Omogoča doživetje resničnosti

Za vsakim Sonyjevim TV-zaslonom se skrivajo številne edinstvene tehnologije za obdelavo signala in tehnologije za nadzor zaslonov, ki omogočajo sliko, ob kateri vam zastane dah.

Preberite, zakaj so naši procesorji izjemni

Procesor za slike X1™ Ultimate

Procesor za slike X1™ Ultimate

Vključuje te funkcije:

Object-based Super Resolution
Predmetno usmerjena prenovitev slike HDR
Super Bit Mapping™ 4K HDR
Dual database processing
Dynamic Contrast Enhancer
Natančna barvna preslikava

4K HDR Processor X1™ Extreme

Izjemno zmogljiv procesor X1™ 4K HDR

Funkcije:

Predmetno usmerjena prenovitev slike HDR
Super Bit Mapping 4K HDR
Dual database processing
Dynamic Contrast Enhancer
Natančna barvna preslikava

4K HDR Processor X1

Procesor X1 4K HDR

Vključene funkcije:

Predmetno usmerjena prenovitev slike HDR
Super Bit Mapping 4K HDR
Dynamic Contrast Enhancer

Posamezni predmeti – analiza in izboljšave

Object-based Super Resolution

Naši televizorji s tehnologijo Object-based Super Resolution zaznajo posamezne predmete na sliki in na zaslonu ohranijo podrobnosti. Tehnologija prepozna in izboljša ločljivost na stotine predmetov ter prikaže izredno natančno in podrobno sliko.

Pristnejše barve in kontrast

Object-based HDR remaster

Object-based HDR remaster analizira barvo posameznih predmetov na zaslonu in prilagodi kontrast, kar je v nasprotju z večino televizorjev, kjer se prilagodi kontrast le ob eni krivulji črno-belega kontrasta. Zaradi posamične obdelave predmetov zagotavlja ta televizor večjo globino, teksturo in pristnejše slike.

Manjši učinek barvnih pasov za bolj tekočo sliko

Super Bit Mapping 4K HDR 

V sončnem zahodu se skriva na tisoče barvnih odtenkov, senc in prelivov. Postopek oblikovanja šumov Super Bit Mapping 4K HDR prikaže prav vse. Med predvajanjem vsebine ustvari kakovost slike 4K TV enakomernega in naravnega videza, brez pojavljanja “trakov”, do česar lahko pride pri drugih televizorjih.

Ne vključuje tehnologije Super bit mapping 4K HDR
8-BITNI VIR
8-bitni vir v primerjavi s preslikavo Super Bit Mapping 4K HDR
PO 14 BIT-NI OBDELAVI

Še podrobnejša slika z zbirkami podatkov za zmanjšanje šumov in višanje ločljivosti

Dual database processing

Ena zbirka podatkov se uporablja za čiščenje slike, da se zmanjšajo zaslonski šumi. Druga zbirka se uporablja za višanje ločljivosti, s čimer se izboljša jasnost. Ti zmogljivi zbirki podatkov za izboljšanje slike delujeta skupaj in dinamično izboljšujeta ločljivost slikovnih pik v realnem času. V vsaki zbirki podatkov je več deset tisoč sklicev, ki smo jih z leti izkušenj zbrali pri ustvarjanju televizijskih in filmskih vsebin.

1. Zbirka podatkov za zmanjševanje šumov

Zbirka podatkov prepozna stisnjen šum, kar vključuje podatke o tem, kako naj bi bila videti slika »prej in potem«, ter odstrani šum stisnjene slike.

2. Zbirka podatkov za višanje ločljivosti

Tudi zbirka podatkov za višanje ločljivosti vključuje podatke »prej in potem«, na osnovi katerih zvišuje ločljivost signala in ustvarja pristnejšo sliko.

Sposobnost izboljšanja vsake slike

Znanje in izkušnje, ki smo jih pridobili s snemanjem in razvojem filmskih uspešnic in televizijskih oddaj, smo prelili v legendarne čipe 4K X-Reality PRO & X-Reality PRO. Vzorci v vsakem prizoru so analizirani in izboljšani z edinstvenimi zbirkami podatkov. V njih lahko najdemo najbolj ustrezen odtenek, nasičenost in svetlost za izjemno ločljivost televizorjev 4K.

Logotip 4K X-Reality™ PRO
Logotip tehnologije X-Reality™ PRO
  • Vse slikovne pike so pristnejše
  • Revolucionarno pristna slika

Posamični nadzor vsake od več milijonov organskih svetlečih diod (OLED)

Ta zaslon vključuje več milijonov samosvetlečih slikovnih pik OLED, ki jih je mogoče posamično aktivirati, zato so slike, ki se reproducirajo, videti resnično naravne. Vsaka svetlobna pika sveti neodvisno od drugih, kar pomeni, da so podrobnosti, barve in sence v vsakem prizoru še natančnejše s tehnologijo OLED.

Sonyjev televizor OLED TV s sliko gorske pokrajine na zaslonu

Zanesljivost Sonyjevega zaslona OLED

Naši televizorji OLED so zasnovani tako, da preprečujejo vžgano sliko. Procesorja 4K HDR Processor X1 Extreme in Picture Processor X1 Ultimate zaznata statično sliko na zaslonu in premakneta slikovno piko, da preprečita vžgano ali trajno sliko.

Širši in bolj naraven barvni spekter 

Pixel Contrast Booster™

Izvirni kontrolnik plošče za OLED poveča dinamični razpon, saj razširi območje reprodukcije barv pri visoki svetlosti. Slike so izboljšane z dodatnimi podrobnostmi in teksturo.

Neprekosljiv kontrast – temnejše sence, svetlejši svetli odtenki

Backlight Master Drive™ prikaže vrhunski dinamični razpon z neverjetno globoko črno in izjemno osvetlitvijo, ki jo omogoča 4K HDR Processor X1™ Extreme. Ta sistem osvetlitve ozadja odlikujejo ultragosta LED-struktura, edinstven algoritem lokalne zatemnitve in optična zasnova.

Nadzor osvetlitve ozadja
NASTAVITEV OSVETLITVE OZADJA
Primerjava osvetlitve ozadja in tehnologije Backlight Master Drive™
BACKLIGHT MASTER DRIVE 

Absoluten nadzor, popolna umetnina

DISCRETE LED CONTROL

Ultra gosto LED-strukturo nadzira nov, inovativen algoritem, zato so rezultati, ki jih omogoča Backlight Master Drive, kar najboljši. Ob diskretnem nadzoru prav vsake LED-luči pa je slika spektakularno natančna.

Osvetlitev pravih mest

Calibrated beam LED design

Edinstvena zasnova tehnologije Backlight Master Drive omogoča zbiranje LED-osvetlitve na enem mestu. S tem se zmanjšata razpršitev svetlobe in učinek bleščanja, ki ju lahko opazite na drugih televizorjih z LED-osvetlitvijo polnega razpona. S to tehnologijo vsaka LED-luč oddaja raven žarek, zato je slika jasna z živahno osvetlitvijo in temnimi črninami.

Običajna zasnova

Običajna zasnova

Calibrated beam LED design

Calibrated beam LED design

Čudovite barve z vseh strani

X-Wide Angle

Zdaj lahko televizor gledate od strani z enakim užitkom kot s sredine. Sonyjeva izvirna optična oblika, ki nadzoruje osvetlitev ozadja, s ploščo X-Wide Angle zagotavlja, da barve ostanejo pristne ne glede na vaš položaj pri gledanju.

Zajame vse temne in svetle odtenke

X-tended Dynamic Range PRO™ z natančnim uravnavanjem svetlobe po zaslonu, zatemnitvijo in osvetlitvijo posameznih delov zagotavlja večkrat širši razpon svetlosti kot običajni LED-televizorji z osvetlitvijo ozadja in približa izvirno sliko kakovosti HDR s širšim razponom svetlosti.

Svetli in jasni prizori hitro premikajočih se motivov

Pri nekaterih zaslonih je videti, da so prizori s športnih tekem in akcijski prizori iz filmov zamegljeni. Naša najnovejša tehnologija X-Motion Clarity poskrbi, da bo vsak prizor svetel, jasen in brez motenj. Vsak "utrip" je individualno nadzorovan, dolžina prikaza je optimizirana, nivo svetlosti pa je povečan, ko je to potrebno. To pomeni, da ne boste zamudili nobenega trenutka.

1. X-Motion Clarity

2. Običajen televizor

Novo doživetje ob gledanju

Tehnologija HDR

Visok dinamični razpon (HDR) izboljša dinamični razpon slike, pri čemer se poveča kontrast med najsvetlejšimi odtenki (bela) in najtemnejšimi odtenki (črna). Ne glede na ločljivost se izboljša natančnost vsake slikovne pike, zato prizori oživijo pred vami s še več podrobnostmi. Filmi in TV-oddaje, ki so prikazani v kakovosti HDR, so bližje originalnemu posnetku in pričakovanjem režiserja, ob več svetlosti, kontrasta in barvitosti pa se ob gledanju vsebin zdi, kot bi bili v središču resničnega dogajanja.

Širša barvna lestvica

Zaslon TRILUMINOS™ najbolje reproducira rdeče, zelene in modre odtenke, ki jih televizorji običajno težko natančno predvajajo. Najboljše slike ustvari z reprodukcijo najbolj finih barvnih različic.