FE 70–200 MM F4 G OSS

Polne specifikacije in funkcije

SEL70200G

PMPC

€ 1.770,00

(z DDV)

Specifikacije objektiva

Nosilec
Objektiv Sony E
Format
35 mm polnega formata
Goriščna razdalja (mm)
70–200 mm
Gorišna razdalja, enakovredna 35 mm (APS-C)
105–300 mm
Skupine/elementi objektiva
15/21
Vidni kot (35 mm)
34°–12°
Vidni kot (APS-C)
22°–8°
Najširša zaslonka (F)
4
Najširša zaslonka (F)
22
Lopatice zaslonke
9
Krožna zaslonka
Da
Najmanjša razdalja ostrenja
1–1,5 m (AF)/1–1,35 m (MF) (3,28–4,93 ft (AF)/3,28–4,43ft (MF))
Največje razmerje povečave (x)
0,13x
Premer filtra (mm)
72 mm
Stabilizator slike (SteadyShot)
Optični stabilizator SteadyShot

Velikost in teža

Dimenzije (G x D)
80 x 175 mm (3–1/4 x 7 palcev)
Teža
840 g (29,7 oz.) (brez nastavka za stojalo)

Opombe

*
"Goriščna razdalja, enakovredna 35 mm (APS-C)" in "vidni kot (APS-C)" veljata za digitalni fotoaparat z izmenljivim objektivom in slikovnimi senzorji APS-C.

Kaj je v škatli

  • Senčilo objektiva (ALC-SH133: zaobljeno, bajonetno)
  • Sprednji pokrov objektiva
  • Zadnji pokrov objektiva
  • Case
Placeholder

Značilnosti

Slika FE 70–200 MM F4 G OSS

Objektiv G za vrhunsko upodabljanje

Vrhunska optika v kompaktnem in lahkem objektivu s stalno najširšo zaslonko F4 omogoča izjemno in ustvarjalno kakovost slike, po kateri slovijo objektivi G. Objektivi G so izdelani z natančnimi odstopanji in preizkušeni tako, da vsaka enota zagotovljeno izpolnjuje enake visoke standarde glede kakovosti slike in ustvarjalnega nadzora.

Slika FE 70–200 MM F4 G OSS

Optimalna ostrina in učinki zameglitve z enim objektivom

Natančni napredni asferični elementi (AA), steklo Super ED in plast Nano AR v napredni optični zasnovi zagotavljajo visoko ločljivost po celotni sliki in pri vseh goriščnih razdaljah. Krožna zaslonka z 9 lopaticami ustvarjalne zmogljivosti objektiva izboljša tako, da omogoča čudovite učinke zameglitve ozadja z naravnimi poudarki.

Več o tem

Slika FE 70–200 MM F4 G OSS

Lahka prenosna zasnova in tekoče upravljanje

Kompaktni in lahki objektiv z zoomom polnega formata serije E omogoča popolno mobilnost in dopolnjuje ohišja serije α7. Prednost omogoča tudi notranje ostrenje, ki ohranja stalno dolžino objektiva za boljšo splošno uporabo. Vsi krmilniki, vključno s stikalom za zaklep ostrenja in omejevalnikom razpona ostrenja, so zasnovani za intuitivno upravljanje, zato se lahko povsem osredotočite na sliko.

Več o tem

Slika FE 70–200 MM F4 G OSS

Vedno ostro in jasno

Vgrajen optični stabilizator slike SteadyShot odpravlja tresenje fotoaparata, ki pri fotografiranju iz roke lahko povzroči zamegljeno sliko. Ostre in jasne prizore v telefoto načinu in prizore v zaprtih prostorih pri šibki svetlobi lahko snemate brez povišanja občutljivosti ISO in povečanja šuma.

Več o tem

Slika FE 70–200 MM F4 G OSS

Načini obračanja

Prvo stikalo za način stabilizatorja slike pri objektivu α omogoča izbiro "načina obračanja", v katerem je optični stabilizator slike SteadyShot med obračanjem aktiven. To omogoča snemanje dinamičnih vodoravno obrnjenih posnetkov in učinkovito zmanjšuje zamegljenost zaradi tresenja na drugih oseh.

Več o tem

Slika FE 70–200 MM F4 G OSS

Stalna najširša zaslonka F4

S stalno zaslonko F4 po celotnem razponu 70–200 mm lahko prizor povečujete in kadrirate brez spreminjanja nastavitev osvetlitve.

Slika FE 70–200 MM F4 G OSS

Dvojni linearni motor

Dva linearna motorja omogočata hitro in natančno ostrenje. Tiho in tekoče premikanje je odlično za snemanje filmov, hitrih akcijskih prizorov in v primeru, da se izostreni predmet hitro in pogosto spreminja. Uporaba skupine za notranje ostrenje namesto premikajočega sprednjega elementa objektiva zagotavlja kompaktno zasnovo, ki dobro deluje z dodatno opremo, kot so senčila objektivov in polarizacijske filtre.

Več o tem

Slika FE 70–200 MM F4 G OSS

Plast Nano AR

Premaz objektiva natančno prenaša svetlobo in zmanjšuje negativne učinke bleščanja, odsevanja in zamegljenosti. Posnetke tako odlikuje izboljšan kontrast, jasnost in splošna kakovost slike. (1. Plast Nano AR / 2. Steklo / 3. Svetloba, ki prehaja skozi objektiv)

Več o tem

Slika FE 70–200 MM F4 G OSS

Krožna zaslonka z 9 lopaticami

Edinstvena krožna zasnova z 9 lopaticami zagotavlja, da je zaslonka skoraj popolnoma krožna, tudi če je bolj zaprta z dvema stopnjama. To omogoča bolj tekoče in naravnejše učinke zameglitve – vključno z umetniško zameglitvijo oziroma učinkom "bokeh" – in boljši nadzor nad globinsko ostrino.

Več o tem

Slika FE 70–200 MM F4 G OSS

Zanesljivo in enostavno v vseh pogojih

Zasnova, ki preprečuje nabiranje prahu in vlage na objektivu, zagotavlja zanesljivo uporabo v različnih pogojih.

Več o tem