Značilnosti

Situacijska slika para moških in žensk med snemanjem s fotoaparatom in mikrofonom.

Digitalno snemanje zvoka visoke kakovosti

Enoti mikrofona z visokim razmerjem med signalom in šumom (S/N) sta vgrajeni v dva mikrofona-oddajnika, kar omogoča jasno snemanje glasu z nizko stopnjo šuma.

Ilustracija kamere in mikrofona, povezanih z valovanji, ki ponazarjajo digitalne signale

Digitalni prenos visokokakovostnega zvoka po dveh kanalih

Priključitev dvokanalnega sprejemnika v Sonyjev fotoaparat s podporo za večvmesniški nastavek, na primer eden od digitalnih fotoaparatov z izmenljivimi objektivi serije α™ ali fotoaparatov za vloganje, omogoča snemanje izhoda digitalnega zvočnega signala neposredno v ohišje fotoaparata za visokokakovostno snemanje zvoka z minimalnim šumom.

Slika uporabe kaže moškega, ki nosi mikrofon in govori na javnem prostoru v gneči

Funkcije filtra za odpravljanje šumov

Filter za odpravljanje šumov z obdelavo digitalnega signala učinkovito odstrani nadležne šume iz ozadja in zagotovi jasne posnetke. Nizkoprepustni filter na strani mikrofona zmanjša tudi neželene nizkofrekvenčne zvoke vetra, klimatske naprave in vibracij. Naknadna obdelava zato ne zahteva toliko odpravljanja šuma, zaradi česar bo potek dela bolj učinkovit.

Slika uporabe sprejemnika mikrofona, nameščenega na fotoaparat

Združljivo z večvmesniškim nastavkom

Sprejemnik lahko enostavno priključite v Sonyjev fotoaparat s podporo za večvmesniški nastavek, na primer eden od digitalnih fotoaparatov z izmenljivimi objektivi serije α™ ali fotoaparatov za vloganje, brez potrebe po kablih in boste takoj pripravljeni za digitalno snemanje zvoka brez kakršnih koli težav.

Fotografija moškega in ženske med nošenjem mikrofona in smehljanjem v fotoaparat z nameščenim sprejemnikom

Priročnost brezžične povezave

ECM-W3 vključuje dva mikrofona-oddajnika in dvokanalni sprejemnik, kar zagotavlja brezžični zajem glasov dveh govorcev. Komunikacija je možna na razdalji največ 150 m na lokacijah brez ovir, pri čemer kodeka Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) in LC3plus zagotavljata nizko porabo energije, nizek zamik in visoko kakovost zvoka. Zaradi funkcij za varčevanje z energijo lahko uporabljajo manjše baterije.

Slika izdelka varnostnega gumba na sprejemniku

Varnostne in dušilne funkcije

Zagotovljena je varnostna funkcija, ki omogoča istočasno snemanje dveh zvočnih signalov, enega pri običajni glasnosti in drugega pri 20 dB nižji glasnosti, kar zmanjša tveganje rezanja med glasnim snemanjem. Zagotovljena je tudi funkcija dušilnega člena, ki omogoča nastavitev nivoja glasnosti snemanja na eno od treh vrednosti glede na glasnost zvoka.

Slika izdelka kaže 3,5-mm zvočnih vhod in USB-priključek na sprejemniku

Vhod/izhod zvoka mikrofona

3,5-mm mini priključek (mono) je zagotovljen kot zunanji vhodni priključek za mikrofon na strani mikrofona, 3,5-mm mini priključek (stereo) na strani sprejemnika pa se uporablja kot priključek za izhod zvoka. Poleg zajema zvoka prek vtičnega stereo mikrofona izhod je možen tudi izhod v naprave, ki niso opremljene z večvmesniškim nastavkom.

Slika kaže odprtine za vijake v držalo zaščite priključka

Stojalo sprejemnika in adapter z izvrtino

Priloženo je stojalo z zaščito priključka. Uporabljate ga lahko kot stojalo za sprejemnik ali pa kot adapter za priključitev sprejemnika na sponko za pametni telefon.

Fotografija moškega, ki ima med predstavitvijo mikrofon pritrjen na oblačilih

Digitalni avdio izhod USB

Sprejemnik lahko digitalni zvok (48 kHz/24 bit) oddaja iz sprejemnika prek kabla USB v pametni telefon ali osebni računalnik ali pa za snemanje v naprave, ki imajo podporo za vhod zvoka prek USB. Ko uporabljate napravo s podporo za vhod zvoka prek USB, drsno stikalo na sprejemniku premaknite na ANALOG ali DIGITAL.

Slika uporabe kaže moškega med pritrjevanjem mikrofona na oblačila

Kompaktna in lahka zasnova

Skupne mere mikrofona in oddajnika so 25,0 x 52,5 x 20,5 mm, vsaka od njiju pa tehta zgolj 17 g. Sprejemnik meri 32,0 x 29,0 x 50,0 mm in tehta zgolj 25 g. Tako mikrofona-oddajnika kot sprejemnik ponujajo izjemno mobilnost in prenosnost ter so dovolj kompaktni in lahki, da vas ne bodo ovirali med prenašanjem ali snemanjem. Na prah in vlago odporna zasnova vam omogoča, da jih brezskrbno uporabljate na prostem.

Ilustracija dovajanja napajanja iz fotoaparata v sprejemnik

Funkcija pomoči na baterijo

Sprejemnik prejme napajanje neposredno iz fotoaparata z izmenljivimi objektivi serije α™ ali fotoaparata za vloganje.

Slika izdelka kaže mikrofon z nameščeno zaščito pred vetrom

Zaščite pred vetrom (priložene)

Vključene zaščite pred vetrom lahko uporabite za zmanjšanje šuma vetra, do katerega lahko pride, ko na mikrofone vpliva močan veter ali dihanje. To omogoča stabilno in jasno snemanje glasov govorcev, celo pri snemanju na prostem.

Slika izdelka sprejemnika

Funkcije obveščanja o stanju

Lučka LINK označuje stanje komunikacijskega kanala med mikrofonom in sprejemnikom, da prepreči napake med snemanjem. Lučki POWER na mikrofonu in sprejemniku označujejo nivo baterije, kar prepreči napake zaradi izpraznjenih baterij.

Slika izdelka mikrofona in sprejemnika v polnilni torbici

Kompaktna torbica za polnjenje

Majhna polnilna torbica je priložena v paketu, kar vam omogoča nadaljevanje snemanja, ne da bi skrbeli, da bo zmanjkalo baterije. Enota mikrofona-oddajnika lahko ob polni napolnjenosti baterije neprekinjeno deluje približno 6 ur.

Slika izdelka za Sonyjeve mikrofone druge ob drugih

Širši izbor mikrofonov

S širšim izborom Sonyjevih mikrofonov lahko zdaj izbirate med večjim naborom možnosti glede na želeno situacijo in vrsto uporabe mikrofona.