Slika sprejemnika in dveh mikrofonov-oddajnikov
Slika sprejemnika, nameščenega na večvmesniški nastavek fotoaparata, in dveh mikrofonov-oddajnikov z nameščenimi zaščitami pred vetrom
Slika sprejemnika in mikrofonov-oddajnikov s priloženo dodatno opremo
Slika kaže desno stran mikrofona-oddajnika
Slika kaže zgornji del mikrofona-oddajnika
Slika kaže levo stran dvokanalnega sprejemnika
Slika kaže gumb SAFETY na sprejemniku
Slika kaže pogled od zgoraj na dvokanalni sprejemnik
Slika kaže mikrofona-oddajnika in sprejemnika v polnilni torbici
Slika izdelka dveh enot mikrofona-oddajnika in sprejemnika v polnilni torbici na leseni mizi
Dvokanalni brezžični mikrofon za kakovostno digitalno snemanje

ECM-W3 vključuje dva mikrofona-oddajnika z visokim razmerjem med signalom in šumom (S/N) ter dvokanalni sprejemnik. Oddajniki in sprejemnik digitalno obdelujejo zvok ter ga brezžično prenašajo, kar omogoča zajem in snemanje glasov dveh govorcev z izjemno jasnostjo in nizko stopnjo šuma.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Digitalno snemanje zvoka z izjemno kakovostjo
Situacijska slika para moških in žensk med snemanjem s fotoaparatom in mikrofonom.
Digitalno snemanje zvoka visoke kakovosti

Enoti mikrofona z visokim razmerjem med signalom in šumom (S/N) sta vgrajeni v kombinirana mikrofona-oddajnika, kar omogoča jasno snemanje glasu z nizko stopnjo šuma.

Ilustracija kamere in mikrofona, povezanih z valovanji, ki ponazarjajo digitalne signale
Digitalni prenos visokokakovostnega zvoka po dveh kanalih

Priključitev dvokanalnega sprejemnika v Sonyjev fotoaparat s podporo za večvmesniški nastavek, na primer eden od digitalnih fotoaparatov z izmenljivimi objektivi serije α™ ali fotoaparatov za vloganje, omogoča snemanje izhoda digitalnega zvočnega signala neposredno v ohišje fotoaparata za visokokakovostno snemanje zvoka z minimalnim šumom.

Slika uporabe kaže moškega, ki nosi mikrofon in govori na javnem prostoru v gneči
Funkcije filtra za odpravljanje šumov

Na strani mikrofona sta filter za odpravljanje šumov z obdelavo digitalnega signala in nizkoprepustni filter za zmanjšanje šumov v nizkofrekvenčnem območju. Naknadna obdelava zato ne zahteva toliko odpravljanja šuma, zaradi česar bo potek dela bolj učinkovit.

Širok nabor načinov snemanja zvoka
Slika uporabe sprejemnika mikrofona, nameščenega na fotoaparat
Združljivo z večvmesniškim nastavkom

Sprejemnik lahko enostavno priključite v Sonyjev fotoaparat s podporo za večvmesniški nastavek, na primer eden od digitalnih fotoaparatov z izmenljivimi objektivi serije α™ ali fotoaparatov za vloganje, brez potrebe po kablih za takojšnje snemanje zvoka brez motenja LCD-zaslona z vsestranskim nagibom, četudi je odprt vodoravno za snemanje. To omogoča večjo stopnjo svobode in mobilnosti med snemanjem.

Fotografija moškega in ženske med nošenjem mikrofona in smehljanjem v fotoaparat z nameščenim sprejemnikom
Priročnost brezžične povezave

ECM-W3 vključuje dva mikrofona-oddajnika in dvokanalni sprejemnik, kar zagotavlja brezžični zajem glasov dveh govorcev. Komunikacija je možna na razdalji največ 150 m na lokacijah brez ovir, pri čemer kodeka Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) in LC3plus zagotavljata nizko porabo energije, nizek zamik in visoko kakovost zvoka. Zaradi funkcij za varčevanje z energijo uporabljajo manjše baterije.

Slika izdelka varnostnega gumba na sprejemniku
Varnostne in dušilne funkcije

Varnostna funkcija omogoča istočasno snemanje dveh zvočnih signalov, enega pri običajni glasnosti in drugega pri 20 dB nižji glasnosti, kar zmanjša tveganje rezanja med glasnim snemanjem. Funkcija dušilnega člena pa omogoča nastavitev nivoja glasnosti snemanja na eno od treh vrednosti glede na glasnost zvoka.

Slika izdelka kaže 3,5-mm zvočni vhod in USB-priključek na sprejemniku
Vhod/izhod zvoka mikrofona

3,5-mm mini priključek (mono) je zagotovljen kot zunanji vhodni priključek za mikrofon na strani mikrofona, 3,5-mm mini priključek (stereo) na strani sprejemnika pa se uporablja kot priključek za izhod zvoka. Poleg zajema zvoka prek vtičnega stereo mikrofona je možen tudi izhod v naprave, ki niso opremljene z večvmesniškim nastavkom.

Fotografija moškega, ki ima med predstavitvijo mikrofon pritrjen na oblačilih
Digitalni avdio izhod USB

Sprejemnik lahko digitalni zvok (48 kHz/24 bit) oddaja iz sprejemnika prek kabla USB v pametni telefon ali osebni računalnik ali pa za snemanje v naprave, ki imajo podporo za vhod zvoka prek USB.

Kompaktnost, nizka teža in visoka stopnja zanesljivosti
Slika uporabe kaže moškega med pritrjevanjem mikrofona na oblačila
Kompaktna in lahka zasnova

Tako mikrofona-oddajnika kot sprejemnik sta izjemno mobilna, prenosna, kompaktna in lahka, da vas ne bosta ovirala med prenašanjem ali snemanjem. Na prah in vlago odporna zasnova vam omogoča, da jih brezskrbno uporabljate na prostem.

Slika izdelka sprejemnika
Funkcije obveščanja o stanju

Lučka LINK označuje stanje komunikacijskega kanala med mikrofonom in sprejemnikom, da prepreči napake med snemanjem. Lučki POWER na mikrofonu in sprejemniku označujejo nivo baterije, kar prepreči napake zaradi izpraznjenih baterij.

Ilustracija dovajanja napajanja iz fotoaparata v sprejemnik
Funkcija pomoči na baterijo

Sprejemnik prejme napajanje neposredno iz fotoaparata z izmenljivimi objektivi serije α™ ali fotoaparata za vloganje.

Slika izdelka mikrofona in sprejemnika v polnilni torbici
Kompaktna torbica za polnjenje

Majhna polnilna torbica je priložena v paketu, kar vam omogoča nadaljevanje snemanja, ne da bi skrbeli, da bo zmanjkalo baterije. Enota mikrofona-oddajnika lahko ob polni napolnjenosti baterije neprekinjeno deluje približno 6 ur.

Slika izdelka kaže mikrofon z nameščeno zaščito pred vetrom
Zaščita pred vetrom (priložena)

Vključeno zaščito pred vetrom lahko uporabite za zmanjšanje šuma vetra, do katerega lahko pride, ko na mikrofon vpliva močan veter ali dihanje. To omogoča stabilno in jasno snemanje glasu govorca, celo pri snemanju na prostem.

Širši izbor mikrofonov
Slika izdelka za Sonyjeve mikrofone druge ob drugih
Razširitev Sonyjeve ponudbe mikrofonov

S širšim izborom Sonyjevih mikrofonov lahko zdaj izbirate med večjim naborom možnosti glede na želeno situacijo in vrsto uporabe mikrofona.

Specifikacije in funkcije

ECM-W3 vključuje dva mikrofona-oddajnika z visokim razmerjem med signalom in šumom ter dvokanalni sprejemnik. Oddajniki in sprejemnik digitalno obdelujejo zvok ter ga brezžično prenašajo, kar omogoča zajem in snemanje glasov dveh govorcev z izjemno jasnostjo in nizko stopnjo šuma.
  • Digitalno snemanje zvoka visoke kakovosti

  • Izjemen dvokanalni digitalni prenos zvoka

  • Priročnost brez kablov z brezžičnim prenosom in večvmesniškim nastavkom

  • Kompakten, lahek, izjemno prenosen, idealen za vloganje in intervjuje

  • Vsestransko s številnimi vrstami povezljivosti

Preberite več o funkcijah za varčevanje z energijo in naši predanosti varovanju okolja za bolj trajnostno prihodnost Obiščite našo ekološko spletno stran