Glasbeni festivali jeseni 2016

Vaš osnovni vodnik za preživetje

Če se nameravate udeležiti katerega glasbenega festivala jeseni 2016, se nanj pripravite. Glasbeni festivali so eden najboljših načinov, da si ogledate najljubše glasbene skupine, uživate v dobri hrani in si v spomin vtisnete nova doživetja.

Če želite na festivalu resnično uživati, se morate nanj pripraviti. Na srečo smo za vas pripravili seznam najpomembnejših potrebščin za festivale, ki vam bo pomagal pri izbiri, kaj obleči, kaj vzeti s sabo in kako se pripraviti za veliki dogodek.

Preden se podate najboljšemu vikendu v življenju naproti, si oglejte vodnik za preživetje na festivalu.

Kaj obleči

V nasprotju s Coachello, Lollapaloozo in drugimi festivali, ki se odvijajo v vročih poletnih dneh, boste v jesenskih dneh izpostavljeni veliko hladnejšemu vremenu.

Dame, če svoja oblačila popestrite s potiskanim kimonom ali klobukom za sonce, lahko tudi na festivalu ostanete zveste svojemu bohemskemu videzu. Kratke, zapeljive majice pa pustite doma, sicer boste večino časa preživele nesrečne in s kurjo poltjo.

Nadenite si flanelasto majico ali kapico, da se pogrejete. Oblačenje v plasteh je zelo pomembno. Tako lahko med skakanjem v plesnem šotoru enostavno slečete odvečno plast, da bo temperatura ravno pravšnja.

Prvo pravilo za ženske in moške je, da imate udobno obuvalo. Športni copati z ravnim podplatom, na primer Vans ali Converse, bodo po dolgem dnevu plesanja in hitenja od prizorišča do prizorišča nedvomno vaš najboljši prijatelj.

Kaj vzeti s sabo

Prepričani smo, da ste osnovne stvari (npr. vstopnico/zapestnico, telefon in nekaj denarja) že pripravili, v nadaljevanju pa imate navedenih še nekaj drugih pripomočkov, ki jih na glasbenem festivalu morate imeti.

Krema za sončenje

Ko ves dan plešete na soncu, je krema za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem nepogrešljiva. Nikar ne pomislite, da je ne bi uporabili, sicer se bo naslednjega dne v službi ali šoli z vašega telesa šopirila huda opeklina.

Poceni očala

Glasbeni festivali niso primerni za razkazovanje najljubših sončnih očal priznane blagovne znamke. Če se boste prebijali med množico (ali če želite priti bližje odru) je zelo verjetno, da se bodo zlomila ali izgubila.

Steklenica za vodo za večkratno uporabo

Ne pozabite, da je dehidracija nevarna. Če je dovoljeno, na festival prinesite steklenico za večkratno uporabo in takoj poiščite mesta, kjer jo lahko napolnite. Telo vam bo hvaležno.

Razkužilo za roke/vlažni robčki

Prenosno stranišče … vse besede so odveč.

Prenosni polnilnik

Zelo verjetno je, da bodo med deljenjem vsakega dragocenega trenutka prek Instagrama in pošiljanjem izsekov vaših najljubših izvajalcev prek Snapchatta vašemu telefonu pošle moči. V takih trenutkih bo prenosni polnilnik nepogrešljiv pripomoček, še posebej, če se ločite od prijateljev.

Brezžični zvočniki

Če boste čez noč kampirali na festivalu, ne pozabite s seboj vzeti brezžičnih zvočnikov, da se bo zabava nadaljevala pozno v noč. Za najboljše glasbene užitke si oglejte Sonyjev vrhunski zvočnik z zvokom visoke ločljivosti in povezavo Bluetooth ter uho razvajajte z jasnimi in čistimi zvoki visoke ločljivosti. Presenečeni boste ugotovili, da je zvok podoben tistemu pri nastopu v živo.

Kako se pripraviti

Dan načrtujte glede na to, katere izvajalce želite videti.

Nekaj dni pred pričetkom naredite razpored ali v telefon prenesite aplikacijo festivala. Nekateri nastopi se vam bodo najbrž prekrivali in nekatere boste morali preskočiti, vendar vam bo načrtovanje omogočilo, da boste čim bolje izkoristili svoj čas.

Na papir si zapišite telefonske številke prijateljev.

Pred odhodom na papir zapišite telefonske številke vseh prijateljev in ga pospravite v denarnico. Če se baterija vašega telefona izprazni sredi dneva, si ga boste lahko pri nekomu izposodili in tako prišli v stik s svojo družbo.

Določite mesto srečanja.

Na festivalu se boste prej ali slej ločili od skupine. Ker je pokritost mobilnega omrežja lahko ponekod slabša, s prijatelji določite lokacijo, kjer se boste srečali po koncu seta.

Vnaprej sestavite seznam predvajanja glasbe.

To je odličen način, da se seznanite z DJ-ji, ki bodo nastopili na festivalu. In ne pozabite na manj znane, saj so festivali odlična priložnost, da odkrijete nove izvajalce.