Značilnosti

Ilustracija ponazarja tri kapsule mikrofona, vgrajene v mikrofon

Visoko kakovostne kapsule mikrofona za jasno snemanje glasov

Kljub kompaktnosti in nizki teži je mikrofon ECM-S1 opremljen s tremi kapsulami mikrofona z velikim premerom (14 mm), ki zagotavljajo jasno in visokokakovostno snemanje zvoka z enakomernim frekvenčnim odzivom, še posebej v nizkem, srednjem območju, hkrati pa zadušijo šume. Izjemna kakovost zvoka močno prispeva k splošnem vtisu, ki ga videoposnetek z dobro produkcijsko kakovostjo pusti na gledalce.

Ilustracija radijskega prenosa iz mikrofona v sprejemnik, ki je nameščen na fotoaparatu

Brezžični prenos z nizkim zamikom in visoko kakovostjo zvoka

Kodeka Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) in LC3plus zagotavljata nizko porabo energije, nizek zamik in visoko kakovost zvoka. Izboljšana brezžična povezljivost in zmogljivost celo v okoljih z ovirami ali več brezžičnimi viri zagotavlja izboljšano stabilnost povezave med mikrofonom in sprejemnikom. Komunikacija je možna na razdalji do 150 m, če vmes ni ovir.

Slika uporabe kaže žensko med petjem, pri čemer ima usta pri mikrofonu z nameščeno zaščito pred pokanjem

Nizki lastni nivoji šuma zagotavljajo jasen zvok

Nizek lasten nivo šuma in širok dinamični razpon mikrofona omogočata jasen zajem celo tihih zvokov. Mikrofon je zasnovan za pretakanje in je prilagojen posebej za jasen in naraven zajem bogate teksture človeškega glasu v neposredni bližini ust.

Ilustracija treh smeri in njihovih značilnostih

Izbrati je mogoče tri smeri

Na voljo so tri možnosti usmerjenosti. Enosmerna je idealna za uporabo v zaprtih prostorih, saj zmanjša zajem odmeva od sten; večsmerna omogoča snemanje za vključevanje zvoka iz okolja; stereo pa zagotavlja občutek prisotnosti in visoko kakovost zvoka. 

Slika izdelka kaže mikrofon s pogledom stikala filtra odpravljanja šumov in nizkoprepustnega filtra

Funkcije filtra za odpravljanje šumov

Filter za odpravljanje šumov z obdelavo digitalnega signala učinkovito odstrani nadležne šume iz ozadja in zagotovi jasne posnetke. Nizkoprepustni filter na strani mikrofona zmanjša tudi neželene nizkofrekvenčne zvoke vetra, klimatske naprave in vibracij. Naknadna obdelava zato ne zahteva toliko odpravljanja šuma, zaradi česar bo potek dela bolj učinkovit.

Slika izdelka mikrofona z nameščeno zaščito pred pokanjem

Zaščita pred pokanjem zaduši tovrstne šume

Vključena je zaščita pred pokanjem, ki prepreči nadležne zvoka pokanja, do katerih lahko pride zaradi vokalnih zapornikov, ko je mikrofon postavljen blizu ust govorca, kar omogoča optimalno snemanje vokalov, govora in drugih zvokov.

Slika kaže simbol baterije, neposredno priključen v sprejemnik prek večvmesniškega nastavka

Napajanje in vgrajena baterija za dolgotrajno snemanje

Sprejemnik ima neposredno napajanje, ko ga priključite na večvmesniški nastavek fotoaparata ali prek vmesnika USB Type-C® v osebni računalnik ali drugo napravo. Mikrofon zagotavlja skoraj 13 ur uporabe na vgrajeno baterijo, lahko pa tudi neprekinjeno prejema napajanje, če je priključen prek vmesnika USB Type-C®.

Slika izdelka z osebo, ki drži mikrofon v eni roki

Kompaktna, lahka zasnova

ECM-S1 ponuja visoko kakovost zvoka mikrofona za pretakanje s kompaktnim in lahkim mikrofonom in enoto sprejemnika, idealno za uporabo v zaprtih prostorih (domači studio) ali na prostem. Mere sprejemnika so 32 mm x 29 mm x 50 mm (Š/V/G), tehta pa 25 g. Mere mikrofona so 63 mm x 137,5 mm x 63 mm (Š/V/G), tehta pa 157 g (vključno s stojalom).

Slika uporabe kaže moškega, ki ima med sedenjem pred računalniškim monitorjem slušalke na glavi, ki so prek kabla priključene v mikrofon

Možnost spremljanja zvoka

Med snemanjem prek povezave USB v osebni računalnik ali pametni telefon lahko zvok spremljate pred prenosom v zunanjo napravo tako, da komercialno razpoložljive slušalke priključite neposredno v mikrofon. 

Slika uporabe z žensko, ki poje v mikrofon, nameščen na nosilec

Priključitev na stojalo, trinožno stojalo ali nosilec

Mikrofon lahko namestite na stojalo med snemanjem, pri čemer lahko prilagajate kot mikrofona (naprej/nazaj). Za namestitev mikrofona na trinožno stojalo lahko uporabite tudi 1/4-palčni navoj na dnu mikrofona ali pa ga namestite na nosilec s pomočjo pretvornika.

Slika izdelka kaže stikalo glasnosti zvoka na mikrofonu z osvetljenimi LED-indikatorji

Med uporabo lahko spremljate in prilagajate zvok v realnem času

Med snemanjem zvoka lahko glasnost mikrofona prilagodite s stikalom za GLASNOST ZVOKA (zgoraj) med preverjanjem nivojem vhoda zvoka v realnem času prek indikatorjev LED. Glasnost slušalk ter razmerje glasnosti in osebnih računalnikom lahko prilagodite s spodnjim stikalom, ko je uporabljena žična povezava. S pritiskom stikala lahko po korakih prilagajate mešanico vhodnega zvoka iz mikrofona in naprave. Med uporabo brezžične povezave lahko stanje povezave za snemanje preverjate prek lučk LINK na mikrofonu in sprejemniku.

Slika uporabe dveh oseb, ki sedita zunaj z mikrofonom pred seboj in s kamero v bližini z nameščenim sprejemnikom

Večvmesniški nastavek zagotavlja minimalni zamik zvoka in napajanje brez kablov

Sprejemnik lahko priključite v Sonyjev fotoaparat s podporo za večvmesniški nastavek, na primer eden od digitalnih fotoaparatov z izmenljivimi objektivi serije α™ ali fotoaparatov za vloganje, kar odpravi potrebo po ločenem napajalnem kablu ali kablu za prenos zvoka.

Slika uporabe kaže osebo med kuhanjem s stoječim mikrofonom v bližini, pri čemer je sprejemnik prek kabla USB priključen v pametni telefon na stojalu

Digitalni avdio izhod USB

Tako mikrofon kot sprejemnik imata vrata USB Type-C®, ki zagotavlja 48­kHz/24-bitni digitalni izhod zvoka. To omogoča priključitev mikrofona neposredno v osebni računalnik ali pametni telefon prek kabla USB; brezžično v sprejemnik in nato prek kabla USB v osebni računalnik ali pametni telefon oziroma v fotoaparat prek večvmesniškega nastavka.

Slika priključitve sprejemnika prek zvočnega kabla in 3,5-mm mini vtičnice v različne naprave, kot so pametni telefoni in osebni računalniki

Vhod/izhod za zvok iz mikrofona prek 3,5-mm mini priključka (stereo)

3,5-mm mini priključek (stereo) je zagotovljen za izhod zvoka iz sprejemnika, kar omogoča uporabo s fotoaparati, osebnimi računalniku, diktafoni in drugimi napravami brez večvmesniškega nastavka.

Slika uporabe kaže moškega, ki drži kitaro in govori v mikrofon v bližini, hkrati pa gleda v fotoaparat z nameščenim sprejemnikom

Mono, enosmerno snemanje

Enosmerno snemanje zajame širok nabor zvokov pred mikrofonov ter zaduši zvoke z zadnje smeri. Primerno je za poddaje, govor in druge situacije, kjer uporabnik govori sam.

Slika uporabe kaže mikrofon sredi mize med pogovorom štirih oseb v njegovi okolici

Mono, večsmerno snemanje

Pri večsmernem snemanju ponuja enako občutljivost v vseh smereh. Primeren je za snemanje glasov več ljudi in zajem vzdušja na določenem mestu.

Slika uporabe kaže moškega med petjem v mikrofon na stojalu, pri čemer ima kitarista na levi in desni strani

Stereo, enosmerno

Enosmerno stereo snemanje zajame razpon zvoka z leve proti desni strani z bogatim občutkom prisotnosti – primerno je za glasbene nastope in petje.