FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Polne specifikacije in funkcije

SEL100F28GM

PMPC

€ 2.030,08

(z DDV)

Specifikacije objektiva

Nosilec
Objektiv Sony E
Format
35 mm polnega formata
Goriščna razdalja (mm)
100
Gorišna razdalja, enakovredna 35 mm (APS-C)
150
Skupine/elementi objektiva
10–13 *brez elementa APD
Vidni kot (35 mm)
24°
Vidni kot (APS-C)
16°
Najširša zaslonka (F)
F2.8 (T5.6)
Najširša zaslonka (F)
F20 (T22)
Lopatice zaslonke
11
Krožna zaslonka
Da
Najmanjša razdalja ostrenja
0,85 m/2,79 čevlja (v položaju »0,85 m–∞«); 0,57 m/1,87 čevlja (v položaju »0,57 m–1,0 m«)
Največje razmerje povečave (x)
0,14 (v položaju »0,85 m–∞«); 0,25 (v položaju »0,57 m–1,0 m«)
Premer filtra (mm)
72
Stabilizator slike (SteadyShot)
Optični stabilizator SteadyShot
Združljivost s telekonverterjem (x1.4)
-
Združljivost s telekonverterjem (x2.0)
-
Vrsta senčila
Zaobljeno, bajonetno

Velikost in teža

Dimenzije (G x D)
85,2 x 118,1 mm (3 3/8 x 4 3/4 palca)
Teža
700 g (24,7 oz.)

Kaj je v škatli

  • Senčilo (model): ALC-SH147
  • Sprednji pokrov objektiva: ALC-F72S
  • Zadnji pokrov objektiva: ALC-R1EM
  • Case
Placeholder

Značilnosti

Slika FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Izjemna ločljivost in zameglitev ozadja serije G Master

Kot dodatek, prilegajoč se seriji G Master, ta objektiv združuje izjemno ločljivost in dih jemajočo, enakomerno zameglitev ozadja, ki idealno izpostavlja izostreni objekt. Optična zasnova z inovativnim optičnim elementom za posebno obdelavo in z novo zaslonko z 11 lopaticami dosledno dosega visoko zmogljivost na celotnem območju slike. 

Slika FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Ločljivost, ki ustreza imenu G Master

Ker ima ta objektiv kompenzacijo sferičnega odstopanja, steklo ED (za izjemno nizko razpršitev) in asferične elemente, ima tudi izjemno ločljivost in ostrino, s katerima je mogoče izpolniti težko dosegljivo zahtevo MTF po 50 vrsticah na milimeter, ki je osnova za optično zasnovo G Master. Ta ostrina se razteza po vsem območju slike.

Več o tem

Slika FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Izjemna jasnost in kontrast

Sonyjeva originalna plast Nano AR odpravlja odboje svetlobe, ki lahko povzročajo odseve in bleščanje, zlasti v protisvetlobi. Rezultat sta visok kontrast in jasnost z globokimi črnimi odtenki v vseh možnih razmerah za fotografiranje. (1. Plast Nano AR / 2. Steklo / 3. Svetloba, ki prehaja skozi objektiv)

Več o tem

Slika FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Zameglitev ozadja ne more biti boljša od tega

Ta objektiv, zasnovan posebej za izjemno enakomerno, naravno zameglitev ozadja, ima edinstven optični element za posebno obdelavo (APD), na novo zasnovano krožno zaslonko z 11 lopaticami in kar najmanjše popačenje na robu slike. Da so standardi G Master zagotovo upoštevani, je vsak objektiv posebej natančno nastavljen.

Slika FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Posebna obdelava za zameglitev ozadja brez primere

Optični element APD je posebna vrsta filtra, pri katerem prenos svetlobe v smeri proti robu filtra zlagoma pojema. Stanjša robove točkovnih slik, zato je zameglitev ozadja v ozadju in ospredju še posebej enakomerna in čudovita, pri tem pa učinka dvojnih robov skoraj ni.

Več o tem

Slika FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Čudoviti poudarki na robu

Ta objektiv je bil v skladu s poudarkom na zameglitvi ozadja zasnovan tako, da je vinjetiranje, ki lahko popači geometrijo poudarkov na robu slike, kar najmanjše. Točkovni viri svetlobe so povsod na sliki reproducirani z dosledno krožno zameglitvijo ozadja, tako da je skozi liste pronicajoča ali od njih odsevajoča sončna svetloba na primer upodobljena s spokojno eleganco.

Slika FE 100mm F2.8 STF GM OSS

11 lopatic za lepšo zameglitev ozadja

Za še popolnejši krog je Sonyjeva izvirna zasnova krožne zaslonke izboljšana z 11 lopaticami. Da je oblika zaslonke vedno skoraj okrogla, ne glede na to, ali je zaslonka odprta ali zaustavljena, so zasnova in materiali predelani, upoštevani pa so tudi strogi standardi za krožnost, ki zagotavljajo, da je mogoče popolno lepoto zameglitve ozadja STF doseči brez kompromisov.

Več o tem

Slika FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Približajte se in raziščite podrobnosti

Ker je ena od glavnih funkcij tega objektiva zameglitev ozadja, ima objektiv obročasto stikalo za makro, ki širi razpon objektiva tudi na makro območje, kjer zameglitev ozadja pride kar najbolj do izraza. Način makro omogoča ostrenje na minimalni razdalji 0,57 m (1,87 čevlja) in hkrati 0,25-kratno povečavo, pri čemer ločljivost ni ogrožena.

Slika FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Samodejno ostrenje, s katerim se lahko posvetite ustvarjanju

Pogonski sistem za ostrenje DDSSM (neposredni pogon SSM) zagotavlja hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje. Zaradi hitrega in diskretnega ostrenja se lahko uporabnik v celoti posveti zajemanju izjemnih fotografij in filmov. Ta objektiv podpira ostrenje z zaznavanjem kontrasta in ostrenje s faznim zaznavanjem, zato je popolna izbira za ohišja sodobnih, visokozmogljivih Sonyjevih fotoaparatov.

Slika FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Napredni sprožilniki za hitrost in natančnost

V pogonu DDSSM (neposredni pogon SSM) je nameščen izvirni Sonyjev piezoelektrični motor za neposredni pogon obroča za ostrenje. Za kar najbolj točno ostrenje je zaradi zelo preciznega zaviranja obroč za ostrenje upravljan natančno. Poleg tega je tih, s tem pa idealen za fotografiranje divjih živali in snemanje filmov. Ročno ostrenje je prav tako enakomerno in odzivno.

Več o tem

Jasne, nezamegljene slike brez stojala

Vgrajen je optični stabilizator slike SteadyShot, zato je pri nižjih hitrostih zaslonke mogoča kar največja ostrina objekta. Stabilizacija slike pri 100-milimetrskem vrhunskem teleobjektivu srednjega razpona je prednost za profesionalne, pa tudi za amaterske fotografe. Druga generacija ohišij α7 zagotavlja še dodatno stabilizacijo 5 osi v ohišju.

Slika FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Profesionalno rokovanje in upravljanje

Druge napredne funkcije, ki pri fotografiji in snemanju filmov izboljšujejo delovanje, so obroč zaslonke, stikalne blokade na klik za obroč zaslonke, gumb za zaklep ostrenja, stikalo za izbiro ostrenja AF/MF in širok obroč za ostrenje za zanesljivo, udobno upravljanje.

Več o tem

Slika FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Visoka zanesljivost v zahtevnih pogojih

Poleg gumijastega tesnilnega obroča na nosilcu je splošna zasnova tega objektiva za dodatno zaščito in zanesljivo delovanje v zahtevnih okoljih odporna na prah in vlago. Zanesljivo fotografirajte v rahlem dežju ali vetru.

Več o tem