RX1R II

Polni format. Žepna velikost.

Kompaktni digitalni fotoaparat ima 35 mm senzor polnega formata z 42,4 milijona slikovnih pik, zato lahko vedno snemate kakovostnejše fotografije.

PRVOVRSTNI KOMPAKTNI

Profesionalen kompakten fotoaparat RX1R II s 35 mm senzorjem

DSC-RX1RM2
Slika Profesionalen kompakten fotoaparat RX1R II s 35 mm senzorjem

PMPC

€ 4.360,00

(z DDV)
Vrhunski kompaktni fotoaparat polnega formata

Ločljivost je izboljšana

CMOS-senzor polnega formata in zasnova s fiksnim objektivom kompaktnega fotoaparata RX1R II z ločljivostjo 42,4 milijona slikovnih pik in napredno obdelavo slike zagotavljata boljše rezultate. Hitro samodejno ostrenje, uvlečno elektronsko iskalo in prvi optično spremenljivi nizkoprepustni filter zagotavljajo vrhunsko zmogljivost in vsestranskost hkrati.

Slikovne inovacije
Slikovne inovacije

Senzor visoke ločljivosti in polnega formata z 42,4 milijona slikovnih pik, mehanizem BIONZ X in objektiv ZEISS® za podrobne slike.

Hitro in natančno hibridno samodejno ostrenje
Hitro in natančno hibridno samodejno ostrenje

399 točk za samodejno ostrenje z faznim zaznavanjem središča znatno izboljša hitrost in pokritost samodejnega ostrenja.

Prvi tovrsten nizkoprepustni filter
Prvi tovrsten nizkoprepustni filter

Kakovost slike optimirajte z nadzorom učinkov nizkoprepustnega filtra glede na namen/razmere fotografiranja.

Uvlečno iskalo XGA OLED Tru-Finder™
Uvlečno iskalo XGA OLED Tru-Finder™

S premazom ZEISS® T* in visoko 0,74-kratno povečavo za natančne slike in visok kontrast.

Nagibni LCD-zaslon
Nagibni LCD-zaslon

Nagnete lahko do približno 109 stopinj navzgor ali do približno 41 navzdol za večjo izbiro kota fotografiranja.

Sony | Galerija fotografij
Vrhunska kakovost slike

Izjemno globoka in podrobna slika

35 mm CMOS-senzor Exmor R™ z 42,4 milijona slikovnih pik, osvetlitvijo ozadja, naprednim mehanizmom za slikovno obdelavo BIONZ X™ in zasnovo s fiksnim objektivom zagotavlja neprekosljivo ločljivost in izboljšano ločljivost. Te tehnološke inovacije v vseh razmerah zagotavljajo izjemno podrobne in naravne slike, ki so dobro osvetljene od središča do robov.

Hitrejše samodejno ostrenje, boljša natančnost in večja pokritost

399 točk za samodejno ostrenje z faznim zaznavanjem središča

Sistem za hitro hibridno samodejno ostrenje fotoaparata RX1R II z naprednim zaznavanjem faze in kontrasta omogoča neverjetno hitro in natančno samodejno ostrenje po širokem območju in učinkovito sledenje. Zato lahko v vseh razmerah snemate boljše in jasnejše fotografije in ne zamudite nobenega trenutka.

Širše območje ostrenja – odzivnejše samodejno ostrenje

399 točk za samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem je razporejenih po velikem območju slike (kar omogoča pokritost skoraj polovice celotnega kadra), samodejno ostrenje pa je približno 30 % hitrejše.

Širše območje ostrenja – odzivnejše samodejno ostrenje
Ujemite trenutek
Ujemite trenutek

Novi način ostrenja AF-C, neprekinjeno fotografiranje z do 5 sličicami na sekundo in samodejno ostrenje med sledenjem omogočajo zanesljivo snemanje napetih prizorov.

Prvi optično spremenljivi nizkoprepustni filter

Upravljajte učinke nizkoprepustnega filtra za želene rezultate

Izbirate lahko med tremi nastavitvami učinkov optičnega spremenljivega nizkoprepustnega filtra: izklop (prednost ima ločljivost slike), visoko (manj valov in barvnih artefaktov) in standardno (uravnovešene prioritete). Pri vseh nastavitvah optimalno izkoristite ločljivost slikovnega senzorja z 42,4 milijona slikovnih pik za vrhunsko kakovost slike glede na namen in razmere fotografiranja.

Dvojni nadzor nizkoprepustnega filtra za boljše učinke

Kako RX1R II omogoča dvojni nadzor, za katerega običajno potrebujemo vsaj dva fotoaparata? Razdelitev svetlobnega toka [1] upravlja spremenljiva napetost do tekočega kristala [3] med nizkoprepustnim filtrom 1 [2] in nizkoprepustnim filtrom 2 [4], da vklaplja, izklaplja in spreminja učinek nizkoprepustnega filtra. Stopnjevanje nizkoprepustnega filtra omogoča enostavnejšo primerjavo učinkov nizkoprepustnega filtra.

Napredna uporaba

Fotoaparat RX1R II ima ergonomske gumbe, uvlečno elektronsko iskalo, in nagiben LCD-zaslon, zato je dovolj kompakten, da ga lahko vzamete kamorkoli.

Dotaknite se in delite
Dotaknite se in delite

NFC vam omogoča, da se z napravo Android dotaknete fotoaparata RX1R II za hiter prenos fotografij/videoposnetkov prek povezave Wi-Fi®.

Prilagodite z aplikacijo PlayMemories Camera™
Prilagodite z aplikacijo PlayMemories Camera™

Dodajte funkcije za ustvarjalne potrebe.

* Opomba: razpoložljivost storitev je odvisna od regije.

Oglejte si več videoposnetkov
Oglejte si več videoposnetkov
Imaging Edge™ – funkcije Remote, Viewer in Edit
Imaging Edge™ – funkcije Remote, Viewer in Edit

Z namiznimi aplikacijami Imaging Edge je fotografija boljša. Z "oddaljenim dostopom" fotografiranje upravljate na daljavo, z "iskalom" hitro pregledate, razvrstite in izberete fotografije v knjižnicah in z "urejanjem" razvijete podatke RAW v fotografije za dostavo. Dobite kar največ iz Sonyjevih datotek RAW in bodite učinkovitejši.

Slika
Imaging Edge™ Webcam

Z aplikacijo Imaging Edge Webcam lahko Sonyjev fotoaparat uporabite kot spletno kamero. Na voljo je široka stopnja združljivosti za pretakanje v živo in konference.

iMovie
Deluje z iMovie in Final Cut Pro X

Izdelek je združljiv s programsko opremo Final Cut Pro X in iMovie.

Specifikacije in funkcije

RX1R II je najnovejši kompaktni fotoaparat žepne velikosti iz serije RX, ki zagotavlja izjemno kakovost slike in priročno upravljanje s 35 mm CMOS-senzorjem Exmor R polnega formata z osvetlitvijo ozadja in približno 42,4 milijona učinkovitih slikovnih pik, 399 točkami za samodejno ostrenje z faznim zaznavanjem središča, uvlečnim iskalom XGA OLED Tru-Finder, optičnim spremenljivim nizkoprepustnim filtrom in drugimi funkcijami.
  • 35 mm CMOS-senzor polnega formata z osvetlitvijo iz ozadja in 42,4 milijona slikovnih pik

  • Mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ X

  • 35 mm objektiv ZEISS® Sonnar T* F2 z veliko zaslonko

  • Izjemno hitro hibridno samodejno ostrenje s 399 točkami za samodejno ostrenje s faznim zaznavanjem

  • Prvi optično spremenljivi nizkoprepustni filter

Vrsta senzorja
35 mm CMOS-senzor Exmor R polnega formata (35,9 x 24,0 mm), razmerje stranic 3:2
Število slikovnih pik (učinkovitih)
Pribl. 42,4 milijona slikovnih pik
Občutljivost ISO (fotografija) (oznaka za priporočeno osvetlitev)
ISO 100–25600 (v korakih po 1/3 EV) (razširljiv do ISO 50/64/80/32000/40000/51200/64000/80000/102400), samodejno (ISO 100–102400, izbirna zgornja/spodnja meja), večstopenjsko odpravljanje šumov: ISO 100–102400 (v korakih po 1 EV), samodejno (ISO 100–102400, izbirna zgornja/spodnja meja)
Občutljivost ISO (videoposnetek)
ISO 100–25600

Kaj je v škatli?

Paket akumulatorskih baterij NP-BX1, Omrežni napajalnik, Kabel mikro USB, Naramni pašček, Pokrov objektiva, Pokrovček nastavka, Navodila, Čistilna krpica, Polnilnik baterij, Pokrovček okularja

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju

Ocene in nagrade

Mnenja strokovnjakov