Fotoaparat za vloganje ZV-1

Ustvarjen za ustvarjanje

* Slikano z izbirnim držalom za snemanje GP-VPT2BT

Slika
Na voljo je nova programska oprema.

Ta posodobitev programske opreme omogoča visokokakovostno pretakanje v živo in spletno komunikacijo.

EISA: FOTOAP. ZA VLOGANJE 2020–2021
Zasnovan, da bi jih vzljubili ustvarjalci
Poustvarite svet na svoji sliki
Snemajte in izmenjujte vsebine enostavno
Narejen za vloganje
Snemajte kot profesionalec
Osnove ustvarjanja vsebine
Zasnovan, da bi jih vzljubili ustvarjalci

Za snemanje všečnih videoposnetkov ne potrebujete nobenih izkušenj. ZV-1 je zasnovan za zajemanje čudovitih videoposnetkov, v katerih ste vi in svet, ki vas obkroža, brez zapletenih nastavitev.

Čudoviti teni kože naravnega videza za vse

S fotoaparatom ZV-1 so vsi teni kože videti živahno, naravno in zdravo. Na voljo je še dodatni način Soft Skin za bolj gladek videz kože.

Zameglitev ozadja za profesionalni pridih
Zameglitev ozadja za profesionalni pridih

Velik CMOS-senzor tipa 1.0 in objektiv s široko zaslonko ponujata slike s profesionalno zameglitvijo ozadja in jasne podrobnosti tudi v zahtevnejših razmerah s šibko svetlobo.

Dovolite, da fotoaparat privlači vaš pogled
Dovolite, da fotoaparat privlači vaš pogled

Tehnologija umetne inteligence brez dvoma poskrbi, da funkcija samodejnega ostrenja ohrani izostrene obraz in oči brez prehajanja na druge objekte. Ko želite izostriti drug objekt, se ga dotaknite na zaslonu in fotoaparat ga izostri.

Hitri in natančni prenosi ostrenja

Sistem hitrega hibridnega ostrenja fotoaparata ZV-1 omogoča enostaven in hiter prenos ostrenja z obraza na ozadje za bolj elegantne ter gledljive videoposnetke.

Nastavitev profesionalne zameglitve ozadja z enim dotikom

S preprostim pritiskom na stikalo za zameglitev ozadja lahko zameglitev ozadja vklopite in izklopite – nič več ni zapletenega ročnega prilagajanja. Odslej z enim pritiskom gumba enostavno izberete zamegljeno ozadje profesionalnega videza ali pa ohranite izostritev celotnega prizora.

Nastavitev za predstavitev izdelkov za videe z ocenami

Nastavitev za predstavitev izdelkov vam omogoča, da že z enkratnim pritiskom na stikalo izberete nastavitve, ki so najprimernejše za ocene izdelkov. Vidni kot je širši, ostrenje pa se nemudoma prenese na predmet, tako da vam ni treba čakati na preklapljanje ostrenja ali roke premikati za izdelek, da bi se izostritev prenesla.

Odlične videoposnetke lahko posnamete povsod
Odlične videoposnetke lahko posnamete povsod

ZV-1 je narejen za snemanje odličnih posnetkov med hojo. Izjemna stabilizacija slike omogoča snemanje tekočih videoposnetkov med hojo ter prehajanjem iz senčne na sončno svetlobo, iz zaprtega v zunanji prostor, samodejna osvetlitev pa sledi obrazom, da so vedno dobro osvetljeni.

Enostavno pretakanje videoposnetkov

ZV-1 lahko z enim samim kablom uporabljate kot orodje za spletno komunikacijo. Če želite ZV-1 uporabljati kot zunanji fotoaparat, ga s kablom USB Type-C® priključite na računalnik ali pametni telefon Sony Xperia™.

Slike oseb pri spletni komunikaciji prek fotoaparata ZV-1, ki je priključen na računalnik/pametni telefon
Pretakanje visokokakovostnih videoposnetkov

ZV-1 lahko uporabljate za pretakanje visokokakovostnih videoposnetkov v živo. Njegov senzor tipa 1.0 zagotavlja jasne posnetke celo v temnih prostorih. Smerni mikrofon s tremi kapsulami pa lahko uporabite za snemanje razločnih zvokov celo med pretakanjem.

Zasnovan za še boljši zvok
Zasnovan za še boljši zvok

Čisti so tudi vokali, ki jih snemate v množici. Edinstveni smerni mikrofon s tremi kapsulami zbira čist zvok pred fotoaparatom, kar je idealno za snemanje videoposnetkov. 

Vetrni zaslon za snemanje na prostem
Vetrni zaslon za snemanje na prostem

Priloženi vetrni zaslon zmanjšuje šum zaradi vetra in omogoča brezskrbno snemanje na prostem. Poleg tega, da zagotavlja vrhunsko kakovost zvoka, boste tudi porabili manj časa za ponovno snemanje in urejanje posnetkov zaradi šuma vetra.

Uporabite najljubši mikrofon za želeni zvok
Uporabite najljubši mikrofon za želeni zvok

S priključkom za mikrofon in nastavkom MI lahko izberete mikrofon po svojih željah in dobite zvok, ki ga pričakujete.

Poustvarite svet na svoji sliki

ZV-1 je zasnovan tako, da združuje enostavnost in zmogljivost ter odpira vrata ustvarjalnim priložnostim, ki sledijo vaši domišljiji.

Dinamični videoposnetki s počasnimi posnetki
Dinamični videoposnetki s počasnimi posnetki

Z izjemno počasnimi posnetki je lahko vsak gib bolj filmski, saj so zajeti najbolj bežni trenutki, ki se predvajajo s hitrostjo do 40-krat nižjo od realnega časa.

Časovni preskok za tisti filmski učinek
Časovni preskok za tisti filmski učinek

Intervalni način snemanja samodejno zajame sekvence slik v razmiku od 1 do 60 sekund. Iz teh sekvenc v računalniku sestavite filmske videoposnetke s časovnimi preskoki in prikažete oblake, ki drsijo po nebu ter minevanje dneva v par sekundah.

Posnemite čudovite fotografije in videoposnetke
Snemajte čudovite fotografije in videoposnetke

ZV-1 ima vse za zajemanje slik, ki izstopajo na vaši časovnici in med sličicami videoposnetkov. Izjemno oster objektiv ZEISS® 24–70 mm usmeri svetlobo do velikega slikovnega CMOS-senzorja Exmor RS™ tipa 1.0, vse skupaj pa nato obdela zmogljivi slikovni procesor BIONZ X™.

Izražajte se s pomočjo ustvarjalnih učinkov
Izražajte se s pomočjo ustvarjalnih učinkov

Z učinki slik in ustvarjalnimi slogi so možnosti vizualnega ustvarjanja skoraj neomejene – od preprostih črno-belih do delno barvnih učinkov vse do zapletenih miniaturnih učinkov.

Snemajte in izmenjujte vsebine enostavno

Za hitro izmenjavo vsebin ne potrebujete več fotoaparata v pametnem telefonu, ki lahko ogrozi kakovost vaših slik. ZV-1 se ponaša z izjemnimi slikami in brezhibno povezljivostjo za boljše ter enostavnejše objavljanje.

Takoj prenesite videoposnetke v pametni telefon
Takoj prenesite videoposnetke v pametni telefon

Z brezplačno aplikacijo Imaging EdgeTM Mobile za iOS in Android lahko enostavno in takoj prenesete, uredite ter naložite slike, posnete s fotoaparatom ZV-1, na platforme družabnih omrežij, ne glede na to, kje ste.

Idealna izbira za vse platforme
Idealna izbira za vse platforme

Uporabite Movie Edit add-on za izboljšano stabilizacijo posnetkov ob izrazitem tresenju ali ponovno kadriranje in obrezovanje videoposnetkov, da bi ustrezali razmerjem stranic v priljubljenih družabnih omrežjih.

Enostavni pokončni videoposnetki za mobilne naprave
Snemajte pokončne videe za mobilne naprave

S samodejnim kadriranjem pokončno usmerjenih videoposnetkov lahko prenesete vsebino, narejeno po meri zaslonov pametnih telefonov.

Narejen za vloganje

Po zaslugi zasnove fotoaparata ZV-1 je ustvarjanje izjemnih sebkov in vsebine vlogov enostavno. Vse do zadnje podrobnosti fotoaparata ZV-1 je podrejeno ustvarjanju navdušujoče vsebine. 

Poglejte, kako ste lahko najboljši

Vsestransko nagibni LCD-zaslon na dotik izskoči v ležečem položaju, zato je odličen za sebke in vloganje. Ker ni nobenih vrat, mikrofonov in nastavkov, lahko natančno kadrirate in tekoče delate, tudi ko ste pred fotoaparatom.

Takoj lahko vidite, ali snemate
Takoj lahko vidite, ali snemate

Na sprednjem delu fotoaparata je lučka za snemanje, tako da hitro lahko preverite, kdaj snemate in kdaj ne – enostavno jo lahko tudi izklopite, če vam je tako bolj všeč. Nikoli več ne boste pomotoma pozabili pritisniti na gumb za snemanje.

Optimiziran za sebke
Optimiziran za sebke

Bolj izrazito oblikovano držalo je udobnejše za običajno snemanje, ko ga držite, je stabilno, tako da je vloganje ali snemanje sebkov manj utrudljivo.

Deluje z brezžičnimi držali za upravljanje
Deluje z brezžičnimi držali za upravljanje

ZV-1 je združljiv s Sonyjevim brezžičnim držalom s tehnologijo Bluetooth® GP-VPT2BT za nastavitev zooma brez kablov, snemanje in še več, obenem pa ga je mogoče tudi raztegniti ter uporabiti kot stojalo za stabilno prostoročno snemanje.

Snemajte kot profesionalec

Profesionalne videoposnetke imate lahko v žepu, skupaj z izjemnimi podrobnostmi v 4K HDR ter zmogljivimi orodji za osvetlitev, s katerimi boste s svojimi vsebinami zagotovo pustili izjemen vtis.

Profesionalne funkcije za videoposnetke 4K HDR
Profesionalne funkcije za videoposnetke 4K HDR

ZV-1 omogoča snemanje izjemno podrobnih videoposnetkov 4K HDR z 1,7-krat večjim številom slikovnih pik, zato je realnost posneta brez odstopanj.

Gama S-Log za profesionalno delo
Gama S-Log za profesionalno delo

Gumbi za funkciji S-Log2 in S-Log3 so na voljo za združljivost s fotoaparatom in prilagodljivost pri stopnjevanju barv, skupaj z vrsto nastavitev profila slike za popolno estetiko.

Vgrajeni filter ND
Vgrajeni filter ND

S filtrom nevtralne gostote (ND) se prek gumba za nastavitev osvetlitve odpirajo ustvarjalne možnosti, saj izboljša globinsko ostrino in omogoča čarobno portretiranje vode, svetlobe ter gibanja s počasnim zaklopom.

Osnove o funkcijah fotoaparata in ustvarjanju vsebin

Oglejte si funkcije fotoaparata ZV-1 za vloganje in ustvarjanje vsebin.

Predstavitev funkcij fotoaparata ZV-1

Oglejte si ta videoposnetek s poglobljeno predstavitvijo funkcij fotoaparata ZV-1.

Imaging Edge Desktop
Imaging Edge Desktop™

Z aplikacijami Imaging Edge Desktop je fotografija boljša. Uporabite "Remote" za upravljanje in nastavitev snemanja v živo na zaslonu PC-ja, "Viewer" za hiter pregled, razvrstitev in izbiranje fotografij v knjižnicah slik, in "Edit" za pretvorbo podatkov RAW v fotografije. Kar najbolj izkoristite Sonyjeve datoteke RAW in bodite učinkovitejši pri produkciji.

Capture One za Sony
Capture One za Sony

Capture One Express (za Sony) je brezplačen nagrajeni program za obdelavo formata RAW, preprosto upravljanje, ponuja pa tudi zmogljiva orodja za urejanje. Capture One Pro (za Sony) ponuja še več orodij za urejanje in fotografiranje s povezavo.

Slika
Imaging Edge™ Webcam

Z aplikacijo Imaging Edge Webcam lahko Sonyjev fotoaparat uporabite kot spletno kamero. Na voljo je široka stopnja združljivosti za pretakanje v živo in konference.

Specifikacije in funkcije

ZV-1 z vsestransko nagibnim LCD-zaslonom, primernim za sebke, držalom za ohišje in lučko za snemanje je zasnovan za ustvarjanje vsebin. Smerni mikrofon s tremi kapsulami in z vetrnim zaslonom posname čist glas z manj hrupa zaradi vetra; stikalo za zameglitev ozadja in nastavitev za predstavitev izdelkov (Product Showcase Setting) pa poskrbita za lažje ustvarjanje zanimivejših videoposnetkov.
  • Velik slikovni CMOS-senzor Exmor RS tipa 1.0

  • Slikovni procesor BIONZ XTm

  • Snemanje videoposnetkov 4K

  • Smerni mikrofon s tremi kapsulami z vetrnim zaslonom

  • Vsestransko nagibni LCD-zaslon, držalo za ohišje in lučka za snemanje

Vrsta senzorja
CMOS-senzor Exmor RS® tipa 1.0 (13,2 mm x 8,8 mm), razmerje stranic 3:2
Število slikovnih pik (učinkovitih)
Približno 20,1 milijona slikovnih pik
Občutljivost ISO (fotografija) (oznaka za priporočeno osvetlitev)
Samodejno (ISO100-12800, izbirno z zgornjo/spodnjo mejo), 100/125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800 (razširljivo do ISO64/80), večstopenjsko odpravljanje šumov: samodejno (ISO100–12800), 100/ 200/400/800/1600/3200/6400/12800/25600
Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju

Ocene in nagrade

Mnenja uporabnikov