PRVOVRSTNI KOMPAKTNI

Fotoaparat RX10 II s 24–200 mm objektivom F2,8

DSC-RX10M2
Slika Fotoaparat RX10 II s 24–200 mm objektivom F2,8

PMPC

€ 1.442,30

(z DDV)
Slike Fotoaparat RX10 II s 24–200 mm objektivom F2,8
Slike Fotoaparat RX10 II s 24–200 mm objektivom F2,8
Slike Fotoaparat RX10 II s 24–200 mm objektivom F2,8
Slike Fotoaparat RX10 II s 24–200 mm objektivom F2,8
Slike Fotoaparat RX10 II s 24–200 mm objektivom F2,8
Slike Fotoaparat RX10 II s 24–200 mm objektivom F2,8
Slike Fotoaparat RX10 II s 24–200 mm objektivom F2,8
Slike Fotoaparat RX10 II s 24–200 mm objektivom F2,8
Slike Fotoaparat RX10 II s 24–200 mm objektivom F2,8
Slike Fotoaparat RX10 II s 24–200 mm objektivom F2,8

Značilnosti

CMOS-senzor Exmor RS® tipa 1.0 z 20,2 milijona (učinkovitih) slikovnih pik

Prvi skladni slikovni CMOS-senzor tipa 1.0 s čipom DRAM na svetu omogoča do 40-kratne izjemno počasne posnetke in zaklop z visoko hitrostjo do 1/32000 sekunde, ki ga človeško oko ne zazna. Izboljšano vezje omogoča boljšo obdelavo signalov in več kot petkrat hitrejše branje podatkov kot pri standardnih modelih.

BIONZ X™ za vrhunske podrobnosti in teksture

Digitalni fotoaparati svetlobo, ki so jo ujeli njihovi senzorji, pretvorijo v digitalne slike. Mehanizem, ki poganja to pretvorbo, je tako pomemben kot objektiv in senzor. Fotoaparat RX100 II ima hitri procesor BIONZ X za naravnejše podrobnosti, pristnejše slike, bogatejše stopnjevanje odtenkov in manj šuma pri fotografiranju in snemanju videoposnetkov.

Svetli objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* z zoomom F2,8

Objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* ima na območju povečave 24–200 mm široko zaslonko F2,8. Ta objektiv ima 7 asferičnih elementov in z njim lahko posnamete neverjetne bližinske posnetke, s katerimi fotografije in videoposnetki postanejo umetnost. Z obročem za ročno prilagajanje povečujete in upravljate zaslonko (z zvokom vklop/izklop za tiho delovanje) ipd.

Snemanje videoposnetka 4K s fotoaparatom

S fotoaparatom RX10 II lahko snemate videoposnetke 4K neposredno na pomnilniško kartico v fotoaparatu brez valov in nazobčanih robov. Prednje vezje LS obdeluje ogromne količine podatkov z vsemi slikovnimi pikami in omogoča, da se pri fotografiranju premikajočih se predmetov izognete popačenju slike zaradi zavesnega zaklopa.

Največ 40-kratni zelo počasni posnetki

Z načinom HFR lahko enostavno snemate zelo počasne posnetke. Izberite hitrost fotografiranja s 960/1000, 480/500 ali 240/250 sličicami na sekundo (NTSC/PAL) glede na hitrost premikajočega se predmeta. Sika je pri 240/250 sličicah na sekundo posneta skoraj v Full HD, pri 480/500 sličicah na sekundo in v načinu Quality Priority pa v visoki ločljivosti. Način končnega sprožilnika omogoča, da zajamete 2 ali 4 sekunde posnetka, preden pritisnete gumb MOVIE. Tako ujamete ključen trenutek.

Zaklop proti popačenju slike z 1/32000 sekunde

Zaklop proti popačenju slike do 1/32000 sekunde minimizira popačenje slike, ki jo povzroči zavesni zaklop. Neverjetno visoka hitrost zaklopa omogoča, da posnamete fotografije z zameglitvijo ozadja s široko zaslonko tudi pri zelo močni osvetlitvi na zgornjem robu zaznavanja ostrenja EV19 .

Hitro samodejno ostrenje do 0,09 sekunde

Samodejno ostrenje fotoaparata RX10 II doseže hitrost 0,09 sekunde. Da boste uspešno ujeli trenutne priložnosti za fotografiranje, vam prilagodljivi objektiv nudi odzivni sistem z neposredno pogonsko enoto (SSM) za tekoče in izjemno natančno ostrenje, ki dopolnjuje hitro inteligentno samodejno ostrenje.

Neprekinjeno snemanje z do 14 sličicami na sekundo z zmanjšano zatemnitvijo

Z novim hitrim slikovnim senzorjem, čeprav ima 20,2 milijona slikovnih pik , ima fotoaparat višjo hitrost branja, s pomočjo katere doseže neprekinjeno fotografiranje z do 14 sličicami na sekundo . Na ta način lahko ujamete trenutke minljive lepote ali izraze na obrazu.

Svetlo iskalo XGA OLED Tru-Finder za navdahnjeno fotografiranje

Visokokontrastno elektronsko iskalo (EVF) ima ločljivost do 2.359.000 slikovnih pik. Za natančno kompozicijo neverjetna ločljivost in samoosvetlitev omogočata prikaz še komaj opaznih podrobnosti.

Profesionalne funkcije in uporaba

Profesionalni krmilnik z obročem za ročno upravljanje in večvmesniški nastavek veščim fotografom omogoča razširitve z različno dodatno opremo. Trdno ohišje iz magnezijeve zlitine z na prah in vlago odporno zasnovo vseh delov naprave, vključno s številčnico in gumbi, je idealno za uporabo v zahtevnih pogojih na prostem.

Z enim dotikom povežite s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki

Fotografijo ali videoposnetek lahko takoj prenesete v pametni telefon ali tablični računalnik s sistemom Android™ tako, da se ju enostavno dotaknete s fotoaparatom – to omogočajo aplikacija Imaging Edge Mobile ter vgrajeni povezavi Wi-Fi in NFC™ (Near Field Communication). Za daljinsko upravljanje s fotoaparatom prek mobilne naprave in vklop/izklop snemanja videoposnetka lahko z enim samim dotikom vklopite funkcijo Smart Remote Embedded.

Več o tem

Podpora za aplikacije PlayMemories Camera (PMCA)

Privoščite si fotoaparat, ki sčasoma postane še uporabnejši. Izbirajte med vedno večjim številom aplikacij PlayMemories Camera za daljinsko upravljanje, učinke fotografij in videoposnetkov in še veliko več. Povezava Wi-Fi® računalnika ali fotoaparata omogoča enostavno namestitev.

Ogled podrobnosti

Izberite format XAVC S ali snemanje videoposnetkov AVCHD

Posebej resni snemalci bodo veseli formata XAVC S, saj omogoča videoposnetke visoke kakovosti z najmanj šuma celo pri prizorih gibanja. Za enostavno urejanje in izmenjavo lahko uporabite format AVCHD. Fotoaparat uporablja kodek 4K, ki podpira snemanje videoposnetkov v 4K , s hitrostjo do 100 Mb/s. Poleg tega omogoča snemanje v Full HD.

Raznolike funkcije snemanja videoposnetkov podpirajo profesionalne funkcije

Več funkcij za snemanje videoposnetkov vsebuje profil slike (ta določa značaj videoposnetkov s spreminjanjem osnovnih parametrov, kot so kromogeni učinki in nastavitev odtenkov), nastavitev gama S-LOg2 (razširi dinamični razpon snemanja, da zmanjša pojavnost izstopajočih svetlih točk in temnih delov), nastavitev TC/UB, vzporedno snemanje videoposnetka itd.

Fotografirajte kjerkoli s širokim razponom občutljivosti ISO

Občutljivost se za jasnejše slike pri izjemno šibki svetlobi poveča do ISO 12800. Samodejni način ISO lahko sam določi najprimernejšo nastavitev ali pa razpon občutljivosti ročno razširite do ISO 80. V samodejnem načinu ISO fotoaparat omogoča, da nastavite nižjo mejo hitrosti zaklopa.

Prilagodljivi gumb za priročno in ustvarjalno uporabo

Prilagodljivi gumb (C) lahko prilagodite 40 možnim funkcijam in fotoaparata in jih povsem prilagodite svojemu slogu fotografiranja. Gumb lahko prilagodite pogosto uporabljeni funkciji ali priljubljeni nastavitvi in jo imate tako vedno pri roki. S fotoaparatom boste upravljali hitreje in bolj intuitivno.

Način vzporednega snemanja med snemanjem videoposnetka

Med snemanjem videoposnetka snemajte fotografije s 17 milijoni slikovnih pik . Fotoaparat vam omogoča, da tudi med snemanjem videoposnetka snemate čudovite fotografije visoke kakovosti. Nova funkcija za samodejno vzporedno snemanje dovoljuje, da fotografirate tudi med snemanjem videoposnetka. Izberite pogostost vklopa funkcije: visoka/običajna/nizka.

Izboljšane možnosti zaklopa

Izboljšali smo funkcije, povezane z zaklopom. Samosprožilnik zdaj podpira fotografiranje s stopnjevanjem. To možnost lahko zdaj uporabite tudi takrat, ko fotoaparata ne morete sprožiti sami. Število posnetkov fotografiranja s stopnjevanjem smo povečali na devet.

Nadzor svetlosti

Ta funkcija poveča svetlost slike in jo lahko za enostaven dostop za fotografiranje zvezdnatega neba ali drugega temnega prizora nastavite na prilagodljiv gumb.

Pomoč za ročno ostrenje in izostritev modrine za natančno ostrenje

S temi možnostmi lahko ostrenje nastavite po želji. Če ostrino nastavljate ročno, pomoč za ročno ostrenje poveča sliko ter tako omogoči natančno prilagajanje. Funkcija za poudarjanje robov pa poudari tista območja, ki so najostrejša z izbrano barvo. Tako vam pomaga, da določite, ali je potrebno nadaljnje prilagajanje ostrine.

Zaklep samodejnega ostrenja za boljše fotografiranje

Do polovice pritisnite sprožilo, da vklopite zaklep samodejnega ostrenja . Samodejno prilagodi velikost sličice samodejnega ostrenja, da se ta ujema z velikostjo predmeta, izboljša sledenje in povsem izkoristi vsako priložnost za fotografiranje.

Podpira daljinsko upravljanje fotoaparata

Ko je fotoaparat povezan z računalnikom, lahko za fotografiranje in spreminjanje nastavitev uporabite daljinsko upravljanje s fotoaparatom prek vrat USB. Namestiti morate različico aplikacije Remote Camera Control, ki jo podpira računalnik.

Deluje z iMovie in Final Cut Pro X

Izdelek je združljiv s programsko opremo Final Cut Pro X in iMovie.

Imaging Edge™ – funkcije Remote, Viewer in Edit

Imaging Edge™ – funkcije Remote, Viewer in Edit

Z namiznimi aplikacijami Imaging Edge lahko dvignete raven svoje fotografije. Z aplikacijo "Remote" na daljavo nadzirate fotografiranje, funkcijo “Viewer” uporabite za hiter predogled, ocenjevanje in izbiro fotografij v velikih knjižnicah slik, s funkcijo "Edit" pa pretvorite podatke RAW v visokokakovostne fotografije za pošiljanje. Kar najbolj izkoristite Sonyjeve datoteke formata RAW in učinkoviteje upravljajte svoje delo.

Več o tem

Specifikacije

Fotoaparat RX10 II je namenjen predvsem resnim fotografom. Z novim skladnim slikovnim CMOS-senzorjem omogoča najsodobnejšo tehnologijo 4K ter zaklop z visoko hitrostjo 1/32000 sekunde, zelo počasne posnetke in še več. Objektiv z veliko zaslonko, širokim razponom zooma in drugimi uporabnimi funkcijami je fotoaparat prevzel od svojega predhodnika RX 10.
  • Skladni slikovni CMOS-senzor tipa 1.0 s čipom DRAM in 20,2 MP

  • 24–200 mm objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* z zaslonko 2,8

  • Mehanizem BIONZ X za vrhunske podrobnosti in odpravljanje šumov

  • 4K , Ultra HD za štirikrat več podrobnosti kot pri Full HD

  • Do 40-kratni izjemno počasni posnetki

Vrsta senzorja
CMOS-senzor Exmor® RS tipa 1,0 (13,2 x 8,8 mm)
Število slikovnih pik (učinkovitih)
20,2 milijona slikovnih pik
Občutljivost ISO (fotografija) (oznaka za priporočeno osvetlitev)
Samodejno: Samodejno (ISO 100–12800, izbirno z zgornjo/spodnjo mejo), 100/125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800 (razširljivo na ISO64/80); Večstopenjsko odpravljanje šumov: Samodejno (ISO 100–12800), 100/200/400/800/1600/3200/6400/12800/25600

Kaj je v škatli?

Paket akumulatorskih baterij NP-FW50, Omrežni napajalnik (AC-UB10C/UB10D), Kabel mikro USB, Naramni pašček,Pokrov objektiva, Pokrovček nastavka, Senčilo objektiva, Pokrovček okularja, Navodila

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju