Kakšen je vaš idealni televizor?

Ob tolikih modelih in številnih funkcijah se je težko odločiti za najboljši televizor. Dovolite, da vam pomagamo izbrati Sonyjev televizor, s katerim boste razvedrilne vsebine doživeli na povsem nov način.

OLED ALI LCD?

Glede na vrsto zaslona

Na voljo sta dve vrsti zaslona, OLED in LCD z edinstvenimi značilnostmi. Dovolite nam, da vam na osnovi strokovnega poznavanja področja televizije posredujemo svoje izkušnje z OLED- in LCD-televizorji. 

OLED – globlja senca, svetlejši poudarki

Naši OLED-zasloni se ponašajo z več kot 8 milijoni samosvetlečih slikovnih pik z natančnim in posameznim upravljanjem. Ker je vsako slikovno piko mogoče aktivirati ali popolnoma izklopiti, je varianca med svetlim in temnim močno izboljšana z neverjetnimi globokimi črnimi odtenki ter izjemno osvetlitvijo. Procesor Cognitive Process XR in edinstvena tehnologija nadzora nudita barvo in kontrast za izjemno realistične slike. Podrobnosti so natančnejše, globina je večja in boljša je tekstura nekaterih prizorov, zato so OLED-televizorji še posebej dobri za gledanje filmov.

Papagaj med čiščenjem
Širok barvni spekter za pristne sence in odtenke

Procesor Cognitive Processor XR v TV-jih OLED zagotavlja več kot milijardo odtenkov na zaslonu. Skupaj z našo široko barvno lestvico in procesorjem, osredotočenim na človeka, analizira nasičenost, odtenek in svetlost vsake barve ter zagotavlja naravne odtenke in izjemne podrobnosti.

Dve barviti ribi krožita druga okoli druge na črnem ozadju
Pristna črna barva za resnično globino in teksturo

Naš procesor Cognitive Processor XR™ analizira vizualne informacije ter izboljša kakovost slike na enak način, kot to počnejo vaše oči, zato ne boste spregledali nobene podrobnosti v svetlih in temnih odtenkih.

Trije dinozavri na televizorju z zvočnimi valovi, ki prihajajo z zaslona, na katerem dva od dinozavrov rjovita.
Zvočnik v zaslonu, kinematografski zvok

S tehnologijo Acoustic Surface Audio+ v Sonyjevih televizorjih OLED prihaja zvok neposredno z zaslona. Zato je ta natančno usklajen s tem, kar vidite na zaslonu, to pa omogoča bolj pristno izkušnjo gledanja.

LCD – svetli, živopisni prizori

Naši LCD-televizorji z osvetlitvijo ozadja zapolnijo zaslon s svetlostjo, da so prizori živopisni tudi v osvetljenih prostorih. Naši televizorji Mini LED in Full Array LED s procesorjem Cognitive Processor XR nudijo vrhunski kontrast. V kombinaciji z našimi edinstvenimi tehnologijami za nadzor osvetlitve ozadja je osvetlitev zaslona natančno nadzorovana in zagotavlja svetlejše prizore, polne pristnega kontrasta.

Nagnjen TV-zaslon s plažo ob sončnem zahodu. Ista slika je spodaj, vendar z diodami MINI LED, ki označujejo, kako je prizor osvetljen.
Mini LED

TV-ji Mini LED nadzorujejo osvetlitev ozadja zaslona za razločen prikaz svetlih in temnih predelov. Diode Mini LED so manjše in gostejše od običajnih diod Full Array LED. Naši TV-ji Mini LED nudijo natančno upravljanje osvetlitve ozadja, ki ga ponuja samo Sony – XR Backlight Master Drive. Zato boste v najboljšem in najbolj natančnem kontrastu uživali brez bleščanja. Prizori so polni živahnih svetlih in globokih temnih odtenkov z naravnimi vmesnimi odtenki.

Rolkar izvaja trik v zadimljenem prostoru, v ozadju je plošča z osvetlitvijo ozadja, ki označuje, kako je prizor osvetljen.
Full Array LED

Pri tehnologiji LED Full Array so diode LED na celotnem zaslonu. To pomeni, da je zmogljivost in intenzivnost diod LED mogoče natančneje prilagoditi glede na prizor. Svetloba je tako usmerjena na predele, kjer je potrebna. Tehnologija XR Contrast Booster poleg tega prilagaja svetlost za izjemne svetle in temne odtenke. Prizori so pristnejši z dodatnimi podrobnostmi.

KATERA VELIKOST ZASLONA JE PRAVA ZA VAS?

Glede na velikost zaslona

Ko izbirate idealno velikost televizorja, upoštevajte nekaj navodil. Preberite, kako izbrati televizor zase in kako povečate velikost. Ne potrebujete ogromnega prostora, če razmišljate o večjem televizorju. Ob naprednih tehnologijah in zasnovah lahko v obstoječi prostor namestite večji televizor.

Zakaj je razdalja gledanja pomembna
Zakaj je razdalja gledanja pomembna

Slika na današnjih televizorjih 4K z izboljšano ločljivostjo je ostra in gladka, tudi če sedite blizu zaslona ali je zaslon večji. Priporočamo vam, da je televizor v višini dveh tretjin oddaljenosti televizorja od točke gledanja.

Razdalja gledanja: ①90 cm: 49 palcev ②100 cm: 55 palcev ③120 cm: 65 palcev ④140 cm: 75 palcev ⑤160 cm: 85 palcev

Oglejte si več izdelkov s tanjšim okvirjem
Oglejte si več izdelkov s tanjšim okvirjem

V ponudbi najnovejših televizorjev s tanjšim okvirjem izberite takšnega z večjim zaslonom, ne da bi zato bila skupna velikost televizorja večja. Tudi vaše doživetje ob gledanju bo popolnejše, saj se boste posvetili dogajanju, ne da bi vas motil okvir.

KAJ PRIČAKUJETE OD TELEVIZORJA?

Glede na vsebino

Želite gledati filme s kinematografskim zvokom, športne dogodke z vzdušjem s prizorišča ali igrati adrenalinske igre, polne podrobnosti. Razmislite, zakaj želite televizor in poiščite izdelke za najboljše doživetje.

Radi gledate filme?

V filmih je veliko temnih prizorov, zato je pomembno, da imate televizor z globokimi črnimi odtenki in izjemno osvetlitvijo, saj z globino ter podrobnostmi prizori oživijo. Pričakujete tudi usklajenost slike in zvoka in vaše doživetje bo pristnejše ter bolj kinematografsko.

Trije dinozavri na televizorju z zvočnimi valovi, ki prihajajo z zaslona, na katerem dva od dinozavrov rjovita.
Filmi z OLED-televizorjem

TV OLED z več kot osmimi milijoni samosvetlečih slikovnih pik izboljša intenzivnost svetlih in temnih predelov, zato je televizor OLED še posebej primeren za grozljivke in akcijske filme. Tehnologija Acoustic Surface Audio™, izkušnja zvoka z zaslona, natančno uskladi sliko z zvokom, tako da lahko slišite glasove točno tam, kjer stoji lik, in ne le s strani kot v kinu.

Slika dveh zaslonov. Razdeljena slika ponazarja boljšo svetlost in kontrast na enem zaslonu. Prikazana je tudi razlika v osvetlitvi zaslona na obeh straneh.
Filmi z LCD-televizorji

Naši TV-ji Mini LED in Full Array LED s tehnologijami za osvetlitev ozadja poskrbijo za bolj pristen videz slike, saj neodvisno aktivirajo osvetlitev ozadja in povečajo svetlost svetlejših predelov. LCD-televizor je zato dobra odločitev za gledanje filmov z veliko svetlobe in sončnih prizorov, kot so družinski filmi in animacije.

Imate radi šport?

Glavna težava pri gledanju hitrih športov, kot so nogomet in motoristične dirke, je zamegljenost. Izberite televizor z izboljšano ostrino, da bo dogajanje vedno jasno.

Čiste podobe iz športa na OLED-zaslonih
ŠPORTNI DOGODKI Z OLED-TELEVIZORJI

OLED se ponaša z več milijoni neodvisno osvetljenih slikovnih pik, ki zagotavljajo izjemno ostrino. Tudi pri gledanju hitrih športov bodo učinki "zapoznele slike" ali zamegljenost minimalni. 

Motionflow in X-Motion Clarity
ŠPORTNI DOGODKI Z LCD-TELEVIZORJI

Poiščite Sonyjevo tehnologijo XR Motion Clarity™ za zmanjšanje zamegljenosti z vstavljanjem črnih slik med slike. Uporablja poseben nadzor zaslona za optimizacijo emisije svetlobe in ohranjanje jasnih prizorov brez izgube svetlosti.

① Slika z XR Motion Clarity
② Slika brez XR Motion Clarity

Vas zanimajo igre?
Perfect for PlayStation®5

TV-ji BRAVIA XR™ so zasnovani za delovanje s konzolami PlayStation®5. BRAVIA XR in PS5™ skupaj ustvarita izjemno izkušnjo s pristno sliko in zvokom, ki vas bosta popeljala v samo središče dogajanja.

S 4K/120 sličicami/sekundo ste zmagovalec

Z zmogljivostjo 4K/120 sličic/s tehnologije HDMI 2.1 nudijo naši televizorji nemoteno premikanje za izjemno izkušnjo igranja.

Odzivno igranje, nadzor brez napora

Vse nared za hiter začetek. Ko priključite kabel HDMI, BRAVIA XR zazna, da je konzola priključena in samodejno preklopi na igralni način. Nato lahko uživate v brezhibnem in odzivnem igranju.

Televizijska oddaja s prikazom prednosti tehnologije X-Reality PRO
Gledate televizijske oddaje, novice in še kaj?

Čeprav so televizorji 4K vse bolj priljubljeni, se nekateri TV-programi (oddaje in poročila), še vedno oddajajo v ločljivosti, nižji od 2K. Poiščite televizorje z višanjem ločljivosti 4K na XR tako, da je blizu ločljivosti 4K s Sonyjevo zbirko podatkov.

Želite uporabljati aplikacije?

Odkrijte nove filme in oddaje s predlogi, ki temeljijo na ogledani vsebini in vaših interesih. Vsebino lahko na seznam za ogled dodate tudi neposredno v telefonu. Tako bodo vaša priporočila vedno posodobljena. V trgovini Google Play je na voljo več kot 7.000 aplikacij in iger za vašo televizijo.

Televizor BRAVIA s prizorom iz filma Venom na zaslonu
BRAVIA CORE

V aplikaciji BRAVIA CORE v televizorju je na voljo veliko filmov, ki čakajo na vas. Izkoristite do dveh let neomejenega pretakanja filmov, med več sto najnovejšimi in klasičnimi filmskimi uspešnicami pa lahko izberete do 10 filmov za ogled.

Moški dela pri mizi za urejanje filmov
Creator Calibrated Mode

TV-ji BRAVIA XR vključujejo način Creator Calibrated Mode, ki optimizira sliko za ogled vsebin v storitvah Netflix in BRAVIA CORE. Netflix Adaptive Calibrated Mode nudi vrhunski užitek gledanja vsebine Netflix glede na svetlobne razmere v sobi.

ZVOK Z ZASLONA, KOT V KINU

Glede na doživetje zvoka

Če vas zanima resnično popolno doživetje, uskladite zvok s slikami. Izberite televizor s tehnologijo zvoka z zaslona, da bo zvok, ki ga slišite, prihajal z ustreznega mesta. To je še posebej pomembno, če imate velik televizor, kjer je zvok lahko daleč od sredine zaslona.

OLED: uživajte v zvoku, ki se giblje s sliko

S Sonyjevo tehnologijo Acoustic Surface Audio se zaslon trese, zato se zdi, da zvok sledi akciji in prihaja s pričakovanega mesta. 

LCD – v središču dogajanja z zvokom, ki prihaja z zaslona 

S Sonyjevo tehnologijo Acoustic Multi Audio se zdi, da zvok prihaja neposredno s sredine zaslona, pri čemer je močno usklajen s sliko.