Skočite v filmsko ustvarjanje

Priznani Sonyjev nabor kamer Cinema Line postavlja nove standarde filmskega ustvarjanja s čudovito kinematografsko sliko, visoko zmogljivostjo in učinkovitim potekom dela. S-Cinetone™ in S-Log3 za enostavno snemanje z učinkovitim stopnjevanjem in drugimi funkcijami. S kompaktnim FX30 je ustvarjanje filmov bolj dostopno za nove ustvarjalce.

Samo ohišje

ILME-FX30B

PMPC

€ 2.349,00

(z DDV)

Ohišje + enota ročaja XLR

ILME-FX30

PMPC

€ 2.849,00

(z DDV)
Podpora za filmsko ustvarjanje

Fotoaparat FX30 zajema osupljive slike z nadvzorčenjem v 6K in resnično kinematografskim videzom. Zaradi njegove kompaktne velikosti ga lahko vzamete kamorkoli. Prefinjene funkcije samodejnega ostrenja in stabilizacije vam omogočajo osredotočanje na kompozicijo, ne pa na zapletene dodatke in prilagoditve.

Ženska gleda risbo
Cinema Line videz in značilnosti
Ustvarjalec drži fotoaparat
Ustvarjalni partner, na katerega se lahko zanesete
Snemalec fotografira žensko
Vsestranskost strojne in programske opreme
Cinema Line videz in značilnosti
Zasnovano za vizualno pripovedništvo

Profil slike S-Cinetone fotoaparata FX30 vam zagotavlja čudovit kinematografski videz neposredno iz fotoaparata. Funkcije, kot sta dvojna osnovna vrednost ISO in Cine EI, so zasnovane za zagotavljanje čudovitih slik za kinematografsko snemanje in potek dela.

Na podlagi zapuščine Cinema Line

Izkušnja filmske industrije je združena s sodobno tehnologijo zajema slike

Izjemni niz kinematografskih kamer Cinema Line je izdelan na podlagi desetletij izkušenj v filmski industriji s podporo Sonyjevih prefinjenih najsodobnejših tehnologij digitalnega zajema slike.

Slika senzorja kamere
Čudovite podobe

Napredna tehnologija za izjemno ločljivost

Od zadaj osvetljeni senzor Exmor™ R APS-C CMOS fotoaparata FX30 zajame nepozabne podobe v izjemni ločljivosti s plitvo globinsko ostrino. Nadvzorčenje v 6K stisne ogromno količino podatkov v posnetek 4K in izhodni signal, procesor BIONZ XR™ pa omogoči naravno stopnjevanje, realistično reprodukcijo barv, nizko stopnjo šuma in druge izboljšave kakovosti slike.

Ženska sedi ob jedilni mizi
S-Cinetone za kinematografski videz brez stopnjevanja

Profil slike S-Cinetone zagotavlja kinematografske barve, kožne odtenke in druge vizualne značilnosti neposredno v fotoaparatu brez potrebe po stopnjevanju barv med naknadno obdelavo.

Ženska sedi na vrtu
Neskončne možnosti izražanja s S-Log3

Za ujemanje barv med produkcijo in dostop do vseh zmožnosti slikovnega senzorja lahko FX30 snema s krivuljo gama S-Log3. To omogoči dostop do široke barvne lestvice in 14+ ustavitev v FX30 za resnično kinematografsko kakovost slike med stopnjevanjem barv v naknadni obdelavi.

Tri slike žensk, za vsako je uporabljen drug LUT
Uporabniški LUT-i za natančen predogled slike

Prilagodljive LUT-e, tako prednastavljene kot uporabniško zagotovljene, lahko uporabite na LCD-monitorju fotoaparata FX30 in izhodu HDMI, kar vam zagotovi boljšo in bolj natančno predstavo o končnem videzu slike.

Drevesa z ograjo
10-bitno 4:2:2 snemanje za več širine med urejanjem

Fotoaparat FX30 interno snema 10-bitne 4:2:2 videoposnetke med uporabo stiskanja Long GOP ali All-Intra, kar zagotovi več informacij o barvah, da lahko med naknadno obdelavo zagotovite bolj polno in naravno stopnjevanje.

Načini Cine EI, Cine EI Quick in Flexible ISO

Prilagodljivo ravnanje z načinom izpostavitve

Cine EI ponuja široko ustavitev in največjo možno kakovost slike, Cine EI Quick pa poenostavi nastavitev s samodejnim preklopom osnovne vrednosti ISO fotoaparata. Prilagodljivi ISO zagotavlja največjo prilagodljivost nastavitev izpostavitve.

Ženska hodi navzdol po stopnicah
Dvojna osnovna vrednost ISO (ISO800/ISO2500)

S to funkcijo lahko ročno nastavite osnovno vrednost ISO na 2500 namesto na 800 v slabi svetlobi. Nivoji hrupa so približno enaki pri obeh nastavitvah, zato boste lahko dosegli bolj jasne posnetke v slabi svetlobi.

