FE 14MM F1,8 GM

Polne specifikacije in funkcije

SEL14F18GM

PMPC

€ 1.629,00

(z DDV)

Specifikacije objektiva

Nosilec
Objektiv Sony E
Format
35 mm polnega formata
Goriščna razdalja (mm)
14
Gorišna razdalja, enakovredna 35 mm (APS-C)
21
Skupine/elementi objektiva
11-14
Vidni kot (35 mm)
114°
Vidni kot (APS-C)
91°
Najširša zaslonka (F)
1,8
Najširša zaslonka (F)
16
Lopatice zaslonke
9
Krožna zaslonka
Da
Najmanjša razdalja ostrenja
0,25 m (0,82 čevlja)
Največje razmerje povečave (x)
0,1
Premer filtra (mm)
-
Stabilizator slike (SteadyShot)
- (vgrajeno v ohišje)
Združljivost s telekonverterjem (x1.4)
-
Združljivost s telekonverterjem (x2.0)
-
Vrsta senčila
V obliki cveta, fiksni

Velikost in teža

Dimenzije (G x D)
83 × 99,8 mm (3 3/8 × 4 palcev)
Teža
460 g (16,3 unče)

Kaj je v škatli

  • Sprednji pokrov objektiva: priložen
  • Zadnji pokrov objektiva: ALC-R1EM
  • Mehka torbica
  • Matrica za filtre
Placeholder

Značilnosti

Slika notranjosti velikega hangarja za hranjenje letal z razločnimi detajli, vključno z jekleno strukturo.

14 mm mojstrovina z vrednostjo zaslonke F1,8

Ta ultraširokokotni glavni objektiv z veliko zaslonko nudi kakovost objektivov serije G Master v inovativni in izredno kompaktni zasnovi. Vrhunska tehnologija omogoča odlično ločljivost z izjemnim učinkom zameglitve ozadja tudi pri vrednosti zaslonke F1,8. Hitro in natančno samodejno ostrenje AF ter vrhunska mobilnost in nadzor nudijo brezmejno ustvarjalno svobodo.

Slika notranjosti velike knjižnice z razkošnim dizajnom s številnimi ravnimi lesenimi deskami na stropu in ločljivostjo do vsakega kota zaslona

Vrhunska ločljivost tudi pri vrednosti F1,8

Dva elementa XA (izjemno asferična) v zasnovi objektiva G Master omogočata vrhunsko ločljivost od roba do roba tudi pri največji vrednosti zaslonke F1,8. En stekleni element Super ED (Extra-low Dispersion) in dva steklena elementa ED temeljito odpravita prelivanje barv, napredna optična zasnova pa minimizira sagitalni odsev za upodobitev točkovnih virov.

Slika objektiva SEL14F18GM v desni roki

Svetel, izredno širok in neverjetno kompakten

Natančna asferična elementa z dvema izredno natančnima elementoma XA v inovativni optični zasnovi serije G Master z dvema najsodobnejšima Sonyjevima linearnima motorjema XD za izjemno zmogljivost v kompaktnem objektivu, ki tehta le 460 gramov. Vzemite ta objektiv povsod in spremenite svet z novimi ustvarjalnimi perspektivami.

Več informacij o objektivih

Posnetek Rimske ceste nad morjem

Čudovita upodobitev nočnega neba

Napredna optika z visoko ukrivljenostjo XA (izjemno asferično) sprednjega elementa zmanjšajo sagitalni odsev med fotografiranjem zvezdnatih noči in drugih prizorov. Velika zaslonka z najvišjo vrednostjo F1,8 omogoča fotografiranje pri šibki svetlobi, pri tem pa ni treba uporabiti izredno počasnih hitrosti zaklopa, kompaktna zasnova pa omogoča priročno fotografiranje kjer koli.

Slika celotne ogromne cedre s pogledom od spodaj, na kateri so prikazani deblo drevesa, listi in gozd v ozadju pri ločljivosti

Čiste barve brez prelivanja

Dva steklena elementa ED (Extra-low Dispersion), ki sta učinkovita pri popravljanju barvnega odstopanja, sta kombinirana s steklenim elementom Super ED, ki omogoča še močnejšo izravnavo barvnega odstopanja in natančno upodabljanje na celotnem območju slike.

Več informacij o steklu Super ED

Slika izostrene rože na skali v gozdu z zamegljenim ospredjem in ozadjem

Izredno širok kot z razkošno zameglitvijo ozadja

Ta edinstven izredno širok objektiv s krožno zaslonko z mehanizmom z 9-lopaticami in optimalno uporabo dveh elementov XA omogoča poudarek subjektov z dinamično perspektivo bližnjega posnetka pri ustvarjanju čudovitih učinkov zameglitve na širokih ozadjih.

Več informacij o krožni zaslonki

Slika češnje s soncem za češnjevimi cvetovi v pogledu pod kotom, kar ponazarja odsotnost odseva in bleščanja

Premaz Nano AR II poveča jasnost

Med fotografiranjem na prostem z ultraširokokotnim objektivom se sonce pogosto premakne v zahteven položaj, kar privede do neželenega odseva in bleščanje. S Sonyjevo originalno tehnologijo premaza Nano AR II je na površino objektiva nanesen enoten protiodsevni premaz, ki učinkovito zmanjša odsev in bleščanje v zahtevnih pogojih osvetlitve.

Več informacij o premazu Nano AR II

Slika barvitih visokih pet, posneta na najkrajši možni razdalji, z zamegljenim robom krila

Dinamični posnetki od blizu s čudovito zameglitvijo ozadja

Dva elementa XA in en asferični element v natančno zasnovanem optičnem sistemu omogočata minimalno razdaljo ostrenja le 0,25 m. Lahko se zelo približate subjektu ter posnamete dinamične posnetke od blizu in izkoristite prednosti največje vrednosti zaslonke F1,8. Tako lahko ustvarite čudovito zameglitev ozadja.

Slika izdelka s prikazom dveh linearnih motorjev XD

Natančno in tiho samodejno ostrenje za fotografije in filme

Dva dinamična linearna motorja eXtreme (izjemno dinamičen) hitro in natančno pozicionirata veliko in težko skupino ostrenja tega objektiva ter omogočita hitro, natančno in tiho samodejno ostrenje, ki izkoristi vse zmogljivosti ohišij serije E. Hitro samodejno ostrenje z nizkim tresenjem je velika prednost pri snemanju filmov, kompaktna zasnova in hitra odzivnost pa omogočata izredno ustvarjalno svobodo.

Več informacij o linearnem motorju XD

Slika izdelka, ki prikazuje položaj gumba za zaklep ostrenja na objektivu.

Prilagodljiv gumb za zaklep ostrenja

V vmesniku ohišja fotoaparata je gumbu za zaklep ostrenja mogoče dodeliti najrazličnejše funkcije, ki so prilagojene individualnim nastavitvam posameznika. Dodelite lahko na primer funkcijo povečave ostrenja, ki omogoča upravljanje povečave ostrenja s prsti in natančno nastavitev ročnega ostrenja.

Več informacij o gumbu za zaklep ostrenja

Slika izdelka, ki prikazuje izklop obroča za ostrenje s simbolom puščice.

Intuitivni ročni nadzor ostrenja

Z ročnim ostrenjem z linearno odzivnostjo se obroč za ostrenje odziva neposredno in linearno s prefinjenim upravljanjem ob ročnem ostrenju. Vrtenje obroča za ostrenje je neposredno prevedeno v enakovredno spremembo ostrenja, precej podobno odzivnosti mehanskega sistema za ostrenje. Nadzor je takojšen in natančen ter omogoča ustvarjalno delo brez zakasnitev.

Več informacij o ročnem ostrenju z linearno odzivnostjo

Slika izdelka s prikazom položaja stikala za vklop in izklop zvokov ob preklapljanju

Obroček za zaslonko s stikalom za vklop in izklop zvokov ob preklapljanju

Na voljo je obroček za zaslonko, ki omogoča intuitivni nadzor zaslonke, po potrebi pa je mogoče tudi vklopiti ali izklopiti zvok klika. Klike lahko vklopite takrat, ko potrebujete otipljive povratne informacije, s katerimi lahko »začutite« korake. Lahko pa jih tudi izklopite, ko potrebujete neprekinjen in tih nadzor zaslonke z linearnimi motorji XD objektiva. 

Več informacij o stikalu za preklapljanje zaslonke I/A click

Slika zasnove, odporne na prah in vlago

Vrhunska zanesljivost za vse oblike uporabe

Poleg premaza iz fluora na sprednjem elementu, ki odbija vodo, olje in drugo umazanijo, je s fluorom premazan tudi zadnji element, ki ohranja površino čisto med zamenjavo zadnjega filtra. Zasnova, ki je odporna proti prahu in vlagi, omogoča najvišjo stopnjo zanesljivosti ob uporabi tega izjemno širokokotnega objektiva z veliko zaslonko v zahtevnih pogojih fotografiranja na prostem.

Več informacij o zasnovi, odporni na prah in vlago