SONNAR T* 135 MM F1,8 ZA

Polne specifikacije in funkcije

SAL135F18Z

PMPC

€ 2.025,00

(z DDV)

Specifikacije objektiva

Nosilec
Objektiv Sony A
Format
35 mm polnega formata
Goriščna razdalja (mm)
135 mm
Gorišna razdalja, enakovredna 35 mm (APS-C)
202,5 mm
Skupine/elementi objektiva
8/11
Vidni kot (35 mm)
18°
Vidni kot (APS-C)
12°
Najširša zaslonka (F)
1,8
Najširša zaslonka (F)
22
Lopatice zaslonke
9
Krožna zaslonka
Da
Najmanjša razdalja ostrenja
0,72 m
Največje razmerje povečave (x)
0,25x
Premer filtra (mm)
77 mm
Stabilizator slike (SteadyShot)
- (vgrajeno v ohišje)

Velikost in teža

Dimenzije (ŠxVxG)
88 x 114,5 mm (3–1/2 x 4–5/8 palca)
Teža
995 g (35,1 oz.)

Opombe

*
"Goriščna razdalja, enakovredna 35 mm (APS-C)" in "vidni kot (APS-C)" veljata za digitalni fotoaparat z izmenljivim objektivom in slikovnimi senzorji APS-C.

Kaj je v škatli

  • Senčilo objektiva (ALC-SH0003: zaobljeno, bajonetno)
  • Sprednji pokrov objektiva
  • Zadnji pokrov objektiva
  • Case
Placeholder

Značilnosti

Slika Sonnar T* 135 mm F1,8 ZA

Čudovit glavni teleobjektiv srednjega razpona

Vrhunski glavni teleobjektiv srednjega razpona z izjemno zasnovo ZEISS Sonnar izpolni tudi najbolj zapletene tehnične zahteve in umetniške potrebe. Če se odločate za glavni objektiv s takšno goriščno razdaljo za portrete, fotografiranje pri šibki svetlobi in druge prizore za fotoaparat serije A polnega formata, je SAL135F18Z najboljša izbira.

Slika Sonnar T* 135 mm F1,8 ZA

Izjemen kontrast in pristno upodabljanje

Steklena elementa ED (Extra-low Dispersion) in natančna optična zasnova učinkovito odpravljajo barvno odstopanje, omogočajo visoko ločljivost in izjemen kontrast po celotnem razponu zaslonke objektiva. Najgloblji kontrast in najnatančnejše stopnjevanje sta naravna in pristna.

Slika Sonnar T* 135 mm F1,8 ZA

Ostri predmeti in tekoča zameglitev ozadja

Najširša zaslonka F1,8 in krožna zaslonka z 9 lopaticami zagotavljata učinkovito nastavitev globinske ostrine za izjemno ostra ospredja in tekočo zameglitev ozadja. Velika najširša zaslonka omogoča tudi uporabo višjih hitrosti zaklopa pri fotografiranju dogajanja pri zahtevni svetlobi.

Slika Sonnar T* 135 mm F1,8 ZA

Približajte se manjšim predmetom in podrobnostim

Objektiv omogoča ostrenje z razdalje 0,72 metra za 0,25-kratno razmerje povečave za snemanje manjših predmetov in podrobnosti v izjemni ostrini in kakovostne posnetke večjih predmetov. Z objektivom lahko ustvarjate tudi čudovito zameglitev ozadja, ki učinkovito poudarja tudi najmanjše predmete.

Slika Sonnar T* 135 mm F1,8 ZA

Neverjetne barve in kontrast

Objektivi ZEISS slovijo po neverjetni barvni reprodukciji in izjemnem kontrastu. Premaz ZEISS T* je pomemben dejavnik, saj učinkovito odpravlja umetne odseve, ki lahko znižajo splošno kakovost slike. Zaradi manj odsevov in bleščanja so boljše barve in kontrast za globoke slike tridimenzionalnega videza.

Jasne slike pri šibki svetlobi

SAL135F18Z je z veliko najširšo zaslonko F1,8 odlična izbira za fotografiranje iz roke pri šibki svetlobi. Zmogljivost pri šibki svetlobi je še višja, če uporabljate fotoaparat z vgrajenim stabilizatorjem slike SteadyShot INSIDE, ki učinkovito odpravlja učinke tresenja fotoaparata v različnih razmerah fotografiranja.