Pogled na objektiv z leve strani
Pogled na objektiv z leve strani
Pogled na objektiv z desne strani
Pogled na objektiv z desne strani
Pogled na objektiv s sprednje strani s pritrjenim fotoaparatom ILCE-7M4
Pogled na objektiv s sprednje strani s povezano kamero ILME-FX3 in mikrofonom ECM-XM1
Dobitnik nagrade
Ultralahek, vsestranski širokokotni objektiv z zmogljivim zoomom

Na podlagi Sonyjevega strokovnega znanja smo izdelali najlažji širokokotni objektiv z zoomom F4 polnega formata na svetu za izpopolnjene slike, izražanje in nadzor. Sistem zmogljivega zooma v kompaktnem objektivu je izredno vsestranski. Idealen je tudi za fotografije, saj omogoča čudovito upodabljanje z objektivom GTM in samodejno ostrenje.

FE PZ 16–35 mm F4 G

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

FE PZ 16-35mm F4 G – galerija fotografij
Visokokakovosten portret žensk
Izboljšana kakovost slike

Ta kompakten zmogljiv širokokotni objektiv z zoomom polnega formata F4 zagotavlja vrhunsko kakovost objektiva G. Vključuje dva asferična elementa AA (advanced aspherical), element Super ED (Extra-low Dispersion) in element ED, ki učinkovito odpravljajo popačenje in odstopanje. Krožna zaslonka in nadzorovano barvno odstopanje izboljšata zameglitev ozadja, ostrenje pri 0,24 m pa omogoča osupljive bližnje posnetke.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Zasnovan za prefinjeno ustvarjanje filmov

Poleg vsestranskega zooma ta izjemno kompakten objektiv zmanjšuje sunkovite premike vidnega kota, do katerih lahko pride pri ostrenju ali zoomiranju, tako da lahko zlahka posnamete stabilne in visokokakovostne filmske posnetke. Tudi delovanje ostrenja, zooma in zaslonke je izjemno tiho, kar močno zmanjša hrup in tresljaje, ki lahko motijo snemanje filmov.

Posnetek z izdelkom SELP1635G s s fotoaparatom FX3, povezanim z mikrofonom ECM-XM1
Nemoteno delovanje zmogljivega zooma z izjemno odzivnostjo

Nov sistem zmogljivega zooma s štirimi linearnimi motorji XD, prvič na voljo v objektivu α, zagotavlja nemoteno upravljanje. Tudi najbolj subtilni premiki obroča za zoom so natančno zaznani in takoj pretvorjeni v nadzor zooma. Ročica za neprekinjeno spreminjanje zooma omogoča nemoteno zoomiranje, zoom pa je mogoče tudi daljinsko upravljati, ko je fotoaparat na stojalu.

Prikaz konstrukcije linearnih motorjev XD za sistem samodejnega ostrenja
Linearni motorji XD zagotavljajo izjemno samodejno ostrenje

Linearna motorja XD (extreme dynamic) zagotavljata hitro in tiho samodejno ostrenje z nizkimi vibracijami v kompaktnem ohišju. S samodejnim ostrenjem lahko sledite objektom z visoko hitrostjo sličic. Z združljivim ohišjem lahko vzdržujete natančno ostrenje med neprekinjenim fotografiranjem s hitrostjo do 30 sličic na sekundo. Sledenje objektov poteka nemoteno tudi med zoomiranjem.

Slika izdelka prikazuje obroč za ostrenje, obroč za zoom in obroč za zaslonko
Trije obroči za nadzor: zoom, ostrenje in zaslonka

Ločeni obroči za zoom, ostrenje in zaslonko omogočajo prilagodljiv in intuitiven ustvarjalni nadzor. Odziven nadzor zooma je nepogrešljiv pri snemanju filmov, ročno ostrenje z linearno odzivnostjo pa zagotavlja neposredno odzivnost tudi na najmanjše premike. Obroč za zaslonko ima stikalo za klik zaslonke, ki omogoča, da se izklopijo stopnje za klik, ko potrebujete gladko in nemoteno nastavitev zaslonke.
[1] Obroč za ostrenje  [2] Obroč za zoom  [3] Obroč za zaslonko

Fotografiranje s kardanskim stabilizatorjem
Izredno nizka teža kljub veliko funkcijam

Čeprav ta kompakten širokokotni objektiv z zoomom tehta le 353 g (12,5 oz.), to ne zmanjšuje njegove funkcionalnosti. Dolžina med ostrenjem in zoomiranjem ostaja enaka, kar zagotavlja optimalno uporabo, zato je idealen tudi za snemanje videoposnetkov s kardanskim stabilizatorjem. Zaradi izjemne prenosnosti in zasnove, odporne na prah in vlago, je odlična izbira za skoraj vsako vrsto fotografije.

Bližnji posnetek kamere ILME-FX6, uporabljene za snemanje
Prednosti Sonyjevih objektivov za snemanje videoposnetkov

Preberite več o štirih edinstvenih prednostih uporabe Sonyjevih objektivov serije E za snemanje videoposnetkov. Kombinacija Sonyjevih objektivov in kamer izboljša vašo izkušnjo z ustvarjanjem videoposnetkov.

Slika sestave objektiva
Konfiguracija objektiva

Zasnova objektiva Sony G poudari kombinacijo visoke ločljivosti in zameglitve ozadja, da lahko umetnik lažje izrazi svojo vizijo.
[1] Napredna asferična leča (leča AA)  [2] Asferična leča   [3] Asferična leča ED (izjemno nizka razpršitev)  [4] Steklo Super ED  [5] Steklo ED (izjemno nizka razpršitev)

Funkcija modulacijskega prenosa objektiva SELP1635G
Diagram MTF

Funkcija MTF opisuje, kako lahko objektiv reproducira majhne podrobnosti, merjene kot stopnja kontrasta med natančno razmaknjenimi linijami.
[1] Kontrast (%) [2] Razdalja od optičnega središča objektiva (mm) [3] Pri 16 mm/najširša zaslonka [4] Pri 16 mm/zaslonka F8 [5] Pri 35 mm/najširša zaslonka [6] Pri 35 mm/zaslonka F8 [7] Prostorska frekvenca [8] 10 parov vrstic/mm [9] 30 parov vrstic/mm [10] Radialne vrednosti [11] Tangentalne vrednosti

Funkcije objektiva

1. Obroč za ostrenje / 2. Vzvod za zoom / 3. Obroček za zaslonko / 4. Obroč za zoom / 5. Gumb za zaklep ostrenja / 6. Stikalo za način ostrenja / 7. Oznaka zaslonke / 8. Zaklep zaslonke / 9. Stikalo za preklapljanje zaslonke

Združljivost z izdelkom FE PZ 16–35mm F4 G

Za več informacij o združljivosti objektiva in ohišja sledite spodnji povezavi.

Specifikacije in funkcije

  • Ultralahek, vsestranski širokokotni objektiv G z zmogljivim zoomom

  • Dva elementa AA, standardni asferični element in en asferični element ED za visoko ločljivost na celotnem območju slike

  • Dva linearna motorja XD z visoko potisno močjo za hitro in tiho samodejno ostrenje z nizkimi vibracijami

  • Nov sistem zooma, ki ga poganjajo štirje linearni motorji XD, zagotavlja nemoteno upravljanje in takojšen odziv.

  • Upravljanje s tremi obroči (zoom, ostrenje in zaslonka) in druge funkcije podpirajo potrebe profesionalnih fotografov

Najmanjša razdalja ostrenja
0,28–0,24 m (0,92–0,79 ft)
Največje razmerje povečave (x)
0,23
Premer filtra (mm)
72
Teža
353 g (12,5 oz)
Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju

Ocene in nagrade

Mnenja uporabnikov