PRVOVRSTNI KOMPAKTNI

RX100 IV – mojster hitrosti s pomnilnikom, priložen skladen CMOS-senzor tipa 1.0

DSC-RX100M4
Slika RX100 IV – mojster hitrosti s pomnilnikom, priložen skladen CMOS-senzor tipa 1.0

PMPC

€ 959,70

(z DDV)
Slike RX100 IV – mojster hitrosti s pomnilnikom, priložen skladen CMOS-senzor tipa 1.0
Slike RX100 IV – mojster hitrosti s pomnilnikom, priložen skladen CMOS-senzor tipa 1.0
Slike RX100 IV – mojster hitrosti s pomnilnikom, priložen skladen CMOS-senzor tipa 1.0
Slike RX100 IV – mojster hitrosti s pomnilnikom, priložen skladen CMOS-senzor tipa 1.0
Slike RX100 IV – mojster hitrosti s pomnilnikom, priložen skladen CMOS-senzor tipa 1.0
Slike RX100 IV – mojster hitrosti s pomnilnikom, priložen skladen CMOS-senzor tipa 1.0

Značilnosti

Objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* za čudovite podobe

24–70 mm objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* F1,8–2,8 s širokim premerom dovoljuje širokokotno fotografiranje vse do 24 mm. Svetlost najširše zaslonke F2,8 pri največji povečavi objektiva omogoča fotografiranje brez tresenja fotoaparata in zameglitve posnetka zaradi gibanja predmeta ter fotografiranje portretov z zamegljenim ozadjem. Premaz ZEISS T* zmanjšuje odseve in bleščanje.

CMOS-senzor Exmor RS® tipa 1.0 z 20,1 milijona (učinkovitih) slikovnih pik

Prvi skladni slikovni CMOS-senzor tipa 1.0 s čipom DRAM na svetu omogoča do 40-kratne izjemno počasne posnetke in zaklop z visoko hitrostjo do 1/32000 sekunde, ki ga človeško oko ne zazna. Izboljšano vezje omogoča boljšo obdelavo signalov in več kot petkrat hitrejše branje podatkov kot pri standardnih modelih.

BIONZ X™ za vrhunske podrobnosti in teksture

Digitalni fotoaparati svetlobo, ki so jo ujeli njihovi senzorji, pretvorijo v digitalne slike. Mehanizem, ki poganja to pretvorbo, je tako pomemben kot objektiv in senzor. Fotoaparat RX100 IV ima hitri procesor BIONZ X za naravnejše podrobnosti, pristnejše slike, bogatejše stopnjevanje odtenkov in manj šuma pri fotografiranju in snemanju videoposnetkov.

Do 40-kratno izjemno počasno snemanje

Z načinom HFR enostavno ustvarite zelo počasne posnetke s milisekundami ločenimi trenutki dogajanja. Izbirajte med različnimi hitrostmi snemanja: 960/1000, 480/500 ali 240/250 sličic na sekundo (v načinu NTSC/PAL) za hitrost premikajočega se predmeta. Slika z 240/250 sličicami na sekundo je posneta skoraj v Full HD, s 480/500 sličicami na sekundo in v načinu Quality Priority v HD. Način končnega sprožilnika omogoča, da zajamete 2 ali 4 sekunde posnetka, preden pritisnete gumb MOVIE. Tako ujamete ključen trenutek.

Zaklop proti popačenju slike z 1/32000 sekunde

Zaklop proti popačenju slike do 1/32000 sekunde minimizira popačenje slike, ki jo povzroči zavesni zaklop. Neverjetno visoka hitrost zaklopa omogoča, da posnamete fotografije z zameglitvijo ozadja s široko zaslonko tudi pri zelo močni osvetlitvi na zgornjem robu zaznavanja ostrenja EV19 .

Do 16 sličic na sekundo neprekinjenega snemanja brez zatemnitve

Z novim hitrim slikovnim senzorjem, čeprav ima 20,1 milijona slikovnih pik , ima fotoaparat višjo hitrost branja, s pomočjo katere doseže neprekinjeno fotografiranje z do 16 sličicami na sekundo . Na ta način lahko ujamete trenutke minljive lepote ali izraze na obrazu.

Svetlo iskalo XGA OLED Tru-Finder za navdahnjeno fotografiranje

Visokokontrastno snemljivo elektronsko iskalo (EVF) ima ločljivost do 2.359.000 slikovnih pik. Za natančno kompozicijo neverjetna ločljivost in samoosvetlitev omogočata prikaz še komaj opaznih podrobnosti. Iskalo ima premaz ZEISS T*, ki zmanjša neželene odseve, zato je vidnost jasna od enega kota do drugega.

Uporabite obroč na objektivu za zahtevnejše nastavitve

S priročnim obročkom na objektivu lahko profesionalno upravljate ročne funkcije ter izbirate hitrost zaklopa, zaslonko in druge možnosti za boljši ustvarjalni nadzor – tudi zato je ta fotoaparat primeren za resne fotografe.

180-stopinjski nagibni LCD-zaslon za prilagodljivo kompozicijo

Nagibni 3,0-palčni zaslon visoke ločljivosti je idealen za sebke in kadriranje posnetkov nad glavo ali pod ostrimi koti, ki jih sicer ne bi bilo mogoče posneti. S pridom ga lahko uporabite pri fotografiranju z visokih/nizkih položajev in ustvarite zanimive kompozicije.

Hitra odzivnost samodejnega ostrenja, s katero zajamete pomembne trenutke

Fotoaparat ima še hitro inteligentno samodejno ostrenje z visoko hitrostjo in zelo natančnim zaznavanjem kontrasta. Izboljšan sistem samodejnega ostrenja, ki ga uporabljajo fotoaparati serije α7, doseže izostritev tako, da minimizira premikanje objektiva, predvideva razpon samodejnega ostrenja in pospeši pogon objektiva ter s tem izboljša odzivnost, da lahko ujamete še tako bežne trenutke.

Neposredno snemanje videoposnetkov 4K s fotoaparatom

S fotoaparatom RX100 IV lahko snemate podrobne videoposnetke 4K . Poleg tega prek branja podatkov nastanejo slike v visoki ločljivosti 4K brez valov, nazobčanih robov in brez združevanja slikovnih točk ali preskakovanja vrstic.

Z enim dotikom povežite s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki

S pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom se dotaknite fotoaparata in enostavno prenesite fotografijo ali videoposnetek – to omogočajo aplikacija Imaging Edge Mobile ter vgrajeni povezavi Wi-Fi® in NFC™ (Near Field Communication). Za daljinsko upravljanje s fotoaparatom prek mobilne naprave in vklop/izklop snemanja videoposnetka lahko z enim samim dotikom vklopite funkcijo Smart Remote Embedded.

Več o tem

Podpora za aplikacije PlayMemories Camera (PMCA)

Privoščite si fotoaparat, ki sčasoma postane še uporabnejši. Izbirajte med vedno večjim številom aplikacij PlayMemories Camera za daljinsko upravljanje, učinke fotografij in videoposnetkov in še veliko več. Povezava Wi-Fi® računalnika ali fotoaparata omogoča enostavno namestitev.

Ogled podrobnosti

Fotografirajte kjerkoli s širokim razponom občutljivosti ISO

Občutljivost se za jasnejše slike pri izjemno šibki svetlobi poveča do ISO 12800. Samodejni način ISO lahko sam določi najprimernejšo nastavitev ali pa razpon občutljivosti ročno razširite do ISO 80. V samodejnem načinu ISO fotoaparat omogoča, da nastavite nižjo mejo hitrosti zaklopa.

Prilagodljivi gumb za priročno in ustvarjalno uporabo

Prilagodljivi gumb (C) lahko prilagodite 40 možnim funkcijam in fotoaparata in jih povsem prilagodite svojemu slogu fotografiranja. Gumb lahko prilagodite pogosto uporabljeni funkciji ali priljubljeni nastavitvi in jo imate tako vedno pri roki. S fotoaparatom boste upravljali hitreje in bolj intuitivno.

Način vzporednega snemanja med snemanjem videoposnetka

Med snemanjem videoposnetka snemajte fotografije s 17 milijoni slikovnih pik . Fotoaparat vam omogoča, da tudi med snemanjem videoposnetka snemate čudovite fotografije visoke kakovosti. Nova funkcija za samodejno vzporedno snemanje dovoljuje, da fotografirate tudi med snemanjem videoposnetka. Izberite pogostost vklopa funkcije: visoka/običajna/nizka.

Izboljšane možnosti zaklopa

Izboljšali smo funkcije, povezane z zaklopom. Samosprožilnik zdaj podpira fotografiranje s stopnjevanjem. To možnost lahko zdaj uporabite tudi takrat, ko fotoaparata ne morete sprožiti sami. Število posnetkov fotografiranja s stopnjevanjem smo povečali na devet.

Nadzor svetlosti

Ta funkcija poveča svetlost slike in jo lahko za enostaven dostop za fotografiranje zvezdnatega neba ali drugega temnega prizora nastavite na prilagodljiv gumb.

Pomoč za ročno ostrenje in izostritev modrine za natančno ostrenje

S temi možnostmi lahko ostrenje nastavite po želji. Če ostrino nastavljate ročno, pomoč za ročno ostrenje poveča sliko ter tako omogoči natančno prilagajanje. Funkcija za poudarjanje robov pa poudari tista območja, ki so najostrejša z izbrano barvo. Tako vam pomaga, da določite, ali je potrebno nadaljnje prilagajanje ostrine.

Zaklep samodejnega ostrenja za boljše fotografiranje

Do polovice pritisnite sprožilo, da vklopite zaklep samodejnega ostrenja . Samodejno prilagodi velikost sličice samodejnega ostrenja, da se ta ujema z velikostjo predmeta, izboljša sledenje in povsem izkoristi vsako priložnost za fotografiranje.

Izberite format XAVC S ali snemanje videoposnetkov AVCHD

Posebej resni snemalci bodo veseli formata XAVC S , saj omogoča videoposnetke visoke kakovosti z najmanj šuma celo pri prizorih gibanja. Za enostavno urejanje in izmenjavo lahko uporabite format AVCHD. Fotoaparat uporablja kodek 4K, ki podpira snemanje videoposnetkov v 4K s hitrostjo do 100 Mb/s. Poleg tega omogoča snemanje v Full HD.

Raznolike funkcije snemanja videoposnetkov podpirajo profesionalne funkcije

Več funkcij za snemanje videoposnetkov vsebuje profil slike (ta določa značaj videoposnetkov s spreminjanjem osnovnih parametrov, kot so kromogeni učinki in nastavitev odtenkov), nastavitev gama S-LOg2 (razširi dinamični razpon snemanja, da zmanjša pojavnost izstopajočih svetlih točk in temnih delov), nastavitev TC/UB, vzporedno snemanje videoposnetka itd.

Podpira daljinsko upravljanje fotoaparata

Ko je fotoaparat povezan z računalnikom, lahko za fotografiranje in spreminjanje nastavitev uporabite daljinsko upravljanje s fotoaparatom prek vrat USB. Namestiti morate različico aplikacije Remote Camera Control, ki jo podpira računalnik.

Deluje z iMovie in Final Cut Pro X

Izdelek je združljiv s programsko opremo Final Cut Pro X in iMovie.

Imaging Edge™ – funkcije Remote, Viewer in Edit

Z namiznimi aplikacijami Imaging Edge lahko dvignete raven svoje fotografije. Z aplikacijo "Remote" na daljavo nadzirate fotografiranje, funkcijo “Viewer” uporabite za hiter predogled, ocenjevanje in izbiro fotografij v velikih knjižnicah slik, s funkcijo "Edit" pa pretvorite podatke RAW v visokokakovostne fotografije za pošiljanje. Kar najbolj izkoristite Sonyjeve datoteke formata RAW in učinkoviteje upravljajte svoje delo.

Več o tem

Specifikacije

Fotoaparat RX100 IV je namenjen predvsem resnim fotografom. Z novim skladnim slikovnim CMOS-senzorjem omogoča najsodobnejšo tehnologijo 4K ter zaklop z visoko hitrostjo 1/32000 sekunde, zelo počasne posnetke in še več. Zaradi edinstvenega zlivanja funkcij je tudi idealen za profesionalce, ki iščejo fotoaparat, s katerim bi dopolnili model z izmenljivim objektivom.
  • Skladni slikovni CMOS-senzor tipa 1.0 s čipom DRAM in 20,1 milijona slikovnih pik

  • 24–70 mm objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* z zaslonko F1,8–2,8

  • Mehanizem BIONZ X za vrhunske podrobnosti in odpravljanje šumov

  • Do 40-kratni izjemno počasni posnetki

  • Zaklop proti popačenju slike — zaklop z izjemno visoko hitrostjo 1/32000 sekunde

Vrsta senzorja
CMOS-senzor Exmor RS® tipa 1.0 (13,2 mm x 8,8 mm), razmerje stranic 3:2
Število slikovnih pik (učinkovitih)
20,1 milijona slikovnih pik
Občutljivost ISO (fotografija) (oznaka za priporočeno osvetlitev)
Samodejno (ISO 125–12800, izbirno z zgornjo/spodnjo mejo), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800 (razširljivo na ISO80/100); večstopenjsko odpravljanje šumov: Samodejno (ISO 125–12800), 200/400/800/1600/3200/6400/12800/25600
Občutljivost ISO (videoposnetek)
Samodejno (ISO 125-ISO 12800, izbirno z zgornjo/spodnjo mejo), 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800

Kaj je v škatli?

Paket akumulatorskih baterij NP-BX1, Omrežni napajalnik AC-UB10C/UB10D, Kabel mikro USB, Zapestni pas, Navodila

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju