Pogled na objektiv od spredaj
Pogled na objektiv z leve strani
Pogled na objektiv od zgoraj
Pogled na objektiv z desne strani
Pogled z leve strani na objektiv s pokrovčkom
Pogled na objektiv, nameščen na ILCE-7RM5
Slike FE 50 mm F1.4 GM
G Master
Več o objektivu G Master
Lahek in kompakten
50-mm fiksni F1.4 G Master™

Sonyjeva najnovejša tehnologija objektivov zagotavlja izjemno ločljivost in zameglitev ozadja v kompaktnem in lahkem objektivu. Izjemno samodejno ostrenje, gladko delovanje in trpežna zanesljivost zaključijo ta inovativni standardni fiksni objektiv z veliko zaslonko.

Odkrijte naš najnovejši fiksni objektiv 50 mm F1.4 G Master

Oglejte si videoposnetek

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

FE 50 mm F1.4 GM – galerija fotografij
Portrete ženske, ki ponazarja visoko ločljivost
Osupljiva kakovost G Master vse do robov slik

Izjemno natančna steklena elementa XA (izjemno asferično) učinkovito popravita popačenje in večino vrst odstopanja. Nova optična zasnova s steklenim elementom ED (izjemno nizka razpršitev) zagotovi manjše barvno odstopanje. Naš originalni premaz Nano AR Coating II na površini objektiva znatno zmanjša odsev v notranjosti za manj odsevov in bleščanja na posnetkih.

Primer izraza zameglitve ozadja
Inovativna optika in zaslonka F1.4 za čudovito zameglitev ozadja

Inovativna optika in največja zaslonka F1.4 zagotovita izjemno zameglitev ozadja. Z globokim in kremastim ozadjem in ospredjem pri F1.4 bodo subjekti odstopali od okolice. Napredne funkcije lahko prispevajo k izjemno kakovostni zameglitvi ozadja in vključujejo elemente XA (izjemno asferične), ki učinkovito preprečujejo obročasto zameglitev ozadja in pazljivo optimizacijo sferične aberacije med oblikovanjem in proizvodnjo.

Objektiv v roki
Lahek in kompakten objektiv z neverjetno zmogljivostjo

Natančna postavitev elementov XA (izjemno asferično steklo), linearni motorji XD z močnim sunkom in najnovejša kompaktna krožna zaslonka sodelujejo znotraj visokoločljivostnega objektiva z veliko zaslonko in kompaktnimi dimenzijami: zunanji premer 80,6 mm, dolžina 96,0 mm. Teža zgolj 516 g. Edinstvena mešanica mobilnosti in optične zmogljivosti v šibki svetlobi je idealna za vse načine uporabe, od portretov do hitrih posnetkov.

Ilustracija kaže sprožilnike
Hiter, natančen in tih AF in sledenje za posnetke in filme

Skupino izostritve objektiva poganjajo linearni motorji z močnim sunkom XD (extreme dynamic) in naprednim krmilnim algoritmom za gladko in odzivno ostrenje. Hrup in vibracije so zmanjšane za uglajeno in tiho samodejno ostrenje, kar je velika prednost med snemanjem filmov. Gladek zajem in sledenje subjektom v filmu, celo med snemanjem pri 120 sličicah/s ali več. 

Posnetek uporabnika med snemanjem
Intuitivno upravljanje ohrani vizijo ustvarjalca

Ročno ostrenje z linearno odzivnostjo je konkurenčno mehaničnim objektivom in več kot dovolj hitro za gladek preklop izostritve med snemanjem filmov. S stikalom za zaklep zaslonke lahko obroček za zaslonko fiksirate v položaj »A«, da preprečite neželene spremembe, ali pa ga ročno nastavite med F1.4 in F16. Prilagodljiva gumba za zaklep ostrenja in stikalo za način ostrenja AF/MF za prilagodljivost snemanja.

Ilustracija premaza iz fluora
Izjemna zanesljivost za katero koli okolje in način uporabe

Sprednji element objektiva ima premaz iz fluora, ki odvrača prstne odtise, prah, vodo, olje in drugo umazanijo, hkrati pa omogoča lažje odstranjevanje umazanije z brisanjem, če se vendarle naberejo na površini objektiva. Na prah in vlago odporna zasnova za dodatno zanesljivost pri uporabi na prostem v zahtevnih pogojih.

Slika sestave objektiva
Konfiguracija objektiva

Objektivi serije G Master nudijo kakovost, ki prej ni bila dosegljiva, saj prinašajo čudovito kombinacijo izjemno visoke ločljivosti in mehke zameglitve ozadja.

[1] Izjemno asferični objektiv (objektiv XA) [2] Steklo ED (izjemno nizka razpršitev)

Slika grafikona MTF
Diagram MTF

Funkcija MTF opisuje, kako lahko objektiv reproducira majhne podrobnosti, merjene kot stopnja kontrasta med natančno razmaknjenimi črtami.

[1] Kontrast (%) [2] Razdalja od optičnega središča objektiva (mm) [3] Najširša zaslonka [4] Zaslonka F8 [5] Prostorska frekvenca [6] 10 parov vrstic/mm [7] 30 parov vrstic/mm [8] Radialne vrednosti [9] Tangentalne vrednosti

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Prednosti Sonyjevih objektivov za snemanje videoposnetkov

Preberite več o štirih edinstvenih prednostih uporabe Sonyjevih objektivov serije E za snemanje videoposnetkov. Kombinacija Sonyjevih objektivov in kamer izboljša vašo izkušnjo z ustvarjanjem videoposnetkov.

Funkcije objektiva

1. Obroč za ostrenje / 2. Gumb za zaklep ostrenja / 3. Obroček za zaslonko / 4. Oznaka zaslonke / 5. Stikalo za način ostrenja / 6. Stikalo za zaklep zaslonke / 7. Stikalo za preklapljanje zaslonke

Združljivost z objektivom FE 50 mm F1.4 GM

Za več informacij o združljivosti objektiva in ohišja sledite spodnji povezavi.

Specifikacije in funkcije

  • Standardni glavni objektiv serije Premium G Master

  • Elementi XA in ED-steklo za visoko ločljivost na celotnem območju slike

  • Premaz Nano AR II zmanjša odsev in bleščanje

  • Linearni motor XD so izjemno odzivni in se ponašajo z nizko stopnjo tresljajev, zato je samodejno ostrenje hitro, natančno in tiho.

  • Gumbi za zaklep zaslonke, zaklep ostrenja in druge funkcije podpirajo profesionalne potrebe pri fotografiranju

Najmanjša razdalja ostrenja
0,41 (AF), 0,38 (MF) m (1,35 (AF), 1,25 (MF) ft )
Največje razmerje povečave (x)
0,16 (AF), 0,18 (MF)
Premer filtra (mm)
67
Teža
516 g (18,3 oz.)
Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju