ZV-1 II

Ustvarite svoje zgodbe, delite svoj svet

Svoj svet zajemite na želeni način Fotoaparat za vloganje ZV-1 II poenostavi snemanje na poti in vam omogoči zajem videoposnetkov v izjemni kakovosti brez zapletenih postavitev.

Spoznajte ZV-1 II

ZV-1 II je idealen vsestranski fotoaparat za vloganje. Je kompakten in prenosen ter vključuje širokokoten objektiv z zoomom za vsestransko kadriranje, slikovni senzor tipa 1.0 za boljšo kakovost slike in inteligentni mikrofon za jasnejši zvok.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Zasnovano za vlogerje
Funkcije za dvig nivoja vašega vloganja
Sebek štirih modelov, posnet s fotoaparatom za vloganje ZV-1 II
Postavite vse v kader

S fotoaparatom za vloganje ZV-1 II lahko snemate vse od skupinskih sebkov do širnih mestnih pokrajin. Širokokotni 18-mm objektiv zajame širše vidno polje kot človeško oko ter enostavno zajame vse v kader. Širokokotni objektiv spremeni vsakdanje prizore v dinamične posnetke – na prostem ali v zaprtih prostorih.

Slike portreta, bližnji posnetek cveta, mestna pokrajina
Vsestransko kadriranje

Fotoaparat ZV-1 II vam zahvaljujoč širokokotnem objektivu omogoči zajem natančno takega kadra, kot želite. 18 mm je izjemen za selfije, 50 mm pa je idealen za portrete in posnetke. Poleg tega pa bo največja zaslonka F1.8 pri širokokotnem in F4 pri telefoto objektivu omogočila gladko zameglitev ozadja za pravo vzdušje.

Pojasnjevalna slika, na kateri je barvna temperatura prilagojena s funkcijo Moj slog slike
Ustvarjalne barve

Za izdelavo navdušujočega bloga s pravim videzom ne potrebujete nikakršnih izkušenj. Moj slog slike vam omogoči enostavno prilagoditev svetlosti in barv med ogledom načrtovanega kadra brez potrebe po iskanju po menijih. Ustvarjalni videz prek desetih prednastavitev zagotovi posnetke z bolj ustvarjalnimi barvami in razpoloženjem, ki se ujemajo z vašo vizijo.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Dodajte dramatičen pridih

Zgolj tapnite zaslon, da spremenite vsakdanje trenutke v kinematografsko sliko brez naknadnega urejanja. Z nastavitvami kinematografskega vloganja fotoaparat samodejno snema v razmerju višina/širina Cinemascope pri 24 sličicah na sekundo, kar je standard v filmski industriji. Barvo posnetkov lahko spremenite s preprosto izbiro med petimi možnostmi LOOK in štirimi možnostmi MOOD za takojšnje profesionalne rezultate.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Vgrajen mikrofon za razločno snemanje glasu

Novi vgrajeni inteligentni mikrofon s 3 kapsulami v načinu [Samodejno] spremeni smer vgrajenega mikrofona iz [Vse smeri] na [Spredaj], ko fotoaparat prepozna človeški obraz v kadru. Lahko tudi ročno preklopite na [Spredaj] za sebke ali [Zadaj] med snemanjem z govorom. Pritrdite priloženo zaščito pred vetrom, da zmanjšate šum vetra in zajamete jasnejši zvok zunaj.

Ustvarjalna svoboda
Kompakten in enostaven za uporabo
Slika manekenke, ki iz žepa vzame ZV-1 II
Preprosto prenosen

Fotoaparat za vloganje ZV-1 II je majhen in lahek ter je zasnovan, da ga povsod vzamete s seboj – tako kot svoj pametni telefon. S težo zgolj 292 g lahko enostavno zajamete vsakdanje življenje in zgrabite vsebino na poti.

Slika zajema plesanja med spreminjanjem barvne temperature
Enostavno, intuitivno upravljanje

Celo neizkušeni vlogerji lahko s fotoaparatom ZV-1 II takoj začnejo snemati, saj se jim ni treba učiti zapletenih nastavitev. Ikone funkcij na dotik, kot sta snemanje in samodejno odštevanje so prikazane na zaslonu. Prav vam bodo prišle pri snemanju sebkov oziroma v drugih primerih, ko ne morete doseči fizičnih gumbov fotoaparata.

Slika manekenke, ki s fotoaparatom ZV-1 II zajema sebek
Osredotoča se na vas

ZV-1 II s sledenjem na dotik samodejno zagotovi, da ste vedno izostreni. Prepoznava obraze in oči ljudi, zato lahko sledi glavnemu subjektu brez preklapljanja. Zgolj tapnite subjekt na zaslonu in aktivirajte funkcijo. Samodejno ostrenje lahko sledi celo obrazom in očem živali.

Odgovornost za uporabo podatkov

Funkcija registracije obraza vključuje uporabo biometričnih podatkov. Sami ste odgovorni za zbiranje in uporabo tovrstnih podatkov in skladnost z veljavno lokalno zakonodajo. Za več podrobnosti obiščite spodnje spletno mesto.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Učinkovita stabilizacija slike

Tresoči posnetki lahko uničijo tudi najboljše vloge, vendar zasnova fotoaparata ZV-1 II omogoča zajem izjemnih posnetkov tudi med hojo s fotoaparatom v roki Aktivni način pomaga zmanjšati zameglitev fotoaparata, kar omogoči bolj mirne posnetke brez potrebe po enostavnem naknadnem urejanju.

Slika manekenke s šminko v rokah med uporabo Nastavitve za predstavitev izdelka
Izstopajte zgolj s tapom

ZV-1 II je zasnovan za lažje ustvarjanje vsebine. Aktivirajte Nastavitev za predstavitev izdelka in fotoaparat bo samodejno izostril izdelek, ki ga držite, pri čemer niso zahtevane dodatne kretnje. Ali uporabite stikalo za zameglitev ozadja – preprosto izberite [Zameglitev], da izpostavite subjekt, ali [Jasno], da ohranite izostritev celotne slike.

Optimizirano za selfije
Slika treh modelov med snemanjem sebka
Enostavni sebki

Naj ZV-1 II dela za vas in zajame neverjetne skupinske trenutke. Med zajemom sebkov v načinu iAUTO z dvema ali tremi osebami fotoaparat samodejno prilagodi nastavitve, da ohrani ostrino in jasnost vseh obrazov.

Slika dveh moških in dveh žensk, ki posamično snemajo sebke
Vedno si zagotovite najboljši videz

Za najboljši videz na vsakem posnetku. ZV-1 II bo tudi brez posebnih nastavitev natančno zajel vaš kožni odtenek za zdrav in naraven videz. Samodejna izostritev s prioriteto obrazov samodejno osvetli obraz, da vam ne bo treba skrbeti glede osvetlitve. Učinek mehke kože vam prek nastavitev izklopljeno/nizko/srednje/visoko omogoča izbiro gladkosti kože.

Slika izdelka za ZV-1 II med snemanjem z rdečim okvirjem na zaslonu in rdeče žarečo lučko za snemanje
Vedno lahko veste, kdaj snemate 

Poslovite se od nenamernega zamujanja akcije Ko pritisnete gumb MOVIE ali tapnete ikono za snemanje na LCD-zaslonu, lučka za snemanje zasveti rdeče in na zaslonu se prikaže rdeči okvir, ki vas takoj obvesti, da zajemate, kar šteje. Vrtljivi zaslon pomeni, da lahko sledite snemanju med zajemom iz katerega koli kota.

Slika dveh modelov med uporabo GP-VPT2BT kot držala in kot trinožnega stojala
Držalo za snemanje omogoča enostavno vloganje

Vloganje bo bolj enostavno in udobno z izbirnim brezžičnim držalom GP-VPT2BT, ki omogoča zajem bolj stabilnih posnetkov in lahko služi tudi kot trinožno stojalo. Ročica za zoomiranje in gumb za snemanje sta na strani držala, da se vam ne bo treba raztegovati okrog fotoaparata za uporabo ključnih gumbov.

Delite z drugimi in se povezujte
Slika, na kateri oseba prenaša podatke iz fotoaparata v pametni telefon
Enostavna povezljivost s pametnimi telefoni

Povezovanje vašega fotoaparata in pametnega telefona ni bilo še nikoli lažje zahvaljujoč aplikaciji Creators’ App. Prenosi podatkov se nadaljujejo v ozadju, čeprav zaslon pametnega telefona spi ali je zagnana druga aplikacija. Pametni telefon ali računalnik lahko uporabite kot daljinski upravljalnik fotoaparata.

Slika osebe, ki ZV-1 II uporablja kot spletno kamero
Enostavno pretakanje z enojnim kablom

Priključite združljivo napravo prek vrat USB in ZV-1 II spremenite v visoko kakovostno spletno kamero. Velik slikovni senzor tipa 1,0 in prednastavitve za ustvarjalni videz zagotovijo živahne slike.

Logotip za Creators' Cloud
Sonyjeve storitve v oblaku

Prijavite se v Creators' Cloud in čim bolj izkoristite Sonyjeva orodja za podporo produkciji. Storitve v oblaku, kot je Master Cut (Beta), ki uporabi metapodatke fotoaparata in UI v oblaku za izdelavo grobih montaž filmov, vam prihranijo dragoceni čas. Lahko pa uporabite Ci Media Cloud za lažje sodelovanje med produkcijskimi ekipami.

Napredne funkcije
Slika manekenke v mestu s stavbami v ozadju
Visoko kakovostne podobe

Fotoaparat ZV-1 II ponuja zmogljive specifikacije v kompaktnem ohišju za navdušujočo kakovost slike. Velik senzor tipa 1.0 omogoča zajem posnetkov profesionalne kakovosti v formatu XAVC S z do 30p v 4K in do 120p v Full HD za največ 5-krat upočasnjene posnetke. Podpira tudi istočasno posredno snemanje za učinkovit potek naknadne obdelave.

Primerjava slik mestne pokrajine pred in po uporabi naknadnega stopnjevanja barv
Raste z vašo ustvarjalnostjo

S fotoaparatom ZV-1 II boste enostavno okrepili svoje sposobnosti videografije. Tako kot profesionalni fotoaparati serij Cinema Line ali α tudi ZV-1 II podpira profile slike S-Log3 in S-Gamut3.Cine, ki vam omogočajo še večjo prilagodljivost med naknadno produkcijo.

Slika modela z mestno pokrajino v ozadju, posneta z ZV-1 II
Vgrajeni filter ND

Objektiv z zoomom ZEISS® Vario-Sonnar T* 18-50 mm F1.8-4 ima vgrajen filter nevtralne gostote (ND), ki s tremi ustavitvami uravnava svetlobno izpostavitev, kar omogoči boljšo izraznost slik v močni svetlobi. Objektiv ohranja ostrino skozi razpon zooma in vam omogoči zajem vseh posnetkov za poživitev vloga.

Slika ZV-1 II z nameščenim mikrofonom ECM-G1
Naslednji nivo kakovosti zvoka

Kakovost zvoka svojih vlogov lahko dodatno izboljšate z zunanjimi mikrofoni. Mikrofon ECM-G1, na primer, jasno zajame zvok pred fotoaparatom in omogoča priključitev brez kabla. Ali pa izberite med velikim Sonyjevim naborom za različne vrste uporabe.

Proti boljši prihodnosti
Zmanjšanje našega vpliva na okolje
Road to Zero

Sony, ki ga navdihuje lepota sveta, si prizadeva po svojih močeh pomagati ohraniti Zemljo, svojim ustvarjalcem pa še naprej omogočiti, da prepustijo domišljiji prosto pot. Naš cilj je, da do leta 2040 popolnoma odpravimo vpliv na okolje v celotni skupini Sony, zato spodbujamo številne pobude za okolje.

Slika z bambusom, sladkornim trsom in recikliranim papirjem ter embalažo za ZV-1 II
Neplastična zunanja embalaža

Zunanja embalaža fotoaparata ZV-1 II ne vsebuje plastike, ampak uporablja Sonyjev originalni mešani material, ki vsebuje bambus, sladkorni trs in recikliran papir. Ta edinstvena mešanica ne zagotovi zgolj trpežne embalaže visoke kakovosti, ponudi tudi možnost recikliranja za še manjši vpliv na okolje.

Slika embalaže ZV-1 II
Neplastični materiali za embalažo z možnostjo recikliranja

Sony si prizadeva za uporabo neplastičnih materialov za embalažo, ki med pošiljanjem še vedno zagotovijo dobro zaščito pred udarci. Za vrečke izdelkov uporabljamo netkano blago na rastlinski osnovi. Vse to pomaga zmanjšati obremenitev okolja.

Uporaba reciklirane plastike

SORPLAS™ je trpežen recikliran material, ki ga je razvila družba Sony. Skupaj z drugimi materiali ga uporabljamo za izdelavo ohišij fotoaparatov brez kompromisov pri zmogljivosti in funkcionalnosti. Približno 379 ton nereciklirane plastike smo nadomestili z reciklirano plastiko v naših digitalnih fotoaparatih in videokamerah v zadnjih desetih letih.

Zaščita pred vetrom uporablja recikliran poliester

Vlakna v zaščiti pred vetrom, priloženi ZV-1 II, so izdelana izključno iz recikliranih PET plastenk. Opravljeno je obsežno preizkušanje za zagotovitev ustrezne kakovosti zvoka in učinkovitosti zmanjšanja šuma vetra v skladu z našimi standardi za zmanjšanje vpliva na okolje brez kompromisov pri funkcionalnosti.

Vloganje za vse
Slika razdelka menija z bralnikom zaslona za ZV-1 II
Izboljšana dostopnost z bralnikom zaslona

Funkcija bralnika zaslona omogoča glasno branje besedil v zaslonih menijev. Za aktiviranje enostavno pojdite v zavihek [Nastavitev] in vklopite funkcijo [Bralnik zaslona]. Glasnost bralnika zaslona lahko nastavite prek [Možnosti zvoka].

Ikona dostopnosti
Podporna tehnologija fotoaparatov Sony

Sonyjevi fotoaparati Alpha vključujejo vizualno in mobilno dostopno tehnologijo.

Specifikacije in funkcije

Fotoaparat za vloganje ZV-1 II je idealen vsestranski fotoaparat za vlogerje. Širokokotni objektiv z zoomom od 18 mm do 50 mm zagotovi izjemno kakovost slike, s katero bo vaš vlog izstopal iz množice. Vgrajeni inteligentni mikrofon s 3 kapsulami in priložena zaščita pred vetrom zagotovijo tudi izjemen zvok v vaših posnetkih.
  • Vsestranski 18-50 mm širokokotni objektiv z zoomom je idealen za vloganje

  • Velik slikovni senzor tipa 1.0 za osupljivo kakovost slike

  • Vgrajeni mikrofon s 3 kapsulami in priložena zaščita pred vetrom za jasno snemanje glasu

  • Nadzor z dotikom, stikalo za zameglitev ozadja in Nastavitev za predstavitev izdelka omogočajo enostavno vloganje.

  • Lahek dizajn s 292 g omogoča izjemno prenosljivost in ustvarjalno svobodo

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju