Mnenja članov projekta za AX700

Novi najboljši Handycam®
za
profesionalce in ljubitelje
.

Spoznajte naše inženirje.

Sonyjevi profesionalni fotoaparati za snemanje videoposnetkov so bili dolgo visoko cenjeni na prizoriščih za snemanje videoposnetkov, vključno s televizijskimi studii in filmsko produkcijo. Sony združuje napredne tehnologije videokamer in strokovno znanje v enotnem potrošniškem modelu – rezultat tega pa je FDR-AX700. Zakaj Sony predstavlja ta visokozmogljiv model Handycam®, ki bi ga skoraj lahko poimenovali profesionalna videokamera, na splošnem potrošniškem trgu? Pogovarjali smo se s tremi člani razvojne skupine, da bi predstavili njihove vpoglede in cilje.

Junichiro
Junichiro Tamagawa 

[Načrtovanje izdelka]

Nobuhiro
Nobuhiro Onouchi 

[Zasnova izdelkov (vodja projekta)]

Hitoshi
Hitoshi Ueda

[Programska oprema (samodejno ostrenje) – tehnologija]

Koncept

Funkcionalnost in zasnova zagotavljata pristno mojstrstvo pri snemanju videoposnetkov, ki premami profesionalce in izpolnjuje potrebe amaterjev.

Najprej poglejmo, kako je AX700 dosegel takšno stopnjo razvoja? Kaj je v ozadju tega?
AX700

Junichiro Tamagawa
[Načrtovanje izdelkov]

Danes so televizorji 4K vse bolj priljubljeni, hkrati pa se širi tudi uporaba programske opreme za urejanje videoposnetkov, zato se okoliščine za snemanje videoposnetkov močno spreminjajo. Ljubitelji, za katere je snemanje videoposnetkov konjiček, pričakujejo boljšo visoko zmogljivost in enostavno uporabo od profesionalnih modelov, zato se meja med profesionalci in ljubiteljskimi uporabniki briše. V preteklosti je Sony predstavil fotoaparate, ki so bili nedvomno namenjeni splošnim uporabnikom, in profesionalne fotoaparate za televizijske hiše in filmsko produkcijo. Zdaj te izdelke uporabljajo tako eni kot drugi uporabniki. Visokozmogljive digitalne fotoaparate serije α z izmenljivim objektivom za splošne uporabnike navdušeno uporabljajo tudi profesionalni ustvarjalci filmov. Predstavili smo tri modele videokamer – XDCAM PXW-Z90 (v nadaljevanju “Z90”), NXCAM HXR-NX80 (v nadaljevanju “NX80”) in Handycam® FDR-AX700 (v nadaljevanju “AX700”), s katerimi želimo izpolniti pričakovanja profesionalnih in ljubiteljskih uporabnikov.

Z90 in NX80 spadata med profesionalne videokamere, AX700 pa je potrošniška videokamera Handycam®. V bistvu spadajo v isto družino in se ponašajo s skoraj enako kakovostjo zajemanja slik. Če pogledamo posamezne razlike, vidimo, da sta Z90 in NX80 opremljeni s priročnimi ročicami za snemanje pod nizkim kotom in enostavno prenašanje, kakor tudi s priključki XLR za profesionalno uporabo. Še več, Z90 vključuje dodatni priključek, ki podpira profesionalni format XAVC, priljubljen na področju radia in televizije.

Kaj je bil razvojni cilj izdelka AX700 v ponudbi videokamer Handycam®?
Junichiro Tamagawa

Junichiro Tamagawa
Načrtovanje izdelkov

FDR-AX100 (v nadaljevanju “AX100”), predstavljen leta 2014, je predhodni najboljši model Handycam®. Bil je visoko cenjen zaradi svoje podpore snemanja videoposnetkov 4K in izjemno visokokakovostne zmogljivosti zajemanja slik – kot je preoblikovanje prefinjenih fotografij v osupljive videoposnetke. Izdelek AX700 prekaša predhodnika, saj združuje prevzeto visokokakovostno zmogljivost z novimi funkcijami z uporabno vrednostjo. Napredni ljubitelji, predani svojemu konjičku snemanja videoposnetkov, nam povedo, da priročnejše in boljše zmogljivosti za natančno izbiro sprememb. Profesionalci pa, ki Handycam® uporabljajo poklicno, pričakujejo profesionalne funkcije. Pri razvoju izdelka AX700 smo upoštevali takšna mnenja in zahteve.

Nobuhiro Onouchi
[Zasnova izdelkov (vodja projekta)] 

Za razvoj izdelka AX700 smo ustvarili mešano skupino s člani iz skupin za razvoj videokamere za splošno uporabo in iz skupin za razvoj profesionalnih videokamer. Na takšni združeni skupini je temeljil projekt. Takšna organizacija, ne le izbiranje članov iz dveh skupin, je neprimerljiva. Kakšna mora biti delovna skupina, če želimo izdelati profesionalni fotoaparat? Večkrat smo razpravljali o tem vprašanju in se na koncu odločili, da morajo skupino voditi oblikovalci profesionalnih videokamer, ki pa imajo podporo v obliki znanja in izkušenj članov iz skupine za potrošniške fotoaparate, kar spodbuja razvoj novega fotoaparata.

Nobuhiro Onouchi
Katere posebne zahteve izpolnjuje model AX700?
4k

Junichiro Tamagawa
[Načrtovanje izdelkov] 

Najpogostejša zahteva uporabnikov izdelka AX100 se nanaša na samodejno ostrenje, zato smo pri razvoju izdelka AX700 največ pozornosti namenili prav temu. Kombinacija velikega slikovnega senzorja tipa 1.0 in funkcije snemanja 4K omogoča zajem slik s plitko globinsko ostrino, vendar je potrebno izjemno natančno ostrenje. Čeprav se zdi, da je objekt med snemanjem videoposnetka izostren, so uporabniki včasih razočarani, ko si ogledajo posnetek na domačem velikem zaslonu televizorja 4K, saj objekt ni tako čisto izostren, kot so pričakovali. Fotoaparat mora ves čas in v pravem trenutku omogočati natančno ostrenje objektov, saj se marsikateri prizor zgodi “enkrat v življenju.” Čeprav se zdi, da gre za navadno osnovno zmogljivost, pa uporabniki potrebujejo brezhibno zajemanje ob slehernem dragocenem trenutku. To je bil naš prvi cilj, zato smo se tako posvetili funkciji samodejnega ostrenja.

Ali je AX700 od profesionalnih videokamer prevzel še kakšne druge pomembne lastnosti?

Nobuhiro Onouchi
[Zasnova izdelkov (vodja projekta)]

Enostavna uporaba je za profesionalce bistvena. Modeli videokamer Handycam® se večinoma razlikujejo po strukturi menija in delovanju. AX700 omogoča še natančnejše spreminjanje nastavitev, veliko pozornosti smo namenili enostavnosti uporabe. Zvišali smo ločljivost elektronskega iskala OLED in plošče LCD-monitorja, da bi razbremenili oči ob pregledovanju slik, proaktivno smo opremili AX700 z vrhunskimi napravami iz naših profesionalnih videokamer. Pri razvoju izdelka AX700 smo se poglobili v obliko držala fotoaparata, da bi zagotovili večjo stabilnost, pri čemer smo težili k uresničevanju trajnostnih standardov profesionalnih modelov, da bi zagotovili stabilno uporabo v zahtevnih pogojih.

Iskalo oled lcd
Tehnologija

Potencial preverjene hitrosti samodejnega ostrenja s fotoaparati z izmenljivim objektivom α se zdaj kaže na področju snemanja videoposnetkov.

Povejte kaj več o samodejnem ostrenju z izdelkom AX700 in o tem, kako so razvijalci prav temu področju posvetili največ pozornosti.
Hitoshi Ueda

Hitoshi Ueda
[Programska oprema (samodejno ostrenje) – tehnologija]

Prvič v zgodovini videokamer Handycam® AX700 vključuje sistem hitrega hibridnega samodejnega ostrenja tehnologije AF, ki si je sloves pridobil s Sonyjevim izmenljivim objektivom serije α in kompaktnimi digitalnimi fotoaparati Cyber-shot. Pomembna lastnost je novo samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem, združeno z običajnim samodejnim ostrenjem z zaznavanjem kontrasta za izjemno zmogljivost samodejnega ostrenja – hitro, natančno in dosledno sledenje. Prednost je tudi LCD-monitor, ki prikazuje ostrenje v zelenem okvirju samodejnega ostrenja.

Junichiro Tamagawa
[Načrtovanje izdelkov]

Pri snemanju fotografij je pri samodejnem ostrenju pomembno, kako hitro in natančno fotoaparat izostri objekt. Snemanje videoposnetkov vključuje postopek preoblikovanja neizostrene slike v izostreno sliko pri snemanju filmskih podob, zato hitro ostrenje ne zagotavlja vedno izjemne filmske izraznosti. V filmski produkciji je počasno, gladko ostrenje pogosto, saj zagotavlja impresivno filmsko podobo. V nekaterih primerih je seveda hitro in natančno ostrenje pri snemanju videoposnetkov pomembno, vendar pa sta gladko spreminjanje ostrenja in občutek za kakovost ostrenja prav tako bistvenega pomena.

Hitoshi Ueda
[Programska oprema (samodejno ostrenje) – tehnologija]

Tehnologija samodejnega ostrenja zagotavlja hitro, naravno in udobno gladko spreminjanje ostrenja. Pri tem združuje slikovni senzor s samodejnim ostrenjem s faznim zaznavanjem in nov algoritem, razvit posebej za snemanje videoposnetkov. Kako fotoaparat prestavi trenutno točko ostrenja na naslednji objekt? Zaradi samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem, ki predvideva objekt, fotoaparat z interpolacijo primerne hitrosti ostrenja zagotovi gladko spreminjanje ostrenja filmske slike. Izdelek AX700 ponuja sedem različnih hitrosti ostrenja.

Omenili ste stabilno kakovostno samodejno ostrenje. Nam lahko poveste kaj več?
Samodejno ostrenje

Hitoshi Ueda
[Programska oprema (samodejno ostrenje) – tehnologija]

Seveda. Značilnost doslednega sledenja objektu je še en poudarek pri prodaji izdelka AX700. 273 točk samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem zagotavlja približno 84 % pokritosti samodejnega ostrenja za celotno območje slike, vsaka od točk samodejnega ostrenja šteje pri izračunavanju mesta na izostrenem objektu. Nato sistem združi podatke iz vsake od teh točk in zazna uporabnikov objekt. Zazna tudi velikost in gibanje določenega objekta ter dosledno nadaljuje s sledenjem objektu.

Dosledno sledenje ni vedno nujno. Če [uporabnik] nenadoma naletite na nov prizor – otroka, ki nepričakovano vskoči v kader, ko snemate pokrajino – boste morda želeli hitro prestaviti ostrenje nanj. Drugič morda ne potrebujete doslednega sledenja, ko hitro spreminjate usmerjenost fotoaparata, saj morate hitro preiti z enega izostrenega objekta na drugega. AX700 zato ponuja razpon občutljivosti pri preklapljanju med objekti pri samodejnem ostrenju. Uporabnik lahko izbere eno od petih ravni občutljivosti za preklapljanje – v razponu od "RESPONSIVE" (Odzivno) do "LOCKED ON" (Zaklenjeno). Fotoaparat ponuja pet nastavitev razpona globine pri samodejnem ostrenju, od "WIDE" (Široko) do "NARROW" (Ozko). Z visoko prilagodljivimi funkcijami uporabniku omogoča zajemanje slik z želeno izraznostjo.

Novo razviti algoritem ima ključno vlogo tudi pri izbiranju preklapljanja med objekti. Za prilagajanje različnih možnosti nastavitve pa potrebujete tudi veliko izkušenj z nastavitvami. Kot član Sonyjeve skupine za razvoj in kot posameznik sem na tem področju pridobil pomembno znanje. Novi fotoaparat vsebuje to, kar se mi je zdelo, da je nujno, in pa moje zamisli iz časa, ko sem vodil razvoj samodejnega ostrenja s faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja za fotoaparate serije α z izmenljivim objektivom. Uporabnikom sem želel omogočiti snemanje različnih vrst videoposnetkov z različnimi vzorci nastavitev. Tako sem večkrat ponovil raziskave številnih vzorcev nastavitev in končno le prišel do želenega rezultata.

Izdelek AX700 se torej prilagaja različnim okoliščinam in potrebam snemanja. Imate kakšen predlog za uporabnike glede tega, kako na preizkusijo ta fotoaparat?
Hitoshi Ueda

Hitoshi Ueda
[Programska oprema (samodejno ostrenje) – tehnologija]

Na Japonskem veliko ljudi fotografira vlake, ki ne pripeljejo mimo pogosto. Zaradi omejenih priložnosti je težko ročno izostriti sliko, še posebej pa je težko ustvariti videoposnetke vlaka z ločljivostjo 4K, saj so potrebne napredne tehnike ostrenja. V teh okoliščinah ponuja AX700 hitro hibridno samodejno ostrenje za visoko učinkovite rezultate. V drugih okoliščinah, na primer pri snemanju videoposnetkov na prenapolnjenih mestih z nenačrtovanim gibanjem, pa lahko z nastavitvijo doslednega samodejnega ostrenja zagotovite uporabno delovanje.

Naprava

Sonyjeva prednost temelji na razvoju glavnih naprav v hiši. To nam omogoča, da ponudimo najboljši miks rešitev s tehnološko podporo.

Hitro hibridno samodejno ostrenje torej zagotavlja čisto ostrenje, ki kar najbolj poveča kakovost 4K. Ali lahko pojasnite poudarke prodaje filmov 4K?
Nobuhiro Onouchi

Nobuhiro Onouchi
[Zasnova izdelkov (vodja projekta)]

Videokamera AX700 se ponaša s skladnim CMOS-senzorjem Exmor RS™ tipa 1.0. Zasnova tega slikovnega senzorja je plastna (skladna) struktura tokokroga, ki omogoča hitro obdelavo signala in slikovnih pik na različnih plasteh, kar zagotavlja hitro branje podatkov. To ne prispeva le k izboljšani kakovosti, temveč omogoča tudi, da se izognete popačenju slike zaradi fenomena zavesnega zaklopa.

Ta CMOS-senzor Exmor RS skupaj s hitrim slikovnim procesorjem BIONZ X reproducira naravne barvne odtenke in teksturo; objektiv ZEISS® Vario Sonnar T*, vključno s Sonyjevim tankim objektivom AA (napredni asferični), za visoko zmogljivostno predstavljanje od roba do roba; in algoritem, ki je bil razvit "v hiši", za filmske slike izjemno visoke kakovosti. Ti “štirje stebri” – slikovni senzor, slikovni procesor, enota objektiva in algoritem – so rezultat Sonyjevega tesnega sodelovanja skupin v hiši v močno sofisticiranem okolju. To je dejansko Sonyjeva največja prednost.

Junichiro Tamagawa
[Načrtovanje izdelkov]

Ta CMOS-senzor Exmor RS skupaj s hitrim slikovnim procesorjem BIONZ X reproducira naravne odtenke in teksturo; objektiv ZEISS® Vario Sonnar T*, vključno s Sonyjevim tankim objektivom AA (napredni asferični) za visoko zmogljivostno predstavljanje od roba do roba; in algoritem, ki je bil razvit "v hiši", za filmske slike izjemne kakovosti. Ti “štirje stebri” – slikovni senzor, slikovni procesor, enota objektiva in algoritem – so rezultat Sonyjevega tesnega sodelovanja skupin v hiši v močno sofisticiranem okolju. To je dejansko Sonyjeva največja prednost.

bionz x
Ali ima 4K HDR (v nadaljevanju “HDR”) zdaj takšne zmogljivosti, ki kar najbolj povečajo privlačnost filmov 4K?
Visok dinamični razpon

Junichiro Tamagawa
[Načrtovanje izdelkov]

Morda vas zanima, kaj sploh je HDR. Na kratko HDR zagotavlja slike, podobne človeškemu dojemanju resničnosti. V primerjavi z običajnimi televizorji ta tehnologija ponuja izraznost širšega dinamičnega razpona z bolj prefinjenim stopnjevanjem. Lepe slike so posledica izjemne ločljivosti slik in drugih dejavnikov. Poglobili smo se v HDR v iskanju bogatega barvnega spektra in reprodukcije barv, idealnih stopnjevanj od osvetljenih do osenčenih območij, predvsem pa smo želeli slike, ki jih ljudje dojemajo kot lepe.

Za gledanje filmov HDR so potrebni televizorji s podporo za HDR, zato število televizorjev s podporo za 4K HDR narašča. Za potrebe trga smo ustvarili okolje za snemanje videoposnetkov, ko lahko uporabniki brez zapletenega urejanja ustvarijo filme HDR in uživajo ob gledanju vsebin HDR na zaslonih televizorjev s podporo za HDR. Sony je že predstavil profesionalne videokamere, ki podpirajo HDR in AX700 že vključuje to tehnologijo. Člani skupine za profesionalne fotoaparate so se vključili v razvoj izdelka AX700. Upamo, da bodo uporabniki izdelka AX700 uživali ob gledanju filmov na zaslonu Sonyjevega televizorja BRAVIA s podporo za 4K HDR in ob lepoti gledanja filmov 4K HDR na velikem zaslonu. Opomba: za prikaz filmov HDR lahko uporabnik priključi AX700 na Sonyjev televizor, ki podpira HDR (HLG), s kablom USB. Za priključitev s kablom HDMI je potrebna dodatna nastavitev televizorja.

S podporo za 4K HDR
Uporabnost

Upoštevamo zahteve po priročnih menijih in pripomočkih v zasnovi, ki uporabnikom hitro in priročno izbiro funkcij.

Kako Sony, poleg tega, da zagotavlja vrhunsko kakovost in vsestranskost izraznosti slik, še drugače navdušuje svoje uporabnike za snemanje videoposnetkov?
Junichiro Tamagawa

Junichiro Tamagawa
[Načrtovanje izdelkov]

Trenutno je na voljo veliko načinov snemanja videoposnetkov. Ker pa je AX700 videokamera, želimo zagotoviti kar najbolj udobno snemanje videoposnetkov. AX700 naj bo najboljša izbira zaradi enostavne uporabe, saj verjamemo, da Sonyjevi uporabniki z navdušenjem pričakujejo prav to.

Nobuhiro Onouchi
[Zasnova izdelkov (vodja projekta)]

Iskali smo rešitev, ki bo navdušila uporabnike, ko se fotoaparat lepo zlije s telesnim gibanjem fotografa. AX700 smo zasnovali tako, da bi uporabnikom omogočili enostavno in neovirano zajemanje slik, kot so si jih zamislili. S tem v mislih smo zasnovo domiselno dopolnili – na primer, teža je uravnotežena, kar uporabniki pri držanju fotoaparata med snemanjem, pritiskanje gumbov je lahkotno in uporaba menija je enostavna. Izdelek AX700 je na primer nekoliko večji od izdelka AX100, zato je zasnova držala večja, kot je običajnejša pri profesionalnih videokamerah, zagotavlja pa enostavno uporabo izdelkov za profesionalce. To pa pomeni, da uporabniki trdno držijo fotoaparat in gladko natančno prilagajajo nastavitve, na primer hitrost zoomiranja. Poleg tega se obroč za zoom objektiva dobro prilega prstom, zato je upravljanje natančno. Želim si, da bi uporabniki opazili to prefinjeno funkcijo.

Junichiro Tamagawa
[Načrtovanje izdelkov]

Potrošniki si radi vzamejo čas za primerjavo specifikacij pri izbiri takšnega izdelka, mi pa smo se posvetili tehničnim podrobnostim izdelkov in občutkom ob njihovi uporabi. Želeli smo poskrbeti za to, da se uporabniki ob ustvarjanju videoposnetkov počutijo udobno in se predajo snemanju. Elektronsko iskalo in LCD-monitor sta zdaj še natančnejša, zato je mogoče zanesljivo preveriti, ali je objekt izostren, hkrati pa brez težav spremenite nastavitve in nadzirate fotografiranje. Omenili smo zvišano ločljivost elektronskega iskala in LCD-monitorja ter vas spomnili, da zeleni pravokotni okvirji označujejo območje ostrenja s senzorjem za samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem. Ker so ti gibljivi zeleni indikatorji prikazani prav na želenem mestu ostrenja, so lahko moteči, če utripajo med premikanjem okoli objekta. Zato smo večkrat preizkušali število, velikosti in barvo okvirjev, ne le s člani skupine za programsko opremo, temveč tudi z oblikovalci, preden smo se odločili za sprejemljivo rešitev.

Nobuhiro Onouchi
Zasnova izdelkov (vodja projekta)]

Natančnost funkcije izostritve, ki pri fotografiranju z ročnim ostrenjem pokaže območje ostrenja, je močno izboljšana. Za ostrenje ročno izberete želeno natančnost celo pri snemanju filmov 4K visoke ločljivosti, saj smo znova preučili sistem in poskrbeli, da pokaže območje ostrenja s fotoaparatom. Prepričani smo, da bodo stranke s tem zadovoljne. To je odlična prednost, ki jo omogoča izboljšana ločljivost elektronskega iskala in LCD-monitorja.

V zasnovo smo velikodušno vključili tudi visokozmogljive naprave, ki so enakovredne tistim v profesionalnih videokamerah. Najboljša primera takšnih naprav sta elektronsko iskalo in LCD-monitor, zato resnično upamo, da bodo izpolnili visoka pričakovanja naših strank. Mislim, da je AX700 najbolj privlačen zaradi odlične stroškovne učinkovitosti.

Junichiro Tamagawa
[Načrtovanje izdelkov]

Na osnovi povratnih informacij za AX100, smo poskrbeli tudi za to, da AX700 vključuje veliko priročnih funkcij za snemanje videoposnetkov, med katerimi so velika tipka za zoom in dve reži, kamor lahko uporabniki hkrati vstavijo dve kartici SD. 

O uporabniškem vmesniku bi lahko dolgo govorili, mer ne?
meni

Nobuhiro Onouchi
[Zasnova izdelkov (vodja projekta)]

Menijskih elementov je več, ampak če meni postane preveč zapleten, postane “izboljšava” nesmiselna. Na ohišju fotoaparata je na voljo šest funkcijskih tipk za takojšen dostop do želenih funkcij. Funkcije je mogoče nastaviti vnaprej in z njimi izbirati pogoste menijske elemente v okviru več kot 40 izbirnih elementov.

Če je “Direct Menu” (Neposredni meni) dodeljen eni od funkcijskih tipk, lahko uporabnik z upravljanjem krožne tipke nadzira in prilagaja takšne nastavitve, kot so vrednost zaslonke, občutljivost ISO in hitrost zaklopa. Takšne spremembe nastavitev lahko opravite zgolj z desno roko, leva p aje prosta za druga opravila.

Hitoshi Ueda
[Programska oprema (samodejno ostrenje) – tehnologija]

Ko je prizorišče snemanja na prostem presvetlo za preverjanje na LCD-monitorju, predlagam kombinirano uporabo elektronskega iskala in krožnega gumba, ki dobro delujeta skupaj.

Junichiro Tamagawa
[Načrtovanje izdelkov]

Še ena prednost. Kljub temu, da je okno z meniji prikazano na LCD-monitorju, meni ne prekriva zaslona v celoti. Številni profesionalci ne marajo funkcij, ki zakrivajo vsebino snemanja. S to zasnovo uporabniškega vmesnika smo tako upoštevali mnenja uporabnikov, ki so fotoaparat uporabljali poklicno.

Sporočilo

Za ustvarjanje privlačnih videoposnetkov je na voljo nešteto načinov. Upamo, da AX700 zanimiv za kar največ uporabnikov.

