Slika mikrofona in sprejemnika
Slika mikrofona z zaščito pred pokanjem
Slika leve strani mikrofona
Slika desne strani mikrofona
Slika zadnje strani mikrofona
Slika leve strani sprejemnika
Slika desne strani sprejemnika
Slika ICLE-7M4 z nameščenim sprejemnikom
Slika mikrofona in pripomočkov
Kompakten prenosni mikrofon za pretakanje v visoki kakovosti

Brezžični mikrofon za pretakanje ECM-S1 zagotavlja jasno snemanje digitalnega zvoka visoke kakovosti brez šumov v kompaktni, lahki enoti. Ponuja brezžično in žično povezovanje ter širokemu naboru naprav zagotovi zvok visoke kakovosti.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Visokokakovosten digitalni zvok, tako v zaprtih prostorih kot na prostem
Kompakten in lahek brezžični mikrofon za pretakanje

Prenosni mikrofon za pretakanje ECM-S1 v kompaktnem in lahkem ohišju ponuja brezžično in žično povezljivost ter omogoča visokokakovostno, jasno snemanje ali pretakanje zvoka z nizko stopnjo šuma in nizkim zamikom tako v zaprtih prostorih kot na prostem.

Ilustracija ponazarja tri kapsule mikrofona, vgrajene v mikrofon
Visoko kakovostne kapsule mikrofona za jasno snemanje glasov

Kljub kompaktnosti in nizki teži je mikrofon ECM-S1 opremljen s tremi kapsulami mikrofona z velikim premerom (14 mm), ki zagotavljajo jasno in visokokakovostno snemanje zvoka z enakomernim frekvenčnim odzivom, še posebej v nizkem, srednjem območju, hkrati pa zadušijo šume. Izjemna kakovost zvoka močno prispeva k splošnem vtisu, ki ga videoposnetek z dobro produkcijsko kakovostjo pusti na gledalce.

Slika uporabe kaže žensko med petjem, pri čemer ima usta pri mikrofonu z nameščeno zaščito pred pokanjem
Nizki lastni nivoji šuma zagotavljajo jasen zvok

Nizek lasten nivo šuma in širok dinamični razpon mikrofona omogočata jasen zajem celo tihih zvokov. Mikrofon je zasnovan za pretakanje in je prilagojen posebej za jasen in naraven zajem bogate teksture človeškega glasu v neposredni bližini ust.

Ilustracija treh smeri in njihovih značilnostih
Možen je izbor smeri v skladu s potrebami prizora

Zagotovljeni so trije načini usmerjenega zajema zvoka: enosmerni, večsmerni in stereo. Stikalo na stranskem delu mikrofona uporabniku omogoča izbiro ustrezne usmerjenosti za trenutni prizor ali način uporabe.

Slika izdelka kaže približan pogled stikala filtra odpravljanja šumov in nizkoprepustnega filtra
Funkcije filtra za odpravljanje šumov

Digitalni filter za odpravljanje šumov odpravi šume iz ozadja, nizkoprepustni filter na strani mikrofona zmanjša nizkofrekvenčne zvoke vetra, klimatske naprave in vibracij. Naknadna obdelava ne zahteva toliko odpravljanja šuma, kar izboljša učinkovitost poteka dela.

Slika izdelka mikrofona z nameščeno zaščito pred pokanjem
Zaščita pred pokanjem zaduši tovrstne šume

Vključena je zaščita pred pokanjem, ki prepreči nadležne zvoka pokanja, do katerih lahko pride zaradi vokalnih zapornikov, ko je mikrofon postavljen blizu ust govorca, kar omogoča optimalno snemanje vokalov, govora in drugih zvokov.

Kompakten, lahek in enostaven za uporabo
Slika izdelka z osebo, ki drži mikrofon v eni roki
Kompaktna, lahka zasnova

ECM-S1 vključuje kompakten in lahek mikrofon/oddajnik in sprejemnike za izjemno funkcionalnost in visoko kakovost digitalnega zvoka. Uporabljate ga lahko skupaj s fotoaparatov v širokem naboru okolij, tako v zaprtih prostorih kot na prostem.

Slika izdelka kaže stikalo glasnosti zvoka na mikrofonu z osvetljenimi LED-indikatorji
Uporaba za potrditev in prilagoditev v realnem času

Neodvisno stikalo GLASNOSTI ZVOKA omogoča prilagoditev nivoja vhodnega zvoka v realnem času prek zgornjega stikala. Poleg tega lahko prek lučke LINK preverite stanje povezave med mikrofonom in sprejemnikom.

Slika kaže simbol baterije, neposredno priključen v sprejemnik prek večvmesniškega nastavka
Primeren za dolge ure snemanja na prostem

Baterija je vgrajena tako sprejemnik kot v mikrofon. Sprejemnik lahko neprekinjeno uporabljate z neposrednim napajanjem, ko je priključen v večvmesniški nastavek fotoaparata oz. v računalnik ali drugo napravo. Povsem napolnjen mikrofon omogoča 13 ur neprekinjene uporabe. Mikrofon lahko uporabljate dlje časa brez skrbi glede baterije.

