Xperia 1 IV

Hitrost je vse

Xperia 1 IV poleg značilne hitrosti telefonov Xperia ima fotoaparat s tremi objektivi, ki podpirajo snemanje v 4K HDR pri 120 sličicah/s. Vključuje tudi hitro fotografiranje pri 20 sličicah/s v HDR z AE/AF ter novi pravi optični zoom 85–125 mm. Izkušnje lahko delite na poti s pretakanjem videa in igranja v živo.

VSI PAMETNI TELEFONI

Xperia 1 IV | Snemanje videa 4K HDR 120 sličic/s z zaslonom 4K HDR OLED

Xperia 1 IV
Pogled telefona Xperia 1 IV črne barve od spredaj in zadaj

PMPC

€ 1.449,00

(z DDV)
Dobitnik nagrade
Več kot le hitrost

Telefon Xperia 1 IV ponuja najboljše Sonyjeve tehnologije vsem uporabnikom in ustvarjalcem. Na voljo so vrhunske funkcije za videografe in fotografe ter zmagovalne zmogljivosti za igralce iger za prenosne naprave – naj bodo to tekmovalni igričarji ali tisti, ki pretakajo igre. Avdiofili lahko izkoristijo desetletja Sonyjevega strokovnega znanja o zvoku in glasbi ter novo tehnologijo Music Pro za snemanje skladb studijske kakovosti. Filmski navdušenci pa bodo navdušeni nad najsvetlejšim zaslonom 4K HDR 120 Hz pametnega telefona doslej.   

Predstavljamo vam telefon Xperia 1 IV

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Zasnova

Prepoznavna izredno ploska in izredno mat oblika kombinira minimalistični stil z najboljšo kakovostjo materialov in rokodelstva.

Kamera

Naš prvi pametni telefon s snemanjem v 4K HDR pri 120 sl./s na vseh objektivih , AF za oči in sledenjem predmetom ter pretakanjem v živo. Tehnologija fotografiranja Alpha vključuje sprotni AF za oči in hitro fotografiranje z AF/AE HDR pri 20 sl./s ter optični zoom 85–125 mm.

Igranje v prenosnih napravah

Telefon Xperia 1 IV je bil razvit v sodelovanju s tekmovalnimi igričarji, zato ponuja številne vrhunske funkcije za igranje ter novo pretakanje v živo za pretakanje iger.

Zvok

Uživajte v kakovostni izkušnji poslušanja prek 3,5-mm avdio priključka, brezžičnih slušalk ali vgrajenih stereo zvočnikov polnega razpona in posnemite lastne posnetke z novo aplikacijo Music Pro.

Zaslon

Najsvetlejši zaslon 4K HDR OLED s hitrostjo osveževanja 120 Hz do zdaj z barvno natančnostjo brez primerjave z ustvarjalnim načinom, "ki uporablja tehnologijo CineAlta".

Zmogljivost

Delovanje je izjemno in združuje najnovejšo mobilno platformo Snapdragon® 8 Gen 1 z močno in zmogljivo 5000-mAh baterijo.


Videografija
Ustvarjajte neverjetne video vsebine

Telefon Xperia 1 IV nudi video zmožnosti za ustvarjanje in deljenje vsebine brez konkurence. Naš prvi pametni telefon, ki lahko snema v ločljivosti 4K HDR s 120 sličicami/s na vseh objektivih, vaša ustvarjalnost bo lahko tako delovala v izjemni kakovosti. Samodejno ostrenje oči in sledenje predmetu zagotavljata, da bo vaš subjekt vedno izostren, funkcija Videography Pro pa nudi ročno upravljanje za več ustvarjalnih možnosti. Med pa vam pretakanje v živo omogoča deljenje vaše vsebine z vašim občinstvom na poti.


Snemanje videoposnetkov v ločljivosti 4K HDR s 120 sličicami/s na vseh objektivih

Ne glede na to, kateri objektiv uporabljate, vam telefon Xperia 1 IV omogoča snemanje videa visoke kakovosti v 4K HDR 120 sličic/s. Nato lahko predvajate posnetek 120 sličic/s na zaslonu 4K HDR s hitrostjo osveževanja 120 Hz z gladkimi in prelepimi podrobnostmi. Izberete lahko tudi nastavitev hitrosti sličic za snemanje počasnih posnetkov do 5x.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

S samodejnim ostrenjem oči bodo videoposnetki zaživeli

Sony je v industriji znan zaradi izjemnih zmožnosti samodejnega ostrenja, ki jih nudi. Samodejno ostrenje oči zazna človeško ali živalsko oko in ga ohrani izostrenega, ko se objekt premika, zato so videoposnetki videti tako resnični kot še nikoli doslej.

Ženska, ki brska po knjižnici – bel kvadrat pomeni sledenje predmeta za video
Ohranite izostritev s sledenjem predmetu za videoposnetke

Sledenje predmetu omogoča samodejno sledenje premikajočemu se predmetu in ohranjanje izostrenosti, tudi če predmet nima oči ali so oči zastrte.

Trije objektivi za ustvarjanje video vsebin

Xperia 1 IV zagotavlja široke ustvarjalne možnosti s štirimi goriščnimi razdaljami, vključno z širokokotnima objektivoma 16 mm in 24 mm ter optičnim teleobjektivom 85–125 mm. Vsi trije objektivi omogočajo snemanje v 4K HDR s 120 sličicami/s , samodejno ostrenje oči in sledenje predmetom. 

Približan posnetek fotoaparata telefona Xperia 1 IV s tremi objektivi z napisom za 16mm F2.2 12MP, 24mm F1.7 12MP & 85mm-125mm F2.3-F2.8 12MP

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Zoom brez motenj vam omogoča več svobode pri snemanju

Z zoomom brez motenj od zelo širokega kota 16 mm vse do 375 mm, telefon Xperia 1 IV vam nudi ustvarjalno svobodo cele vreče objektivov, tudi med snemanjem.

Širši dinamični razpon

Z novim več-slikovnim snemanjem za videoposnetke lahko snemate s širšim dinamičnim razponom brez da bi izgubili ločljivost.

Slika zunanjosti pri slabi svetlobi ženske, ki zre proti obrisu mesta
Dvojna slika obrisa mesta ponoči – slika na levi je zamegljena, slika na vrhu je ostra
Optical SteadyShot™ s FlawlessEye™

Telefon Xperia 1 IV vključuje funkcijo Optical SteadyShot™ s FlawlessEye™, ki združuje povišano hitrost branja slikovnega senzorja s Sonyjevim originalnim algoritmom za optično stabilizacijo slike. Rezultat so izredno mehki videoposnetki brez tresenja.

Snemajte čist zvok brez zvoka vetra

Xperia 1 IV je opremljena z zvočno tehnologijo, vodilno v panogi, za visokoučinkovito filtriranje vetra.

Pametni filter za veter [1] IZKLOPLJEN [2] VKLOPLJEN.

Primerjava ravni šuma zaradi vetra z vklopljenim in izklopljenim pametnim filtrom za veter
Videography Pro ponuja ustvarjalen nadzor

Vmesnik za Videography Pro temelji na Sonyjevem strokovnem poznavanju celega razpona video- in filmskih kamer in vam omogoča, da prilagodite ročno upravljanje svojim potrebam ali pa se popolnoma zanesete na priročnost samodejnega načina.


Preostale funkcije za snemalce
Slika z opisom telefona Xperia 1 IV v ležečem položaju z ročajem za snemanje Bluetooth ob telefonu Xperia 1 IV v pokončnem položaju
Pretakajte video v živo neposredno na storitve pretakanja videoposnetkov z aplikacijo Videography Pro

Konec je čakanja na vsebino, ki se ne sme zamuditi – telefon Xperia 1 IV vam omogoča pretakanje videa v živo neposredno na storitve pretakanja videoposnetkov z vašega telefona z uporabo aplikacije Videography Pro. Z ročajem za snemanje Bluetooth GP-VPT2BT in vzdržljivim načinom lahko pretakate dlje.

[1] Video snemanje
[2] Pretakanje v živo
[3] Sledilci 

Uporabite svoj telefon Xperia kot monitor 4K in napravo za pretakanje v živo za svoj fotoaparat Alpha

Xperia 1 IV uporabite kot zunanji monitor 4K ali iskalo z naborom uporabnih nastavitev, kot so svetlost, zoom in mrežne črte. Uživajte v pretakanju v živo ter storitvah pretakanja videoposnetkov s kakovostjo slike Alpha prek zunanjega monitorja. Povežite ga s fotoaparatom, ki podpira USB video class (UVC).

[1] Alpha
[2] Xperia
[3] Pretakanje vsebin v živo
[4] Gledalci

Slika z opisom telefona Xperia 1 IV v ležečem položaju, povezanem s fotoaparatom Alpha, ob telefonu Xperia 1 IV v pokončnem položaju
Slika roke, ki drži telefon Xperia 1 IV in snema video selfi
Nova sprednji fotoaparat z ločljivostjo 12 MP za boljše video selfije

Nova sprednji fotoaparat z velikim senzorjem vam omogoča snemanje video selfije 4K HDR in nudi pretakanje v živo za takojšnje deljenje. Z ročnim upravljanjem boste vsakokrat dosegli videz, ki ga želite.

Vloganje je postalo enostavno

Ne glede na to, ali ste vloger, ali pretakate v živo, ali pa samo delite s prijatelji vam telefon Xperia 1 IV omogoča, da se snemate z izjemno kakovostjo slike. Še več nadzora pri ustvarjanju in svobode pri snemanju pa lahko dosežete tako, da priključite monitor za vlog in ročaj za snemanje Bluetooth, kot je GP-VPT2BT.

Telefon Xperia 1 IV, povezan z monitorjem za vlog in ročajem za snemanje Bluetooth

Kinematografija
Izkoristite prednosti snemanja videoposnetkov 21:9 s funkcijo Cinematography Pro “powered by CineAlta”

Snemajte videoposnetke s parametri in barvnimi nastavitvami, podobnimi tistim, ki jih uporabljajo profesionalci. Z izkušnjami naših inženirjev kinematografskih kamer, prednastavitvami upravljanja barv Look, razmerjem 21:9, ločljivostjo 4K HDR ter počasnimi posnetki s 120, 24, 25, 30 in 60 sličicami/s imate v rokah vsa orodja, ki jih potrebujete. Preprosto dodelite funkcijo Cinematography Pro bližnjični tipki, da jo hitro zaženete in začnete snemati.Uresničite svojo vizijo z nastavitvami kinematografskih barv

Z osmimi različnimi barvnimi nastavitvami Look lahko svojim videoposnetkom dodate različne kinematografske sloge. Med te sodi VENICE CS, ki temelji na naši profesionalni kameri CineAlta VENICE, vključuje pa gladko stopnjevanje barv in mehkejšo, nižjo krivuljo kontrasta, ki zagotavlja kinematografski videz, nepogrešljiv pri dramatičnih vsebinah.

Druge funkcije za snemalce
Dež pada na rdeč sončnik
Film v ločljivosti 4K HDR s 120 sličicami/s

Za več fleksibilnosti pri ustvarjanju vam telefon Xperia 1 IV omogoča snemanje visokokakovostnih videoposnetkov ločljivosti 4K HDR s 120 sličicami/s na vseh objektivih. Izberete lahko tudi nastavitev hitrosti sličic za snemanje počasnih posnetkov do 5x.

Filtrirajte šum vetra za čistejši zvok

Ko snemate zunaj, se pokaže naša vodilna tehnologija ločevanja zvoka, saj filtrira šum vetra za jasnejši zvok in dialog.

Inteligentni filter za veter [1] IZKLOP [2] VKLOP.

Primerjava ravni šuma zaradi vetra z vklopljenim in izklopljenim pametnim filtrom za veter

Fotografija
Profesionalna tehnologija fotoaparatov Alpha

Pametni telefon Xperia 1 IV smo razvili v sodelovanju z inženirji najnovejše serije fotoaparatov Alpha 1, ki s svojo tehnologijo samodejnega ostrenja sodijo v sam vrh v panogi, sodelovali pa smo tudi s profesionalnimi fotografi, s katerimi smo natančno nastavili tehnologijo ter izpopolnili fotografsko izkušnjo in rezultate. In tako kot fotografi Alpha pričakujejo enake zmogljivosti v vsakem objektivu, tako tudi telefon Xperia 1 IV nudi enake zmogljivosti samodejnega ostrenja z vsemi objektivi.

Samodejno ostrenje oči v realnem času na vseh objektivih 

S samodejnim ostrenjem oči v realnem času na vseh objektivih lahko posnamete osupljive portrete, ne glede na to, ali fotografirate ljudi ali živali. Tudi če se oseba ali žival premika ali če ima eno oko prekrito, boste posneli nepozabne posnetke, polne energije in izraznega naboja. 

Hitro slikanje do 20 sličic/s s samodejnim ostrenjem/samodejno osvetlitvijo in HDR, ne glede na to, kateri objektiv izberete

Telefon Xperia 1 IV nudi enako neverjetno hitro delovanje na vseh objektivih. Ne glede na to, kateri objektiv izberete, lahko fotografirate s hitrimi posnetki do 20 sličic/s, vključno s samodejnim ostrenjem in samodejno osvetlitvijo. Prav tako lahko izdelujete čudovite fotografije v vseh svetlobnih pogojih s funkcijo HDR (High Dynamic Range) za najbogatejše barve in kontrast.

Portret ženske v rdeči obleki pri slabi svetlobi z ozadjem obrisa mesta
Zakaj je telefon Xperia 1 IV tako hiter?

Za osupljivo hitrost kamere telefona Xperia 1 IV so zaslužne tri glavne funkcije – senzor s hitrostjo branja 120 sličic/s, izračuni AF/AE s hitrostjo do 60 sličic/s in zaznavanje objektov z umetno inteligenco.


Sledenje v realnem času na vseh objektivih

Ko fotografirate subjekt, ki noče biti pri miru, je malo pomoči vedno dobrodošle – zato nudi telefon Xperia 1 IV sledenje v realnem času na voljo na vseh objektivih. 

Objektiv s pravim optičnim zoomom brez degradacije slike

S pravim 85–125-mm optičnim zoomom nudi telefon Xperia 1 IV slike brez digitalne degradacije med 85 in 125 mm. V kombinaciji z optično stabilizacijo in samodejnim ostrenjem oči v realnem času ter sledenjem je telefon odličen za portrete z optičnim učinkom zameglitve ozadja (bokeh). 

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Trije raznoliki objektivi, vključno z novim teleobjektivom s pravim optičnim zoomom

Telefon Xperia 1 IV vam nudi izbiro med tremi objektivi – 16 mm zelo širok, 24 mm širok in 85–125 mm teleobjektiv s pravim optičnim zoomom – z isto visoko hitrostjo in zmogljivostmi samodejnega ostrenja v vseh objektivih. Kot pri fotoaparatu Alpha, ko zamenjate objektiv, ostane hitrost samodejnega ostrenja ista.

Približan posnetek fotoaparata s trojnim objektivom na telefonu Xperia 1 IV, ki prikazuje logotip za prevleko ZEISS T*
Izjemna kakovost ZEISS v vašem telefonu Xperia

Optika ZEISS, umerjena posebej za vaš pametni telefon Xperia. Premaz ZEISS T* z zmanjšanjem odsevov pripomore k izjemnemu upodabljanju in kontrastu.


Fotografije z manj šuma pri slabi svetlobi

Tudi pri fotografiranju pri slabi svetlobi boste lahko uživali v visokokakovostnih rezultatih s telefonom Xperia 1 IV.

Natančne barve ni kakovost

Pri telefonu Xperia 1 IV sta nastavitev beline in digitalni zoom nadgrajena z računalniško fotografijo za izboljšanje kakovosti in zagotavljanje čudovitih rezultatov.


Odkrijte Photography Pro – po navdihu serije Alpha 

S funkcijo Photography Pro v pametnem telefonu Xperia 1 IV imate na voljo vse kontrolnike, ki jih običajno najdete na profesionalnih fotoaparatih. Vmesnik, zasnovan po navdihu fotoaparatov Alpha, omogoča izbiro ročnega upravljanja ali samodejnih nastavitev ter snemanje v formatu RAW. Nov osnovni način lahko uporabite tudi za preprosto snemanje. 


Namensko sprožilo

Z namenskim ergonomskim gumbom za fotografiranje, ki je na površini hrapav za boljšo uporabnost, vam telefon Xperia 1 IV nudi občutek pravega profesionalnega fotoaparata.

Podrobnost, ki prikazuje namenski gumb za fotografiranje na telefonu Xperia 1 IV
Prostrana pokrajina skalnatih kanjonov – fotoaparat Sony Alpha in pametni telefon Xperia 1 IV sta postavljena v ospredje
Upravljajte svoj fotoaparat Alpha s pametnim telefonom Xperia

Xperia 1 IV je popoln spremljevalec Sonyjevega fotoaparata Alpha. Uporabite ga lahko kot ločen zaslon in kot daljinski upravljalnik, z njim pa lahko brezžično nastavljate nastavitve in snemate fotografije z aplikacijo Imaging Edge™ Mobile.


Izboljšan sprednji fotoaparat z ločljivostjo 12 MP

Izboljšan sprednji fotoaparat z večjim slikovnim senzorjem vam nudi še več ustvarjalnih možnosti.

Telefon Xperia 1 IV, na katerem so kapljice vode
Nadaljujte s slikanjem v težkih pogojih

Telefon Xperia 1 IV je odporen proti vodi in prahu z oceno IP65/68, tako da lahko brez skrbi fotografirate na različnih lokacijah in vremenskih pogojih.


Igranje v prenosnih napravah
Igrajte na zmago s telefonom Xperia 1 IV

Telefon Xperia 1 IV je bil ustvarjen v sodelovanju z elitnimi igralci eSports z edinim ciljem pred očmi: zmagovanje. Uporablja se kot uradna oprema v krogih profesionalnega igranja iger, telefon Xperia nudi vso hitrost, zmogljivost in zanesljivost, potrebno za mobilno igranje na najvišjem nivoju.


Z aplikacijo Optimizator igre dobite dodatno prednost

Optimizator iger je vaše nadzorno središče za igranje iger, v katerem lahko prilagodite funkcije in nastavitve, da ustvarite popolno igralno doživetje in povečate svoje možnosti za zmago. Zlasti za igralce eSports in ljudi, ki pretakajo, omogoča spreminjanje nastavitev, kot so avdio, zaslon in dotik brez prekinjanja igre in koncentracije.

Naredili so ga profesionalni igričarji za profesionalne igričarje

Z naborom funkcij, razvitih s profesionalnimi igralci eSports je telefon Xperia 1 IV zasnovan tako, da izpolnjuje zahteve mobilnega igranja na visoki ravni. Na primer 6,5-palčni zaslon s 120-herčno hitrostjo osveževanja nudi neverjetno gladko igranje, z izboljšavo L-γ (izboljšava nizka gama) pa boste bolje videli svoje nasprotnik v temi. Ena izmed prednosti je tudi hitrost zaznavanja dotika s 240Hz za izjemno hitre in natančne gibe ter blokiranje dotika, da se izognete napakam.

Narejeno za tiste, ki pretakajo

Če ste poklicno ukvarjate s pretakanjem ali pa samo delite svoje igranje s prijatelji, bo telefon Xperia 1 IV poskrbel za vas.

Slika z opisom telefona Xperia 1 IV v ležečem položaju in še enega v pokončnem položaju – oba prikazujeta igro
Pretakajte svojo igro v živo neposredno na storitve pretakanja videoposnetkov z optimizatorjem iger

Z optimizatorjem iger na telefonu Xperia 1 IV lahko v živo pretakate akcijo neposredno na družbena omrežja in komunicirate s svojimi gledalci ter vidite njihove komentarje v klepetu med igranjem igre.

[1] Video snemanje
[2] Pretakanje v živo
[3] Sledilci

Enostavno pretakanje prek vašega osebnega računalnika

Pretakanje prek vašega osebnega računalnika ne bi moglo biti bolj enostavno – preprosto povežite svoj telefon Xperia s svojim osebnim računalnikom z izhodom Display Port (USB-C) na kabel HDMI in že boste lahko pretakali glas in zvok igre ter komunicirali s svojimi soigralci.

Približan posnetek, nekoga ki priklaplja kabel v telefon Xperia 1 IV
Grafični prikaz s primerjavo dveh pametnih telefonov – najvišja temperatura je oranžne barve, nizka temperatura pa zelene
Preprečevanje pregrevanja

Ko za igranje iger uporabljate napajalni kabel, nadzor zmogljivosti za preprečevanje pregrevanja ne napaja baterije, temveč napaja neposredno telefon. Na ta način je zmanjšana toplotna obremenitev, to pa pomeni bolj dosledno izkušnjo igranja in daljšo življenjsko dobo baterije.

[A] IZKLOPLJENO = visoka temperatura
[B] VKLOPLJENO = nizka temperatura

Optimizirana zmogljivost za igranje iger

Telefon Xperia 01 IV je optimiziran s procesorjem Snapdragon Elite Gaming™, ki omogoča vrhunsko zmogljivost igranja. 

Logotip za Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming

Avdio
Pristno poslušanje se sreča s snemanjem s kakovostjo studia

Zvok je bil uglašen v sodelovanju z družbo Sony Music Entertainment, zato je bil telefon Xperia 1 IV zasnovan tako, da nudi zares pristno doživetje zvoka. Če uporabljate slušalke ali vgrajene stereo zvočnike polnega razpona, lahko v vsaki noti začutite zapuščino avdio tehnologije Sony. Telefon Xperia 1 IV lahko uporabljate tudi za snemanje glasbe s profesionalnim zvokom z uporabo nove aplikacije Music Pro.

Snemajte glasbo kot profesionalec

S funkcijo Music Pro lahko snemate in urejate svoje vokale na telefonu Xperia brez zunanjega mikrofona. Poleg tega funkcija Music Pro nudi funkcijo Studio tuning, s katero bo vaša glasba slišati, kot bi bila posneta v studiu s kondenzatorskim mikrofonom, z zmanjšanim šumom in odstranjenim odmevom. Snemanje lastne glasbe na svojem pametnem telefonu še ni bilo tako preprosto in še ni bilo slišati tako dobro.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Prepustite se zvoku s tehnologijo 360 Reality Audio – kot bi sedeli ob izvajalcu

Prepustite se zvoku, ki vas obdaja. Zvok je tako resničen, kot bi bili na koncertu v živo ali z umetnikom v studiu. S tehnologijo 360 Reality Audio je glasba tako pristna in resnična, kot še nikoli doslej. S pametnim telefonom Xperia 1 IV lahko v izkušnji uživate prek žičnih, brezžičnih slušalk ali prek vgrajenih stereo zvočnikov polnega razpona.


Kar se da uživajte v svoji glasbi

Ne glede na to, kakšno glasbo poslušate in kako jo poslušate, vam bo telefon Xperia 1 IV pomagal kar najbolje izkoristiti vsak posnetek.

Logotipa za 360 Reality Audio in TIDAL
S telefonom Xperia 1 IV prejmete 3 mesece brezplačnega dostopa do storitve TIDAL 

Telefon Xperia 1 IV je zasnovan za tehnologijo 360 Reality Audio z edinstvenim dekodiranjem strojne opreme za optimizacijo kakovosti zvoka ob poslušanju glasbe v storitvi TIDAL. Novi naročniki na TIDAL bodo ob nakupu telefona Xperia 1 IV upravičeni do 3-mesečnega brezplačnega dostopa do storitve TIDAL Hi-Fi, vključno z doživetjem, ki ga ponuja 360 Reality Audio.

3,5-mm zvočni vhod za vrhunsko kakovost zvoka

3,5-mm avdio priključek na telefonu Xperia 1 IV ni samo priročen, nudi tudi visoko kakovost zvoka z materiali in komponentami najboljše kakovosti. 

Stereo zvočniki polnega razpona za najboljši zvok

Telefon Xperia 1 IV ima vgrajene stereo zvočnike polnega razpona na sprednji strani telefona za učinkovito poustvarjanje zvočnega polja. In zahvaljujoč posodobljenemu zvočniku in strukturi njegovega ohišja je zvok bolj močen, popačenje pa zmanjšano, zlasti med srednjo in maksimalno glasnostjo. Rezultat je bolj realističen zvok z jasnimi instrumenti, gladkimi in močnimi vokali ter globokimi bas linijami. Uživajte v potopnem, visokokakovostnem zvoku, ne glede na to, ali gledate videoposnetke ali predvajate glasbo.

Nov zvočnik s še več moči

Telefon Xperia 1 IV ima nov zvočnik z novo strukturo ohišja, ki je bila oblikovana tako, da poveča jasnost zvoka in glasnost ter izboljša zmogljivosti nizkih frekvenc za globok in bogat bas. 

Eksplozijska risba zvočnika z ilustriranimi modrimi zvočnimi valovi
Graf prikazuje učinek tehnologije DSEE Ultimate na stisnjeno digitalno glasbo
Vso svojo glasbo izboljšajte skoraj do avdio kakovosti visoke ločljivosti s pomočjo UI

Tehnologija DSEE Ultimate izboljša kakovost vaše digitalne glasbe. Z umetno inteligenco v resničnem času samodejno izboljšuje frekvenco zvoka in dinamični razpon. Izboljšana sta nizki in visoki frekvenčni razpon, zato je vsaka skladba bližje zvoku visoke ločljivosti. Deluje z žičnimi in brezžičnimi slušalkami na lokalnih datotekah in celo na storitvah pretakanja.

Logotip za Hi-Res Audio
Zvok visoke ločljivosti in 3,5-mm avdio priključek

Z zvokom visoke ločljivosti lahko slišite glasbo, ki poustvarja celotni razpon zvoka z dinamiko in podrobnostmi, kot si je zamislil umetnik.

Logotipa za Hi-Res Audio Wireless in LDAC
Brezžični zvok visoke ločljivosti + LDAC

Telefon Xperia 1 IV podpira brezžični zvok visoke ločljivosti zahvaljujoč kodeku LDAC, ki je naša tehnologija kodiranja zvoka, prilagojena za industrijo. LDAC prenaša približno trikrat več podatkov (pri najvišji hitrosti prenosa 990 kb/s) kot običajna zvočna povezava Bluetooth®, kar omogoča poslušanje vsebin z zvokom visoke ločljivosti v izjemni kakovosti, ki je kar najbližje doživetju ob poslušanju z žično povezavo.

Logotip za Bluetooth®
Pripravljeni na Bluetooth® LE Audio

V primerjavi z običajno povezavo, vam najnovejša tehnologija Bluetooth® LE Audio omogoča uživanje v glasbi z nižjo zakasnitvijo pri uporabi brezžičnih slušalk.


Zaslon
Najboljše doživetje ob gledanju s pametnim telefonom

Telefon Xperia 1 IV je zasnovan v skladu s Sonyjevim strokovnim poznavanjem filmske tehnologije in zagotavlja vznemirljivo potopitveno izkušnjo razvedrila. Temelji na reprodukciji barv Sonyjevih profesionalnih barvnih monitorjev Master ter hkrati ponuja tudi zvok Dolby Atmos®, prilagojen v sodelovanju z družbo Sony Pictures Entertainment.

Prepustite se izjemni hitrosti osveževanja, ki jo nudi zaslon 4K HDR OLED s 120 Hz

Zaslon pametnega telefona Xperia 1 IV z izjemno hitrostjo osveževanja in ločljivostjo 4K HDR OLED 120 Hz zagotavlja izjemno izkušnjo ogleda pristne vsebine. Širok 6,5-palčni zaslon z razmerjem 21:9 omogoča ogled brez motenj, zato se boste odslej še lažje prepustili užitkom ob gledanju priljubljenih filmov in televizijskih oddaj.


Roke, ki držijo telefon Xperia 1 IV v ležečem položaju za ogled vsebine – desna stran zaslona je občutno svetlejša kot leva
Najsvetlejši zaslon 4K do zdaj 

Telefon Xperia 1 IV se ponaša z najsvetlejšim zaslonom 4K do zdaj, do 50 % svetlejši od prejšnjega modela, zato je z njim lažje videti in ustvarjati vsebine v svetlih svetlobnih razmerah.

[1] Prejšnji model
[2] Ta model

Pogon HDR v realnem času 

Pogon HDR v realnem času poustvari stopnjevanje preveč osvetljenih in premalo osvetljenih območij in jih prikaže enakomerno. Izboljša tudi vidnost s povečanjem kontrasta glede na vaše okolje.

Helikopter, ki leti nad mestom v temni svetlobi

Annie, zdaj na voljo v digitalni obliki.

Profesionalna raven reprodukcije barv

Doživite barvno natančnost brez primerjave z ustvarjalnim načinom, "ki uporablja tehnologijo CineAlta". Referencira reprodukcijo barv profesionalnih barvnih monitorjev Sony, ki se uporabljajo v vodilnih studijskih produkcijah v Hollywoodu. Zdaj lahko uživate v najljubšem razvedrilu tako, kot si ga je zamislil ustvarjalec. Za preprečevanje barvnega svetlenja na zaslonu je vsak telefon Xperia 1 IV v tovarni podvržen posebnemu postopku za kalibracijo nastavitve beline, s čimer bo zadoščeno potrebam profesionalcev.

Dve sliki prikazujeta štiri barve – 8 in 10-bitni prikaz – 10-bitni prikaz je veliko bolj natančen
Bolj gladke barve na zaslonu

Pametni telefon Xperia 1 IV je opremljen z zaslonom, enakovrednim 10-bitnim (8-bitni z 2-bitnim glajenjem), ki omogoča natančen prikaz širokega razpona barv.

Graf s prikazom barvnega razpona pametnega telefona Xperia 1 IV
Profesionalni zaslon

Xperia 1 IV z visokokontrastnim razmerjem 1000000:1 ponuja globlje ravni črne in naravnejše barve. Točka beline D65 je bila posebej umerjena za visoko stopnjo natančnosti, zaslon pa podpira tudi profesionalne standarde reprodukcije barv s širokim barvnim prostorom ITU-R BT.2020, poleg tega pa tudi DCI-P3 s standardom Illuminant D65.

Približan posnetek nekoga, ki drži telefon Xperia 1 IV za pregled vsebine
Doživite vsebino tako, kot si jo je zamislil ustvarjalec

Predhodno privzeto nastavljeni ustvarjalni način, "ki uporablja tehnologijo CineAlta" za vaše priljubljene aplikacije za ogled vsebine, da lahko uživate v najljubših oddajah in filmih z barvami, prikazanimi natančno tako, kot so si to zamislili ustvarjalci.

Telefon Xperia 1 IV pred televizijo Sony BRAVIA, na obeh je slika dramatične skalnate formacije
Vsebina, ki jo gledate, izboljšana do popolnosti

Mehanizem X1™ za mobilne naprave tehnologijo obdelave BRAVIA HDR prenese v vse, kar gledate. Tudi pretočna vsebina bo imela boljši kontrast, barvo in ostrino.

Zvok Dolby Atmos®, uglašen v sodelovanju z družbo Sony Pictures Entertainment

Dolby Atmos® za ogled filmov je celovita izkušnja, kjer je večdimenzionalni zvok razpršen nad vami in okoli vas. Zvok Dolby Atmos®, prilagojen v sodelovanju z družbo Sony Pictures Entertainment, lahko odslej izkusite s slušalkami ali stereo zvočniki polnega razpona.

Moški, ki ima na sebi žične slušalke in gleda vsebino na svojem telefonu Xperia 1 IV
Ilustracija dveh pametnih telefonov – na enem je večkrat prikazano "120Hz" z ostro definiranim besedilom, na drugem pa 60 Hz v zamegljenem besedilu
Izjemno gladko brskanje

Zaslon s hitrostjo osveževanja 120 Hz zagotavlja neverjetno gladko pomikanje in nemotene prehode slik, ko brskate po internetu ali krmarite v meniju.

Pretakanje najnovejših filmov z BRAVIA CORE

Nudenje odlične zabave na poti, BRAVIA CORE za telefone Xperia je mobilna storitev za vsebine, ki ste jo čakali. S telefonom Xperia 1 IV in tehnologijo BRAVIA CORE for Xperia lahko uživate v filmih visoke kakovosti 4K, izbirate med več sto najnovejšimi izdajami in klasičnimi uspešnicami, se podate v zakulisje s funkcijo Studio Access, izkusite napredne naslove IMAX® in še več.

Dva pametna telefona Xperia, na enem je prikazana slika iz filma Spider-Man: No Way Home in logotip za BRAVIA CORE for Xperia

Delovanje
Prepustite se najnovejši mobilni platformi Snapdragon® 8 Gen 1

Mobilna platforma Snapdragon® 8 Gen 1 nudi visoko napredno zmogljivost in inovativnost v UI, igranju in povezljivosti – za najboljšo izkušnjo, ki jo vaše naprave zaslužijo. Qualcomm® Adreno™ GPU nudi 50 % hitrejšo grafiko in procesor Qualcomm® Kryo™ nudi hitrosti do 3,0 GHz, kar je 20-% izboljšava v zmogljivostih glede na prejšnjo generacijo mobilne platforme.

Hitro, zanesljivo delovanje

Telefon Xperia 1 IV postavlja nove standarde v delovanju pametnih telefonov, saj združuje najnovejšo mobilno platformo Qualcomm® s povezljivostjo 5G in Wi-Fi 6E ter inovativnimi tehnologijami za baterijo. 

Logotip za 5G
Povezljivost 5G naslednje generacije

Xperia 1 IV omogoča izjemno hitro povezavo 5G za brezkompromisne visokokakovostne prenose in pretakanje celo datotek visoke ločljivosti.

Logotip za certificiran Wi-Fi 6
Wi-Fi 6E

Wi-Fi 6E zagotavlja boljšo in hitrejšo povezljivost, nižjo zakasnitev ter izboljšano upravljanje povezljivosti, če več naprav uporablja isto omrežje. Možno je tudi povezovanje s 6-GHz frekvenčnim pasom. 

Logotip za pametno povezljivost
Pametna povezljivost

Pametna povezljivost neprekinjeno analizira in ocenjujejo kakovost signala povezave Wi-Fi. Če predvidi kakršno koli težavo v zvezi s povezavo Wi-Fi, podatke prenese prek mobilnega omrežja, tako da imate vedno na voljo najboljšo razpoložljivo povezavo.

Slika prikazuje baterijo v telefonu Xperia 1 IV – na vrhu je napisano 5000 mAh
Močna 5000-mAh baterija in hitro polnjenje

Telefon Xperia 1 IV je opremljen z baterijo 5.000 mAh, zato zagotavlja zadostno zmogljivost za celodnevno uporabo. Ko morate napolniti baterijo, jo lahko s polnilnikom XQZ-UC1 hitro napolnite do 50 % v le 30 minutah.

Odlično stanje baterije tudi po 3 letih uporabe

Tehnologije polnjenja zagotavljajo daljše delovanje baterije. Z nego baterije boste preprečili prenapolnjenost telefona, prilagodljivo polnjenje Xperia pa nadzira polnjenje telefona, da prepreči preobremenjenost baterije.

[A] Običajno
[B] Nova Xperia
[1] Na začetku uporabe
[2] Po 3 letih uporabe

Ilustriran grafični prikaz primerjave stanja baterije običajnega pametnega telefona in nove Xperie pred in po treh letih uporabe
Telefon Xperia 1 IV na brezžični polnilni ploščici – zaslon prikazuje ikono za polnjenje baterije
Priročno brezžično polnjenje in funkcija skupne rabe baterije

Če želite napolniti baterijo pametnega telefona Xperia 1 IV, ga preprosto odložite na brezžični polnilnik. Xperia 1 IV lahko zaradi funkcije skupne rabe baterije deluje tudi kot brezžična polnilna ploščica za druge naprave.

Ethernet

Z naborom priročnih funkcij več oken je Xperia 1 IV kot nalašč za večopravilnost.


Oblika
Super tanek, super mat 

Telefon Xperia 1 IV združuje Sonyjevo prepoznavno rokodelstvo z elegantno nevpadajočo obliko. Z minimalizacijo oblike roba je telefon bolje oprijemljiv in se prilega roki, zamegljeno steklo na hrbtni strani in kovinski okvir pa dasta prepoznavni super mat zaključni sloj za čudovit, zelo natančen videz.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Ponudba barv

Pametni telefon Xperia 1 IV je na voljo v različnih barvah, ki ustrezajo vašemu slogu.

Telefon Xperia 1 IV, poškropljen z vodo
Odporen proti vodi in prahu

Pametni telefon Xperia 1 IV ima oceno IP65/68 za vodoodpornost in zaščito pred prahom, zato ste lahko brez skrbi.

Vzdržljivost

Zaslon telefona Xperia 1 IV uporablja Corning® Gorilla® Glass Victus® spredaj in zadaj. Močno steklo Gorilla® Glass na sprednji in zadnji strani nudi izboljšave na področju zaščite pred udarci in praskami.

Eksplozijska risba telefona Xperia 1 IV, ki prikazuje Corning® Gorilla® Glass Victus® spredaj in zadaj

Trajnostni razvoj
Prispevamo svoj delež za izboljšanje stanja

Pri Sonyju želimo ustvariti trajnostno družbo in svetlo prihodnost, zato uvajamo številne okoljske in družbene iniciative, ki bodo pomagale pri tem.

Embalaže telefona Xperia 1 IV
Nič plastične embalaže

V okviru Sonyjeve pobude trajnostnega razvoja embalaža za telefon Xperia 1 IV ne vključuje nobene plastike; ti deli so odstranjeni ali pa nadomeščeni s papirjem.

Skupno ustvarjanje trajnostne družbe

Pri Sonyju se tudi zavedamo, da so viri papirja omejeni, zato nenehno delamo na tem, da zmanjšamo porabo papirja. Ker smo iz škatle odstranili polnilec in kabel, je tako približno 50 % tanjša od predhodnih modelov. S tem se zmanjša teža pri pošiljanju, posledično pa tudi emisije CO₂ za do 36 % na enoto med transportom. Ker večina uporabnikov Xperia že ima združljive polnilce in kable, jih naprošamo, da pomagajo pri naših prizadevanjih za trajnost in jih ponovno uporabijo.

Ilustracija kabla USB, prečrtanega z zeleno črto, in ikona Zemlje ter pametni telefon Xperia
Slika prikazuje raznovrsten krog ljudi
Dostopnost

Od omogočanja glasovnega upravljanja do povečanja velikosti pisave, telefon Xperia 1 IV vključuje številne funkcije dostopnosti, tako da bodo lahko vsi svobodno komunicirali, ne glede na njihove individualne potrebe.

Vse slike na zaslonih so prikazane samo za ponazoritev.

Omrežje 5G in razpoložljivost sta lahko odvisna od države, operaterja, različice programske opreme in uporabniškega okolja.

Izraz pri objektivih je enakovreden goriščni razdalji 35 mm.

Specifikacije in funkcije

Pri telefonu Xperia 1 IV je glavna hitrost, pa naj gre za video snemanje 4K HDR 120 sličic/s na vseh objektivih , fotoaparat s trojnim objektivom z do 20 sličic/s, samodejnim ostrenjem/samodejno osvetlitvijo v funkciji HDR na vseh objektivih ali pretakanje v živo za snemalce in mobilne igračarje. Številne druge funkcije vključujejo naš najsvetlejši zaslon 4K do zdaj in novo aplikacijo Music Pro, s katero lahko snemate lastne pesmi.
  • Na vseh objektivih je na voljo snemanje videa ločljivosti 4K HDR s 120 sličicami/s , samodejno ostrenje oči in sledenje predmetom.

  • Fotoaparat s trojnim objektivom, z do 20 sličic/s, samodejno ostrenje/samodejna osvetlitev v funkciji HDR, samodejno ostrenje oči in slednje na vseh objektivih

  • Teleobjektiv s pravim optičnim zoomom 85–125 mm

  • Svetel 6,5-palčni širok zaslon 21:9 4K HDR OLED s 120 Hz hitrostjo osveževanja

  • Pretakanje v živo za videoposnetke in igranje

Dimenzije
165 x 71 x 8,2 mm
Vodoodporno
Vodoodporno (IPX5/IPX8), odporno na prah (IP6X)
Zmogljivost
5000 mAh
Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju

Ocene

Mnenja uporabnikov