HX99

Zmogljiv zoom in vrhunska zmogljivost

HX99 kljub izjemni kompaktni velikosti zagotavlja visokokakovostne slike in vrhunsko učinkovitost, saj ponuja na primer zoom 24–720 mm, snemanje videa 4K , hitro in natančno samodejno ostrenje, visokokakovostno elektronsko iskalo OLED, priročen obroček in LCD-zaslon na dotik z nagibom za preprosto upravljanje.

KOMPAKTNI

Kompakten fotoaparat s 24–720-milimetrskim zoomom HX99

DSC-HX99
Slika Kompakten fotoaparat s 24–720-milimetrskim zoomom HX99

PMPC

€ 571,00

(z DDV)
Vse osnovne funkcije v vaših dlaneh

ZEISS® z zoomom 24–720 mm in snemanjem videa 4K

HX99 je najmanjši fotoaparat na svetu z zoomom 24–720 mm, ki vedno sledi dogajanju. S svojim 24–720-milimetrskim objektivom ZEISS® Vario-Sonnar T* in zmogljivimi funkcijami, kot sta hitro pametno samodejno ostrenje in odzivno samodejno ostrenje oči, zagotavlja vrhunsko učinkovitost v vseh razmerah.

Izjemen razpon zooma
Izjemen razpon zooma
Čiste in lepe slike
Čiste in lepe slike
Hitro samodejno ostrenje
Hitro samodejno ostrenje
Prilagodljivost
Prilagodljivost
Izjemen razpon zooma
Najmanjši kompaktni fotoaparat na svetu
z zoomom 24–720 mm

Z objektivom za velike povečave ZEISS® Vario-Sonnar T*

Kljub svoji kompaktni velikosti se fotoaparat ponaša s širokim razponom zooma, od širokokotnega 24-milimetrskega do 720-milimetrskega telefoto načina. Z zoomom za jasno sliko pa je mogoče objekt povečati in obenem ohraniti učinkovito visoko ločljivost pri do 1440 mm.

Optični stabilizator slike SteadyShot za visokokakovostne slike

[1] SteadyShot IZKLOPLJEN [2] SteadyShot VKLOPLJEN

Optični stabilizator SteadyShotTM za kakovost

Prefinjeni algoritmi fotoaparata HX99 in visokozmogljiv giroskopski senzor skupaj odpravita učinke tresenja fotoaparata. Pri ročnem fotografiranju z visokimi povečavami je tako učinek tresenja bistveno manjši.

Zoom Assist, enostavno kadriranje premikajočih se predmetov

Zoom Assist pomaga pri hitrem in enostavnem kadriranju premikajočih se predmetov v razponu telefoto. Če tej funkciji dodelite gumb po meri in ga pritisnete, fotoaparat začasno zaustavi zoom, da lahko poiščete objekt in ga hitro znova kadrirate.

Zoom Assist, enostavno kadriranje premikajočih se predmetov
Čiste in lepe slike
Video vsebina 4K visoke ločljivosti in visokokakovostne slike

Napredna slikovna tehnologija zagotavlja vrhunsko kakovost slike tako za video vsebine kot tudi za fotografije. Vaše slike bodo vedno lepe in v skladu s pogoji fotografiranja – od portretov, ki so videti naravno, do dinamičnih slik tudi v zatemnjenih svetlobnih razmerah.

Lepa upodobitev finih tekstur
Lepa upodobitev finih tekstur

Napredna tehnologija za obdelavo slik za slike visoke ločljivosti z malo šuma

Senzor CMOS Exmor RTM z osvetlitvijo iz ozadja z učinkovito ločljivostjo (18,2 milijona svetlobnih pik) skupaj z naprednim sistemom za obdelavo slik BIONZ XTMzmanjša šum pri visokih nastavitvah ISO, kot je ISO6400 (razširjen razpon). Reprodukcija finih tekstur je natančna in celo posnetki zatemnjenih prizorov so lahko lepi. Izboljšana je tudi reprodukcija barv, še posebej tenov človeške polti.

Video snemanje 4K zajame fine podrobnosti

Video 4K (QFHD: 3840 x 2160) s prikazom vseh slikovnih pik brez združevanja

Fotoaparat posname približno 1,6-krat več informacij, kot jih je potrebnih za prikaz video vsebine 4K, kar pomeni, da je ločljivost izjemna in da je manj nazobčanosti in vzorcev moiré. Pri snemanju video vsebin je natančna tudi reprodukcija tekstur in finih podrobnosti, in sicer do mere, ki je Full HD ne dopušča.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Hitro samodejno ostrenje
Ujemite posebne trenutke še isti hip

S hitrim samodejnim ostrenjem in ob podpori neprekinjenega fotografiranja s hitrostjo 10 sličic/s (najv.) lahko sledite hitro premikajočim se objektom ter tako lažje ujamete tiste najlepše akcijske trenutke.  

Hitro inteligentno samodejno ostrenje z 0,09-sekundno odzivnostjo
Hitro inteligentno AF z odzivnostjo 0,09 s

HX99 se ponaša z algoritmom za prostorsko zaznavanje predmetov in s pogonom hitrega objektiva, da lahko ujamete tudi bežne trenutke. Algoritem predvidi točko ostrenja in ko do polovice pritisnete sprožilo, samodejno ostrenje hitro izostri objekt.

Funkcija samodejnega ostrenja oči za top portrete
Funkcija samodejnega ostrenja oči za top portrete

Funkcija samodejnega ostrenja oči samodejno zazna in izostri oči glavnega objekta. Njeno delovanje je dobro v zahtevnih razmerah, ko na primer nekdo gleda navzdol ali če je obraz osvetljen iz ozadja oz. je v poltemi.

Hitro neprekinjeno fotografiranje pri hitrosti do 10 sličic na sekundo
Hitro neprekinjeno fotografiranje z do 10 sličic/s

Neprekinjeno lahko posnamete do 155 sličic

Če snemate hitre akcije, vam bodo všeč izjemne zmogljivosti neprekinjenega fotografiranja. Slike pri neprekinjenem fotografiranju lahko tudi prikažete, izbrišete in zaščitite v skupinah.

Prilagodljivost
Priročne funkcije za enostavnejše fotografiranje

V kompaktno ohišje fotoaparata so vgrajene številne priročne funkcije, ki so zasnovane za enostavnejše in udobnejše fotografiranje.

Funkcije dotika, ki so enostavne in intuitivne
Funkcije dotika, ki so enostavne in intuitivne

S funkcijo Touch Focus hitro nastavite ostrenje z dotikom monitorja, medtem ko s funkcijo Touch Pad (sledilna ploščica na dotik) nemoteno premaknete ostrenje, ko s prstom drsite po LCD-zaslonu. Z dotikom LCD-zaslona lahko tudi sprožite zaklop.

LCD-zaslon z nagibom 180° za enostavnejše sebke
LCD-zaslon z nagibom 180° za enostavnejše sebke

LCD-zaslon Extrafine tipa 3.0 z ločljivostjo 922.000 pik lahko zasukate navzgor za približno 180° in tako hitro preverite kompozicijo samoportretov ali spominskih fotografij s prijatelji.

Takojšnja povezljivost za enostavno izmenjavo

Podpora za Wi-Fi®, NFCTM in Bluetooth®

V pametnem telefonu ali tablični napravi lahko v aplikaciji Imaging Edge Mobile daljinsko upravljate zaklop fotoaparata, zoom in druge operacije ter brezžično prenašate fotografije in video vsebine. Ob vzpostavljeni povezavi Bluetooth® s pametnim telefonom lahko slikam celo samodejno dodajate geografske oznake z lokacijo fotografiranja.

Takojšnja povezljivost za enostavno izmenjavo
Slika
Imaging Edge™ Webcam

Z aplikacijo Imaging Edge Webcam lahko Sonyjev fotoaparat uporabite kot spletno kamero. Na voljo je široka stopnja združljivosti za pretakanje v živo in konference.

Specifikacije in funkcije

HX99 je najmanjši kompaktni fotoaparat na svetu z zoomom 24–720 mm, ki ga enostavno prenašate. Ponuja video snemanje 4K , hitro inteligentno samodejno ostrenje, samodejno ostrenje oči in optični stabilizator slike SteadyShotTM ter OLED Tru-Finder z visokim kontrastomTM, priročen obroček in zaslon na dotik z nagibom za 180°.
  • 24-720-milimetrski objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* ;

  • Snemanje filmov 4K s prikazom vseh slikovnih pik

  • Izredno natančno hitro inteligentno samodejno ostrenje in samodejno ostrenje oči

  • OLED Tru-Finder z jasnim in visokim kontrastom ter priročen obroček

  • LCD-zaslon na dotik s 180-stopinjskim nagibom omogoča preprosto kadriranje sebkov

Vrsta senzorja
CMOS-senzor Exmor R tipa 1/2.3 (7,82 mm)
Število slikovnih pik (učinkovitih)
Pribl. 18,2 milijona slikovnih pik
Občutljivost ISO (fotografija) (oznaka za priporočeno osvetlitev)
Samodejno (ISO80–3200, izbirno z zgornjo/spodnjo mejo), 80/100/200/400/800/1600/3200 (razširljivo na ISO6400), večstopenjsko odpravljanje šumov: samodejno (ISO80–3200, enako izbranemu razponu pri samodejnem načinu), 100/200/400/800/1600/3200/6400 /12800
Občutljivost ISO (videoposnetek)
Samodejno (ISO80–3200, izbirno z zgornjo/spodnjo mejo), 80/100/200/400/800/1600/3200 (razširljivo na ISO6400)

Kaj je v škatli?

Paket akumulatorskih baterij NP-BX1, omrežni napajalnik, kabel mikro USB, zapestni pašček, navodila

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju