BREZZRCALNI FOTOAPARAT POLNEGA FORMATA SERIJE E

Fotoaparat velikega formata α7R z visoko ločljivostjo

ILCE-7RM5
Slika Fotoaparat velikega formata α7R z visoko ločljivostjo

PMPC

€ 4.579,00

(z DDV)

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Na novo zasnovana enota za obdelavo z UI

Povsem nov način inteligentnega snemanja

Najsodobnejša obdelava z UI s podrobnimi informacijami o obliki in drži človeškega telesa dramatično izboljša natančnost prepoznavanja subjektov v fotoaparatu in izkoristi vso ločljivost. Razširjeno je tudi prepoznavanje subjektov, ki vključuje veliko število novih vrst subjektov, vključno z vozili in žuželkami.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Slika cilja povezave
Galerija fotografij α7R V
Slika cilja povezave
Zmogljivost na podlagi UI
Slika cilja povezave
Izjemna ločljivost
Slika cilja povezave
Samodejno ostrenje naslednje generacije
Slika cilja povezave
Spektakularno podrobni in nepozabni filmi
Slika cilja povezave
Zasnovano okrog ustvarjalcev
Slika cilja povezave
Poudarjena potek dela in zanesljivost
Zmogljivost na podlagi UI
Enota za obdelavo z UI za napredno prepoznavanje subjektov

Fotoaparat α7R V je opremljen z enoto za za obdelavo z UI, ki je namenjen za obdelavo velike količine podatkov, kar omogoči bolj natančno prepoznavanje subjektov in prepoznavanje širšega nabora vrst subjektov.

Slika čipa za UI
Slika ženske, ki hodi v gozdu
Ocena človeške drže

α7R V uporablja podatke o obliki subjekta za prepoznavanje premikanja za pribl. 60-% boljšo zaznavo človeških očes. Predvidevanje človeških poz s priučenimi človeškimi oblikami in držami natančno prepoznava položaj oči, telesa in glave, zato je mogoče zakleniti in slediti subjektom, čeprav so na primer obrnjeni stran od kamere ali nosijo masko.

Prepoznavanje širšega nabora subjektov

Poleg ljudi, žival in ptičev fotoaparat zdaj prepoznava žuželke, avtomobile, vlake in letala, s čimer zagotovi še večjo prilagodljivost in zanesljivost med snemanjem fotografij in filmov. Poleg oči (samodejno ostrenje oči v realnem času) zdaj prepoznava tudi glave in telesa ljudi, živali in ptičev.

Slike konja, letala, ptiča, avtomobila, vlaka in metulja
Slika slapa in dreves
Izboljšana natančnost nadzora izravnave beline

Samodejna izravnava beline v α7R V spremlja druge sposobnosti UI fotoaparata. Poleg "senzorja za IR in vidno svetlobo" na sprednjem delu ohišja, enota fotoaparata za obdelavo z UI pomaga doseči natančnejšo izravnavo beline v težavnih svetlobnih razmerah, na primer, ko je subjekt v senci.

Odgovorno snemanje med uporabo registracije obrazov

Funkcija registracije obraza vključuje uporabo biometričnih podatkov. Sami ste odgovorni za zbiranje in uporabo tovrstnih podatkov in skladnost z veljavno lokalno zakonodajo. Za več podrobnosti obiščite spodnje spletno mesto.

Izjemna ločljivost
Nova najvišje ločljivost pri fotoaparatih α

Signal 35-mm slikovnega senzorja Exmor R™ CMOS velikega formata s približno 61,0 milijonov učinkovitih slikovnih pik se v največji možni meri obdela v realnem času prek naprednega mehanizma za slikovno obdelavo BIONZ XR™, kar zagotovi osupljive podrobnosti fotografij in filmov.

Zasnovan za zagotavljanje podrobnosti
Slika slikovnega senzorja Exmor R CMOS
35 mm senzor polnega formata z 61,0 učinkovitih megapik

Senzor je poln Sonyjevih tehnologij za slikovne senzorje z učinkovitim zmanjšanjem šuma zaradi od zadaj osvetljene strukture skupaj z objektivi na čipu brez reže, AR premaza (protiodsevno steklo) in odpravljenega optičnega filtra drugega razreda.

Slika mehanizma za obdelavo slike BIONZ XR v napravi
Najnovejši mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ XR

Z največ osemkratno močjo obdelave svojega predhodnika novi mehanizem BIONZ XR obdela ogromne količine slikovnih podatkov ter hkrati zmanjša zakasnitev in močno okrepi zmogljivosti obdelave filmov in fotografij v fotoaparatu. 

Posnetek ženske glave in doprsja
Konstantno točna izpostavitev in barve

Najnovejši mehanizem BIONZ XR zagotavlja še boljši nadzor nad izpostavitvijo in večjo natančnost reprodukcije barv. Novi algoritem AE je zmožen zaznavanja območja kože na obrazih in ustreznega nadzora izpostavitve med snemanjem fotografij in filmov.

Slika zaslona fotoaparata za izbiro vrste datoteke RAW
Izbirna velikost in kakovost slike RAW

α7R V zdaj podpira format RAW brez izgub s tremi izbirami števila slikovnih pik – L (60M), M (26M) in S (15M). Velikosti M in S ponujata isto ločljivost v vidnem polju velikega formata in APS-C za bolj enostaven potek dela med naknadno obdelavo. 

Ilustracija vgrajene 5-osne stabilizacije slike
Vgrajen 5-osni optični stabilizator slike

Fotoaparat α7R V je nadgrajen in prvič v nizu α ponuja največ 8 korakov stabilizacije v samem ohišju. S tem doseže učinkovito stabilizacijo za posnetke zaprtih prostorov s počasno zaslonko ali nočnih prizorov, pri katerih se je bolje izogniti večji občutljivosti.

[1] Zavijanje  [2] Zasuk  [3] Nagib

Slika ženske, ki stoji v gozdu
Natančna izravnava na nivoju posameznih pik

Novi algoritem za stabilizacijo zagotavljan natančno zaznavanje in nadzor do nivoje ene same slikovne pike, pri čemer v celoti izkoristi 61,0 milijonov pik ločljivosti senzorja, da poudari še najmanjše podrobnosti na subjektu.

Slika ženske v gozdu
Ustvarjalni videz podpira raznovrstno izraznost

Ustvarjalni videz zagotavlja 10 prednastavitev, ki jih je mogoče uporabiti nespremenjene ali jih urediti za ustvarjanje raznovrstnih videzov, da lahko ustvarjalci natančno nastavijo razpoloženje fotografij ali videoposnetkov v samem fotoaparatu. 

Slika gore
Odziven zajem več fotografij s premikom slikovnih pik

Zajem več fotografij s premikom slikovnih pik izkorišča natančno stabilizacijo slike v ohišju. Zajame je do 16 slik z zamaknjenimi slikovnimi pikami, ki so pozneje združene prek računalnika za ogromno ločljivost ene slike. Računalniška programska oprema lahko med združevanjem zazna celo najmanjše premike za samo eno slikovno piko in kompenzira zanje.

Samodejno ostrenje naslednje generacije
Samodejno ostrenje s prepoznavanjem v realnem času

Sistem samodejnega ostrenja v α7R V zagotovi dramatično izboljšano zmogljivost z veliko boljšo učinkovitostjo prepoznavanja subjektov. Tehnologija poglobljenega učenja podpira zmogljiv AF s prepoznavanjem v realnem času kot tudi bolj zanesljivo sledenje v realnem času s hitrejšim delovanjem hibridnega AF v širšem območju.

Slika s primerom letala med letom s kvadratki, ki ponazarjajo 693 točk samodejnega ostrenja po sliki
Hitrejši in bolj natančen AF s širokim območjem

Velika moč obdelave novega mehanizma BIONZ XR in posodobljeni algoritmi dosežejo močno izboljšanje delovanja samodejnega ostrenja. Do 693 točk faznega zaznavanja v mreži visoke gostote pokrijejo približno 79 % območja slike.

Slika ženske, ki sedi v slabo osvetljenem prostoru
Natančno AF pri šibki svetlobi EV -4.0

Najnovejši algoritmi AF omogočajo visoko natančnost samodejnega ostrenja pri šibki svetlobi EV -4.0 v načinu AF-S. α7R V vključuje način prioritete izostritve za bolj zanesljivo samodejno ostrenje pri šibki svetlobi ali manjših zaslonkah.

Slike avtomobila so neprekinjeno posnete pri 10 sličicah/s z vklopljenim sledenjem AF/AE
Do 583 stisnjenih slik RAW brez prekinitev pri 10 sličicah/s 

Neprekinjeno fotografiranje pri 10 sličicah/s s polnim sledenjem AF/AE je možno z mehanskim ali elektronskim zaklopom. Fotoaparat lahko s to hitrostjo posname do 583 stisnjenih slik RAW.

Bližnji posnetek listov
Preklop subjekta ostrenja za najboljše posnetke

Kamera bo samodejno posnela do 299 slik z zaporedno zamaknjenimi točkami ostrenja pri intervalih po meri in v zaporedju, ki ga določi uporabnik. Izberite popoln posnetek ali naknadno obdelajte več njih za kompozitne posnetke z neverjetno globinsko ostrino.

Slika zaslona fotoaparata za nastavitve funkcije proti migetanju
Preprečevanje migetanja

Učinkovito odpravi migetanje zaradi umetne svetlobe z izbiro "Fotografiranja s funkcijo proti migetanju" za fotografiranje ali "Variabilnega zaklopa" za natančno ujemanje hitrosti zaklopa z migetanjem med fotografiranjem ali snemanjem filmov.

Slika izostrenega zajca
Neprekinjen DMF

Med fotografiranjem s samodejnim ostrenjem AF-C ali AF-S lahko vrtite obroček za izostritev objektiva, da kadarkoli takoj preklopite na način ročnega ostrenja. Tako boste enostavno sproti preklopili izostritev na drug subjekt.

Spektakularno podrobni in nepozabni filmi

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Snemanje visokokakovostnih filmov v 8K

Format XAVC HS omogoča snemanje filmov v visoki ločljivosti z visoko kakovostjo 8K (7680 x 4320) 24p (25p) znotraj kamere z učinkovitim stiskanjem HEVC/H.265, kar poudari najboljše lastnosti Sonyjevih objektivov in v celoti izkoristi ločljivost, ki jo zagotovi senzor s prikazom vseh slikovnih pik. Pri tem verno zajame tudi najbolj podrobne značilnosti subjekta.

Izjemno snemanje filmov v 4K s hitrostjo do 60p(50p)

Za snemanje videoposnetkov 4K je mogoče izbrati polne formate in formate Super 35mm. Odčitavanje vseh slikovnih pik v načinu Super 35mm brez potrebe po odstranjevanju slikovnih pik omogoča 2,6-kratno nadvzorčenje za filme v 4K. Podprta sta formata XAVC S-I (All-Intra) ali XAVC HS z 10-bitnim 4:2:2 barvnim vzorčenjem.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Slika ženske, ki hodi v gozdu
Izrazna funkcija S-Cinetone™

Na podlagi tehnologije kamera CineAlta™, kot je priznani model VENICE, funkcija S-Cinetone zagotovi naravne srednje tone, ki so ključni za zdrav videz kože skupaj z mehkimi barvami in čudovitimi poudarki. 

Slika dveh žensk med pogovorom
Krivulja gama S-Log3 z naborom 14+ ustavitev

Krivulja gama S-Log3 poudarja značilnosti stopnjevanja od senc do srednje sivih tonov (18 % sivi), s čimer doseže do 14+ ustavitev za učinkovito urejanje.

Slika dveh žensk, ki hodita druga proti drugi
Sledenje v realnem času za filme

Zahvaljujoč izboljšavam pri prepoznavanju projektov je sledenje v realnem času zdaj še boljše, saj samodejno sledi določenim subjektom z natančno izostritvijo, kar vključuje izostritev oči subjekta.

Slika moškega s fotoaparatom v roki
Aktivni način izboljša stabilizacijo med snemanjem

Aktivni način zagotavlja zmogljivo stabilizacijo slike za ročno snemanje. Poleg vdelane stabilizacije v ohišju se združljivi objektivi z lastno stabilizacijo slike usklajujejo z ohišjem fotoaparata za zelo učinkovit nadzor, kar celo omogoči ročno snemanje s teleobjektivi.

Slika izostrenih rož z žensko v zamegljenem ozadju
Kompenzacija dihanja za dosleden vidni kot

Izravnava dihanja med snemanjem uporablja zoom za jasno sliko, da ohrani stalen kot pogleda in prepreči spremembe, ki se lahko pojavijo zaradi spremembe položaja ostrenja. Metapodatke dihanja lahko uporabite tudi med naknadno obdelavo.

Zaslon fotoaparata prikazuje polje z ječmenom z nadpisanim besedilom, ki označuje postavitev oznake posnetka
Celovita orodja za filme

α7R V zagotavlja različna orodja za filme, kot je jasen signalni okvir snemanja na zaslonu, prilagodljiv način izpostavitve, prilagoditev izravnave beline med snemanjem, nove oznake posnetka in samosprožilnik za filme.

Zasnovano okrog ustvarjalcev
Nov 4-osni LCD-monitor z več koti

Prilagodljivost spremljanja brez primere

Sonyjev na novo razvit 4-osni monitor z več koti spremljanja združuje priročnost običajnega nagibnega monitorja z prilagodljivostjo vsestranskega odpiranja od strani. Omogoča več svobode pri snemanju z neoviranim prilagajanjem kota v vodoravni in navpični usmerjenosti.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Slika fotoaparata α7R V z LCD-zaslonom
LCD-zaslon z izjemnimi podrobnostmi tipa 3.2

LCD-zaslon fotoaparata α7R V ima razmerje stranic 3:2 z 2,1 milijoni pik ter podpira upravljanje na dotik in široko barvno lestvico (ustreznica DCI-P3). Na voljo je način za uporabo na prostem za jasno vidljivost pri močni zunanji svetlobi.

Ilustracija iskala fotoaparata
Iskalo QXGA z največjo ločljivostjo v njegovem razredu

Elektronsko iskalo OLED z 9,44 milijoni pik ponuja 1,6-kratno izboljšavo ločljivosti, vodilno 0,90-kratno povečavo na svetu, 41° diagonalno vidno polje in omogoča izbiro 120 sličic/s za zmanjšanje zamegljenosti zaradi gibanja.

Slika fotoaparata s karticami CFexpress in SD
Dve reži za medije, združljivi s CFexpress A

Dve reži za medije v α7R V podpirata pomnilniške kartice CFexpress Type A ter UHS-I in UHS-II SDXC/SDHC. Zmožnost hitrega zapisovanja kartic Type A prispeva k sposobnosti obdelave velike količine podatkov brez stresa. Na voljo sta ločena načina za relejno in istočasno snemanje.

Slika vrtljivega gumba S&Q
Namenski gumb Still/Movie/S&Q

Gumb Still/Movie/S&Q omogoča hitro in neodvisno izbiro – najbolj uporabne nastavitve za vsak način so tako na dosegu roke.

Slika LCD-zaslona fotoaparata in prsta, ki se ga dotika
Nadzor z dotikom med snemanjem in predvajanjem

Funkcije ostrenja na dotik, sledenja na dotik in zaklopa na dotik lahko zaporedno aktivirate z dotikom ikone na zaslonu snemanja. Slike lahko med predvajanjem izberete z dotikom.

Poudarjena potek dela in zanesljivost
Slika moškega, ki uporablja svoj pametni telefon med snemanjem s fotoaparatom
Hiter Wi-Fi za prenos v računalnike, FTP in telefone

Vgrajen vmesnik Wi-Fi (IEEE 802.11a/b/g/n/ac) omogoča komunikacijo v frekvenčnih pasovih 2,4 Ghz in 5 GHz ter zagotavlja podporo 2x2 MIMO za hiter in stabilen prenos podatkov in zanesljivo komunikacijo.

Slika zaslona fotoaparata za nastavitve pretakanja v živo
Podpora UVC/UAC za spletno kamero visoke kakovosti

Enostavno pretakanje v 4K je možno z združljivim pametnim telefonom UVC/UAC ali osebnim računalnikom prek povezave USB, da lahko fotoaparat α7R V uporabljate kot spletno kamero visoke ločljivosti. 

Ilustracija kaže sistem za odvajanje toplote
Učinkovito odvajanje toplote za daljše čase snemanja

Fotoaparat je na novo zasnovan od samih temeljev za bolj učinkovito odvajanje toplote in preprečevanje pregrevanja. 10-bitni video v 8K 24p (25p) 4:2:0 lahko približno 30 minut neprekinjeno snemate.

Ilustracija kaže odpornost proti prahu in vlagi
Visoka zanesljivost v zahtevnih delovnih okoljih

Za robustnejšo uporabo na prostem je zagotovljeno tesnjenje vseh spojev ohišja, gumbov in pokrova predala za baterije. Skrbno oblikovan gumb za zaklepanje objektiva in blaženje okrog nosilca pomagata preprečiti vstop prahu in vlage.

Ilustracija prikazuje protiprašni sistem
Nov sistem za bolj učinkovito odstranjevanje prahu

Ultrazvočni sprožilnik sproži osciliranje filtra pred slikovnim senzorjem z več kot 70.000 cikli/s, s čimer učinkovito odstrani prah in druge delce s površine filtra. Funkcija zapiranja zaklopa ob izklopu pomaga med menjavo objektivov.

Ukrepi za okolje in dostopnost
Road to ZERO – logotip
Sonyjev cilj: brez vpliva na okolje 

Projekt »Road to Zero« družbe Sony Group želi odpraviti vpliv izdelkov na okolje. Za doseganje tega cilja bomo še naprej izboljševali vsako stopnjo našega cikla proizvodnje in distribucije naših fotoaparatov, da zmanjšamo obremenitve okolja – od razvoja prek produkcije do embalaže in prevoza.

Uporaba našega načrta za α7R V

Neplastični materiali za embalažo z možnostjo recikliranja

Sony si prizadeva za uporabo neplastičnih materialov za embalažo, ki zagotavljajo dobro zaščito pred udarci. Za vrečke izdelkov je uporabljeno netkano blago na rastlinski osnovi. Vse to pomaga zmanjšati obremenitev okolja.

Slika embalaže izdelka – škatla, karton ipd.
Ikona podporne tehnologije
Podporna tehnologija fotoaparatov Alpha

Naši fotoaparati Alpha vključujejo vizualno in mobilno dostopno tehnologijo.

Slika opreme v studiu z računalnikom in fotoaparatom
Imaging Edge Desktop™

Dvignite raven svoje fotografije z namiznimi aplikacijami Imaging Edge. S funkcijo »Remote« upravljate fotografiranje na zaslonu računalnika, s funkcijo »Viewer« pregledate, razvrstite in izberete fotografije v knjižnicah, z »Edit« pa razvijete neobdelane podatke v fotografije.

Specifikacije in funkcije

Fotoaparat α7R V vam omogoči zajem vaše vizije kot nikoli doslej z namensko obdelavo UI, ki prepoznava vaše subjekte in jim sledi. Ustvarjalci bodo imeli korist od novega mejnika kakovosti in ločljivosti fotografij kot tudi zajema videoposnetkov v 8K, kar spremlja tudi dramatično izboljšana stabilizacija slike v 8 korakih, naše napredne možnosti povezljivosti in poteka dela.
  • Na novo zasnovana enota za obdelavo z UI

  • CMOS-senzor Exmor R velikega formata z 61,0 MP in osvetlitvijo iz ozadja

  • Napredni mehanizem BIONZ XR omogoča do 8-krat višjo hitrost obdelave

  • Ustvarjanje filmov z 8K 24p (25p) in 4K 60p (50p)

  • Samodejno ostrenje naslednje generacije z naprednim prepoznavanjem subjektov

Vrsta senzorja
35 mm polnega formata (35,7 x 23,8 mm), CMOS-senzor Exmor
Število slikovnih pik (dejanskih)
Pribl. 61,0 milijona slikovnih pik
Občutljivost ISO
Fotografije: ISO 100–32000 (vrednosti ISO 50 do ISO 102400 je mogoče nastaviti kot razširjen razpon ISO), samodejno (ISO 100-12800, izbirna zgornja in spodnja meja), filmi: enakovredno ISO 100–32000, samodejno (ISO 100–12800, izbirna spodnja meja in zgornja meja)
Čas delovanja baterije (fotografije)
Pribl. 440 posnetkov (iskalo)/pribl. 530 posnetkov (LCD-monitor) (standard CIPA)
Vrsta iskala
1,6 cm elektronsko iskalo (tipa 0,64) (Quad-XGA OLED)
Vrsta monitorja
8,0-cm (3,2-tip) tipa TFT
Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju