FE 24–70 mm F2,8 GM

Polne specifikacije in funkcije

SEL2470GM

PMPC

€ 2.630,00

(z DDV)

Specifikacije objektiva

Nosilec
Objektiv Sony E
Format
35 mm polnega formata
Goriščna razdalja (mm)
24–70 mm
Gorišna razdalja, enakovredna 35 mm (APS-C)
36–105 mm
Skupine/elementi objektiva
13/18
Vidni kot (35 mm)
84°-34°
Vidni kot (APS-C)
61°–23°
Najširša zaslonka (F)
2,8
Najširša zaslonka (F)
22
Lopatice zaslonke
9
Krožna zaslonka
Da
Najmanjša razdalja ostrenja
0,38 m
Največje razmerje povečave (x)
0,24-krat
Premer filtra (mm)
82 mm

Velikost in teža

Dimenzije (G x D)
87,6 x 136 mm
Teža
886 g

Kaj je v škatli

  • Senčilo (ALC-SH141)
  • Sprednji pokrov objektiva (ALC-F82S)
  • Zadnji pokrov objektiva (ALC-R1EM)
  • Case
Placeholder

Značilnosti

Slika FE 24–70 mm F2,8 GM

Standardni objektivi z zoomom nove dobe

Brezkompromisna zasnova in tehnologija v objektivu z zoomom in stalno zaslonko F2,8, s katerim lahko izkoristite vse zmogljivosti trenutnih in prihodnjih ohišij fotoaparatov visoke ločljivosti. Ta edinstveni standardni zoom ima razpon goriščne razdalje od 24 do 70 mm in je idealna izbira, če potrebujete vrhunsko kakovost slik za portrete, pokrajine, hitre posnetke in druge prizore.

Slika FE 24–70 mm F2,8 GM

Izjemni ločljivost in zameglitev

Izjemno asferični element (XA) objektiva z neverjetno natančnostjo površine prispeva k osupljivi ločljivosti od roba do roba in podrobnosti v celotnem razponu zooma, poleg tega pa ima tudi pomembno vlogo pri doseganju nežne in mehke zameglitve, ki je lahko zmogljivo izrazno orodje v najrazličnejših razmerah za fotografiranje.

Več o tem

Slika FE 24–70 mm F2,8 GM

Naravno upodabljanje in barve

Stekleni element ED (za izjemno nizko razpršitev) in stekleni element Super ED na optični poti, ki je v skladu z najvišjimi standardi, pomagata ustvariti pristne in naravne slike brez nenaravnega obarvanja, saj ohranjata osno in prečno barvno odstopanje pod nadzorom, hkrati pa s povečanjem ločljivost objektov zagotavljata osupljive teksture in podrobnosti. 

Več o tem

Slika FE 24–70 mm F2,8 GM

Svetla, hitra zaslonka F2,8 pri vseh goriščnih razdaljah

Stalna najširša zaslonka F2,8 poenostavlja ohranjanje konstantnih nastavitev osvetlitve po celotnem razponu zooma, kar omogoča snemanje pri šibki svetlobi ali uporabo hitrosti zaklopa za zaustavitev dogajanja. Vedno vrhunska kakovost slike je zagotovljena pri vseh zaslonkah in goriščnih razdaljah.

Slika FE 24–70 mm F2,8 GM

Natančna, izjemno hitra izostritev

Sistem neposrednega pogona SSM (DDSSM) izjemno natančno nastavlja objektive z veliko zaslonko za pravilno ostrenje ter zmanjšuje umetno gibanje, napredni sistem za nadzor in izboljšani algoritmi pa povečujejo hitrost delovanja samodejnega ostrenja. Delovanje sistem DDSSM je tudi tekoče in tiho, kar je koristno tako pri snemanju videoposnetkov kot pri fotografiranju.

Več o tem

Slika FE 24–70 mm F2,8 GM

Zaslonka z 9 lopaticami še polepša zameglitev

Neverjetno lepoto zameglitve, ki jo je mogoče ustvariti s tem objektivom, še dodatno poveča krožna zaslonka z 9 lopaticami, ki prispeva k enakomernosti in naravnim poudarkom.

Več o tem

Slika FE 24–70 mm F2,8 GM

Izjemna jasnost in kontrast

Sonyjeva originalna plast Nano AR odpravlja odboje svetlobe, ki lahko povzročajo odseve in bleščanje, zlasti v protisvetlobi. Rezultat so velik kontrast in jasnost z globokimi črnimi odtenki v vseh možnih razmerah za fotografiranje. (1. Plast Nano AR / 2. Steklo / 3. Svetloba, ki prehaja skozi objektiv)

Več o tem

Slika FE 24–70 mm F2,8 GM

Vsestransko upravljanje ostrenja s prsti

Sposobnost hitrega odzivanja na hitro spreminjajoče se razmere za fotografiranje lahko pomeni razliko med tem, ali boste posnetek naredili ali ne. Stikalo za ročni ali samodejni način ostrenja in gumb za zaklep ostrenja sta enostavno dostopna ter omogočata vsestranski in profesionalni nadzor za najrazličnejše objekte in okolja. 

Slika FE 24–70 mm F2,8 GM

Zaklep zooma za večjo prenosnost

Objektivi z zoomom se lahko med prenašanjem včasih razširijo zaradi lastne teže, kar je lahko v nadlego, hkrati pa povečuje možnost naključnih poškodb. Stikalo za zaklep zooma je preprost in zanesljiv način zaklepanja mehanizma zooma za varno in priročno prenašanje.

Slika FE 24–70 mm F2,8 GM

Zaklep in sprostitev senčila

Mehanizem za zaklep senčila preprečuje, da bi se senčilo nenamerno snelo, ko se premikate med lokacijami, gumb za sprostitev senčila pa olajša odstranitev in ponovno namestitev senčila, ko je to potrebno.

Slika FE 24–70 mm F2,8 GM

Visoka zanesljivost v zahtevnih pogojih

Skrbni ukrepi za zatesnitev pred prahom in vlago zagotavljajo največjo zaščito in zanesljivost v zahtevnih razmerah. Zanesljivo fotografirajte v rahlem dežju ali vetru.

Več o tem