VSI OBJEKTIVI

FE 16–35 mm F2.8 GM II

SEL1635GM2
Slika izdelka

PMPC

€ 2.749,00

(z DDV)
Pogled na objektiv od spredaj
Slika izdelka kaže pogled na objektiv z leve strani
Slika izdelka kaže pogled na objektiv z leve strani
Slika izdelka kaže pogled na objektiv od zgoraj
Slika izdelka kaže pogled na objektiv z desne strani
Slika izdelka kaže sprednji levi pogled objektiva s senčilom
Slika izdelka kaže objekti, nameščen na α7R V
Slika izdelka kaže objektiv, nameščen na FX6 s pritrjenim mikrofonom
G Master
Več o objektivu G Master
Najmanjši in najlažji objektiv F2.8 z zoomom

Objektiv FE 16–35 mm F2.8 GM II zagotovi dinamične širokokotne perspektive z izjemno ločljivostjo in zameglitvijo ozadja z največjo hitrostjo in zmogljivostjo naprednih fotoaparatov. Neprimerljivo samodejno ostrenje ponuja velike prednosti pri snemanju z vsestranskim objektivom, ki je najmanjši in najlažji v svojem razredu.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Odkrijte naš objektiv FE 16–35 mm F2.8 GM II

Oglejte si videoposnetek

FE 16–35 mm F2,8 GM II – galerija fotografij
Slika s primerom pokrajine v visoki ločljivosti.
Osupljiva ločljivost G Master

Visoka prostorska ločljivost je privedla do podrobne upodobitve do robov slike skozi celoten 16–35 mm razpon zooma, celo pri povsem odprti zaslonki. Pet asferičnih elementov vključuje tri XA-stekla (izjemno asferična) z učinkovitim nadzorom odstopanja za neverjetno mešanico visoke ločljivosti in čudovite zameglitve ozadja.

Primer portreta izostrene ženske s širokokotnim ozadjem v globini z zameglitvijo ozadja za prikaz kombinacije širokokotnega izraza in zameglitve ozadja.
Izjemni ločljivost in zameglitev

Gladko, čudovito zameglitev ozadja omogoča velika največja zaslonka F2.8, inovativna optična zasnova in napredna zaslonka z 11 lopaticami. Objektiv FE 16–35mm F2.8 GM II ponuja tudi izjemno zmogljivost bližnjih posnetkov z najmanjšo razdaljo ostrenja 0,22 m (0,73 ft) skozi razpon zooma in največjo povečavo 0,32-krat. Približajte se za dinamične perspektive in več možnosti izražanja z globoko zameglitvijo.

Slika uporabe fotoaparata FX3 na kardanskem mehanizmu z nameščenim objektivom FE 16–35 mm F2.8 GM II
Izboljšano za neverjetne filmske podobe

Zmanjšan zamik izostritve, premik ostrenja in osni premik pri povečavi prispevajo k gladkim filmskim podobam, linearni motorji XD (extreme dynamic) in napredna zaslonka pa zmanjšajo hrup in vibracije. Težišče objektiva se skoraj ne spreminja, kar prispeva k agilnemu, stabilnemu manevriranju med ročnim snemanjem in odpravi potrebo popravkov nastavitev zooma med uporabo kardanskega mehanizma.

Diagram kaže notranje lokacije sprožilnikov za FE 16–35 mm F2.8 GM s 4 skupinami in 2 elementoma
Gladko, natančno, tiho in bliskovito samodejno ostrenje

Objektiv FE 16–35 mm F2.8 GM II ima mehanizem ostrenja z lebdenjem – štirje originalni linearni motorji XD in natančen nadzor objektiva za pribl. 2-krat hitrejši AF. Neprekinjeno fotografiranje pri do 30 sličicah/s z ohišjem Sony α1. Zanesljivo zagotovi izostritev in gladko sledi subjektom ter zagotovi kritično izostritev za počasne posnetke in filme v 4K/8K.

Bližnji posnetek osebe, ki nosi fotoaparat v desni roki med sproščeno hojo po stopnicah z nameščenim objektivom FE 16–35 mm F2.8 GM
Najmanjši in najlažji v svojem razredu

Čeprav je najmanjši in najlažji objektiv F2.8 16–35 mm z zoomom na svetu, FE 16–35 mm F2.8 GM II zagotavlja izjemno kakovost slik zahvaljujoč elementom XA in Super ED-steklu (extra-low dispersion) z napredno optično zasnovo. Lahki linearni motorji XD z močnim sunkom še prispevajo k nizki skupni masi zgolj 547 g (19,3 oz.). To je približno 20 % manj kot FE 16–35 mm F2.8 GM. Skupna dolžina je kompaktnih 111,5 mm (4-1/2 in.).

Bližnji posnetek osebe, ki snema ob vodi.
Profesionalno upravljanje in zanesljivost

Stikalo za vklop/izklop zvokov in stikalo za zaklep za prilagodljiv nadzor zaslonke, gumba za zadržanje izostritve za priročen dostop pri vodoravnem ali navpičnem snemanju. V menijih na ohišju je mogoče gumbom za zaklep ostrenja dodeliti funkcijo. Vsi šivi so strukturno zatesnjeni, gumbi in stikala imajo tesnila iz silikonske gume, nastavek objektiva pa ima gumijasti obroč za zaščito pred prahom in vlago.

Konfiguracijski diagram objektiva kaže lokacije objektiva XA, asferičnega objektiva, objektiva ED, super ED-stekla in ED-stekla
Konfiguracija objektiva

Objektivi serije G Master nudijo kakovost, ki prej ni bila dosegljiva, saj prinašajo čudovito kombinacijo izjemno visoke ločljivosti in mehke zameglitve ozadja.

[1] Izjemno asferični objektiv (objektiv XA)  [2] Asferični objektiv [3] Asferični objektiv ED (izjemno nizka razpršitev)  [4] Super ED-steklo [5] ED-steklo (izjemno nizka razpršitev)

Diagrami MTF (funkcija prenosa modulacije)
Diagram MTF 

Funkcija MTF opisuje, kako lahko objektiv reproducira majhne podrobnosti, merjene kot stopnja kontrasta med natančno razmaknjenimi linijami.

[1] Kontrast (%) [2] Razdalja od optičnega središča objektiva (mm) [3] Pri 16 mm/Najširša zaslonka [4] pri 16 mm/zaslonka F8 [5]Pri 35 mm/Najširša zaslonka [6] Pri 35 mm/zaslonka F8

[7] Prostorska frekvenca [8] 10 parov vrstic/mm [9] 30 parov vrstic/mm [10] Radialne vrednosti [11] Tangentne vrednosti

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Prednosti Sonyjevih objektivov za snemanje videoposnetkov

Preberite več o štirih edinstvenih prednostih uporabe Sonyjevih objektivov serije E za snemanje videoposnetkov. Kombinacija Sonyjevih objektivov in kamer izboljša vašo izkušnjo z ustvarjanjem videoposnetkov.

Funkcije objektiva
Slika s stranskima pogledoma na ohišje objektiva: (1) obroč za ostrenje, (2) stikalo za način ostrenja, (3) gumb za zadržanje izostritve, (4) obroč za zoom, (5) obroček za zaslonko, (6) stikalo IRIS LOCK

1. Obroč za ostrenje   2. Stikalo za način ostrenja   3. Gumb za zaklep ostrenja   4. Obroč za zoom   
5. Obroček za zaslonko    6. Stikalo za zaklep zaslonke

(7) Stikalo za preklapljanje zaslonke

7. Stikalo za preklapljanje zaslonke

Združljivo s FE 16–35mm F2.8 GM II

Za več informacij o združljivosti objektiva in ohišja sledite spodnji povezavi.

Specifikacije in funkcije

  • Vrhunski širokokotni objektivi z zoomom serije G Master

  • Elementi XA in ED-steklo za visoko ločljivost na celotnem območju slike

  • Premaz Nano AR II zmanjša odsev in bleščanje

  • Štirje linearni motorji XD so izjemno odzivni in se ponašajo z nizko stopnjo tresljajev, zato je samodejno ostrenje hitro, natančno in tiho.

  • Gumbi za zaklep zaslonke, zaklep ostrenja in druge funkcije podpirajo profesionalne potrebe pri fotografiranju

Najmanjša razdalja ostrenja
0,22 (W,T) m (0,73 (W,T) ft)
Največje razmerje povečave (x)
0,32
Premer filtra (mm)
82
Teža
547 g (19,3 oz.)
Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju