FX3

Nova kinematografska svoboda

Sonyjev kinematografski fotoaparat FX3 uresniči vizije ustvarjalcev vsebine. Kinematografska izraznost je usklajena z zanesljivim in brezhibnim delovanjem, da izpolni zahteve ustvarjalne skupnosti. Ker je kompakten in lahek, ga je mogoče enostavno prenašati in upravljati. 

Na voljo je nova programska oprema.

Nadgradite fotoaparat za še enostavnejše snemanje.

Logotip nagrade Reddot za 2022 v kategoriji najboljši od najboljših
Logotip nagrade iF Gold Award 2022
Vstopite v svet profesionalnih kinematografskih fotoaparatov

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Vzorčna slika
V službi kinematografske izraznosti
Vzorčna slika
Zasnovan za udobno samostojno fotografiranje
Vzorčna slika
Razširljivost in uporabnost za ustvarjalce vsebin

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

V službi kinematografske izraznosti
Slike polnega formata pri šibki svetlobi

Slikovni senzor polnega formata fotoaparata FX3 in inovativne tehnike zbiranja svetlobe vam omogočajo zajem čistih in uporabnih slik celo pri šibki svetlobi. Standardno občutljivost ISO 80–102.400 za filme je razširljiva vse do 40.9600. 

Širok dinamični razpon, širša ustvarjalnost

FX3 nudi izjemni več kot 15-stopenjski dinamični razpon za snemanje v osvetljenih notranjih prostorih in opoldne na prostem do jutranjih in večernih posnetkov. Zajemite vse odtenke in omogočite kinematografsko svobodo pri stopnjevanju barv.

Zameglitev ozadja, ustvarjalnost polnega formata

Zajemite prizor v kinematografski ločljivosti 4K s plitko globinsko ostrino, izjemno zameglitvijo ozadja in kinematografsko svobodo, ki jo omogoča senzor polnega formata.

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Izpopolnjene kinematografske barve s tehnologijo S-Cinetone™

Barva S-Cinetone, zasnovana za priznani Sonyjev FX9, je privzeti videz za FX3 za kinematografsko izraznost. Natančna uskladitev izpolnjuje zahteve današnjih ustvarjalcev vsebine z bogatimi barvami in naravnimi odtenki kože, ki se brez stopnjevanja ujemajo z drugimi kinematografskimi fotoaparati. 

4K 120 sličic/s z vsakim izostrenim okvirjem 

Zaradi visokonatančnega samodejnega ostrenja in zmogljivosti hitrega branja fotoaparata FX3 so tudi pri snemanju pri visoki hitrosti sličic ustvarjeni podrobni posnetki 4K. Način počasnih in hitrih posnetkov (S&Q) vam zagotavlja popoln nadzor nad hitrostjo sličic pri snemanju, da lahko ustvarite čudovite posnetke gibanja, ki so upočasnjeni do največ 5-krat (z izhodom 24p). 

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Vzorčna slika
10-bitno snemanje S-Log3 in HDR za gladka stopnjevanja barv

Krivulja gama S-Log3 in S-Gamut3.Cine omogočata snemanje z visokokakovostno reprodukcijo barv v širokem dinamičnem razponu in enostavno uskladitev prizorov s posnetki iz drugih kinematografskih fotoaparatov med postprodukcijo. Profil slike HLG (Hybrid Log-Gamma) HDR pa omogoča tudi neposredno predvajanje na televizorjih HDR (HLG) brez postprodukcije. 

16-bitni izhod s formatom RAW 

Za zahtevne postprodukcijske procese je na voljo 16-bitni izhod s formatom RAW prek HDMI-ja do združljivih zunanjih snemalnikov, XAVC HS 4K, XAVC S 4K ali XAVC S-I 4K ter nizkoločljivostne približke pa lahko zajemate istočasno. Ločljivost video izhoda RAW je 4264 x 2408 [16:9], kar presega DCI-4K.

Slika namestitve monitorja neodvisnega izdelovalca na fotoaparat FX3
Slike datotečnih struktur za All-intra, Long GOP in Group of Pictures
Uživajte v izjemnih podrobnostih in pristnih barvah

FX3 omogoča notranje snemanje 4K, 10-bitno globino in barvno vzorčenje 4:2:2 s stiskanjem All Intra ter Long-GOP. To omogoča nadaljnji razvoj stopnjevanj barv in hkrati ohrani naravno stopnjevanje za resnično svobodo pri urejanju.   

[1] All-Intra (All-I) [2] Long-GOP [3] Group of Pictures 

Zasnovan za udobno samostojno fotografiranje
Zanesljivo in visokonatančno AF

AF s širokim območjem, pametnim sledenjem in faznim zaznavanjem v ravnini ostrenja dosledno sledi objektu skoraj po celotnem okviru. Sistem hitrega hibridnega ostrenja AF zagotavlja natančno ostrenje tudi pri snemanju s plitko globinsko ostrino ter hitrostjo sličic 120p v 4K (QFHD)

Prefinjeno sledenje AF za dobro ostrenje

Funkcije prefinjenega sledenja omogočajo zanesljivo ostrenje objekta, da se lahko posvetite kompoziciji. AF oči v realnem času natančno izostri obraz in oči, sprotno sledenje pa uporablja Sonyjeve algoritme za prepoznavanje objekta, ki temeljijo na UI. 

Gladki prehodi in ostrenje na dotik 

FX3 ima 7 nastavitev hitrosti prehoda pri AF za enostavno ostrenje na stojalu in 5 nastavitev za občutljivost pri preklapljanju med objekti pri AF, da lahko uporabnik nastavi, kako enostavno AF preklopi na drug objekt ali izostri trenutnega. Objekt, ki ga želite izostriti, lahko izberete tudi z dotikom LCD-monitorja. 

Za ogled tega videoposnetka sprejmite piškotke storitve Youtube

Spodaj odprite nastavitve piškotov in se prepričajte, da ste vklopili piškotek Youtube pod razdelkom »Funkcionalni«.

Prednosti Sonyjevih objektivov za snemanje videoposnetkov

Preberite več o štirih edinstvenih prednostih uporabe Sonyjevih objektivov serije E za snemanje videoposnetkov. Kombinacija Sonyjevih objektivov in kamer izboljša vašo izkušnjo z ustvarjanjem videoposnetkov.

Visoka zmogljivost pri mobilnosti povsod

Kompakten in lahek FX3 je izdelan za visoko stopnjo mobilnosti. Nameščen ročaj in odprtine za pritrjevanje dodatne opreme brez ogrodja omogočajo hitro nastavitev, tekoče fotografiranje ter hitro shranjevanje. Glavno ohišje in pokrovi so iz lahke magnezijeve zlitine, ki izboljšuje vzdržljivost in zmogljivost tudi v najzahtevnejših okoljih.

Slika strukture fotoaparata z magnezijevimi deli
Slika ročaja XLR na fotoaparatu FX3
Pritrdljiv ročaj XLR 

Ročaj z adapterjem XLR z dvema vmesnikoma XLR polne velikosti lahko namestite na večvmesniški nastavek (MI) na fotoaparatu za udobnejše in stabilno upravljanje fotoaparata v zahtevnih razmerah fotografiranja, kot so posnetki z nizkih položajev. 

Stabilizacija slike v fotoaparatu 

Aktivni način je optični 5-osni stabilizator slike, vgrajen v ohišje, ki poskrbi za boljšo stabilizacijo pri snemanju videoposnetkov. Giroskopski senzor ohranja kakovost slike z natančnimi meritvami tresenja in optičnim odpravljanjem tega. Tako lahko posnamete stabilne videe pri snemanju iz roke brez uporabe kardana, med hojo in v ločljivosti 4K. 

[1, 2] tresenje – naklon in odklon [3, 4] tresljaji ob premikih po oseh X in Y, [5] tresenje – vrtenje na osi Z

Slike strukture optičnega 5-osnega stabilizatorja slike, vgrajenega v ohišje
Slika urejanja s programsko opremo Catalyst v osebnem računalniku
Stabilizacija slike in enostavnejše urejanje s Catalystom

Vgrajeni giroskop zabeleži metapodatke o tresenju fotoaparata, zato lahko posnetke iz roke zgladite in stabilizirate v postprodukciji. S Sonyjevo aplikacijo Catalyst Browse/Catalyst Prepare lahko uravnotežite samodejno odpravljanje učinkov tresenja in ravni obrezovanja slike. Catalyst omogoča tudi učinkovito uporabo podatkov o vrtenju fotoaparata. 

Razširljivost in uporabnost za ustvarjalce vsebin
Dodatne luči spredaj in zadaj 

Dodatne luči na sprednji in zadnji strani fotoaparata FX3 vedno prikazujejo, ali fotoaparat snema. Luči so jasno vidne tako upravljavcu fotoaparata kot tudi osebi, ki nastopa pred njim.

Vsestransko nagibni LCD-monitor

LCD-zaslon na dotik tipa 3.0 (1,44 milijona pik), ki se odpira s strani, omogoča prilagodljivo postavitev in večjo vidljivost, ko je fotoaparat nameščen na kardan. Plošča na dotik pa omogoča intuitivno upravljanje menija z dotikom za več nastavitev fotoaparata. 

Kontrolniki za samostojno fotografiranje

Pogosto uporabljeni kontrolniki so poleg šestih nastavljivih gumbov enostavno dosegljivi z eno roko, da lahko z drugo upravljate objektiv ali ravnovesje. Uporabnost dodatno izboljšuje več odprtin z navojem na ohišju in ročaju za neposredno namestitev dodatne opreme. 

Slika zračnega toka za hlajenje na ohišju fotoaparata
Snemanje pri ločljivosti 4K/60p brez motenj

Inovativni sistem za odvajanje toplote, vgrajen v FX3, omogoča snemanje pri ločljivosti 4K/60p brez motenj. Postavitev hladilnika, struktura zračnega toka in tihi hladilni ventilator optimizirajo hlajenje tudi pri dolgih snemanjih.

Adapter XLR in digitalni vhod za kakovosten zvok

Poleg priročnega vgrajenega mikrofona fotoaparata lahko priključite raznovrstne zunanje profesionalne mikrofone na konektorje XLR polne velikosti na ročaju prek digitalnega zvočnega vmesnika večvmesniškega nastavka (MI). Izberete lahko tri formate zapisovanja, vključno s 24-bitnim 4-kanalnim. Digitalni zvok pa lahko posnamete tako, da priključite digitalni mikrofon, kot je ECM-B1M, tudi kadar ne uporabljate ročaja.

Slika konektorjev XLR na ročaju
Slika dveh rež za medije
Dve reži za medije visoke hitrosti 

Kartice CFexpress Type A za ustvarjanje filmov naslednje generacije podpirajo visoke bitne hitrosti. Reži na fotoaparatu sta pripravljeni za CFexpress Type A ter običajne kartice SDXC UHS-I in UHS-II, dve enaki reži za medije pa omogočata preklopno snemanje ali snemanje varnostne kopije.

Upravljanje fotoaparata na daljavo in omrežni prenos

Omrežna povezava prek Wi-Fi® ali žična prek konektorja USB Type C zagotavlja podporo za oddaljeno upravljanje v pametnih telefonih ali tablicah, ki jih seznanite prek NFC-ja z enim dotikom ali ročno. Oddaljeno fotografiranje lahko upravljate v PC-ju s Sonyjevim Imaging Edge Desktop™ ali mobilni napravi z Imaging Edge Mobile™. Posnete fotografije in filme pa lahko prenesete prek hitrega FTP-ja. 

Slika mobilnega telefona, povezanega prek brezžičnega omrežja
Slika urejanja s programsko opremo Imaging Edge v osebnem računalniku
Oddaljen predogled, fotografiranje in pretakanje

Za učinkovitejše delovne procese in snemanje v zahtevnih okoljih je na voljo žično ali brezžično oddaljeno snemanje iz računalnika ali mobilne naprave z aplikacijo Imaging Edge Mobile. Imaging Edge Webcam™ zagotavlja spletno videokomunikacijo s sliko visoke kakovosti. 

Specifikacije in funkcije

Kinematografski fotoaparat FX3 nudi visoko stopnjo občutljivosti in kinematografski izraz polnega formata v izjemno kompaktnem dizajnu. Z večjo mobilnostjo za enostavno samostojno fotografiranje in s profesionalnim upravljanjem je popolno ustvarjalno orodje za snemanje kinematografskih idej kjer koli.
  • Zmogljivost polnega formata z visoko občutljivostjo in širokim dinamičnim razponom

  • Visokozmogljiv mehanizem za slikovno obdelavo BIONZ XR

  • Snemanje 4K (QFHD) pri visoki hitrosti sličic 120 sličic/s

  • Izpopolnjene kinematografske barve s tehnologijo S-Cinetone™

  • Izboljšana mobilnost za samostojno upravljanje

VRSTA SENZORJA
35 mm polnega formata (35,6 x 23,8 mm), CMOS-senzor Exmor
Slikovne pike
Približno 10,2 milijona slikovnih pik (učinkovitih) za filme, približno 12,1 milijona slikovnih pik (učinkovitih) za fotografije, približno 12,9 milijona slikovnih pik (skupaj)
OBČUTLJIVOST
[Film] ISO 80–-102400 enakovredno (vrednosti ISO do ISO 409600 je mogoče nastaviti kot razširjen razpon ISO), SAMODEJNO (ISO 80--12800, izbirna zgornja in spodnja meja), [Fotografija] ISO 80–-102400 (vrednosti ISO od ISO 40 do ISO 409600 je mogoče nastaviti kot razširjen razpon ISO), SAMODEJNO (ISO 80--12800, izbirna zgornja in spodnja meja)
VRSTA MEDIJA
Kartice CFexpress Type A/SD (x2), sočasno snemanje, razvrstitev, samodejni preklop medija, kopiranje
LCD
7,5 cm (tip 3.0) tip TFT, pribl. 1,44 milijona pik, začetni kot: pribl. 176 stopinj, kot vrtenja: pribl. 270 stopinj.
Podjetje Sony ne želi svojim kupcem ponuditi le izdelkov, storitev in vsebine, s katerimi jim pričara izredno izkušnjo, temveč želi s poslovnimi dejavnostmi doseči tudi ničelni vpliv na okolje Preberite več o podjetju Sony in okolju

Ocene in nagrade

Mnenja uporabnikov