FE 85 mm F1,4 GM

Polne specifikacije in funkcije

SEL85F14GM

PMPC

€ 2.175,00

(z DDV)

Specifikacije objektiva

Nosilec
Objektiv Sony E
Format
35 mm polnega formata
Goriščna razdalja (mm)
85 mm
Gorišna razdalja, enakovredna 35 mm (APS-C)
127,5 mm
Skupine/elementi objektiva
8/11
Vidni kot (35 mm)
29°
Vidni kot (APS-C)
19°
Najširša zaslonka (F)
1.4
Najširša zaslonka (F)
16
Lopatice zaslonke
11
Krožna zaslonka
Da
Najmanjša razdalja ostrenja
Samodejno ostrenje 0,85 m, ročno 0.8 m
Največje razmerje povečave (x)
0,12-krat
Premer filtra (mm)
77 mm

Velikost in teža

Dimenzije (G x D)
89,5 x 107,5 mm
Teža
820 g

Kaj je v škatli

  • Senčilo (ALC-SH142)
  • Sprednji pokrov objektiva (ALC-F77S)
  • Zadnji pokrov objektiva (ALC-R1EM)
  • Case
Placeholder

Značilnosti

Slika FE 85 mm F1,4 GM

Nova dimenzija portretne fotografije

V seriji G Master je uporabljena najnaprednejša tehnologija, ki je še izboljšala že tako vrhunsko delovanje objektiva Sony G. Ta model združuje vrhunsko zameglitev z objektivom G in nove stopnje ločljivosti v resnično izjemnem portretnem objektivu, s katerim lahko izkoristite vse zmogljivosti trenutnih in prihodnjih ohišij fotoaparatov visoke ločljivosti.

Slika FE 85 mm F1,4 GM

Izjemni ločljivost in zameglitev

Neverjetna ločljivost tudi pri najširši zaslonki F1,4 zagotovi izjemno dimenzionalnost objekta. Nato postopna, čudovita zameglitev spremeni ozadje v umetniški zastor z naravnim obarvanjem in poudarki. Ta redka kombinacija, ki jo deloma omogoča tehnologija novega elementa XA, ponuja nove načine vizualnega izražanja.

Več o tem

Slika FE 85 mm F1,4 GM

Naravne slike brez umetnih barv

Barvno odstopanje lahko zniža kakovost ločljivosti in zameglitve. Trije stekleni elementi ED (za izjemno nizko razpršitev) veliko prispevajo k izjemni optični zmogljivosti tega objektiva, saj ohranjajo osno barvno odstopanje pod nadzorom, hkrati pa povečujejo jasnost ter naravni videz in barvo osupljive zameglitve.

Več o tem

Slika FE 85 mm F1,4 GM

Odlična natančnost samodejnega ostrenja z 2 senzorjema

Poleg običajnega senzorja vrtenja tudi drugi senzor zaznava položaj ostrenja z objektivom. Ta sistem z dvema senzorjema omogoča izjemno veliko natančnost ostrenja, ki je potrebna za to, da se zmogljivosti visoke ločljivosti v naprednih ohišjih fotoaparatov izkoristijo v največji možni meri. Pogon RDSSM (supersonični motor z obročkastim pogonom) zagotavlja potrebno zmogljivost in hitrost.

Več o tem

Slika FE 85 mm F1,4 GM

11 lopatic za bogato zameglitev

Sonyjeva krožna zaslonka ima običajno do 9 lopatic. To je prvi objektiv α z 11 lopaticami v krožni zaslonki, ki prinaša nove dimenzije zameglitve z neverjetno lepoto in naravnimi poudarki.

Več o tem

Slika FE 85 mm F1,4 GM

Izjemna jasnost in kontrast

Napredna tehnologija plasti Nano AR zagotavlja premaz objektiva z natančno dodelano nanostrukturo, ki učinkovito odpravlja odboje svetlobe, ki lahko povzročajo odseve in bleščanje, ter tako občutno izboljša jasnost, kontrast in splošno kakovost slike. (1. Plast Nano AR / 2. Steklo / 3. Svetloba, ki prehaja skozi objektiv)

Več o tem

Slika FE 85 mm F1,4 GM

Vsestransko upravljanje ostrenja s prsti

Sposobnost hitrega odzivanja na hitro spreminjajoče se razmere za fotografiranje lahko pomeni razliko med tem, ali boste posnetek naredili ali ne. Stikalo za ročni ali samodejni način ostrenja in gumb za zaklep ostrenja sta enostavno dostopna ter omogočata vsestranski in profesionalni nadzor za najrazličnejše objekte in okolja.

Slika FE 85 mm F1,4 GM

Enostavna odstranitev za snemanje

Fotografi običajno raje zaznajo preskakovanje obročka za zaslonko, snemalci pa imajo raje gladko in tiho upravljanje zaslonke brez preskakovanja. Na tem objektivu lahko preskakovanje obročka za zaslonko enostavno vklopite ali izklopite, kot je primerno za fotografiranje ali snemanje.

Več o tem

Slika FE 85 mm F1,4 GM

Zaklep in sprostitev senčila

Mehanizem za zaklep senčila preprečuje, da bi se senčilo nenamerno snelo, ko se premikate med lokacijami, gumb za sprostitev senčila pa olajša odstranitev in ponovno namestitev senčila, ko je to potrebno.

Slika FE 85 mm F1,4 GM

Visoka zanesljivost v zahtevnih pogojih

Poleg običajnih ukrepov za zatesnitev pred prahom in vlago je na stiku objektiva in ohišja fotoaparata dodano tudi tesnilo za dodatno zaščito in zanesljivost v zahtevnih razmerah. Zanesljivo fotografirajte v rahlem dežju ali vetru.

Več o tem