Ženska se vozi na kolesu, prikazano z visoko hitrostjo sličic
Počasni posnetki z največ 120 sličicami na sekundo

S snemanjem v 4K pri največ 120 sličicah na sekundo in samodejno izostritvijo lahko ustvarite izjemno gladke 5-krat (največ) upočasnjene posnetke, s katerimi boste razširili možnost podajanja zgodbe.

Zanesljivo samodejno ostrenje ohranja mirno izostritev

S prefinjenimi funkcijami sledenja se lahko koncentrirate na svoje posnetke

Fotoaparat FX30 zagotavlja stabilno samodejno ostrenje in prilagoditev izostritev za fotografiranje v širokem naboru situacij. Samodejno ostrenje š širokim območjem zagotavlja dosledno sledenje subjekta po skoraj celotnem okvirju skupaj s sledenjem v realnem času s pomočjo Sonyjeve edinstvene prepoznave subjektov s pomočjo umetne inteligence. Ostrenje oči v realnem času zagotavlja natančno ostrenje obrazov in oči, prilagojeno ljudem, ptičem in živalim.

Fotograf fotografira žensko
Stabilizacija slike v ohišju za ročno snemanje

Atkivni način je 5-osni način stabilizacije slike, ki uporablja natančen žiroskopski senzor in optično izravnavanje, kar omogoča ročno snemanje v ločljivosti 4K brez kardanskega mehanizma.

Mladi par snema videoposnetek pred stensko sliko
Izravnavanje za premikanje izostritve

Izravnavanje izostritve znotraj kamere skupaj z združljivimi objektivi zagotovi bolj stabilno sliko z zmanjšanjem premika polja pogleda med prehodom na drug subjekt ostrenja. Dodatno izravnavanje dihanja je na voljo v programih za naknadno obdelavo s podporo metapodatkov fotoaparata.

Ustvarjalni partner, na katerega se lahko zanesete
Lahko vas spremljajo na vseh snemanjih

Fotoaparat FX30 je kompakten in lahek in ga lahko uporabljate skupaj s kardanskimi mehanizmi in letalniki ali z različno pritrjeno opremo. Zasnovan je za dolgotrajna snemanja, njegova robustna zasnova pa je prilagojena zahtevnim razmeram.

Kompaktno, lahkotno ohišje

Zasnovano za mobilnost in udobno uporabo

Teža fotoaparata FX30 znaša 646 g z nameščeno baterijo in pomnilniško kartico (951 g z enoto ročaja XLR). Prepoznaven dizajn z ravnim zgornjim delom je primeren za snemanje v roki ali namestitev na kardanski mehanizem. Ročaj kamere je zasnovan za zagotavljanje optimalne prilagodljivosti, stabilnosti in udobja za daljše snemanje z roko.

Fotograf snema na zelenici z ročajem in monitorjem
Tri izvrtine v enoti XLR za dodatno opremo

Zunanji monitorji, baterije, video luči, razširitveni prijemi, sprejemniki za brezžične mikrofone ali drugi dodatki so lahko stabilno in varno pritrjeni na enoto ročaja XLR fotoaparata FX30.

Fotograf snema v gozdu
Zanesljivo delovanje za dolgo snemanje pri 4K

Z izjemno učinkovitim hladilnim sistemom in stabilnim napajanjem (iz baterije Z velike kapacitete ali prek USB PD ) je fotoaparat FX30 zasnovan za zanesljivo delovanje med dolgotrajnimi snemanji.

Slika ohišja iz magnezijeve zlitine
Trdo ohišje trpežne magnezijeve zlitine

Glavno ohišje in pokrovi fotoaparata FX30 so iz lahke magnezijeve zlitine, ki izboljšuje vzdržljivost in zmogljivost tudi v najzahtevnejših okoljih.

Poenostavljen nadzor nad delovanjem
Novi glavni meni

Hiter dostop do pogosto uporabljenih funkcij

Med snemanjem imate prek menija v seznamu dostop do hitrosti snemanja, hitrosti zaklopa in drugih bistvenih parametrov snemanja. Prikaz glavnega menija lahko dodelite gumbu po meri, da lahko hitro preverite parametre in jih po potrebi uredite prek snemanjem. Na voljo sta ločena glavna menija, optimizirana za filme in fotografije.

Fotoaparat s kartico CFexpress in SD-kartico
Dve reži za CFexpress Type A in SD-kartice

Kartice CFexpress Type A predstavljajo naslednji standard kompaktnega shranjevanja z visoko hitrostjo pisanja/branja, primerno za snemanje filmov 4K pri visokih bitnih hitrostih. Dvojni reži omogočata preklopno ali sočasno snemanje.

Snemalec drži monitor
Prilagodljiv zaslon na dotik visoke ločljivosti

Monitor za odpiranje od strani pod nastavljivim kotom omogoča svobodo pri različnih postavitvah in kadriranju. Ponuja zadostno svetlost za enostaven ogled zunaj podnevi in odpiranje menija funkcij s podrsljajem.

Fotograf drži fotoaparat z mikrofonom in monitorjem
Široke možnosti povezljivosti v kompaktnem ohišju

Priključek HDMI Type-A lahko uporabite za zunanje snemalnike in naprave za prikaz. Drugi priključki vključujejo USB Type-C® , Multi/Micro-USB, mikrofon, slušalke in večvmesniški nastavek z vgrajenim digitalnim zvočnim vmesnikom.

Fotoaparat z monitorjem, ki prikazuje meni izhoda RAW
16-bitni prenos izhoda RAW prek HDMI

Za zahtevne poteke dela je 16-bitni izhod RAW na voljo prek povezave HDMI v združljivih zunanjih snemalnikih. Ločljivost video izhoda RAW je 4672 x 2628 [16:9], kar presega DCI-4K.

Vsestranskost strojne in programske opreme
Razširljiv za izpolnjevanje vaših potreb

Ne glede na to, ali iščete popoln objektiv za svoj posnetek, izbirate najboljši zunanji vir zvoka ali izpolnjujete zahteve poteka dela pri naknadni obdelavi, vas FX30 ne bo pustil na cedilu.

Sistem objektivov One Mount
One Mount: serija E za nemoteno povezovanje.

Koncept One Mount je zasnovan na Sonyjevi platformi serije E za izmenljive objektive. Fotoaparat FX30 je združljiv z vsemi objektivi serije E, da boste lahko v vseh situacijah izbrali pravi objektiv.

Sonyjev nabor zvočnih sistemov
Izberite vir vhoda zvoka

Enota ročaja XLR za FX30 vključuje dva zvočna vhoda XLR, ki omogočata hitro in enostavno povezavo z različnimi mikrofoni XLR za zajem visokokakovostnega zvočnega posnetka.

Ženska prilagaja barvo s programom Catalyst
Catalyst za boljšo stabilizacijo in enostavnejši potek dela

Fotoaparat FX30 snema množico metapodatkov za uporabo s Sonyjevo aplikacijo Catalyst Browse Prepare, vključno s tresenjem kamere, vrtenjem fotoaparata, izravnavanjem dihanja, vgrajenimi funkcijami LUT in oznakami posnetkov.

Želimo zagotoviti trajnosten ekosistem izdelkov

Ukrepi za varovanje okolja vključujejo uporabo recikliranih materialov pri proizvodnji, upravljanje vpliva na okolje skozi dobavno verigo, uporabo obnovljive energije med proizvodnjo in uporabo neplastičnih materialov za embalažo, ki jih je mogoče reciklirati.

Logotip Road to Zero v gozdu
Cilj odpravljanja vpliva na okolje

Okoljski ukrepi s fotoaparatom FX30

Material SORPLAS™, uporabljen pri izdelavi FX30, zagotavlja večkratno reciklažo, trpežnost, odpornost na olja in dobro kakovost. Za ohišja naših fotoaparatov uporabljamo tudi druge materiale z možnostjo recikliranja, kar zmanjša obremenitev okolja brez kakršnega koli vpliva na zmogljivost ali funkcionalnost.

Specifikacije in funkcije

Kompaktni, zelo dostopen fotoaparat FX30 popelje obetavne vizualne pripovedovalce zgodb v svet Sonyjevih priznanih fotoaparatov Cinema Line. Na osnovi kinematografske barvne znanosti s funkcijama S-Cinetone™ in S-Log3 za stopnjevanje zagotavlja osupljivo kinematografsko sliko ter vključuje celoten nabor značilnosti, ki zagotavljajo učinkovit potek dela.
  • Izjemna kakovost slike v formatu Super 35, od zadaj osvetljen senzor Exmor R CMOS velikosti APS-C

  • Moč obdelave procesorja BIONZ XR™ za višjo kakovost slike in boljše možnosti upravljanja

  • Odvisno in natančno samodejno ostrenje

  • Izpopolnjene kinematografske barve s tehnologijo S-Cinetone

  • Novi načini fotografiranja Log za filmsko produkcijo

VRSTA SENZORJA
CMOS-senzor Exmor R vrste APS-C (23,3 x 15,5 mm)
Slikovne pike
Približno 20,1 milijona slikovnih pik (učinkovitih) za filme, približno 26,0 milijona slikovnih pik (učinkovitih) za fotografije, približno 27,0 milijona slikovnih pik (skupaj)
OBČUTLJIVOST
[Movie] ISO 100-32000 ustreznica, AUTO (ISO 100-6400, možnost izbire spodnje in zgornje meje), [Still image] ISO 100-32000 (Možnost razširitve na ISO 50-102400), SAMODEJNO (ISO 100-6400, možnost izbire spodnje in zgornje meje)
LCD
7,5 cm (3,0-tip), približno 2,36M pik, zaslon na dotik, začetni kot: pribl. 176 stopinj, kot vrtenja: pribl. 270 stopinj.
Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju

Ocene

Mnenja uporabnikov