FR7

Kinematografija spoznava robotiko

FR7 zagotavlja gladko obračanje, nagibanje in zoom (PTZ) skupaj s slikovnim senzorjem velikega formata in naborom objektivov serije E. Goriščna razdalja pri plitvi globinski ostrini zagotavlja ustvarjalno svobodo in z oddaljenim PTZ omogoča odpiranje novega sveta ustvarjalnega potenciala. 

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Slika cilja povezave
Zajemite svet iz novih kotov
Slika cilja povezave
Izjemne kinematografske slike
Slika cilja povezave
Raziščite možnosti z oddaljenim PTZ 
Slika cilja povezave
Povezljivost za ustvarjalne poteke dela
Slika cilja povezave
Sony in okolje 
Zajemite svet iz novih kotov
Daljinski upravljalnik za postavitev med snemanjem 

Z integriranim mehanizmom obračanja in nagibanja, ki ga je mogoče nadzorovati z daljinskim upravljalnikom je fotoaparat FR7 mogoče namestiti na strop ali druge lokacije, ki niso v napoto. Sledite svojim subjektom ali takoj prikličite vnaprej pripravljene snemalne kadre za ustvarjalni potencial brez primere. 

Inovativen daljinski upravljalnik 

Z novo razvito spletno aplikacijo, ki omogoča enostaven dostop prek kode QR ali vnosa URL-ja lahko FR7 nastavite prek spletnega brskalnika tabličnega ali osebnega računalnika. Izbirni RM-IP500 lahko uporabite za natančno obračanje, nagibanje in zoomiranje s krmilno palico

Napredna tehnologija za kinematografsko izražanje

FR7 nosi oznako Cinema Line ter vključuje ključne značilnosti za podporo kinematografskem izražanju. Od zadaj osvetljen 35-mm senzor CMOS velikega formata v FR7 je prvič na voljo v fotoaparatu z obračanjem, nagibanjem in zoomom (PTZ). BIONZ XR™ z občutljivostjo, gladkimi prehodi in realističnim barvami prav tako prispeva k izjemni kakovosti slike. 

Neomejena ustvarjalnost z objektivi serije E

S fotoaparatom FR7 lahko uporabljate vse Sonyjeve objektive serije E. Ti vključujejo izjemno serijo G Master z osupljivo ločljivostjo in učinkovito zameglitve ozadja. Izbirate lahko goriščne razdalje od 12 do 1200 mm za celovit ustvarjalni nadzor.

Izjemne kinematografske slike 
Kinematografska kakovost slike

Oznaka "Cinema Line" fotoaparata FR7 ga uvršča med priznani nabor ustvarjalnih orodij, ki pokažejo resnično moč vizualnega podajanja zgodbe. Zagotavlja načina Custom in Cine EI, ki delovanje fotoaparata prilagodita vašemu poteku dela ter hkrati ohranita doslednost z drugimi fotoaparati Cinema Line. 

Kinematografski fotoaparati

Slika s prikazom latitude
Zamik višine za zmogljive izraze

Kamera FR7 ponuja širok nabor 15+ ustavitev, da prepreči presvetljene poudarke in odstranitev senc. V načinu Cine EI lahko osnovno občutljivost nastavite na ISO 800 ali 12800 za dosleden videz svetlobnih pogojev. 

Slika moškega in ženske, ki sta med pogovorom obrnjena drug proti drugemu
Neverjetna kakovost slike v šibki svetlobi 

Kamera FR7 ponuja bolj jasno sliko celo v šibki svetlobi s pomočjo velikosti in visoke občutljivosti senzorja. ISO je mogoče zvišati celo do ISO 409600 med snemanjem v izjemno šibki svetlobi, kot so koncerti v živo. 

Slika ženske z mestom v ozadju
Upočasnjeni posnetki za več ustvarjalnih možnosti 

Gladki 5-kratni upočasnjeni posnetki omogočajo množico ustvarjalnih možnosti za bolj jasen in dramatičen zajem trenutkov. FR7 omogoča interni zajem počasnih posnetkov z do 120 sličicami/s v 4K ter do 240 sličicami/s v Full HD. 

Slika speče ženske
4K 60p 4:2:2 10-bitni izhod 

FR7 podpira jasen, visokokakovosten izhod prek priključkov HDMI in SDI OUT. To omogoča snemanje v Apple ProRes 422 ali Avid DNxHR® in 4K 60p 4:2:2 10-bitnem formatu z združljivimi zunanjimi snemalniki prek kabla HDMI ali SDI.

Slika mesta s polovičnim nizkim in visokim kontrastom
Podpora za S-Log3/S-Gamut3

Funkciji krivulje gama S-Log3 in S-Gamut3.Cine vam omogočata zajem celotne barvne lestvice in dinamičnega razpona s senzorjem. Omogočata ohranjanje informacij v osvetljenih delih in sencah za prilagodljivost med naknadno obdelavo.

Ilustracija razlike med stiskanjem All-Intra in Long-GOP
Snemanje All-Intra za natančen zajem gibanja 

FR7 omogoča notranje snemanje v 4K, 10-bitno globino in barvno vzorčenje 4:2:2 s stiskanjem All-Intra in Long-GOP. To omogoča nadaljnji razvoj stopnjevanj barv in hkrati ohrani naravno stopnjevanje za resnično svobodo pri urejanju.     

[1] All-Intra (ALL-I)   [2] Long-GOP  [3] Skupina slik

Slika ženske z mestom v ozadju
S-Cinetone™ za takojšnji kinematografski videz

S-Cinetone zagotovi naravne vmesne odtenke, ki so ključno za zdrav videz kože. Poleg tega zagotovi tudi mehke barve in čudovite poudarke. V fotoaparatu lahko ustvarite kinematografske slike brez dodatnega stopnjevanja barv.

Izrazite svojo vizijo z objektivi serije E
Širok nabor objektivov za zagotavljanje vaše vizije

FR7 podpira Sonyjeve visokokakovostne objektive serije E, ki vključujejo izjemno serijo G Master z osupljivo ločljivostjo in učinkom mehke zameglitve ozadja. Izbirate lahko goriščne razdalje od 12 do 1200 mm za celovit ustvarjalni nadzor.

Slika izdelka za objektive serije E
Izjemno navdušujoča zameglitev ozadja

S pomočjo senzorja velikega formata in Sonyjevega nabora izjemnih objektivov lahko ustvarite izjemen učinek zameglitve ozadja s plitvo globinsko ostrino, kar ni mogoče doseči z drugimi fotoaparati PTZ. Z uporabo fiksnega objektiva, kot je objektiv F1.2, boste lažje dosegli kinematografske vizualne učinke, pri katerih subjekt dramatično odstopa od ozadja. 

Slika skozi okno z žensko na telefonu
Prednosti Sonyjevih objektivov za snemanje videoposnetkov 

Najboljši fotoaparat si zasluži najboljše objektive. Odkrijte štiri edinstvene prednosti uporabe Sonyjevih objektivov serije E za snemanje videoposnetkov. Kombinacija Sonyjevih objektivov in fotoaparata FR7 izboljša vašo izkušnjo z ustvarjanjem videoposnetkov. 

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Podporne palice objektiva

Dve palici objektiva pod glavo fotoaparata omogočata pritrditev standardnih 15-mm pripomočkov, ki jih je mogoče namestiti na palico.

Slika izdelka FR7 z dvema palicama objektiva
Raziščite možnosti z oddaljenim PTZ 
Gladko obračanje, nagibanje in zoom 
Slika s prikazom kota obračanje/nagibanja
Slika s prikazom kota obračanje/nagibanja

Zajem prizora iz katerega koli kota

FR7 vključuje funkcijo gladkega obračanja, nagibanja in zooma, ki jo lahko daljinsko nadzorujete ali prikličete na prednastavljenih položajih. Razpon kota obračanja znaša od -170° do +170°, razpon kota nagibanja pa znaša med -30° in +195° pri uporabi v normalni pokončni postavitvi. 

Slika, na kateri oseba nadzoruje fotoaparat FR7 prek spletne aplikacije
Namenska spletna aplikacija s polno funkcionalnostjo

Z novo namensko spletno aplikacijo lahko v spletnem brskalniku nadzorujete obračanje, nagib, zoom, ostrenje, snemanje in nastavitve fotoaparata. Fotoaparate lahko upravljate na težko dostopnih lokacijah prek edinstvene QR-kode fotoaparata. Spletna aplikacija intuitivno upravlja uporablja isti format menija kot FX6.

Slika osebe, ki uporablja RM-IP500
Visoko zmogljiv daljinski upravljalnik RM-IP500

FR7 lahko seznanite s Sonyjevim daljinskim upravljalnikom RM-IP500 za natančno obračanje, nagibanje in zoom s krmilno palico s fotoaparati PTZ. Z gumbi lahko nastavite hitrost obračanja, nagibanja, zooma in izostritve, ki je primerna za subjekt in ozadje. Zoom lahko nadzorujete prek krmilne palice ali preklopne ročice. 

Fotografiranje z več fotoaparati

Razširite ustvarjalne možnosti

FR7 za produkcijo z več kamerami ne zahteva veliko osebja. Mogoče ga je namestiti na trinožno stojalo, na stop ali lokacije z omejenim dostopom, ki omogoča nevsiljivo sledenje subjektov iz različnih gledišč. Snemanje z največ 100 fotoaparati FR7 (10 skupin 10 fotoaparatov) je mogoče izvesti z enim samim daljinskim upravljalnikom RM-IP500

Slika s prikazom grafičnega vmesnika spletne aplikacije
Natančen nadzor premikanja fotoaparata 

Hitrost obračanja in nagibanja lahko neprekinjeno spreminjate med 0,02 stopinjami na sekundo in 60 stopinjami na sekundo za prilagodljivo sledenje subjektom in produkcijskim scenarijem.

Slika dveh moških, ki sta med pogovorom obrnjena drug proti drugemu
Do 100 prednastavitev položaja fotoaparata

Priloženi daljinski upravljalnik, namenska spletna aplikacija FR7 in RM-IP500 lahko shranijo do 100 prednastavitev (smer, zoom in izostritev fotoaparata). Prednastavitve lahko prikličete z enim samim gumbom. 

Slika nasmejanega moškega
Zoom za jasno sliko izboljša kot pogleda 

FR7 vključuje Sonyjevo funkcijo zooma za jasno sliko, ki vam daje možnost zoomiranja vašega subjekta z minimalnim poslabšanjem slike, četudi uporabljate ročni zoom ali fiksni objektiv

Slika ženske, ki leži na postelji
Zanesljivo sam. ostrenje za oddaljeno snemanje

Za oddaljeno nastavitev se FR7 hitro zaklene na hitro premikajoče se subjekte in jim vztrajno sledi celo v šibki svetlobi s pomočjo 627 izbirnih točk faznega zaznavanja AR in zmogljivega procesorja BIONZ XR.

[1] Območje kritja faznega zaznavanja AF

Slika ženske, ki hodi stran, ter ženske, ki sedi in jo gleda
Sledenje v realnem času za oddaljeno snemanje

Osredotočite se na kompozicijo, ostrenje pa prepustite fotoaparatu. V spletni aplikaciji kamere FR7 sledenje dotiku sproži samodejno izostritev izbranega subjekta skupaj s sledenjem v realnem času za profesionalno in učinkovito produkcijo

Slika aktiviranja ostrenja oči v realnem času
Ostrenje oči v realnem času za oddaljeno snemanje 

FR7 s pomočjo procesorja BIONZ XR ponuja zanesljivo izkušnjo samodejnega ostrenja, ki je nepogrešljiva pri oddaljenem snemanju. Ostra izostritev oči sledi očesu celo, ko subjekti gledajo pod ostrim kotom navzgor ali navzdol. 

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Elektronsko spremenljivi filter ND za oddaljeno snemanje 

Sonyjev vgrajeni elektronsko spremenljivi filter ND (nevtralna gostota) omogoča oddaljeni nadzor izpostavitve za gladko uporabo na daljavo. Omogoča brezstopenjsko prilagoditev ND z 1/4 na 1/128 za oddaljeni nadzor izpostavitve. Mogoče je priročno nadzorovati globino polja pri dosledni izpostavitvi.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Izravnavanje dihanja

FR7 vključuje izravnavanje dihanja, ki zmanjša neželene spremembe kota pogleda za bolj privlačne prehode izostritve. Z združljivimi objektivi funkcija ohranja stalen kot pogleda celo med izostritvijo, zato lahko dosežete gladke in dramatične učinke izostritve

Slika izdelka FR7
Dodatne luči olajšajo produkcijo z več kamerami

Rdeča in oranžna dodatna lučka fotoaparata FR7 omogočata lažje prepoznavanje trenutno dejavnega fotoaparata (v živo) med snemanjem z več kamerami. Rdeča dodatna lučka lahko označi kamero, ki snema v živo, z zeleno lučko A pa je označen predogled. 

Slika izdelka za priloženi daljinski upravljalnik
Priložen infrardeči daljinski upravljalnik 

Infrardeči daljinski upravljalnik, ki je priložen fotoaparatu FR7, nadzoruje obračanje, nagib, zoom in izostritev (z razpoložljivimi prednastavitvami) kot tudi snemanje in predvajanje. 

Slika izdelka CIB-PCM1
Namenski stropni nosilec CIB-PCM1

FR7 je združljiv s stropnim nosilcem CIB-PCM1 za enostavno postavitev nad glavo. Z možnostjo "Ceiling" (Strop) v spletni aplikaciji lahko spremenite smer nadzora za bolj naravno upravljanje, ko je kamera nameščena z zgornjim delom navzdol. 

Povezljivost za ustvarjalne poteke dela 
Neverjetna povezljivost 

Vmesniki in metode za prenos IP za širok nabor načinov uporabe

FR7 zagotavlja izjemno povezljivost za video izhod, IP-pretakanje in sinhronizacijo z drugimi napravami. Video izhod HDMI lahko uporabite za nadzor v realnem času, video izhod SDI pa zagotavlja signal RAW zunanji napravi za snemanje. Nadzor fotoaparata ter prenos videoposnetkov in zvoka in napajanje je mogoče izvajati prek enega samega kabla LAN.

Vzpostavitev povezave z zunanjimi napravami

Enostavno vzpostavite povezavo z zunanjimi napravami, da zagotovite sinhronizacijo časovnih kod, nadzorujete signale dodatnih luči in koordinirate sinhronizacijske signale med snemanjem z več kamerami. 

Slika izdelka FR7 s priključkom TC IN
Priključek TC IN

Prejme časovno kodo iz zunanje naprave z namenom uporabe za sinhronizacijo. 

Slika izdelka za FR7 z "izbirnim" priključkom
"Izbirni" priključek

Signalne dodatne luči poveže z zunanjo napravo. 

Slika izdelka za FR7 s priključkom GENLOCK
Priključek GENLOCK

Prejema sinhronizacijske signale iz zunanje naprave za uporabo med snemanjem z več kamerami.

Napajanje 
Slika za PoE++
Priključek LAN in PoE++

Kamero FR7 lahko napajate prek zunanje naprave PoE++ (Power over Ethernet Plus) prek standardnega omrežnega kabla (CAT5e ali novejšega), ki odpravi potrebo po ločenem napajalnem kablu.

[1] Omrežno stikalo [2] FR7 [3] Podatki [4] Napajanje

Slika izdelka FR7 s priključkom DC IN
Priključek DC IN 

Če ne uporabljate PoE++, je mogoče napajalnik priključiti v priključek FR7 "DC IN" z namenom napajanja enote. Sponko za kabel na zadnji plošči fotoaparata FR7 je mogoče uporabiti za preprečevanje nehotenega odklopa napajalnega kabla. 

Logotipi protokolov za pretakanje
Poenostavljeno IP-pretakanje

Podpora za več protokolov, ki izpolnjujejo vaše potrebe po pretakanju 

RTSP pretakanje omogoča istočasno porazdelitev video izhoda iz ene kamere največ petim gledalcem. SRT omogoča visokokakovosten prenos videa z majhnim zamikom tudi v nestabilnih omrežnih razmerah. NDI|HX se poveže z NDI-združljivimi napravami, kot so preklopniki in medijski strežniki, ter podpre video produkcijo prek internetnih protokolov.

Deli

1. Lučka za snemanje/signalna lučka/2. Lučka NAPAJANJA/3. Senzor infrardečega daljinskega upravljalnika/4. Lučka OMREŽJA/5. Dovod zraka/6. priključek LAN (omrežje) (RJ-45)/7. Ozemljitvena povezava/8. Sponka za kabel/9. Stikalo za PONASTAVITEV/10. Stikala za NASTAVITEV/11. Senzor infrardečega daljinskega upravljalnika/12. Izhod ventilatorja/zraka

Sony in okolje 
Slika načrta Pot do ničnega vpliva
Naš cilj je odpravljanje vpliva na okolje 

Želimo zagotoviti trajnosten ekosistem izdelkov 

Družba Sony, ki jo navdihuje lepota sveta, želi prevzeti izziv za ohranjanje Zemlje, vendar svojim ustvarjalcem istočasno omogoča, da prepustijo domišljiji prosto pot. Naš cilj je, da do leta 2040 popolnoma odpravimo vpliv na okolje v celotni skupini Sony, zato spodbujamo številne pobude za okolje. 

Specifikacije in funkcije

Kamera FR7 združuje slikovni senzor velikega formata, velik nabor izmenljivih objektivov ter videz in možnosti upravljanja priznanih digitalnih kinematografskih kamer Sony ter zagotavlja izjemno profesionalno zmogljivost v formatu PTZ (obračanje-nagibanje-zoom). S svojo edinstveno perspektivo in sposobnostmi bo spremenila način izdelave vizualne vsebine.
  • Prva kamera velikega formata z izmenljivimi objektivi, ki podpirajo oddaljeno obračanje, nagibanje in zoom (PTZ)

  • Od zadaj osvetljen 35 mm slikovni senzor CMOS velikega formata in obdelava BIONZ XR™

  • Inovativen v celoti oddaljen nadzor prek spletne aplikacije ali nadzorom strojne opreme prek RM-IP500

  • Zmogljiv izraz z zamikom 15+ ustavitev skupaj z ujemanjem barv z drugimi kamerami Cinema Line

  • Do 100 prednastavljenih položajev kamere je mogoče shraniti prek spletne aplikacije in daljinskega upravljalnika RM-IP500

Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju