E
Razvoj s samodejnim ostrenjem
Enota za obdelavo z UI za napredno prepoznavanje subjektov

Enota za obdelavo z UI podpira prepoznavanje človeških subjektov s podatki o obliki in drži človeškega telesa. Prepoznava tudi druge subjekte, kot so živali, žuželke in vozila. S tem izboljša delovanje AF s prepoznavanjem v realnem času in sledenje v realnem času za bolj natančno in zanesljivo hitro hibridno pridobivanje subjektov in sledenje AF v širšem območju.

Ilustracija kaže enoto za obdelavo z UI
Primer slike, ki kaže žensko med vzpenjanjem po stopnišču v mestnem okolju
Ocena človeške drže na osnovi modela okostja

α7CR lahko z inovativno enoto za obdelavo z UI uporabi podatke o obliki subjekta za natančno prepoznavanje gibanja, kar zagotovi znatno izboljšanje prepoznavanja človeških oči. Tehnologija predvidevanja človeških poz ne prepozna samo oči, ampak tudi položaj telesa in glave. Zato se lahko zaklene na subjekt in mu sledi, čeprav je obrnjen stran od kamere ali pa je njegov obrez delno zakrit, na primer s čelado ali sončnimi očali.

Prepoznavanje širšega nabora subjektov

Enota za obdelavo z UI podpira prepoznavanje več vrst subjektov, kar vključuje oči še širšega nabora pašnih in manjših živali ter ptičev. Nova združena nastavitev žival/ptič odpravi spreminjanje. Prepoznani so tudi celotni ali delni posnetki avtomobilov/vlakov in letal ter glave žuželk.

Primeri slik kažejo subjekte, ki jih lahko prepozna UI fotoaparata: pes, mačka, avtomobil, vlak
Primer slike kaže otroka med tekom v senčnem predoru
Dosledno sprotno sledenje

Sledenje na podlagi UI v realnem času lahko aktivirate, tako da določite subjekt in do polovice pritisnete sprožilo. Fotoaparat samodejno sledi subjektu, da se uporabnik lahko osredotoči na kadriranje in kompozicijo. Prepoznavanje subjektov in zanesljivost sledenja sta močno izboljšana v širokem naboru razmer snemanja.

Odgovorno snemanje med uporabo registracije obrazov

Funkcija registracije obraza vključuje uporabo biometričnih podatkov. Sami ste odgovorni za zbiranje in uporabo tovrstnih podatkov in skladnost z veljavno lokalno zakonodajo. Za več podrobnosti obiščite spodnje spletno mesto.

Široko samodejno ostrenje visoke gostote zanesljivo zajame subjekte

BIONZ XR in posodobljeni algoritmi dosežejo močno izboljšanje delovanja samodejnega ostrenja. Do 693 točk faznega zaznavanja pokrije približno 79 % slike za natančno izostritev, ko subjekt zaseda zgolj majhen del kadra. α7CR vključuje tako fazno zaznavanje kot AF z zaznavanjem kontrasta za hitro in stabilno pridobivanje izostritve, celo z enojnim AF (AF-S).

Ilustracija kaže široko in gosto razdelitev točk ostrenja
Primer slike kaže portret ženske v temni sobi
Natančen AF deluje celo v temnih prizorih z EV -4.0

Najnovejši algoritem AF omogoča AF snemanje ob šibki osvetlitvi pri EV -4.0 (AF-S, ustreznica ISO 100, objektiv F2.0), celo temnih prizorov in v notranjosti ter vključuje uporaben način prioritete izostritve.

Primer slike kaže večbarvno sadje
Neprekinjen DMF

Med fotografiranjem s samodejnim ostrenjem AF-C ali AF-S lahko vrtite obroček za izostritev objektiva, da kadarkoli takoj preklopite na način ročnega ostrenja. Tako boste enostavno sproti preklopili izostritev na drug subjekt.

Primer slike kaže približan cvet z močno zameglitvijo ozadja
Preklop ostrenja za najboljše posnetke

Kamera bo samodejno posnela do 299 slik z zaporedno zamaknjenimi točkami ostrenja pri intervalih po meri in v zaporedju, ki ga določi uporabnik. Izberite popoln posnetek ali naknadno obdelajte več njih za kompozitne posnetke z neverjetno globinsko ostrino.

Neprekinjeno fotografiranje z AF/AE z do 8 sl./s

Neprekinjeno fotografiranje s sledenjem AF/AE pri največ 8 sličicah/s z mehanskim zaklopom ali 7 sličicah/s med tihim snemanjem zajame celo prefinjene podrobnosti trenutnih gibov ali spremembe izrazov. Moč mehanizma BIONZ XR omogoča neprekinjeno snemanje s pribl. 320 slikami JPEG, da zajamete vsak ključni trenutek. Celo med snemanjem ali obrezovanjem v format APS-C je ohranjena ločljivost 26M in visoka kakovost slike, kar omogoča neprekinjeno fotografiranje ptic med letom s sledenjem AF/AE.

Snemanje videoposnetkov v visoki ločljivosti

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Mobilnost za snemanje filmov v visoki ločljivosti

Fotoaparat α7CR ponuja izjemno podroben zajem filmov v 4K z nadvzorčenjem v 6,2K skupaj z mobilnostjo, ki je zahtevana za snemanje s kardanskim mehanizmom ali brezpilotnim letalnikom. Vključuje tudi S-Cinetone™ za kinematografski videz, načine fotografiranja, sprotno sledenje z naprednim prepoznavanjem subjektov, stabilizacijo slike v aktivnem načinu, izravnavanje zamika izostritev in številne druge izboljšave.

Primer slike kaže zajem slike zelenice iz videoposnetka
Snemanje v polnem formatu 4K 60/50p

Najnovejši mehanizem za obdelavo BIONZ XR in posodobljeni algoritmi zagotovijo opazno izboljšano kakovost slike. Poleg podpore pri ostrenju se napredna enota za obdelavo z UI uporablja za doseganje natančne nastavitve beline, celo v zahtevnih situacijah, kjer je subjekt v senci. Kožni odtenki, rastlinje in drugi materiali so reproducirani z naravnimi barvami ne glede na uporabljeno vrsto osvetlitve. Stopnjevanja, kot so blaženje poudarkov na portretih, so neverjetno življenjska.

Primer slike kaže zajem slike mesta iz nadvzorčenega 6K videoposnetka
Nadvzorčen 6,2k videoposnetek za osupljive posnetke v 4K

Snemanje filmov v 4K je možno v polnem formatu in Super 35 mm. S prikazom slikovnih pik brez združevanja je približno 2,6-kratno količino podatkov mogoče stisniti v 4K z veliko podrobnostmi ter minimalnim prelivanjem in ostrimi robovi.

S-Cinetone olajša kinematografski videz

Sonyjev profil slike S-Cinetone zagotovi bolj verno reprodukcijo barv in kožne odtenke z vmesnimi odtenki za naraven videz kože ter mehkimi barvami in čudovitimi poudarki za kinematografski videz brez potrebe po stopnjevanju barv.

Snemanje dnevnikov in LUT

α7CR vključuje krivuljo gama S-Log3 za izboljšanje več kot 14 stopenj ustavitev. Zagotovljene so tudi nastavitve S-Gamut3 in S-Gamut3.Cine za nadzor naknadne obdelave. Za predogled videza obdelane slike lahko uporabite uporabniško izbrane tabele LUT (Look Up Table).

Aktivni način stabilizacije za ročno snemanje videoposnetkov

Aktivni način zagotovi natančno stabilizacijo med snemanjem filmov z naprednimi žiroskopskimi senzorji in optimiziranim algoritmom. Natančno zaznavanje in izravnava tresenja fotoaparata z dodatno stabilizacijo v združljivih objektivih, sinhronizirano z ohišjem.

Sledenje v realnem času podpira tudi izostritev med snemanjem filmov

Sledenje v realnem času na osnovi UI zagotavlja dramatično izboljšanje učinkovitosti sledenja v realnem času, samodejno prepoznavanje, sledenje in ostrenje oči določenega subjekta.

Izjemna uporabnost in zanesljivost
Izjemna povezljivost
Slika uporabe kaže uporabnika med prenosom slik s fotoaparata v pametni telefon
Enostavni, stabilni prenosi v pametni telefon

Močno izboljšana je stabilnost povezave med prenosom slike iz fotoaparata v mobilno aplikacijo Creators’ App na pametnem telefonu. Prenosi se nadaljujejo v ozadju, čeprav zaslon pametnega telefona spi ali je zagnana druga aplikacija.

Slika uporabe kaže uporabnika med pretakanjem v živo s fotoaparatom na stojalu podaljška držala
Enostavno, visoko kakovostno pretakanje v živo

Če α7CR prek USB priključite v računalnik ali telefon, lahko deluje kot 4K (2160p) spletna kamera. Objektivi z veliko zaslonko, ozko globino polja in zameglitvijo zagotovijo izjemen učinek med sestanki in pretakanji skupaj s funkcijami AF, kot je prepoznavanje v realnem času.

Logotip za Creators' Cloud
Creators' Cloud

Creators' Cloud podpira ustvarjalno delo od fotografiranja do proizvodnje z združevanjem napredne Sonyjeve fotografske tehnologije z UI v oblaku. Poleg tega omogoča odkrivanje in sodelovanje z drugimi ustvarjalci po vsem svetu. Raziščite spletne, mobilne in računalniške aplikacije za učinkovito integracijo fotoaparatov z aplikacijami in storitvami za snemanje in produkcijo.

Okolje in dostopnost
Logotip načrta Road to Zero
Sonyjev načrt Road to Zero

Sonyjev "Road to Zero" okoljski načrt za leto 2010 si je za cilj postavil ničelni vpliv na okolje z vmesnimi cilji v načrtu Green Management 2025. Sprejeli smo ukrepe, s katerimi želimo zmanjšati vliv tega izdelka na okolje v vseh stopnjah njegovega življenjskega cikla: od razvoja izdelka pa vse do dobavne verige, proizvodnje in embalaže.

Neplastični materiali za embalažo z možnostjo recikliranja

Sony si prizadeva za uporabo neplastičnih materialov za embalažo, ki zagotavljajo dobro zaščito pred udarci. Za vrečke izdelkov je uporabljeno netkano blago na rastlinski osnovi. Vse to pomaga zmanjšati obremenitev okolja.

Slika izdelka kaže meni dostopnosti na zaslonu menija
Dostopna tehnologija v fotoaparatih α

Sonyjevi fotoaparati serije α so opremljeni s številnimi funkcijami dostopnosti, da lahko čim več ljudi uporablja našo tehnologijo in uživa v njej. Funkcija bralnika zaslona na primer na glas bere besedilo menija z nastavljivo glasnostjo in hitrostjo branja. Funkcija povečanja zaslona poleg tega omogoča 1,5-, 2,0- ali 2,5-kratno povečanje velikosti besedila v prikazu menija.

Specifikacije in funkcije

Fotoaparat α7CR ponuja izjemno kakovost slike s senzorjem polnega formata z 61,0 milijoni slikovnih pik za osupljivo ločljivost in reprodukcijo barv v kompaktnem ohišju za lažje prenašanje. Enota za obdelavo z UI z okrepljeno učinkovitostjo prepoznavanja subjektov, hitrim in natančnim samodejnim ostrenjem skupaj s 7,0-koračno stabilizacijo slike pomeni, da boste zagotovo ujeli odločilni trenutek.
  • CMOS-senzor Exmor R velikega formata z 61,0 MP in osvetlitvijo iz ozadja

  • Napredni mehanizem BIONZ XR omogoča do 8-krat višjo hitrost obdelave

  • Najnovejša enota za obdelavo z UI

  • Samodejno ostrenje naslednje generacije z naprednim prepoznavanjem subjektov

  • Izjemno snemanje filmov v 4K s hitrostjo do 60p/50p

ŠTEVILO SLIKOVNIH PIK (skupno)
Pribl. 62,5 milijona slikovnih pik
VRSTA SENZORJA
35 mm polnega formata (35,7 x 23,8 mm), CMOS-senzor Exmor
OBČUTLJIVOST ISO
Fotografije: ISO 100–32000 (razširljivo na ISO 50–102400), samodejno (ISO 100–12800, izbirna zgornja in spodnja meja), videoposnetki: enakovredno ISO 100–32000, samodejno (ISO 100–12800, izbirna spodnja meja in zgornja meja)
Čas delovanja baterije (fotografije)
Pribl. 490 posnetkov (iskalo)/pribl. 530 posnetkov (LCD-monitor) (standard CIPA)
ŠTEVILO SLIKOVNIH PIK (UČINKOVITO)
Fotografije: največ pribl. 61,0 mega slikovnih pik, filmi: največ pribl. 50,8 mega slikovnih pik.
Vrsta monitorja
7,5 cm (vrsta 3,0) TFT
Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju