USMERJENI MIKROFON ECM-M1

Značilnosti

ECM-M1

PMPC

€ 409,00

(z DDV)

Značilnosti

Slika močno usmerjenega vzorca usmerjenosti

Usmerjeno

Zvoki s sprednje strani so jasno zajeti, šumi iz okolice pa so zadušeni. Izjemen izbor za snemanje ali pretakanje videoposnetkov, kjer subjekt govori neposredno pred mikrofonom.

Ilustracija enosmernega usmerjenega vzorca

Enosmerno

Zajeti so zvoki iz širokega območja pred enoto. Enosmerni način je izjemen izbor za snemanje konferenc in sestankov.

Slika večsmernega vzorca usmerjenosti

Večsmerno

Zvoki iz vseh smeri so zajeti z enako občutljivostjo. Večsmerni način zajame zvok kot tipičen vgrajeni mikrofon znotraj fotoaparata, vendar ponuja izboljšano jasnost in občutljivost ter je priporočen za snemanje zvokov iz okolja.

Slika močno usmerjenega zadnjega vzorca usmerjenosti

Usmerjeno (zadaj)

Zajeti so zvoki iz zadnjega dela enote, zvoki iz sprednjega dela pa so zadušeni. Usmerjeni (Rear) način je idealen za pripovedovanje med snemanjem pokrajine.

Slika močno usmerjenega sprednjega dela z zadnjim vzorcem usmerjenosti

Usmerjeno (spredaj+ zadaj)

Zvoki s sprednjega in zadnjega dela enote so zajeti z enako občutljivostjo, zvoki z levega in desnega dela pa so zadušeni. Usmerjeni način omogoča snemanje zvokov subjekta pred enoto ter glasu videografa in zagotavlja jasen zvok med snemanjem intervjujev.

Slika močno usmerjenega srednjega-zadnjega ločenega vzorca usmerjenosti

Ločena usmerjenost (spredaj/zadaj)

Zvoki s sprednjega (1. kanal) in zadnjega dela (2. kanal) enote so zajeti z enako občutljivostjo (v ločene zvočne kanale), zvoki z levega in desnega dela pa so zadušeni. Usmerjeni način omogoča posamično prilagoditev zvoka iz sprednjega in zadnjega dela po snemanju videoposnetkov, da lahko najdete popolno ravnovesje zvoka pred fotoaparatom in za fotoaparatom med urejanjem.

Slika stereo usmerjenega vzorca

Stereo

Realistično snemanje videoposnetkov je možno z jasnim iskanjem levega (1 kanal) in desnega (2 kanal) vira zvoka. Stereo način je popoln za snemanje videoposnetkov ali premikajočih se predmetov, kot so dirkalni avtomobili in vlaki ali dvoranskih glasbenih nastopov.

Slika močno usmerjenega vzorca

Močno usmerjeno

Mikrofon posname ciljni zvok s sprednjega dela (znotraj širine približno 30 stopinje) in hkrati zaduši drug zvok z dinamičnim prilagajanjem zvoku okolice. Močno usmerjen način je dobra izbira za snemanje prizorov, kot so intervjuji ali sebki, pri katerih je subjekt vedno pred mikrofonom.

Slika izdelka kaže pogled na gumb za izbiro usmerjenosti

Intuitiven gumb za izbiro usmerjenosti

Na zadnjem delu mikrofona je na voljo stikalo, ki omogoča enostavno in intuitivno izbiro vzorcev zajemanja. Kazalec stikala preprosto poravnajte z želenim vzorcem zajemanja. Gumb za zaklep v sredini stikala omogoča zaklepanje stikala za preprečevanje nehotenih sprememb.

Slika izdelka s sprednjim levim pogledom na fotoaparat z nameščenim mikrofonom in zaščito pred vetrom ter grafiko prehoda digitalne valovne oblike iz mikrofona v kamero

Neposreden prenos zvoka za visokokakovosten zvok

Med namestitvijo na večvmesniški nastavek (MI), opremljen z digitalnim zvočnim vmesnikom, se zvočni signal neposredno digitalno prenaša v fotoaparat. Pri tem ne pride do poslabšanja signala, zato je kakovost zvoka nespremenjena.

Slika izdelka kaže pogled na filter in stikala za upravljanje dušilnega člena

Notranji digitalni filter za odpravljanje šuma omogoča jasne posnetke

Moteč neprekinjen šum v ozadju je učinkovito zadušen z digitalnim filtrom za odpravljanje šuma in jasnim snemanjem zvoka. Nizkoprepustni filter zmanjša šum vetra, brnenje klimatske naprave in druge nizkofrekvenčne vibracije. Dušenje šuma na stopnji snemanja zmanjša delovno obremenitev med naknadno obdelavo, s čimer izboljša skupno učinkovitost.

Slika izdelka kaže mikrofon z nameščeno zaščito pred vetrom

Vključena tudi plišasta zaščita pred vetrom

Vključena tudi plišasta zaščita pred vetrom. Med snemanjem na prostem v vetrovnih razmerah lahko zmanjšate šum vetra in zajamete zvok.

Slika izdelka kaže pogled na podstavek mikrofona

Učinkovito mehansko odpravljanje šumov

Zasnova duši udarce in tresljaje za učinkovito zmanjšanje hrupa vibriranja pri nizkih frekvencah. Zasnova brez kablov poleg tega odpravi mehanski prenos šumov vibriranja v mikrofon prek kablov.

Slika uporabe kaže mikrofon, ki ga uporabnik nosi v roki

Kompaktna velikost za boljšo prenosljivost

Navdušujoče kompaktna velikost (dolžina 64,4 mm) in nizka teža (65 g) za visoko stopnjo svobode in mobilnosti pri snemanju. Mikrofon ni na poti pri sebkih ali med uporabo močno širokokotnih objektivov. Kompaktna velikost poenostavi uporabo s kardanskimi mehanizmi in držali.

Slika uporabe kaže uporabnika med ročnim snemanjem s fotoaparatom z nameščenim mikrofonom in zaščito pred vetrom

Uporaba brez baterij in kablov

Podpora za večvmesniški nastavek (MI) zagotavlja snemanje brez baterij in kablov, kar omogoča začetek snemanja takoj pri priključitvi mikrofona. Napajanje poteka neposredno prek fotoaparata, da lahko snemate naprej, ne da bi vas skrbelo glede napolnjenosti baterij mikrofona. LCD-zaslon fotoaparata z nastavljivim kotom lahko uporabljate v želenem položaju, kjer ga ne ovira kabel mikrofona.

Fotografija fotoaparata z OSD

Podprto 4-kanalno snemanje

ECM-M1 podpira 4-kanalno snemanje na združljivih fotoaparatih, pri čemer prek kanalov 3 in 4 lahko opravite večsmerno varnostno kopiranje posnetkov. Ti kanali lahko posnamejo varnostne posnetke v večsmernem načinu (fiksno za kanal 3 in –20 dB, fiksno za 4) ko je glavnina zvoka posneta na kanala 1 in 2 z uporabo izbranega vzorca usmerjenosti.

Slika izdelka kaže zadnji, levi in desni stranski pogled na mikrofon

Nastavitve zvoka

Celoviti, jasno označeni krmilni elementi olajšajo prilagoditev in potrditev vseh nastavitev mikrofona na prvi pogled za brezskrbno uporabo.

Slika uporabe kaže fotoaparat, nameščen na kardanskem mehanizmu z reko v ozadju

Na prah in vlago odporna zasnova

ECM-M1 ima na prah in vlago odporno zasnovo, ki omogoča zanesljivo delovanje v zahtevnih pogojih na prostem.