Omogoča doživetje resničnosti

Za vsakim Sonyjevim TV-zaslonom se skrivajo številne edinstvene tehnologije za obdelavo signala in tehnologije za nadzor zaslonov, ki omogočajo sliko, ob kateri vam zastane dah.

Sony 8K in ekskluzivni X1 Ultimate – predstavitev

Štirikrat več podrobnosti, naša najbolj realistična slika doslej 

Naša tehnologija 8K HDR, ki jo omogoča naš preverjeni procesor X1™ Ultimate, in se ponaša z ločljivostjo 7680 x 4320 slikovnih pik, ponuja štirikratno ločljivost 4K, zato je doživetje ob gledanju naravnost popolno. Globina in tekstura slik, ki zapolnijo vaše vidno polje, sta neverjetni. Ne bojte se, poglejte in uživajte v finih podrobnostih, ki jih doslej ni bilo mogoče opaziti.  

Podrobnosti 1080p
1080p
Podrobnosti 4K
4K
Podrobnosti 8K
8K
Zmogljivost, ki se skriva za višanjem ločljivosti 8K

Zgolj višanje ločljivosti signala z 2K ali 4K na 8K ne zagotavlja standardov izjemno visoke kakovosti, ki jo ponuja 8K, zato je potrebna namenska tehnologija za višanje ločljivosti 8K. Naša tehnologija 8K X-Reality™ PRO izpolnjuje to potrebo z ekskluzivno zbirko podatkov 8K. Zbirka podatkov se uporabi za analizo in izboljšanje vzorcev ter prizorov, s čimer se poiščejo najnatančnejša tekstura in posebnosti za neverjetno podrobno sliko, ki se približa resnični slik 8K. 

Svetlost 8K brez primere

Nizka hitrost prenosa otežuje ustvarjanje svetlosti na plošči 8K. X-tended Dynamic Range™ PRO z natančnim uravnavanjem svetlobe po zaslonu, zatemnitvijo posameznih LED-luči in osvetlitvijo drugih zagotavlja nekajkrat večji razpon svetlosti kot običajni LED-televizor z osvetlitvijo ozadja. 

Kakovost slike 4K
Običajna 4K

Ker skozi vsako posamezno slikovno piko preide dovolj svetlobe, je zaslon svetlejši, manj pa je tudi težav s hitrostjo prenosa.

Sonyjeva kakovost slike 8K po višanju ločljivosti
Standard 8K

Ker je pri ločljivosti 8K gostota slikovne pike večja, skozi slikovno piko preide manj svetlobe v primerjavi z ločljivostjo 4K, je zaslon temnejši.

Neprekosljiv kontrast – temnejše sence, svetlejši svetli odtenki

Backlight Master Drive prikaže vrhunski dinamični razpon z neverjetno globoko črno in izjemno osvetlitvijo. Ta sistem osvetlitve ozadja odlikujejo izjemno gosta struktura LED-osvetlitve, edinstven algoritem lokalne zatemnitve in optična zasnova.

Absoluten nadzor, popolna umetnina

NEODVISNO UPRAVLJANJE LED-MODULOV

Ultra gosto LED-strukturo nadzira nov inovativni algoritem, zato so rezultati, ki jih omogoča Backlight Master Drive, kar najboljši. Ob neodvisnem upravljanju prav vsakega LED-modula pa je slika spektakularno natančna.

Osvetlitev pravih mest

Calibrated beam LED design

Edinstvena zasnova tehnologije Backlight Master Drive omogoča zbiranje LED-osvetlitve na enem mestu. S tem se zmanjšata razpršitev svetlobe in učinek bleščanja, ki ju lahko opazite na drugih televizorjih Full Array LED. S to tehnologijo vsaka LED-luč oddaja raven žarek, zato je slika jasna z živahno osvetlitvijo in temnimi črninami.

Običajna zasnova
Običajna zasnova
Calibrated beam LED design
Calibrated beam LED design
Obdelava signala 
Preberite, zakaj so naši procesorji izjemni
Procesor za slike X1™ Ultimate
Procesor za slike X1™ Ultimate

Vključuje te funkcije:

Object-based Super Resolution
Predmetno usmerjena prenovitev slike HDR
Super Bit Mapping HDR
Dual database processing
Dynamic Contrast Enhancer
Natančna barvna preslikava

4K HDR Processor X1™ Extreme
Izjemno zmogljiv procesor X1™ 4K HDR

Funkcije:

Predmetno usmerjena prenovitev slike HDR
Super Bit Mapping HDR
Dual database processing
Dynamic Contrast Enhancer
Natančna barvna preslikava

4K HDR Processor X1
4K HDR Processor X1

Vključene funkcije:

Predmetno usmerjena prenovitev slike HDR
Super Bit Mapping HDR
Dynamic Contrast Enhancer

Posamezni predmeti – analiza in izboljšave

Object-based Super Resolution

Naši televizorji s tehnologijo Object-based Super Resolution zaznajo posamezne predmete na sliki in na zaslonu ohranijo podrobnosti. Tehnologija prepozna in izboljša ločljivost na stotine predmetov ter prikaže izredno natančno in podrobno sliko.

Pristnejše barve in kontrast

Object-based HDR remaster

Object-based HDR remaster analizira barvo posameznih predmetov na zaslonu in prilagodi kontrast, kar je v nasprotju z večino televizorjev, kjer se prilagodi kontrast le ob eni krivulji črno-belega kontrasta. Zaradi posamične obdelave predmetov zagotavlja ta televizor večjo globino, teksturo in bolj realistične slike.

Manjši učinek barvnih pasov za bolj tekočo sliko

Super Bit Mapping HDR

Sončni zahod skriva več tisoč odtenkov, senc in stopnjevanj svetlobe. Super Bit Mapping HDR razkrije vse in za vas ustvari tekočo ter naravno sliko, brez učinka barvnih pasov, ki se lahko pojavi na zaslonih drugih televizorjev.

Ne vključuje tehnologije Super bit mapping 4K HDR
8-BITNI VIR
8-bitni vir v primerjavi s preslikavo Super Bit Mapping 4K HDR
PO 14 BIT-NI OBDELAVI
Še podrobnejša slika z zbirkami podatkov za zmanjšanje šumov in višanje ločljivosti

Dual database processing

Ena zbirka podatkov se uporablja za čiščenje slike, da se zmanjšajo zaslonski šumi. Druga zbirka se uporablja za višanje ločljivosti, s čimer se izboljša jasnost. Ti zmogljivi zbirki podatkov za izboljšanje slike delujeta skupaj in dinamično izboljšujeta ločljivost slikovnih pik v realnem času. V vsaki zbirki podatkov je več deset tisoč sklicev, ki smo jih z leti izkušenj zbrali pri ustvarjanju televizijskih in filmskih vsebin.

1. Zbirka podatkov za zmanjševanje šumov

Zbirka podatkov prepozna stisnjen šum, kar vključuje podatke o tem, kako naj bi bila videti slika »prej in potem«, ter odstrani šum stisnjene slike.

2. Zbirka podatkov za višanje ločljivosti

Tudi zbirka podatkov za višanje ločljivosti vključuje podatke »prej in potem«, na osnovi katerih zvišuje ločljivost signala in ustvarja pristnejšo sliko.

Sposobnost izboljšanja vsake slike 

Znanje in izkušnje, ki smo jih pridobili s snemanjem in razvojem filmskih uspešnic ter televizijskih oddaj, smo prelili v legendarni tehnologiji 4K X-Reality™ PRO in X-Reality™ PRO, ki sta prav zato tako posebni. Vzorce v vsakem prizoru analizira in izboljša edinstvena zbirka podatkov, da se poiščejo najbolj ustrezen odtenek, nasičenost in svetlost za vsako ločljivost.

Nadzor OLED-zaslona 
Posamični nadzor vsake od več milijonov organskih svetlečih diod (OLED)

Ta zaslon vključuje več milijonov samosvetlečih slikovnih pik OLED, ki jih je mogoče posamično aktivirati, zato so slike, ki se reproducirajo, videti resnično naravne. Vsaka svetlobna pika sveti neodvisno od drugih, kar pomeni, da so podrobnosti, barve in sence v vsakem prizoru še natančnejše s tehnologijo OLED.

Zanesljivost Sonyjevega zaslona OLED
Zanesljivost Sonyjevega zaslona OLED

Naši televizorji OLED so zasnovani tako, da preprečujejo vžgano sliko. Procesor za slike X1™ Ultimate in 4K HDR Processor X1™ Extreme zaznata statično sliko na zaslonu in premakneta slikovno piko ter tako preprečita vžgano ali trajno sliko.

Širši in bolj naraven barvni spekter 

Izvirni kontrolnik plošče za OLED poveča dinamični razpon, saj razširi območje reprodukcije barv pri visoki svetlosti. Slike so izboljšane z dodatnimi podrobnostmi in teksturo.

Nadzor LCD-zaslona 
Čudovite barve z vseh strani 

Zdaj lahko televizor gledate od strani z enakim užitkom kot s sredine. Sonyjeva izvirna optična zasnova za upravljanje svetlobe z osvetlitvijo ozadja s ploščo X-Wide Angle zagotavlja, da barve ostanejo pristne ne glede na položaj pri gledanju.

Zajame vse temne in svetle odtenke

X-tended Dynamic Range™ PRO z natančnim uravnavanjem svetlobe po zaslonu, zatemnitvijo in osvetlitvijo posameznih delov zagotavlja trikrat večji razpon svetlosti kot običajni LED-televizorji z osvetlitvijo ozadja in izvirno sliko približa kakovosti HDR s širšim razponom svetlosti.

HDR in širok barvni spekter
Novo doživetje ob gledanju

Tehnologija HDR

Visok dinamični razpon (HDR) izboljša dinamični razpon slike, pri čemer se poveča kontrast med najsvetlejšimi odtenki (bela) in najtemnejšimi odtenki (črna). Ne glede na ločljivost se izboljša natančnost vsake slikovne pike, zato prizori oživijo pred vami s še več podrobnostmi. Filmi in TV-oddaje, ki so prikazani v kakovosti HDR, so bližje originalnemu posnetku in pričakovanjem režiserja, ob več svetlosti, kontrasta in barvitosti pa se ob gledanju vsebin zdi, kot bi bili v središču resničnega dogajanja.

Širša barvna lestvica

Zaslon TRILUMINOS™ najbolje reproducira rdeče, zelene in modre odtenke, ki jih televizorji običajno težko natančno predvajajo. Najboljše slike ustvari z reprodukcijo najbolj finih barvnih različic.