Ilustracija radijskega prenosa iz mikrofona v sprejemnik, ki je nameščen na fotoaparatu
Izboljšana prilagodljivost in snemanje zvoka prek brezžičnega prenosa

Kodeka Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) in LC3plus zagotavljata nizko porabo energije, nizek zamik in kakovosten zvok. Komunikacija je možna na razdalji do 150 m, če vmes ni ovir, kar zagotavlja prilagodljivo postavitev mikrofona na prostem.

Slika uporabe z žensko, ki poje v mikrofon, nameščen na nosilec
Podpira različne načine namestitve in priključitve

Mikrofon lahko namestite na stojalo med snemanjem, pri čemer lahko prilagajate kot mikrofona (naprej/nazaj). Za namestitev mikrofona na trinožno stojalo lahko uporabite tudi 1/4-palčni navoj na dnu mikrofona ali pa ga namestite na nosilec s pomočjo pretvornika

Širok nabor možnosti fotoaparatov in zunanjih naprav
Slika uporabe dveh oseb, ki sedita zunaj z mikrofonom pred seboj in s kamero v bližini z nameščenim sprejemnikom
Večvmesniški nastavek zagotavlja minimalni zamik zvoka in napajanje brez kablov

Sprejemnik lahko priključite v Sonyjev fotoaparat s podporo za večvmesniški nastavek, na digitalni fotoaparat z izmenljivimi objektivi serije α™ ali fotoaparat za vloganje, kar odpravi potrebo po ločenem napajalnem kablu ali kablu za prenos zvoka.

Ilustracija kaže valovne oblike, ki predstavljajo, da se digitalni zvok iz sprejemnika prenaša neposredno v fotoaparat prek večvmesniškega nastavka
Brezžično snemanje zvoka v sodelovanju s kamero

S povezovanjem sprejemnika v Sonyjev fotoaparat s podporo za večvmesniški nastavek z digitalnim zvočnim vmesnikom, lahko zvok visoke kakovosti zajamete in prenašate digitalno brez poslabšanja – brezžična povezava pri tem zagotavlja največjo svobodo pri snemanju.

Slika uporabe kaže osebo med kuhanjem s stoječim mikrofonom v bližini, pri čemer je sprejemnik prek kabla USB priključen v pametni telefon na stojalu
Digitalni avdio izhod USB

Tako mikrofon kot sprejemnik imata vrata USB Type-C®, ki zagotavljajo 48­kHz/24-bitni digitalni izhod zvoka. To omogoča priključitev mikrofona na širok nabor naprav, kar omogoča snemanje filmov in pretakanje z različnimi možnostmi povezave.

Slika priključitve sprejemnika prek zvočnega kabla in 3,5-mm mini vtičnice v različne naprave, kot so pametni telefoni in osebni računalniki
Vhod/izhod za zvok iz mikrofona prek 3,5-mm mini priključka (stereo)

3,5-mm mini priključek (stereo) je zagotovljen za izhod zvoka iz sprejemnika, kar omogoča uporabo s fotoaparati, osebnimi računalniku, diktafoni in drugimi napravami brez večvmesniškega nastavka.

Slika uporabe kaže moškega, ki ima med sedenjem pred računalniškim monitorjem slušalke na glavi, ki so prek kabla priključene v mikrofon
Spremljanje zvoka s slušalkami

Mikrofon ima izhod za slušalke, ki omogoča spremljanje zvok prek slušalk (naprodaj ločeno)  med snemanjem prek povezave USB.

Širši izbor mikrofonov
Slika izdelka za različne modele mikrofonov, drugi ob drugih
Razširitev Sonyjeve ponudbe mikrofonov

S širšim izborom razpoložljivih Sonyjevih mikrofonov lahko zdaj izbirate med večjim naborom možnosti glede na želeno situacijo in vrsto uporabe mikrofona.

Specifikacije in funkcije

Brezžični mikrofon za pretakanje ECM-S1 zagotavlja jasen in visokokakovosten zvok brez šumov v kompaktni, lahki enoti. Ker ponuja tako brezžične kot žične povezave, lahko zagotovi visokokakovosten zvok z minimalnim zamikom zvoka širokemu naboru naprav, kar vključuje fotoaparate, osebne računalnike in pametne telefone.
  • Visokokakovosten zvok z minimalnim zamikom iz prenosnega mikrofona za pretakanje

  • Kompakten, lahek, enostaven za prenašanje in za uporabo tako v zaprtih prostorih kot na prostem

  • Vključuje žične in brezžične povezave za povezljivost s številnimi napravami

  • Brezžična porazdelitev z nizkim zamikom in izjemno kakovostjo digitalnega zvoka

  • Izjemno kakovostne kapsule mikrofona in filter za odpravljanje šuma zagotovijo izjemno kakovost zvoka

Preberite več o funkcijah za varčevanje z energijo in naši predanosti varovanju okolja za bolj trajnostno prihodnost Obiščite našo ekološko spletno stran