Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

α7R II

Uresničena resničnost

Predstavljamo vam fotoaparat α7R II polnega formata v velikosti dlani — "R", ki predstavlja nadaljevanje revolucije ločljivosti z boljšo občutljivostjo, odzivnostjo in uglajenostjo.

BREZZRCALNI FOTOAPARAT POLNEGA FORMATA SERIJE E

Alpha 7R II s slikovnim senzorjem polnega formata z osvetlitvijo iz ozadja

ILCE-7RM2
Slika Alpha 7R II s slikovnim senzorjem polnega formata z osvetlitvijo iz ozadja

Samo ohišje

ILCE-7RM2

PMPC

€ 2.121,30

(z DDV)
Na voljo je nova programska oprema.
Določite naslednjo dimenzijo

Z novim slikovnim senzorjem brez primerjave

Na sceno je stopila še višja kakovost. Sony α7R II s prvim 35-mm slikovnim senzorjem CMOS polnega formata z osvetlitvijo iz ozadja in 42,4 milijona pik ponese ločljivost, občutljivost (do ISO 102400) in hitro odzivnost pri fotografiranju na nove ravni. S sistemom hitrega hibridnega samodejnega ostrenja z gostim in zelo širokim samodejnim ostrenjem s faznim zaznavanjem središča bo predmet fotografiranja vedno popolnoma izostren, 5-osni stabilizator slike pa bo odpravil nejasne dele, ki so sicer prisotni pri ročnem fotografiranju. Možnost snemanja videoposnetkov v ločljivosti 4K, ki prikazuje vse slikovne pike brez združevanja, še izboljša visoko ločljivost. Pri takšni zmogljivosti v tako kompaktnem ohišju je jasno, da vsega ni mogoče videti s prostim očesom.

Prvi senzor polnega formata z osvetlitvijo ozadja na svetu

Višja ločljivost, občutljivost in hitrost prikaza

Senzor CMOS z 42,4 milijona slikovnih pik kot prvi 35 mm slikovni senzor polnega formata z osvetlitvijo ozadja zagotavlja učinkovitejše zbiranje svetlobe, razširi tokokrog in s plasti bakrenih žic s hitrim prenosom prenaša podatke približno 3,5-krat hitreje, hkrati pa zmanjša šume in na vsaki fotografiji razkrije natančne podrobnosti.

Hitrejša, pametnejša in pristnejša obdelava

Mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ X™ učinkovito in natančno obdela ogromno količino podatkov novega slikovnega senzorja z 42,4 milijona slikovnih pik, da prikaže pristnejše, jasnejše in naravnejše slike brez šuma.

Novi 14-bitni nestisnjeni format RAW

Zdaj lahko izbirate med več formati za neprekosljivo kakovost in izjemen razpon odtenkov.

Jasnejše in živahnejše slike

Z naprednimi funkcijami lahko dosežete še višjo ločljivost

Odlična zmogljivost izkoristi poln potencial s pomočjo vrste inovativnih funkcij. Novi slikovni senzor v fotoaparatu α7R II z izjemno ločljivostjo 42,4 milijona slikovnih pik vam omogoča, da svet odkrivate v neverjetnih podrobnostih, fotoaparat pa nima optičnega nizkoprepustnega filtra, ki bi omejil visoko ločljivost. Novo zasnovan zaklop z zmanjšanimi vibracijami omeji tresenje fotoaparata, način tihega fotografiranja pa izniči tresenje, do katerega bi prišlo zaradi premika zaklopa, zaradi česar fotografije ostanejo ostre. Z vse večjo ponudbo objektivov FE boste odkrili neprimerljivo jasnost, ki jo senzor lahko doseže v vsaki perspektivi.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Hitro hibr. sam. ostr. izostri

Po zaslugi naprednega slikovnega senzorja in algoritma za samodejno ostrenje lahko sistem za hitro samodejno ostrenje v fotoaparatu α7R II nudi boljšo pokritost s samodejnim ostrenjem, hitrost in sledenje.

Media Object

Predvajaj video

Obsežnejša pokritost s samodejnim ostrenjem
Obsežnejša pokritost s samodejnim ostrenjem

399 točk samodejnega ostrenja pokrije 45 % skupne površine fotografije – več kot pri katerem koli drugem digitalnem fotoaparatu.

Hitrejša odzivnost samodejnega ostrenja
Hitrejša odzivnost samodejnega ostrenja

Pospešeno branje podatkov (po zaslugi senzorja z osvetlitvijo ozadja) in sistem hitrega hibridnega samodejnega ostrenja povečata hitrost samodejnega ostrenja za 40 %.

Več možnosti neprekinjenega fotografiranja
Več možnosti neprekinjenega fotografiranja

S hitrim branjem in naprednim algoritmom je sledenje predmetu fotografiranja pri zajemanju s 5 sličicami na sekundo še bolj natančno.

Hitro hibridno samodejno ostrenje za videoposnetke
Hitro hibridno samodejno ostrenje za videoposnetke

Izjemno natančno in gladko ostrenje tega sistema je kot nalašč za zahtevnejše pogoje videoposnetkov formata 4K.

Samod. ostr. s faznim zaznavanjem z obj. serije A
Samod. ostr. s faznim zaznavanjem z obj. serije A

Prednosti samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem so zagotovljene tudi z nameščenim objektivom serije A prek LA-EA3 (LA-EA1).

Oči so lahko vedno izostrene

Samodejno ostrenje oči (na voljo v AF-C) zagotavlja hitro, učinkovito samodejno ostrenje z zaznavanjem oči ter dosledno sledenje oči premikajočih se predmetov. Enostavno optimalno ostrenje na premikajočih se predmetih povsem spremeni način snemanja portretov.

Oči so lahko vedno izostrene
5-osni stabilizator slike v sijaju polnega formata

Natančno usklajen s slikovnimi senzorji visoke ločljivosti

Če želite kar najbolje izkoristiti neverjetno visoko ločljivost fotoaparata α7R II, zlasti med fotografiranjem nepredvidljivega dogajanja ali medtem ko se gibljete, mora biti fotografiranje čim bolj mirno — sicer lahko tudi najmanjši premik fotoaparata povzroči, da fotografija ne bo ostra. Sistem 5-osnega stabilizatorja slike je natančno usklajen s senzorjem fotoaparata α7R II z ločljivostjo 42,4 milijona slikovnih pik, tako da lahko približate oddaljene predmete, fotografirate od blizu in z minimalnim tresenjem fotoaparata zajamete izredno jasne nočne prizore.

Kakovost videoposnetkov ločljivosti 4K je najvišja doslej

Najboljše doživetje videoposnetkov v visoki ločljivosti

Sami lahko vidite, kako je fotoaparat α7R II optimiran za snemanje videoposnetkov v ločljivosti 4K (QFHD: 3840 x 2160), zlasti v formatu super 35 mm, ki obdela podatke tako, da prikaže vse slikovne pike brez združevanja, s čimer učinkovito zmanjša učinke nazobčanosti in vzorce moiré, ki znižujejo ločljivost videoposnetkov. Nastali posnetki imajo opazno ostrejše, natančnejše in prefinjene podrobnosti kot običajni videoposnetki v ločljivosti 4K. Kot prvi fotoaparat polnega formata, ki lahko snema videoposnetke z ločljivostjo 4K v 35-mm polnem formatu, α7R II še poveča vašo možnost zajemanja kakovostnih podob, ki so mogoče samo z novo zasnovanim slikovnim senzorjem polnega formata z osvetlitvijo ozadja.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Oglejte si več videoposnetkov
Oglejte si več videoposnetkov
Kadrirajte po lastni želji

Fotografirajte iz ustrezne perspektive

Za fotografiranje v polni visoki ločljivosti ali ločljivosti 4K izberite polni format ali format super 35 mm, odvisno od tega, kaj želite ustvariti. Ne glede na to, kaj boste izbrali, bodo vse fotografije videti odlično od roba do roba.

Kadrirajte po lastni želji
Format XAVC S z visoko bitno hitrostjo
Format XAVC S z visoko bitno hitrostjo

Format XAVC S zdaj podpira snemanje v ločljivosti 4K pri največji bitni hitrosti 100 Mb/s in snemanje v polni visoki ločljivosti pri bitni hitrosti 50 Mb/s, kar pomeni, da lahko α7R II snema videoposnetke, v katerih je veliko podrobnih gibov.

Pripravljeni na dolgoročni uspeh

Poudarek na moči, inteligenci in zanesljivosti

α7R II je najrobustnejši in najodpornejši fotoaparat serije α, kar smo jih kdaj izdelali. Ustrezno je zasnovan za vse pogoje delovanja, tudi s pritrjenimi velikimi objektivi. Zasnovali smo ga tudi prefinjeno in vanj vključili napredne funkcije, ki neopazno dopolnjujejo visoko ločljivost neverjetnih 42,4 milijona slikovnih pik slikovnega senzorja.

Na zaslonu si oglejte resnico

Iskalo XGA OLED s premazom ZEISS T*

Elektronsko iskalo s premazom ZEISS T*, ki zmanjšuje odsev na površini, in z največjo 0,78-kratno povečavo iskala na svetu prikazuje, kako nastavitve vplivajo na fotografije, ter izvleče največ iz visoke ločljivosti fotoaparata α7R II.

Iskalo XGA OLED s premazom ZEISS T*

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Imaging Edge™ – funkcije Remote, Viewer in Edit
Imaging Edge™ – funkcije Remote, Viewer in Edit

Z namiznimi aplikacijami Imaging Edge lahko dvignete raven svoje fotografije. S funkcijo "Remote" lahko upravljate in nadzirate fotografiranje v živo na računalniškem zaslonu, funkcijo “Viewer” uporabite za hiter predogled, ocenjevanje in izbiro fotografij v velikih knjižnicah slik, s funkcijo "Edit" pa pretvorite podatke RAW v visokokakovostne fotografije za pošiljanje. Kar najbolj izkoristite Sonyjeve datoteke v obliki zapisa RAW in učinkoviteje upravljajte svoje delo.

Capture One (za Sony)
Capture One za Sony

Capture One Express (za Sony) je brezplačen nagrajen program za urejanje slik, ki ponuja obdelavo formata RAW, preprosto upravljanje in orodja za urejanje. Kupite Capture One Pro (za Sony) za še več orodij za urejanje in fotografiranje ob povezavi z računalnikom.

Slika
Imaging Edge™ Webcam

Z aplikacijo Imaging Edge Webcam lahko Sonyjev fotoaparat uporabite kot spletno kamero. Na voljo je široka stopnja združljivosti za pretakanje v živo in konference.

iMovie
Deluje z iMovie in Final Cut Pro X

Izdelek je združljiv s programsko opremo Final Cut Pro X in iMovie.

Specifikacije in funkcije

α7R II združuje prvi 35 mm CMOS-senzor polnega formata z osvetlitvijo ozadja z 42,4 milijona slikovnih pik na svetu, hitro hibridno samodejno ostrenje, 5-osni stabilizator slike in napredno snemanje posnetkov v ločljivosti 4K s hitrostjo in občutljivostjo, s katerima tudi hitro premikajoči se predmeti ne izgubijo ostrine. Za to neverjetno ločljivostjo tudi v zahtevnih pogojih na terenu stoji razširjena družina objektivov in opreme.
  • Prvi CMOS-senzor polnega formata z osvetlitvijo ozadja z 42,4 milijona slikovnih pik

  • Mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ X

  • Širok razpon občutljivosti ISO od ISO 50 do ISO 102400

  • Hitro hibridno samodejno ostrenje z 399-točkovnim samodejnim ostrenjem s faznim zaznavanjem središča

  • 5-osni stabilizator slike za fotografije in videoposnetke

Združljivost objektiva
Sonyjevi objektivi serije E
Vrsta senzorja
35 mm
Vrsta senzorja
35 mm polnega razpona (35,9 x 24,0 mm), CMOS-senzor Exmor R®
Število slikovnih pik (dejanskih)
42,4 milijona slikovnih pik
Občutljivost ISO
Fotografije: ISO 100–25600 (razširljivo na ISO 50–102400 za fotografiranje), samodejno (ISO 100–6400, izbirna zgornja in spodnja meja), videoposnetki: enakovredno ISO 100–25600, samodejno (enakovredno ISO 100–6400, izbirna spodnja meja in zgornja meja)
Čas delovanja baterije (fotografije)
Pribl. 290 posnetkov (iskalo)/pribl. 340 posnetkov (LCD-zaslon) (standard CIPA)
Vrsta iskala
1,3 cm elektronsko iskalo XGA OLED (tipa 0.5) (barvno)
Vrsta monitorja
7,5 cm zaslon TFT (vrsta 3.0)

Kaj je v škatli?

Napajalni kabel, Akumulatorska baterija NP-FW50 X 2, Zaščita za kabel, Omrežni napajalnik AC-UD10, Polnilnik baterij BC-VW1, Naramni pašček, Pokrov ohišja, Pokrovček nastavka za dodatno opremo, Pokrovček okularja, Kabel mikro USB

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju

Ocene in nagrade

Mnenja strokovnjakov