HX95

Zmogljiv zoom in napredne funkcije

S HX95 ste kljub kompaktni velikosti pripravljeni za vsa fotografiranja in visokokakovostne slike. Funkcije vključujejo zoom 24–720 mm, snemanje videa 4K , hitro in natančno samodejno ostrenje ter visokokakovostno elektronsko iskalo OLED.

KOMPAKTNI FOTOAPARATI

Kompakten fotoaparat s 24–720-milimetrskim zoomom HX95

DSC-HX95

Slika Kompakten fotoaparat s 24–720-milimetrskim zoomom HX95

PMPC

€ 549,00

(z DDV)

Vse osnovne funkcije v vaših dlaneh

ZEISS® z zoomom 24–720 mm in snemanjem videa 4K

HX95 je najmanjši fotoaparat na svetu z zoomom 24–720 mm, ki vedno sledi dogajanju. S svojim 24–720-milimetrskim objektivom ZEISS® Vario-Sonnar T* in zmogljivimi funkcijami, kot sta hitro pametno samodejno ostrenje in odzivno samodejno ostrenje oči, zagotavlja vrhunsko učinkovitost v vseh razmerah.

Izjemen razpon zooma

Izjemen razpon zooma

Čiste in lepe slike

Čiste in lepe slike

Hitro samodejno ostrenje

Hitro samodejno ostrenje

Prilagodljivost

Prilagodljivost

Izjemen razpon zooma

Najmanjši kompaktni fotoaparat na svetu
z zoomom 24–720 mm

Z objektivom za velike povečave ZEISS® Vario-Sonnar T*

Kljub svoji kompaktni velikosti se fotoaparat ponaša s širokim razponom zooma, od širokokotnega 24-milimetrskega do 720-milimetrskega telefoto načina. Z zoomom za jasno sliko pa je mogoče objekt povečati in obenem ohraniti učinkovito visoko ločljivost pri do 1440 mm.

Optični stabilizator slike SteadyShot za visokokakovostne slike

[1] SteadyShot IZKLOPLJEN [2] SteadyShot VKLOPLJEN

Optični stabilizator SteadyShotTM za kakovost

Prefinjeni algoritmi fotoaparata HX95 in visokozmogljiv giroskopski senzor skupaj odpravita učinke tresenja fotoaparata. Pri ročnem fotografiranju z visoko povečavo je tako učinek tresenja bistveno manjši.

Zoom Assist, enostavno kadriranje premikajočih se predmetov

Zoom Assist pomaga pri hitrem in enostavnem kadriranju premikajočih se predmetov v razponu telefoto. Če tej funkciji dodelite gumb po meri in ga pritisnete, fotoaparat začasno zaustavi zoom, da lahko poiščete objekt in ga hitro znova kadrirate.

Zoom Assist, enostavno kadriranje premikajočih se predmetov

Čiste in lepe slike

Video vsebina 4K visoke ločljivosti in visokokakovostne slike

Napredna slikovna tehnologija zagotavlja vrhunsko kakovost slike tako za video vsebine kot tudi za fotografije. Vaše slike bodo vedno lepe in v skladu s pogoji fotografiranja – od portretov, ki so videti naravno, do dinamičnih slik tudi v zatemnjenih svetlobnih razmerah.

Lepa upodobitev finih tekstur

Lepa upodobitev finih tekstur

Napredna tehnologija za obdelavo slik za slike visoke ločljivosti z malo šuma

Senzor CMOS Exmor RTM z osvetlitvijo iz ozadja z učinkovito ločljivostjo (18,2 milijona svetlobnih pik) skupaj z naprednim sistemom za obdelavo slik BIONZ XTMzmanjša šum pri visokih nastavitvah ISO, kot je ISO6400 (razširjen razpon). Reprodukcija finih tekstur je natančna in celo posnetki zatemnjenih prizorov so lahko lepi. Izboljšana je tudi reprodukcija barv, še posebej tenov človeške polti.

Video snemanje 4K zajame fine podrobnosti

Video 4K (QFHD: 3840 x 2160) s prikazom vseh slikovnih pik brez združevanja

Fotoaparat posname približno 1,6-krat več informacij, kot jih je potrebnih za prikaz video vsebine 4K, kar pomeni, da je ločljivost izjemna in da je manj nazobčanosti in vzorcev moiré. Pri snemanju video vsebin je natančna tudi reprodukcija tekstur in finih podrobnosti, in sicer do mere, ki je Full HD ne dopušča.

Hitro samodejno ostrenje

Ujemite posebne trenutke še isti hip

S hitrim samodejnim ostrenjem in ob podpori neprekinjenega fotografiranja s hitrostjo 10 sličic/s (najv.) lahko sledite hitro premikajočim se objektom ter tako lažje ujamete tiste najlepše akcijske trenutke. 

Hitro inteligentno samodejno ostrenje z 0,09-sekundno odzivnostjo

Hitro inteligentno AF z odzivnostjo 0,09 s

HX95 se ponaša z algoritmom za prostorsko zaznavanje predmetov in s pogonom hitrega objektiva, da lahko ujamete tudi bežne trenutke. Algoritem predvidi točko ostrenja in ko do polovice pritisnete sprožilo, samodejno ostrenje hitro izostri objekt.

Funkcija samodejnega ostrenja oči za top portrete

Funkcija samodejnega ostrenja oči za top portrete

Funkcija samodejnega ostrenja oči samodejno zazna in izostri oči glavnega objekta. Njeno delovanje je dobro v zahtevnih razmerah, ko na primer nekdo gleda navzdol ali če je obraz osvetljen iz ozadja oz. je v poltemi.

Hitro neprekinjeno fotografiranje pri hitrosti do 10 sličic na sekundo

Hitro neprekinjeno fotografiranje z do 10 sličic/s

Neprekinjeno lahko posnamete do 155 sličic

Če snemate hitre akcije, vam bodo všeč izjemne zmogljivosti neprekinjenega fotografiranja. Slike pri neprekinjenem fotografiranju lahko tudi prikažete, izbrišete in zaščitite v skupinah.

Prilagodljivost

Priročne funkcije za enostavnejše fotografiranje

V kompaktno ohišje fotoaparata so vgrajene številne priročne funkcije, ki so zasnovane za enostavnejše in udobnejše fotografiranje. 

LCD-zaslon z nagibom 180° za enostavnejše sebke

LCD-zaslon z nagibom 180° za enostavnejše sebke

LCD-zaslon Extrafine tipa 3.0 z ločljivostjo 922.000 pik lahko zasukate navzgor za približno 180° in tako hitro preverite kompozicijo samoportretov ali spominskih fotografij s prijatelji.

Enostavna brezžična izmenjava z aplikacijo Imaging Edge Mobile

Enostavna brezžična izmenjava z Imaging Edge Mobile

V pametnem telefonu ali tablični napravi lahko daljinsko upravljate zaklop fotoaparata, zoom in druge operacije ter brezžično prenašate fotografije in video vsebine. Ob vzpostavljeni povezavi Bluetooth® s pametnim telefonom lahko slikam celo samodejno dodajate geografske oznake z lokacijo fotografiranja.

  • Sprednja stran
  • Zadaj
Specifikacije in funkcije
HX95 je najmanjši kompaktni fotoaparat na svetu z zoomom 24–720 mm, zato ga enostavno prenešate. Ponuja video snemanje 4K , hitro inteligentno samodejno ostrenje, samodejno ostrenje oči in optični stabilizator slike SteadyShotTM ter OLED Tru-Finder z visokim kontrastomTM in priročen zaslon z nagibom za 180°.
  • 24-720-milimetrski objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* ;

  • Snemanje filmov 4K s prikazom vseh slikovnih pik

  • Izredno natančno hitro inteligentno samodejno ostrenje in samodejno ostrenje oči

  • Uvlečno iskalo OLED Tru-Finder za jasnejšo sliko in boljše upravljanje

  • LCD-zaslon s 180-stopinjskim nagibom omogoča preprosto kadriranje sebkov

Vrsta senzorja
CMOS-senzor Exmor R tipa 1/2.3 (7,82 mm)
Število slikovnih pik (učinkovitih)
Pribl. 18,2 milijona slikovnih pik
Občutljivost ISO (fotografija) (oznaka za priporočeno osvetlitev)
Samodejno (ISO80–3200, izbirno z zgornjo/spodnjo mejo), 80/100/200/400/800/1600/3200 (razširljivo na ISO6400), večstopenjsko odpravljanje šumov: samodejno (ISO80–3200, enako izbranemu razponu pri samodejnem načinu), 100/200/400/800/1600/3200/6400 /12800

Kaj je v škatli?

Paket akumulatorskih baterij NP-BX1, omrežni napajalnik, kabel mikro USB, zapestni pašček, navodila

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju