Objektiv FE 24-105 mm F4 G OSS

Polne specifikacije in funkcije

SEL24105G

PMPC

€ 1.391,80

(z DDV)

Specifikacije objektiva

Nosilec
Objektiv Sony E
Format
35 mm polnega formata
Goriščna razdalja (mm)
24–105
Gorišna razdalja, enakovredna 35 mm (APS-C)
36-157,5
Skupine/elementi objektiva
14–17
Vidni kot (35 mm)
84–23°
Vidni kot (APS-C)
61–15°
Najširša zaslonka (F)
4
Najširša zaslonka (F)
22
Lopatice zaslonke
9
Krožna zaslonka
Da
Najmanjša razdalja ostrenja
0,38 m/1,25 čevlja
Največje razmerje povečave (x)
0,31
Premer filtra (mm)
77
Stabilizator slike (SteadyShot)
Optični stabilizator SteadyShot
Sistem zooma
Ročno
Združljivost s telekonverterjem (x1.4)
-
Združljivost s telekonverterjem (x2.0)
-
Vrsta senčila
V obliki cveta, bajonetno

Velikost in teža

Dimenzije (G x D)
83,4 x 113,3 mm (3–3/8 x 4–1/2 palca)
Teža
663 g (23,4 oz.)

Kaj je v škatli

  • Senčilo (model): ALC-SH152
  • Sprednji pokrov objektiva: ALC-F77S
  • Zadnji pokrov objektiva: ALC-R1EM
  • Case
Placeholder

Značilnosti

Slika Objektiv FE 24-105 mm F4 G OSS

Teleobjektiv z zoomom srednjega dosega in širokega razpona

S širokim razponom zooma od 24 do 105 mm in s stalno zaslonko F4 je snemanje objektov, kot so portreti, hitri posnetki, pokrajine, arhitektura in še kaj, povsem enostavno. Ta en objektiv zadovolji skoraj vse potrebe snemanja, zato vam ni treba s seboj nositi nobene dodatne opreme.

Slika Objektiv FE 24-105 mm F4 G OSS

Izjemne slike pri kateri koli goriščni razdalji

Del napredne optične zasnove so tudi štirje asferični elementi, od katerih sta dva visokonatančna AA (napredno asferična), kar omogoča učinkovito odpravljanje popačenja, obenem pa se dosledno ohranjata visoka ločljivost od roba do roba ter kakovost slike po celotnem razponu zooma.

Več o tem

Slika Objektiv FE 24-105 mm F4 G OSS

ED-steklo izboljša ločljivost in kontrast

S premišljeno umestitvijo treh elementov iz ED-stekla (izjemno nizka razpršitev) na optično pot objektiva smo še izboljšali ločljivost tako, da smo odpravili barvno odstopanje. Odlična ostrina in reprodukcija naravnih barv se ohranita vse do robov slike.

Več o tem

Slika Objektiv FE 24-105 mm F4 G OSS

Jasnost in kontrast pri katerikoli svetlobi

Sonyjeva originalna plast Nano AR odpravlja odbojno svetlobo, ki lahko povzroča odseve in bleščanje v protisvetlobi in pod drugimi zahtevnimi svetlobnimi pogoji, in zagotavlja dosledna visok kontrast in jasnost. Niti pod najrazličnejšimi koti ne pride do odseva neželene svetlobe, zato je prilagodljivost okvirjanja in kompozicije večja. (1. Plast Nano AR / 2. Steklo / 3. Svetloba, ki prehaja skozi objektiv)

Več o tem

Slika Objektiv FE 24-105 mm F4 G OSS

Lepa kombinacija ostrine in zameglitve ozadja

Poleg zasnove s krožno zaslonko k osupljivi usklajenosti ostrine in bujne zameglitve ozadja veliko prispeva tudi narava natančnega upravljanja sferičnega odstopanja, kar je zaščitni znak znamke G Lens. Zmogljivost združevanja visoke ločljivosti in mehke zameglitve ozadja ponuja izjemne možnosti ustvarjalnega izražanja s fotografijo.

Več o tem

Slika Objektiv FE 24-105 mm F4 G OSS

Rešitev z enim objektivom za mobilno in vsestransko fotografiranje

Odlična optična zmogljivost in zmogljiv zoom se skrivata v kompaktni in lahki zasnovi, ki tehta borih 663 gramov (23,4 oz.). Zasnovo dograjujejo ohišja modelov serije E za izjemno upravljanje in mobilnost sistema. Z enim visoko zmogljivim objektivom lahko fotografirate različne objekte v različnih okoliščinah. Minimalna razdalja ostrenja 0,38 metra (1,25 čevlja) in vgrajen optični stabilizator slike še dopolnjujeta njegovo vsestranskost.

Slika Objektiv FE 24-105 mm F4 G OSS

Stalna zaslonka F4 in hitro, natančno ter tiho samodejno ostrenje za fotografije in videoposnetke

Stalna najširša zaslonka F4 po celem razponu zooma ohrani svetlost tudi pri spremenjeni goriščni razdalji. Sonyjev sistem gonilnikov za AF DDSSM zagotavlja hitro, natančno, tiho ostrenje. Natančna optična zasnova minimizira zvok ostrenja. Zaradi vsega navedenega je FE 24-105mm F4 G OSS odlična izbira tako za snemanje fotografij kot tudi videoposnetkov.

Več o tem

Sprednji element s premazom iz fluora

Premaz iz fluora na sprednjem elementu objektiva preprečuje nabiranje umazanije in prstnih odtisov ter omogoča lažje odstranjevanje umazanije in prstnih odtisov z brisanjem, če se vendarle naberejo na površini objektiva.

Več o tem

Slika Objektiv FE 24-105 mm F4 G OSS

Visoka zanesljivost v zahtevnih pogojih

Zasnova tega objektiva je v celoti odporna na prah in vlago, kar zagotavlja dodatno zaščito in zanesljivo delovanje v zahtevnih okoljih. Zanesljivo fotografirajte v rahlem dežju ali vetru.

Več o tem

Slika Objektiv FE 24-105 mm F4 G OSS

Tekoče delovanje, vsestranska uporaba

Gumb za zaklep ostrenja, obroč za ročno ostrenje, stikalo za samodejno/ročno ostrenje in drugi gumbi zagotavljajo vsestransko upravljanje s prsti. Gumb za zaklep ostrenja lahko prilagodite v meniju na ohišju tako, da mu dodelite številne funkcije, ki ustrezajo potrebam uporabnika.

Več o tem