Povejte nam prosim, kako funkcije snemanja počasnih in hitrih posnetkov ter izjemno počasnih posnetkov razširijo razpon filmskega izražanja.
Super počasni posnetki

Junichiro Tamagawa
[Načrtovanje izdelkov]

Med različnimi načini snemanja videoposnetkov ponuja AX700 dva posebna načina za izražanje “časa”. Zaradi CMOS-senzorja Exmor RX je ena takšna funkcija način izjemno počasnega posnetka, ki fotoaparatu omogoča snemanje slik pri hitrosti 960 sličic/s. Posledično AX700 omogoča do 40-kratno počasno snemanje, to pa je funkcija, ki je bila še nekaj let nazaj na voljo le z dragimi profesionalnimi videokamerami. Druga takšna funkcija je način počasnih in hitrih posnetkov, ki omogoča izbiro hitrosti sličic v razponu od 120 sličic/s do 1 sličice/s. Tehniko počasnega posnetka uporabniki pogosto vidijo na televiziji. Tehnika snemanja hitrih posnetkov povezuje niz fotografij, posnetih v intervalih za izdelavo videoposnetka, za katerega se zdi, da se odvija hitro. Fotoaparat z vsakim posnetkom zajame zanimive trenutke. IUpam, da boste vi in številni drugi uporabniki uživali v tem učinku.

Slišal sem, da ciljni segment izdelka AX700 ni omejen s spolom ali z družinami, temveč da s tem izdelkom nagovarjate uporabnike, ki so pri snemanju videoposnetkov zelo premišljeni. Prosimo vas, da tem filmskim navdušencem pošljete sporočilo.
Junichiro Tamagawa

Junichiro Tamagawa
[Načrtovanje izdelkov]

Danes se snemanja videoposnetkov lotevajo profesionalci in splošni uporabniki, ki z navdušenjem ustvarjajo izvrstne videoposnetke. Svoje stvaritve objavljajo v družabnih omrežjih in jih pokažejo ljudem po svetu. Predstavljam si, da so takšni filmski ustvarjalci – vključno z uporabniki, ki načrtujejo snemanje videoposnetkov z AX700 – predani snemanju videoposnetkov in svojemu delu. Prav zaradi tega želim nadaljevati z razvojem izdelkov in uresničevati pričakovanja teh navdušencev po naravi. Pokažite svoje filme AX700 in jih delite z drugimi. Veselim se del, v katerih bodo izkoriščene prednosti teh izjemno lepih učinkov samodejnega ostrenja. 

Hitoshi Ueda
[Programska oprema (samodejno ostrenje) – tehnologija] 

Tokrat sem pri razvoju hitrega hibridnega samodejnega ostrenja naletel na izzive, vendar AX700 zdaj vključuje veliko izbiro tehnoloških prednosti in priporočenih funkcij. AX700 upošteva dediščino videokamere Handycam®, ki uporabnikom omogoča takojšnje snemanje lepih videoposnetkov brez spreminjanja privzetih nastavitev. Največja prednost fotoaparata je prilagajanje, ki se odziva na raznovrstne zahteve kot profesionalna videokamera, in tako ponuja večjo svobodo snemanja. Upam, da boste izkoristili prednosti prilagodljivih nastavitev glede na svoje potrebe v številnih raznovrstnih situacijah snemanja. Prepričan sem, da vam bo fotoaparat ob vsaki novi uporabi vedno bolj všeč.

Hitoshi Ueda
Nobuhiro Onouchi

Nobuhiro Onouchi
[Zasnova izdelkov (vodja projekta)]

AX700 je rezultat inovacije za fotoaparat, kot se spodobi za najboljši model Handycam®, ki je bil zasnovan z mislijo na pričakovanja profesionalnih in ljubiteljskih uporabnikov. Upam, da ga bodo uporabniki vzeli v roke, se ga dotaknili, izkusili in z njim snemali ter spoznali njegov resnični potencial. S tem fotoaparatom boste ustvarili gibljive slike, ki so veliko bolj tekoče in osupljive, kot ste si mogli zamisliti.