FE 16-35mm F2.8 GM

Polne specifikacije in funkcije

SEL1635GM

PMPC

€ 2.799,00

(z DDV)

Specifikacije objektiva

Nosilec
Objektiv Sony E
Format
35 mm polnega formata
Goriščna razdalja (mm)
16–35
Gorišna razdalja, enakovredna 35 mm (APS-C)
24–52,5
Skupine/elementi objektiva
13-16
Vidni kot (35 mm)
107–63 ゚
Vidni kot (APS-C)
83–44 °
Najširša zaslonka (F)
2,8
Najširša zaslonka (F)
22
Lopatice zaslonke
11
Krožna zaslonka
Da
Najmanjša razdalja ostrenja
0,28 m (0,92 čevlja)
Največje razmerje povečave (x)
0,19
Premer filtra (mm)
82
Stabilizator slike (SteadyShot)
- (vgrajeno v ohišje)
Sistem zooma
Ročno
Združljivost s telekonverterjem (x1.4)
-
Združljivost s telekonverterjem (x2.0)
-
Vrsta senčila
V obliki cveta, bajonetno

Velikost in teža

Dimenzije (G x D)
88,5 x 121,6 mm (3 1/2 x 4 7/8 palca)
Teža
680 g (24 oz.)

Kaj je v škatli

  • Senčilo (model): ALC-SH149
  • Sprednji pokrov objektiva: ALC-F82S
  • Zadnji pokrov objektiva: ALC-R1EM
  • Case
Placeholder

Značilnosti

Slika FE 16-35mm F2.8 GM

Hiter, zoom 16–35 mm F2,8 visoke ločljivosti

Prvi širokokotni objektiv z zoomom G Master odlikuje zmogljivost, ki izkoristi ves potencial visoke ločljivosti najnovejših in prihodnjih ohišij fotoaparata. Združitev najnaprednejših Sonyjevih optičnih in mehanskih tehnologij zagotavlja izjemno upodabljanje in jasnost.

Slika FE 16-35mm F2.8 GM

Visoka ločljivost od roba do roba

Brezkompromisna optična zasnova zagotavlja izjemno visoko ločljivost in kontrast. Pokrajine, arhitektura, notranji prostori in drugi prostrani prizori so posneti z izredno ostrino od kota do kota. Asferični elementi kar najbolj zmanjšajo popačenje, medtem ko elementi iz ED-stekla (izjemno nizka razpršitev) učinkovito nadzirajo barvno odstopanje.

Več o tem

Slika FE 16-35mm F2.8 GM

Jasnost in kontrast pri katerikoli svetlobi

Sonyjeva originalna plast Nano AR odpravlja odbojno svetlobo, ki lahko povzroča odseve in bleščanje v protisvetlobi in pod drugimi zahtevnimi svetlobnimi pogoji, in zagotavlja dosledna visok kontrast in jasnost. Niti pod najrazličnejšimi koti ne pride do odseva neželene svetlobe, zato je prilagodljivost okvirjanja in kompozicije večja, še posebej pri širokokotnih goriščnih razdaljah. (1. Plast Nano AR / 2. Steklo / 3. Svetloba, ki prehaja skozi objektiv)

Več o tem

Slika FE 16-35mm F2.8 GM

Nove ravni ločljivosti in zameglitve ozadja

Ta objektiv vključuje dva Sonyjeva elementa XA (izjemno asferično) z natančnostjo površine 0,01 mikrometra. Popačenje, do katerega rado prihaja v širokokotnih objektivih z zoomom, je natančno nadzirano, kakor tudi astigmatizem in ukrivljenost polja. Elementi XA (izjemno asferično) učinkovito odpravljajo neprivlačno obročasto zameglitev ozadja, zato je zameglitev ozadja na neizostrenih delih gladka in čudovita.

Več o tem

Slika FE 16-35mm F2.8 GM

Izjemna zameglitev ozadja

S fotografiranjem od blizu pri F2,8 lahko ustvarite nekaj izjemnih zameglitev ozadja. S to zmogljivostjo lahko na primer fotografirate portrete z ozadji, ki so dinamična in umetelna ter vključujejo tekočo in izrazno zameglitev ozadja, zaradi česar je objekt jasno izražen.

Slika FE 16-35mm F2.8 GM

Optimalna ločljivost pri kateri koli goriščni razdalji

Visoka ločljivost je dosledna od neskončnosti do najkrajše razdalje ostrenja. Ta objektiv vključuje mehanizem lebdečega ostrenja z dvema ločeno gnanima skupinama ostrenja. Ta sistem zmanjšuje vse vrste odstopanj do najnižjih ravni, s čimer ohranja upodabljanje z ostrino in visoko ločljivostjo, in sicer od ostrenja do neskončnosti za fotografiranje pokrajin na primer, pa vse do ostrenja od blizu za portrete in podobne objekte.

Več o tem

Slika FE 16-35mm F2.8 GM

Hitro in natančno samodejno ostrenje

Dva sistema DDSSM (Direct Drive SSM) z originalnimi Sonyjevimi piezoelektričnimi motorji omogočata neposreden pogon dveh skupin ostrenja v lebdeči konfiguraciji ostrenja. Zaradi izjemno precizne namestitve skupin ostrenja je natančnost ostrenja kar največja. Sistem DDSSM je tudi tih, zato je idealen za snemanje videoposnetkov in fotografij.

Več o tem

Slika FE 16-35mm F2.8 GM

Lahek in kompakten za visoko stopnjo mobilnosti

Zmanjšanje velikosti in teže, po čemer smo vodilni v svetu, ni v ničemer ogrozilo izjemne optične zmogljivosti. Ta objektiv je idealen za kompaktna ohišja serije E in se ponaša s prenosnim sistemom, ki ga zlahka upravljate, zato je enostaven za uporabo na fotografskih izletih v planine ali gore.

Slika FE 16-35mm F2.8 GM

11 lopatic za lepšo zameglitev ozadja

Sonyjeva originalna krožna zaslonka z 11 lopaticami zagotavlja še boljšo zameglitev ozadja. Zasnova in materiali so dodelani tako, da je ohranjena zaobljena oblika, z upoštevanjem strogih standardov za krožnost pa smo zagotovili brezkompromisno doseganje popolne lepote zameglitve ozadja z objektivom.

Več o tem

Slika FE 16-35mm F2.8 GM

Tekoče delovanje, vsestranska uporaba

Gumb za zaklep ostrenja, obroč za ročno ostrenje, stikalo za samodejno/ročno ostrenje in drugi gumbi zagotavljajo vsestransko upravljanje s prsti. Gumb za zaklep ostrenja lahko prilagodite v meniju na ohišju tako, da mu dodelite številne funkcije, ki ustrezajo potrebam uporabnika.

Več o tem

Slika FE 16-35mm F2.8 GM

Sprednji element s premazom iz fluora

Premaz iz fluora na sprednjem elementu objektiva preprečuje nabiranje umazanije in prstnih odtisov ter omogoča lažje odstranjevanje umazanije in prstnih odtisov z brisanjem, če se vendarle naberejo na površini objektiva.

Več o tem

Slika FE 16-35mm F2.8 GM

Visoka zanesljivost v zahtevnih pogojih

Zasnova tega objektiva je v celoti odporna na prah in vlago, kar zagotavlja dodatno zaščito in zanesljivo delovanje v zahtevnih okoljih. Zanesljivo fotografirajte v rahlem dežju ali vetru.

Več o tem